Autor Wątek: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było  (Przeczytany 2286381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barbart
  • uzależniony
Odp: urządzamy się - czyli co i jak aby miło w domku było
« Odpowiedź #1140 dnia: 31 Października 2007, 12:12 »
...
Baby to głupie są, że takim czymś się ekscytują :)

Beth... jakie głupie... ;)

Ja uwielbiam wszystko co się wiąże ze zmianą wystroju...
Przemeblowywanie to moje ulubione zajęcie jak nie ma nikogo w domu...

Jakakolwiek, nawet najdrobniejsza zmiana bardzo mnie cieszy...
Już nie wspomnę o kupowaniu nowych rzeczy... :D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1141 dnia: 31 Października 2007, 18:20 »
Byłam dziś na budowie i już wiem że do parapetowy nie skończą z kaflami. No trudno ale hydraulik wodę podłączył i mamy już sprawny kibelek. Kafle położą do końca w piątek a fugować mają w sobote. Uprzedziłam ich że rano może ich przywitać sznur butelek :)

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #1142 dnia: 31 Października 2007, 19:13 »
Jak ja bym chciał być już na etapie parapetówy. a przed nami jeszcze taka dalekaaaaaa droga. dopiero w przyszłym tygodniu planujemy zacząć kopać fundamenty.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1143 dnia: 1 Listopada 2007, 10:03 »
Beaciu ale fundamenty to już WIELKI krok ku parapetówie :)

Jadę dziś troche pomyć mieszkanie bo inaczej jutro się nie wyrobie! Chociaż łazienkę dziś zrobię!

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1144 dnia: 1 Listopada 2007, 13:23 »
wczoraj zdazyli fachowcy tylko przywiezc narzedzia i drabine, a jutro ponoc o 8.00 rano sie meldują :)
Ja cały dzinek z przerwą na ich wizytę lalatłam po marketach, wróciłam dopiero o 22.20, bo jeszcze o Tesco zahaczylam ;) padnieta bylam na maxa, ale za to sobie superos wieczorek zrobilam z nalewką wiśniową ( co ją w tesco kupiłam, bo mnie jakaś nag la ochota naszła ;) i książką marka Krajewskiego o Mocku tą najnowszą ( uwielbiam jego książki ;) )

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1145 dnia: 1 Listopada 2007, 17:36 »
Gosia ty to jestes maszyna!!!!

Boże, książka! Kiedy ja dam radę coś poczytać??? Ale łazienka posprzątana częściowo i umyta podłowa w dużym pokoju i sypialni :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1146 dnia: 1 Listopada 2007, 20:53 »
Rybko kochana, gdziez mi do Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty to dopiero nadczłowiek jesteś!!!!!!!!!!!! Mi w ogóle wstyd by było się choć w częsci do Ciebie przyrównać...
Tym bardziej,z e dzis bardziej wyluzowany dzionek: jako ze wczoraj przy nalewce wisniowe i książeczce poleżałam sobie do jakies 2.30, to dzis wstałam później, a w zasadzie Mężuś mnie obudził telefonem o 9.20, bo smsem przed 9.00 to tylko mnie na pół sekundy otrzeźwił, po czym poszłam znowu w kimono ;)
Pźniej posprzatałam, bo sajgon w kuchni był straszny, wykąpałam się, sniadanko, szykowanko i Kleopatra z Liz Taylor mnie zastała, więc sobie obejrzałam na zmianę z e-wesele i mailikami do biednego zapracowanego Mężusia ;) następnie obiad u teściów i w domeczku wraz z wałówką ( po co ja głupia wczoraj zakupy w tesco robiłam ;), teraz muszę mrozić ;) ) zlądowałam o 19.00 i co????? WIŚNIÓWECZKA  plus książeczka druga ;)
tearz siadłam do kompa mailika Mezusiowi wysłać i na e-wesele wskoczyć ;)
tak więc widzisz jaka ze mnie maszyna powolna ;)

Ale jutro od 8.00 ostra robota, bo fachowcy w łazience, a ja odnawiam futryny i drzwi...
Bo nie pisałam wam jeszcze Dziewczyny, ze jednka chyba drzwi i futryn nie będziemy wymieniac, bo raz, ze jest ich 6 sztuk, więc roboty ciężkiej i pylącej full, dwa, z e koszty drewnianych futryn i drzwi bajońskie ;)...
Postanowiłam na razie dać szanse swoim zdolnościom majsterklepki ;) Kupiłam szpachlówkę i białą matową farbę i zobaczymy, co się da z nich zrobić, ajk się uda zrealizować moją wizję ( bo same drzwi mamy w miarę ładne, super szyby, ale dzrwi i futryny sa pomalowane farbą zwykłą olejną co wygląda ohydnie, jaky nadac im szlachetny mat, i futryny na górze ozdobić jakimś "miniportalem" ze styropianu i wymienić na nowe klamki ze stali szczotkowanej to moze by coś z tego wyszło... Więc na razie spróbuję ;)

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #1147 dnia: 2 Listopada 2007, 23:08 »
witam wszystkie forumki  :)
no przyznam się, że dopiero dziś po swoim remoncie odsapnęłam i dopadłam ten wątek :) najpierw pół dnia czytałam wszystkie posty, aby być na bieżąco, a teraz chcę się pochwalić moim małym mieszkankiem... wstyd troszkę, że takie malutkie przy Waszych apartamentach, ale to nasze pierwsze całkiem własne, więc dla nas to i tak coś - ciasne ale własne nie? ;)
i WSZYSTKIE macie takie piękne mieszkanka, pomysły, fotki oraz dodatki, że aż niektórym to zazdraszczam...  :hopsa:
i skąd na to bierzecie zdrowie i cierpliwość? ja już niejednokrotnie prawie lądowałam na intensywnej terapii hehe chociaż powiem, że moi rywale też nie mieli ze mną łatwo...bo jak mawia mój szanowny Władca ( :P) ja zaraza jestem  ;D
także szacunek moje drogie za chęć do walki składam niniejszym wszystkim bez wyjątku :)

lece przypomnieć sobie jak się wkleja fotki  ???
buźka
Anusia Karbusia :>

zapraszam do mojej relacji ze ślubu 26 sierpnia 2006 :)
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=111590#111590

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1148 dnia: 3 Listopada 2007, 00:38 »
więc lipa, bo się obraził kabelek od aparatu  :Placz_1: :bredzisz: :czeka: :buu: :buu: :buu: i nie mogę zrzucić nowych fotek... narazie wstawię co mam w domu czyli tylko 2 buuu reszta dopiero w poniedziałek i teraz mogę o niej tylko opowiedzieć
więc tak:  :D
  • salonik ma morelowe ściany, czerwono-kremową kanapę z mebelkami z jasnego drewna i sprzętem srebrnym
  • kuchnia ma czerwone ściany oraz białe mebelki połączone z drewnianymi i chromowanymi elementami + podwieszany sufit i barek z wysokimi krzesłami oraz chromowaną rurą
  • przedpokój to jasnobrązowe meble + szafa typu komandor, ściany brzoswkwiniowe a dywanik jasnoczekoladowy
  • łazienka to morelowo-błękitne ściany z ciemnobrązowymi mebelkami i drzwiami do łazienki także ciemnobrązowymi

moja zielona sypialnia mmmm... - 2 odcienie: groszkowy po bokach łóżka i trawiasty na pozostałych (widziałam, że także tutaj ten kolor cieszył się powodzeniem) - tak tak wiem, że nic tu nie widać ???

prawie jak gabinet... prawie robi wielką różnicę ;p

buziaki[/list]

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1149 dnia: 3 Listopada 2007, 10:15 »
a_karbo super kolor sypialni! I prosimy o więcej!!!

Ja właśnie zamówiłam tapety do sypialnie, Wymyśliłam że na ściane za łóżkiem położymy jakąśwyrazistą tapetę bo ściany mamy białe i taką znalazłam - tę fioletową w goździki :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1150 dnia: 3 Listopada 2007, 10:49 »
fajnie Aniu ze zajrzalas :) super :)
nietsety na fotkach niewiele widze, ale kolor sypialni tez misie podoba, choc ja osobiscie to wszedzie bede miala biala sciany z niewielkim kontrastem jakies wyrazistej tapety, co  na wzor tego co chce Rybka ;)
Rybko tapeta czad!!!!!!!!!!!!!! To juz druga u Ciebie, ktora mnie urzekła!!!!!!!!!!!!!!
No u mnie remont na całego, dziś co prawda przyszedł jeden fachowiec, bo ponoć drugi ma rozstrój żołądka ( mam nadzieję,z e nie po moim obiedzie ;) ( napewno nie, bo ja sie czuje ok i ten jeden tez wiec podejrzewam, ze gdzies zabalował wczoraj ;) )
No ale ten jeden ostro działa więc nie jets źle już prawie kończy sufit podiweszany, wygiął rure, którą trzeba schować, jeszcze musi podkuć kratkę wntylacyjną wyżej i tu jest dół bo to beton, ale da chyba radę ;)
A od poniedziałku już tylko kładzenie kafli ( których jest niezadużo ale za to pokaźne bo 30x60), malowanie ścian, biały montaż, montaż duperelek łazienkowych i finisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1151 dnia: 3 Listopada 2007, 22:09 »
My chyba zakupimy takie cacko.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1152 dnia: 3 Listopada 2007, 22:24 »
i kanapkę :)

Prawdziwe cudo! Jak to dzisiaj z mężem zobaczyliśmy od razu było wiadomo, że będzie nasze.

Nawet lampę do kompletu znaleźliśmy :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1153 dnia: 3 Listopada 2007, 22:45 »
Loono ale masz superos paseczek z kawką, cuuuuuuuuuuuuuuuuudo!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1154 dnia: 3 Listopada 2007, 23:10 »
Fiu fiu super ten komplecik :) Podoba mi się też bardzo ten pokój co Rybka wkleiła :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #1155 dnia: 3 Listopada 2007, 23:16 »
My mamy sypialnie w kolorze rożowym... z tym że 1 i pół ściany jest jasniejsza od reszty...

Jak malowalismy to niektorzy śmiali się, ze w majtkowym różu będziemy spać... i że kolor nie nadaje się do sypialni...

A wręcz przeciwnie wg mnie... spi nam się rewelka... :D

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1156 dnia: 4 Listopada 2007, 00:11 »
Ja właśnie zamówiłam tapety do sypialnie, Wymyśliłam że na ściane za łóżkiem położymy jakąśwyrazistą tapetę bo ściany mamy białe i taką znalazłam - tę fioletową w goździki :)

rany! ale boska...
jak ja uwielbiam fiolet, ale mąż się nie zgodził na taką ścianę ;p
fajnie Aniu ze zajrzalas :) super :)
nietsety na fotkach niewiele widze, ale kolor sypialni tez misie podoba

buuu a nie można na nie kliknąć aby się powiększyły? u mnie to działa... tylko u mnie czyżby? :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1157 dnia: 4 Listopada 2007, 18:19 »
loona fajny jest ten komplet!! My go też widzieliśmy w Szczecinie, ale w ostatecznosci się na niego nie zdecydowaliśmy. Ale baaaardzo nam się podobał. I ta lampa super będzie do tego pasować :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1158 dnia: 4 Listopada 2007, 18:38 »
Dziękuję dziękuję.
Właśnie cierpię na bezsennośc od kilku dni bo szukam dobrego (czyt. w miarę taniego) fachowca, który zaprojektuje i zrobi nam meble do kuchni. Znacie kogoś w okolicach Szczecina? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1159 dnia: 4 Listopada 2007, 19:59 »
my juz kuchnia zamówiona sprzety kupione dojadą kurierem
teraz tylko czekac na kaske 10 i do sklepu po plytki

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1160 dnia: 4 Listopada 2007, 20:02 »
U nas podłoga w kuchni skończona!!! Jutro kupuję farbę do przemalowania jednej ściany i kleje do tapet i ruszamy z tapetowaniem!!!

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1161 dnia: 4 Listopada 2007, 20:49 »
Super ! Czyli wszstko idzie gładko i szybko :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1162 dnia: 4 Listopada 2007, 22:12 »
Elu Żeby nie zapeszać ale TAK :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1163 dnia: 4 Listopada 2007, 23:03 »
Szczęściary! Nie macie już problemu z meblami! Ja dopiero teraz uświadomiłam sobie jak urządzanie mieszkanie jest stresujące! Mam milion koncepcji i pomysłów na minutę!!!!! I najgorsze jest to, że mam świadomośc, że którąkolwiek koncepcję wdrożę w życie to później będę żałowac, że nie wybrałam jednak innej!!! I żyj tu człowieku beztresowo!!!
p.s. - aczkolwiek ten stres jest jednak przyjemny... (zrozum tu kobitkę :)::)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1164 dnia: 5 Listopada 2007, 08:21 »
Rybko nawwet nie wiesz jakie masz szczescie, ja juz nic nie chcialam pisac ale w sobote nie psalam do 5 rano glowa mnie boli non stop i jeszcze kluje jakby sledziona ze stresu...W sobote przyszla sasiadka ze ponoc ja zalwa w lazience, zeszlam na dol, plamy na suficie owszem sa ale juz suche...
przyszla ekipa musze konczyc, cdn mojego horroru nastapi

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1165 dnia: 5 Listopada 2007, 08:26 »
Matko Gosiu to rzeczywiście horror! Tylko uważaj bo może sąsiadka chce się "podłączyć" pod wasz remont jeszcze na wasz koszt?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1166 dnia: 5 Listopada 2007, 19:23 »
Mamy dylemat kanapowy

podoba nam się taka pomarańczowa kanapa (rozkładana), chcemy kupić takie 2 i pufę :)

ALBO

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1167 dnia: 5 Listopada 2007, 20:14 »
Mamy dylemat kanapowy

ALBO

pierwsza jest zdcydowanie elegantsza i pasuje do pokoju w takim klimacie
druga jest moim zdaniem praktyczniejsza i mniej klasycznie wykończona - chyba bardziej mi sie ta 2 podoba  ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1168 dnia: 5 Listopada 2007, 20:25 »
Aniu no właśnie, obie mają plusy i minusy.....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1169 dnia: 5 Listopada 2007, 20:48 »
Ja bym była za tą drugą. Jakoś wolę bardziej narożniki :)