Autor Wątek: Wizażystka - polećcie jakąś profesjonalną  (Przeczytany 128861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dalia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
Odp: Wizażystka - polećcie jakąś profesjonalną
« Odpowiedź #540 dnia: 11 Stycznia 2011, 23:03 »
Pani Kasia ze słonecznego nie ma swojego salonu, przyjmuje w domu. Nie powiem ładnie maluje i nawet fajne fryzury robi. Niestety jest mankament Pani Kasia ma pieska w domu który na wszystko i wszędzie skacze i niestety wszędzie jest jego sierść nawet w kosmetykach. Więc jak komuś to nie przeszkadza to polecam, bo abstrahując od tej kwestii efekt był bardzo ładny.

Ja z kolei miałam Asenatę i muszę przyznać że to jak zostałam umalowana wzbudzało zachwyt nawet fryzerów u których robiłam fryzurkę próbną a później ślubną. Delikatny, subtelny ale podkreślający wszystkie walory twarzy i ukrywający mankamety makijaż był fenomenalny. Nie miałam tony pudrów i innych takich na sobie, i nie byłam przerysowana. Asenata malowała również moją przyjaciółkę i mamę. Moja przyjaciółka była ze mną na innym makijażu i jej nikt nie potrafił zrobić takiego makijażu który uwydatniłby jej małe acz czarujące oczy i zniwelował bardzo duże ale naturalne cienie pod głęboko osadzonymi oczyma. Nadto ona nie lubi się malować więc makijaż musiał być lekki, zwiewny acz widoczny. I powiem szczerze ze wyglądałą super. Moja mama też super wyglądała. No i Asenata też dojeżdża do Ciebie do domku.

Nadmienię tylko że byłam na 10 makijażach próbnych.

Namiary na Asenatkę na priv jakby co.

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #541 dnia: 12 Stycznia 2011, 14:04 »
Dalia, poproszę o namiary

Offline ad31cia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #542 dnia: 13 Stycznia 2011, 20:58 »
Witam! dziewczyny skoro znacie dobra makijażystke to moze i dobrą fryzjerkę też możecie polecic? biorę ślub 24 kwietnia tego roku i niestety ale nikt nie chce mnie uczesac bo to jest niedziela wielkanocna! na innych forach mi nie odpisują a potrzebuje szybko kogos znalesc bo to juz za 4 miesiace! wiec może wy kogos znacie kto przyjalby mnie w salonie lub przyszedl do domu? jestem ze stargardu szczecinskiego, pozdrawiam!

Offline Dalia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #543 dnia: 13 Stycznia 2011, 23:20 »
Mogę z czystym sumieniem polecić Izę ze studia Glamour w Szczecinie na Jagiellońskiej....ale ona jest ze Szczecina.
Miałam wiele fryzur probnych robionych i nikt nie mógł okiełznać moich grubych długich sypkich i wycieniowanych włosów, a ona to zrobiła w sposób rewelacyjny w 45 minut!! fryzura trzymała się nawet na poprawinach, i była rewelacyjna!!

Offline am

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 00-07-2011
« Odpowiedź #544 dnia: 13 Stycznia 2011, 23:37 »
Z ciekawości zaczęłam robić wstępne rozeznanie jak wygląda sytuacja z makijażem ślubnym (mam go w lipcu), więc przeczytałam cały wątek i już się pogubiłam.  Chwalona pani Kasia ze Słonecznego ma obecnie swój salon na Wielkiej Odrzańskiej, czy jednak była mowa o innej pani Kasi? Bo kilka postów wyżej wspomniano, że jest ona na Słonecznym i nie wiem czy są to aktualne dane.  Będę wdzięczna za odp.  :-)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #545 dnia: 14 Stycznia 2011, 11:37 »
Są dwie Kasie - Kasia Sokołowska i Kasia ze Słonecznego czyli Kasia Olesińska.
Kasia ze Słonecznego przyjmuje w domu lub w gabinecie na Odzieżowej.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 14 Stycznia 2011, 12:02 »
polecana przeze mnie Kasia Sokołowska ma salonik na ul. Napierskiego ;) (os Słoneczne). Czesze i maluje ;D ;D ;D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #547 dnia: 14 Stycznia 2011, 14:41 »
Czyli dwie Kasie są ze Słonecznego  ;D

Offline miauu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #548 dnia: 14 Stycznia 2011, 22:48 »
to o namiary na Asenate tez poprosze
<a href="hxxp: suwaczki. slub-wesele. pl/20110611580517. html" target="_blank">Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele. pl[/url]

Offline am

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 00-07-2011
« Odpowiedź #549 dnia: 15 Stycznia 2011, 23:02 »
Dzięki Dziewczyny za wyjaśnienie jak to jest z Kasiami :-) Teraz jest już wszystko jasne!

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2011
« Odpowiedź #550 dnia: 18 Stycznia 2011, 21:59 »
Dziewczyny czy mozecie mi polecic makijazystke?
Chcialabym zrobic probny makijaz u Pani Nogal, ale Lilia, Liliana? Ktora lepsza?
A moze Sylwia Kochelska?
Musze powiedziec, ze pieknej cery to ja nie mam, na pewno bede musiala troszke przykryc.
Ktora byscie mi poradzily?

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #551 dnia: 19 Stycznia 2011, 16:10 »
Jeśli któraś z Pań Nogal to zdecydowanie Pali Lilia czyli mama!!! Poznałyśmy się na targach tak w ogóle :) Nie zauważyłam złej cery u Ciebie :) Wręcz odwrotnie, śliczna dziewczyna z Ciebie :)

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13 sierpnia 2011
« Odpowiedź #552 dnia: 19 Stycznia 2011, 20:46 »
ja też nie ma nalepszej cery - strasznie tłusta... robiłam sobie próbny u adriany zacharewicz i... po dwóch godzinach zaczęłam się strasznie świecić, a po 5 godzinach dosłownie mi spływał z twarzy... Czy jest jakiś ratunek dla tak tłustych cer jak moja?

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #553 dnia: 19 Stycznia 2011, 20:53 »
a byłaś u dermatologa? może przed ślubem jeszcze udałoby ci się skończyć jakąś kurację?

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #554 dnia: 19 Stycznia 2011, 21:24 »
Marcella oczywiscie pamietam Cie :) i to Ty jestes sliczna- masz nietypowa urode;) na pozytywnie oczywiscie! :)
Dziekuje, ale ja naprawde od 10 lat walczylam z tradzikiem i problemami skornymi. Po prostu dobrze sie maskuje:) Teraz jest o niebo lepiej, bo leczylam sie bardzo silnymi tabletkami i juz moge chociaz patrzec w lustro;) Dlatego wlasnie boje sie makijazystki, ktora delikatniej mnie pomaluje niz ja sama, dlatego mam wlansie obawy;)
Koniecznie musze sprobowac bo inaczej sie nie dowiem, chyba umowie sie z Pania Lilia.

justysiekmalutki ja mam dobry sposob. Kiedys uzywalam bardzo ciezkich podkladow i swiecilam sie po 2h. Teraz uzywam podklad clinique anti blemish. Po kilku h nie widac nawet odrobiny swiecenia, dla mnie jest idealny. Moze tak nie kryje jak te poprzednie podklady, ale dzieki niemu podleczylam sobie cere sporo i ciesze sie, ze go znalazlam przed slubem. Moze na sam slub uzyje inny podklad, ale warto wyprobowac, w sephorze alblo douglasie dostaniesz probki. Ewentualnie jakis dobry krem matujacy pod podklad.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 19 Stycznia 2011, 21:28 »
Zabula  :-* Ja jestem zapisana do Pani Lili Nogal właśnie.. Jak jest dobry podkład to nie ma mowy, żeby makijaż spłynął z twarzy lub się świeciła twarz..

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #556 dnia: 19 Stycznia 2011, 21:34 »
Marcella ale jestes zapisana juz na slubny czy na probny?
Musze sie umowic na probny zobaczymy co z tego bedzie:)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 19 Stycznia 2011, 22:16 »
Na ślubny.. na próbny nie wiem nawet czy pójdę, bo koszt u niej to 150zł obojętnie czy próbny czy ślubny :) No chyba że na panieński ;) Ona robi makijaże bardzo mocne, a ja takie lubię, bo tylko mocny makijaż dobrze widać potem na zdjęciu :)

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #558 dnia: 19 Stycznia 2011, 22:19 »
To faktycznie sporo:/
Myslalam, ze za probny bedzie mniej... Makijaz i fryzurka probne i slubne to sie troche uzbiera...

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #559 dnia: 20 Stycznia 2011, 11:26 »
niestety to tyle kosztuje. ja nie mam problemów z cera, ale w dniu ślubu miałam zapalenie oskrzeli. wyglądałam jak monstrum..czerwone oczy nos, blada jak ściana. po godzinie u pani nogal wyglądałam jak gwiazda. nie było śladu po chorobie. fakt, makijaz był mocny, ale mi to nie przeszkadzało. zobacze jak wrzucic zdjęcie i postaram się pokazać efekt pracy p. Liliany (córki)

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #560 dnia: 20 Stycznia 2011, 11:38 »

Offline agniesia24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26 marca 2011
« Odpowiedź #561 dnia: 20 Stycznia 2011, 19:02 »
Witam, co prawda slub przede mna, ale bylam na makijazu probnym u p. Anety Zych jestem zadowolona kosmetyki wysokiej jakosci, efekt koncowy zadowolil mnie w pelni, a dodam ze mam cere tlusta i bylam pelna obaw.  Z rozmowy wywnioskowalam, ze dojazd nie stanowi problemu

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13 sierpnia 2011
« Odpowiedź #562 dnia: 21 Stycznia 2011, 20:54 »
Z moją twarzą to jest tak że dużo przeszła zanim znalazłam podkład dla siebie. Obecnie używam astor mattitude i do 5 godzin w ogóle się nie świecę, więc chyba nie jest najgorzej, a makijaż wykonany przez panią adrianne zacharewicz całkoiwicie spływał mi już po tych 5 godzinach. Dodam do tego, że ja za swój podkład płacę ok 37 zł, a sądziłam, że makijaże wykonane przez profesjonalistki wytrzymają znacznie dłużej i tu się niemiło zaskoczyłam.

Zastanawiam się też nad panią Nogal (mamą), ale ceny to ma napawdę z wyższej półki, chociaż nie powiem, makijaże na stronie internetowej rewelacyjne. Mam chęć przetestować jeszcze jedną makijażystkę u siebe (police) i jeśli i tu ni wypali to podejrzewam, że pani Lilia będzie miała kolejną klientkę.

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #563 dnia: 22 Stycznia 2011, 19:28 »
moj makijaz  trzymal sie cala noc i dosc ciezko bylo mi zmyc. dokleila mi krysztalki i sztuczne rzęsy

Offline koczka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #564 dnia: 24 Stycznia 2011, 20:06 »
dziewczyny ratujcie.  znacie jakąś dobrą makijażystkę bo te najlepsze są już zajęte :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #565 dnia: 25 Stycznia 2011, 18:44 »
uuu mało czasu Ci zostało ;/

Wiadomo że terminy napięte a zwłaszcza u tych dobrych wizażystek ...w ogóle skąd jesteś ?:)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline koczka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #566 dnia: 25 Stycznia 2011, 21:49 »
ze Szczecina.  Chyba szczęście się do mnie uśmiechneło bo Pani Aneta Zych ma wolny termin tylko że dosyć późno bo po pomalowaniu zostanie mi jakaś godzina na ubranie sukni a mówią ze trzeba liczyć około 2 godzin Ale  zaryzykuje:)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #567 dnia: 25 Stycznia 2011, 22:08 »
eee wystarczy 10 minut :) bo to tylko założenie sukienki i ewentualne zapięcie hehehe

cieszę się że się udało :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline konefqa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 26 Stycznia 2011, 15:00 »
Cześć Dziewczyny,
tak przeglądam wątki innych oczekujących i przypomniało mi się coś ważnego ;) Otóż, we wrześniu miałam przyjemność wziąć udział w Metamorfozach na łamach "Ś jak Ślub" - wystąpiłam w listopadowym numerze (link: http://sjakslub.pl/index.php/2010/11/01/slubne-metamorfozy-ani-2/  )
Na pierwszych zdjęciach wyglądam tragicznie - ale to efekt imprezy... :P

Polecam wszystkim przyszłym Pannom taką akcję! :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #569 dnia: 26 Stycznia 2011, 15:13 »
Koczka będziesz z pewnością zadowolona, p.Aneta ma oko i potrafi piękne makijaże wyczarowywać  :) ja byłam w pełni usatysfakcjonowana, moja świadkowa też  :D i zatuszowane miałam to i owo, nic nie musiałam poprawiać, a moja cera ma skłonności do świecenia...