Autor Wątek: Data waszego ślubu  (Przeczytany 66183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ainka
  • forumowicz
Odp: Data waszego ślubu
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Lipca 2006, 14:21 »
Nasza data opiera sie glownie na tym, ze wypada to w dluuugi weekend a mamy rodzine przyjezna wiec bedzie to nam jak najbardziej pasowalo.  :D
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline gulinek
  • bywalec
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Lipca 2006, 22:24 »
Ja chciałam mieć ślub 26 Sierpnia na swoje urodziny jednak orkiestra była już zajęta i musieliśmy przenieść-mama 19 SIERPNIA :serce:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wszystkich pozdrawiam!

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Lipca 2006, 09:26 »
my chcielismy najpierw letni miesiac - czerwiec, sierpień - bo ciepło ni i literka "r" jest ale M nie wiedział jak będzie pływał (jego tata też) i postanowiliśmy to przesunąć na początek roku :) :
styczeń - odbada - zimno,
14 luty - pomysł fajny ale nadal zimno i "za słodko" jak stwierdziła mama :)
marzec - litarka "r" no i juz nei tak zaimo ale.... POST  :x
i staneło na kwietniu - bez "r" ale za to juz cieplej (i na dodatek 2 dni po rocznicy ślubu moich rodziców  8) taraz nie ma zmiłuj - tak załatwimy by nie przekładać  :twisted:  :twisted:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Lipca 2006, 09:35 »
Cytat: "Madzialena"
:) zająć się bieganiną za zmianą wszelakich dokumentów, a trochę tego jest  :(  (dowód,prawdko,legitka, sieciówka,karta do bankomatu sama nie wiem co tam jeszcze)
   ehhh biurokracja wrrr :x

ehhh to fakt biurokracja dobija   :glowa_w_mur:  wszelkie dokumenty do wymiany - pal licho dowód (i tak zgodnie z prawem do konca 2007 bede musiała wymienić  :mrgreen: ), prawo jazdy ale zastanawiam sie nad takimi dokumentami jak akt własnosci mieszkania, ubezpieczenie na życie itp.... co z tym to też trzeba wymienic????   :mdleje:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Lipca 2006, 12:31 »
Cytat: "Lilkuś"
kwietniu - bez "r"

ale jest w łacińskiej nazwie...I w angielskiej APRIL :)

U Nas miał być czerwiec, ale Mariusz będzie się bronił, więc stanęło na wrześniu. Poza tym moja przyszła teściowa i szwagierka ślubowały we wrześniu, więc zapunktowałam :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #65 dnia: 19 Lipca 2006, 13:11 »
Cytat: "lady_yes"
kwietniu - bez "r"

ale jest w łacińskiej nazwie...I w angielskiej APRIL :)

na upartego jest "r" :) dobry pomysł wytłumaczenia dla tych co sie dziwia czemu bez "r" :D  :mrgreen:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 19 Lipca 2006, 13:15 »
Lilkuś, to żebyś widziała reakcję mojej cioci, jak zareagowała na propozycję przełozenia ślubu z czerwca na maj !! :roll: Bo, że to nieszczęśliwy miesiąc itp. itd.

Został  wrzesień, teraz generalnie koło doopy mi lata czy to się komuś podoba czy nie, bo akurat sytuacja Nas zmusiła :/ Mimo wszystko wszystkim przypasowało :)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #67 dnia: 19 Lipca 2006, 13:52 »
Cytat: "lady_yes"
Lilkuś, to żebyś widziała reakcję mojej cioci, jak zareagowała na propozycję przełozenia ślubu z czerwca na maj !!  Bo, że to nieszczęśliwy miesiąc itp. itd

u mnie też rodzinka była przeciwna majowi :) zresztą ja też...komunia w maju to wystarczy...  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #68 dnia: 19 Lipca 2006, 14:28 »
na upartego jest "r"  dobry pomysł wytłumaczenia dla tych co sie dziwia czemu bez "r

hmm, tylko, że właśnie tą r-ką łacińską podobno należy się kierować, a nasz august r nie ma, a my i tak się kochamy jak wariaci  :mrgreen:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #69 dnia: 19 Lipca 2006, 14:38 »
nam brak "r" nie przeszkadza :)

moi rodzice też ślubowali w kwietniu i w zeszłym roku obchodzili 25 rocznicę  :shock:

liczę, ze i my tyle i jeszcze dłuzej przetrwamy:) a ciocie, babcie co sie na brak "r" skarżą niech sobie go w nos wsadzą :) to my wybieramy adte a nie one  :twisted:

Offline ania1313
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 19 Lipca 2006, 16:31 »
Ja też nie wierzę w takie przeądy. Znam kilka par, które ślubowały w maju a to ponoć najgorszy miesiąc a są szczeliwi od wielu lat :o

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Lipca 2006, 11:44 »
Z tym r to kolejny zabobon... Jak już koniecznie ktos chce się trzymać, to niech bierze pod uwagę nazwy miesięcy po łacinie. Zwyczaj przywędrował z Zachodu i tam kwiecień jest April i jak najbardziej ma to osławione "R", zaś nasz sieRpień to u nich August.. "R" tam nie uświadczysz.. podobnie jak w CzeRwcu, czyli "July".

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Lipca 2006, 11:48 »
Za to marzec jest bezpieczny  :twisted: i jeszcze, wrzesień, październik i grudzień :mrgreen: o rany

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #73 dnia: 24 Lipca 2006, 13:13 »
Ja też w takie zaboboy nie wierzę.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Lipca 2006, 20:01 »
No ja mam nadzieje, że nam nie gwizdną sali z przed nosa  -narazie jest wolna 1 wrzesnia 2007.  Dalczego wtedy:
1/ data prosta do zapamiętania, 'mężulo' nie zapomni o rocznicy :), a jak beda dzieci to tym bardziej :)
2/ 1 wrzesnia, będąc dziećmi pierwszy raz złapalismy się za ręke i w sumie od tamtej pory sie nie puściliśmy :)
3/ jeszcze pogoda ładna, cipeło, ale nie upalnie (taka mam nadzieje)
4/ to jest dzien urodzin mojego taty :)

Mysle ze wystraczy - tylko boje się że może coś nam przeszkodzić..!!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #75 dnia: 1 Sierpnia 2006, 19:55 »
a my 1 wrzesnia, bo:
prosta data do zapamiętania..zawsze z czyms sie kojarzy (np. szkoła)  :wink:
bo 1 wrzesnia x lat tmeu zaczelismy sie spotykac, poznawac........i tak trwamy :serce:
bo jest jescze ciepło i ładnie  :jupi:
bo łatwiej będzie z finansami :)
bo bedziemy juz wiedziec jak zmini sie nasza sytuacja zawodowa  :lol:
itd, itp :)

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 6 Sierpnia 2006, 22:52 »
My chcielismy 26.08.2006 bo to ladna data i latwa do zapamietania  :mrgreen:

Lecz na poczatku planowalismy przyjecie (troche mniej niz wesele a wiecej niz obiad) i pierwszy wolny termin w hotelu, ktory wybralismy (a tylko ten jeden nam sie podobal) to oprocz kwietnia (odrzucilismy, bo za malo czasu mielismy na przygotowania, zebranie funduszy itp) i 21.10.2006 o stad data naszego slubu  :mrgreen:

Pozniej zmienilismy miejsce sklubu - spod Warszawy przenieslismy do Warszawy, z przyjecia zrezygnowalismy na rzecz obiadu a data zostala  :mrgreen:  bo juz wszystko bylo umowione: - fotograf, kamerzysta itd. a poza tym przyzwyczailam sie do tej daty :mrgreen:  :mrgreen:

Co wiecej w Rodzinie lubego wszyscy slubowali w pazdzierniku wiec ma to tez wymiar sentymentalny (przyszli tesciowie maja swoja rocznice slubu dzien przed nami)

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #77 dnia: 8 Sierpnia 2006, 11:46 »
A nasza data wyszła tak:
po1 żeby była wiosna
po 2 3 razy 7 jest 21 czyli 3 i 7 szczesliwe cyfry
po3 (to już wyszło samoistnie) 9 miesiecy po zareczynach czyli 3 razy 3  :mrgreen:
Tak na prawde zależało nam tylko na wiośnie, cyfry wyszły same ;)
Jestem ciekawa czy to dobrze wróży? :twisted:  :mrgreen:

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #78 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:04 »
Słuchajcie jak wrzucić liczniki, ze pojawiały sie przy kazdym moim poście???? :roll:

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Sierpnia 2006, 10:20 »
Ja wrecz odwrotnie, chciałam miesiąc kwiecien, maj, czerwiec niestety jest sierpien. A to dla tego, ze moj tata plywa, nie ma go przez 6 m-cy i po wyliczeniu wyszlo, ze akurat lipiec - sierpien bedzie w kraju :) A to i tak nie jest do konca pewne ;) Ale mam nadzieje, ze bedzie ok, juz tatus cos wymysli zeby byc w kraju :)
[/url]

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Sierpnia 2006, 11:01 »
Cytat: "cafe"
A to i tak nie jest do konca pewne

no tak, z pływajacymi nic nigdy nie jest pewne :( ale Twój Tata na pewno stanie na głowie by byc na slubie córki  :!:

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #81 dnia: 23 Sierpnia 2006, 11:30 »
:mrgreen:  28 kwiecien... termin "przypadek"... najpierw mialo byc w grudniu, ale po powrocie z UK bylo by malo czasu na zalatwiania zreszta zimno jest ;) ... wyszlo ze

Kwiecien 28 :)

tydzien po urodzinkach mojego B ... a zaraz po zaczyna sie dluugi majowy weekend, wiec goscie beda mogli sobie odpoczac w Swinoujsciu :) tyle ich bedzie ile tylko chata pomiesci ;) wiec jak dla mnie data super :)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #82 dnia: 24 Sierpnia 2006, 10:00 »
ale Twój Tata na pewno stanie na głowie by byc na slubie córki

Jeszcze w styczniu nie byłam tego taka pewna, wyjaśniam dlaczego: Moj tata jest zapalonym hodowcą gołębi, i miał wypłynąc w stuczniu 2006 a wypłynął w kwietniu. A to dla tego że musiał (jak sie tlumaczył) odchować młode. A takie przesuwanie wyjazdu przesówa też jego powrot do domu. Mam tylko taka nadzieja, ze teraz jak wroci w październiku to nie przesunie juz kolejnego rejsu BO GOłęBIE tylko wypłynie ładnie w styczniu i wroci na lipiec :)
Ehhhh, z pływającymi tatkami jest zawsze kłopot!!!
[/url]

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #83 dnia: 24 Sierpnia 2006, 10:18 »
z pływającymi tatkami jest zawsze kłopot!!!

a co powiesz o pływajacym przyszłym mężu?? to też wcale nie wesoło i wszystkie koleżanki mi wspólczuja, bo ciagle bede sama itp...ale ja Go kocham i co?? mam zrezygnowac z miłosci tylko dlatego, ze uprawia zawód którego nie cierpie? ehhh

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Sierpnia 2006, 19:03 »
Ehh Lilkuś, no włąśnie wiem, że Twój przyszły mąż pływa i wcale nie zazdroszcze. Ja sobie obiecałam, że nie zakocham sie w żadnym chłopaku po Wyższej Szkole Morskiej ;) Ale to jest tylko takie moje gadanie, ale jakby na mojej drodze stanął chłopak ktory pływa.... miłość nie wybiera. Rozumiem cie doskonale, myśle nawet, że bardziej bedziesz przeżywać rozstania ze swoim mężem niż ja z ojcem. bo z tatusiami jest inaczej troszke. A powiedz mi on mazamiar tak pływać całe życie? A może bedzie w firmie gdzie 1 m-c pływa a 1 m-c w domku siedzi :) Tak byłoby lepiej :)    :uscisk:
[/url]

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #85 dnia: 25 Sierpnia 2006, 08:24 »
Ja sobie obiecałam, że nie zakocham sie w żadnym chłopaku po Wyższej Szkole Morskiej

skad ja to znam? też sobie obiecałam, ze sie nie zakocham w chłopaku z AM, zwłaszcza, ze kiedys kilku znałam... masakra ale jak powiedziałaś miłość nie wybiera :serce:

A powiedz mi on mazamiar tak pływać całe życie?

raczej nie ! nie pozwole na to  :wink: a tak poważnie chce pływać tak mniej więcej do 30... przynajmniej do kapitana chce dobic... nie wiem jak to bedzie czasowo...
póki co wybiera system 4 na 4 chociaż ja wolałabym 2 na 8 :) ale to raczej niemożliwe  :|
1 m-c pływa a 1 m-c w domku siedzi

miesiac czastu to niby dużo i niby mało - wolałabym by był w domku dłuzej niż miesiac ale mies98ąc na statku mógłby być :D  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #86 dnia: 25 Sierpnia 2006, 09:56 »
Lilkuś, zeszłyśmy z głównego tematu ;) Pogadamy sobie na wątkach zniecierpliwionych :) Caluski
[/url]

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #87 dnia: 6 Września 2006, 18:01 »
A my dosć dziwnie i mało romantycznie.Otóż mieliśmy się pobrać w sierpniu, potem we wrześniu ale stanęło na październiku bo...nasz wymarzony zespoł tylko wtedy miał wolny termin.No i bardzo dobrze wyszło bo wspaniałą zabawe dzieki Oli(dziewczynie z zespołu) mamy juz gwarantowna!
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline anik

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 7 Września 2006, 17:54 »
A my od razu wiedzielismy, ze bedzie to grudzien, bo wtedy moj maz zawsze przyjezdza do Polski na dluzszy urlop (swieta). tak wiec czekamy na 28.12!!!!

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
« Odpowiedź #89 dnia: 8 Września 2006, 12:33 »
A my we wrześniu,bo ja nie wytrzymuję z gorąca w licu i sierpniu.Strasznie reaguję na słońce.A we wrześniu może być całkiem przyjemnie jeszcze ale nie upalnie:)