Autor Wątek: Nasze 100 dni - monika* i Marcin  (Przeczytany 24152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Nasze 100 dni - monika* i Marcin
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Maja 2006, 13:28 »
Witam dziewczynki po dłuższej nieobecności!!!!!!

W czwartek miałam urodziny i tak się imprezowanie w gronie rodzinnym i przyjaciół przeciągało, ze dopiero dziś tu zaglądam.  :D

W czwartek właśnie, od samego rana załatwialiśmy z Marcinem wszelkie sprawy urzędowe związane ze ślubem. Musieliśmy pojechać do miasta w którymsię urodziłam po metrykę chrztu i odpis aktu urodzenia. Potem do USC w naszym mieście i tam załatwiać całą resztę. Wszystkie apiery kosztowały nas łącznie 100 zł (tzw. "ukryte koszty"  :? ) ale na szczęście mamy to za sobą. W USC zdecydowałam o zmianie nazwiska, co wprawiło Marcina w takie wzruszenie, że wieczorem na imprezie urodzinowej przy wszystkich oświadczył jak wielkie ma to dla niego znaczenie i że jest z tego powodu bardzo szczęśliwy no i mi dziękuje za ten "gest". Zaskoczył mnie tym bardzo, oczywiście pozytywnie. To twardy facet ale czasem potrafi być jak mały chłopiec  :serce:

Wczoraj wieczorem poszliśmy do anszego proboszcza (przemiły facet niewiele po 30-stce). Spisaliśmy część protokołu, dlaiśmy mu wszystkie papierki, zaświadczenie i iine świstki. Był w szoku, że jesteśmy tak perfekcyjnie przygotowani  :D  :D  :D , co chwilę nas chwalił :oops:  Normalnie szóstka z plusem się należy  :D  :D  :D
W trakcie spisywania protokołu było mnóstwo śmiechu, bo on sam śmiał się z zadawanych przez siebie pytań, które były czasem takmoczywiste, że aż śmieszne.
Mamy przyjść miesiąc przed ślubem, żeby spisać resztę protokołu, z bardziej szczegółowymi pytaniami. Dostaliśmy kartki do spowiedzi, dał nam nawet namiary na ludzi, którzy mają ślub przed nami, żeby się ewentualnie umówić co do dekoracji kościoła. Ogólnie było bardzo ok.

Wczoraj przyszły nasze obrączki ale niestety okazało się , że pomylili wzory i nie były dokłądnie takie jak zamówiliśmy. Nasze mają 4 mm, w tym 2/3 to pasek żółtego złota a 1/3 to pasek złota białego. A oni zrobili pasek białego złota o ponad 0,5 mm węższy co było znaczącą różnicę. zapytali czy te nie mogą być (jeśli mogą to dostanemy 105 rabatu) ale my nie chcieliśmy. Więc nas baardzo przeprosili i te właściwe mają być gotowe w trybie expresowym, tj. już za tydzień.

Dziś sprzątanie, sprzątanie (na szczęście już się odbyło), teraz zmykam na działkę trochę się powygrzewać an słonku bo jest cudna pogoda, może się trochę przyrumienię.

Miłego dnia Gość!!!!!!!!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Maja 2006, 15:23 »
Cytat: "~monika~"
W USC zdecydowałam o zmianie nazwiska, co wprawiło Marcina w takie wzruszenie, że wieczorem na imprezie urodzinowej przy wszystkich oświadczył jak wielkie ma to dla niego znaczenie i że jest z tego powodu bardzo szczęśliwy no i mi dziękuje za ten "gest".

:serce:  Jakie to słodkie!!!  :serce:  

Wczoraj przyszły nasze obrączki ale niestety okazało się , że pomylili wzory i nie były dokłądnie takie jak zamówiliśmy

Nie ma się czym przejmowac...dobrze, że przyznali się do błędu!! do ślubu zostało Wam ponad 2 miesiące więc na spokojnie można zaliczyć takie "wpadki". Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie  :mrgreen:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Maja 2006, 13:37 »
Moniu dopiero dotarłam do Waszejk setki :) teraz to juz wielkie odliczanie bo czas bedzie pędził szybciej niź dotad- zobaczysz nawet się nie obajrzysz a juz staniesz sie Panią X :) Bardzo fajnie że podjęłaś taką decyzję i że jest to tak ważne dla twojego przyszłego :) Gratuluje setki wszystko jest super lokal mnie oczarował :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Maja 2006, 13:25 »
Moniczko widzę, ze też slubujesz nietpowo podobnie jak ja, bo nie w sobotę.  :D  Musze przyznac, że ślub w innym dniu niż sobota z wielu względów jest korzystnym rozwiązaniem. Bynajmniej w moim przypadku tak jest. A co do fryzjerki to muszę się podpytac mojej fryzjerki czy bedzie mogła mnie uczesać w wolny dzień od pracy no ile za to mi krzyknie :roll:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Maja 2006, 15:52 »
Dzień dobry wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam nowe buźki u mnie bardzo gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D  :D  :D

Jeśli chodzi o nowości ślubno-weselne to wypisaliśmy i wysłaliśmy w poniedziałek zaproszenia dla gości z zagranicy. Wszyszło ich 9 sztuk. Dwie osoby już potwierdziły obecność na naszym ślubie i weselu. To moja koleżanka z podstawówki, która od 7 lat mieszka w Paryżu. W ubiegłym roku byliśmy z Marcienm na jej ślubie, no  a w tym roku spotkamy się na naszym  :D  :D  :D  Przyjeżdża na całe wakacje do rodziców, więc pojawi się z pewnością. Bardzo się cieszę.

Wypisaliśmy też zaproszenia dla pozostałych gości i za jakieś dwa tygodnie (może nawet wcześniej) zaczynamy je rozwozić.

Dziś sobie uświadomiłam, że zostały mi jakieś dwa tygodnie na kupno butów i bielizny do slubu, 8 czerwca mam przymiarkę!!!!!! Kurteczka, trzeba się sprężać  :lol:

Czekamy na nasze poprawione obrączki, jeszcze się nie odezwali. Jak za długo będziemy czekać to będę się kłócić o rabat za zwłokę, a co  :twisted:

Udanej soboty Gość!!!!!!!

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Maja 2006, 16:59 »
Witaj Moniczko :) zacznę od tego że sala i jej okolica bardzo mi się podoba... historia Waszej miłości też jest zaskakująca :) czekam teraz na twoją suknię ślubną :P A co do ceny fryzury to nie jest bardzo wysoka ja dzisiaj ogladałam ofertę która po rabacie za makijaż i fryzurę <próbne też > i jakieś masaże pod makijaż wyniosła 390 a normalnie 470 więc da się przeżyć a ze wiadomym jest że każda panna młoda chce pięknie wyglądać to wszyscy z branży ślubnej korzystają ;) buźka

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Maja 2006, 21:23 »
Witam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! Sylwanika, witam w mojej setce!!!!!!!!!

Wyobraźcie sobie kochane, że jeszcze nie ma naszych obrączek. Zaczynam się powolutku wkurzać, nie chodzi mi o to, że się spieszę ale o zasadę. Powiedzieli, że przez ich pomyłkę zrobią nam nowe w tempie expresowym (czyt. tydzień), a tu już w piątek minie dwa tygodnie. Czyli łącznie czekamy już na obrączki 5 bitych tygodni!!!!!!! :x  :x  :x  Wcale mi się to nie podoba :x

Dziś byłam drugi raz w tym sezonie na solarium, raz w tygodniu postanowiłam, że się położę w tej trumnie, żeby trochę kolorku złapać  :D  :D  :D

W piątek już się umówiłam z mamą, że idziemy do miasta w poszukiwaniu butów i bielizny, koniecznie muszę te rzeczy kupić, bo już 8 czerwca przymiarka sukni!!!!!!!!!!!!!
Już się nie mogę doczekać.

Aha, podjęliśmy też z Marcinem decyzję, że jednak nie będziemy "koczować" po ślubie ani u jednych ani u drugich rodziców (chcemy w przyszłości budować dom) ale kupimy małe mieszkanko, zeby się odciąć od wszystkich i będziemy sobie spokojnie zbierać kasiorę na domek.
Nie chcę jeszcze nic konkretnego pisać żeby nie zapeszyć ale być może , jeśli pewne sprawy spadkowo-gruntowe się w najbliższym czasie rozwiążą, nie będziemy musieli anwet kredytu  na to mieszkanie brać  :)  :)  :)  Mam nadzieję, że się uda!!!!!!
Ale na razie cicho sza ............ :wink:

Miłego wieczorku i dobrej nocki Gość!!!!!!!!!!!!!!

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Maja 2006, 21:34 »
Moniczko no tosuper jeśliby Wam się udało kupić mieszkanko nez kredytu :) w końcu to niepotrzebny balast na początek więc życzę pomyślnego rozwiązania spraw. Mieszkanie na tzw. swoim jest najlepszym rozwiązaniem i jeśli tylko jest taka możliwość trzeba z niej korzystać - my też mamy już swoje mieszkanko, które się właśnie remontuje :)
Co do obrączek to faktycznie troszkę przesada z ich strony... :( nierzetelni są ...

Rozumiem że niedługo fotki butów a 8 zdjęcia z przymiarki ?? :) :D

a w piątek życzę znalezienia [ięknych i wygodnych butków i ślicznej ale kuszącej bielizny ;)  :twisted: na ślub może aż tak nie potrzebna kusząca ale potem się przyda  :mrgreen:

pozdrawiam

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Maja 2006, 21:37 »
hochlik mi tu klawiaturą rusza chyba że takie bzdurki piszę :) no nic chyba już zmęczona jestem...

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Maja 2006, 21:38 »
faktycznie chochlik nawet błędy ortograficzne już robię  :oops:
ale natęspnym razem się poprawię obiecuję :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Maja 2006, 21:44 »
Monikczka, fajnie, ze się wam tak wszystko powoli układa - mam na myśli mieszkoanko!!!

Możesz mi napisać skąd się biorą te milusie podpisy dla użytkowania, który właśnie przegląda twój wątek?(np. jak ten Miłego wieczorku i dobrej nocki Anusia-szczecin!!!!!!!!!!!!!!)?

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Maja 2006, 22:21 »
Cytat: "sylwanika"
faktycznie chochlik nawet błędy ortograficzne już robię  
ale natęspnym razem się poprawię obiecuję

No mam nadzieję, ze to ostani raz  :D  :D  :D  Zdarza się najlepszym, Słońce!!!!!

Cytat: "Anusia-szczecin"
Możesz mi napisać skąd się biorą te milusie podpisy dla użytkowania, który właśnie przegląda twój wątek

Oczywiście, ze mogę. wstawiasz kwadratowy nawias a po nawiaseie bez przerw wpisujesz you i zamykasz nawias (tez kwadratowy).

Napisz czy zadzialalo!!!!

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Maja 2006, 15:20 »
Moinczko dzisiaj już jestem wyspana i wypoczęta :) więc będzie lepiej  :mrgreen:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Maja 2006, 18:03 »
SĄ OBRĄCZKI !

Gdy jechałam do pracy zadzwoniła do mnie pani z salonu jubilerskiego, że są już obrączki.
Nareszcie!!

I wychodzi na to, że jeszcze rabat za zwłokę nam samodzielnie bez naciskania dali, bo te złe chcieli nam wcisnąć za 1000 zł, a te właściwe pani mi mówi przez tel. będą kosztować 880 zł. Super!

Czekam włąśnie na Marcina i zaraz po nie jedziemy!!!!!!!!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Maja 2006, 18:45 »
~Monika~ dzięki za radę!!!chyba działa!!!!!dzieki wielkie!!

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Maja 2006, 22:40 »
Moniś no widzisz to nawet dobrze wyszło z tymi obrączkami przynajmniej jeszcze na kolację dobrą zostanie kaska albo na coś innego ;)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Maja 2006, 13:13 »
Dzień dobry!!!!

Znów mam zaległości we własnym wątku ale teraz przyczyna tkwi w mojej fizjologii.
Od piątku siedzę w domu z anginą ropną.  :(  :(  :(  Masakra!!!!

Całą zimę i jesień nie miałam nawet głupiego kataru, a tu końcówka maja i Monia się tak załatwiła. Nie miałam nigdy anginy i nie sądziłam, że to tak boli, przez piątek i sobotę nie  zjadłąm prawie nic bo tak bolało przy połykaniu, dopiero dziś coś tam skubnęłam, buuuuu.......

NO to ponarzekałam sobie, a teraz coś z innej beczki, mamy obrączki w domku!!!!!
Bardzo się cieszę, są proste, skromne ale śliczne. Non stop je wyciągam z pudełeczka i się na nie gapię (wiem, wiem, jeszcze będę miała ich dość  :twisted: ).

Troszkę są chyba za duże, tzn. ja moją będę nosiła z pierścionkeim zaręczynowym, więc będzie mi moją przytrzymywał, po prostu luźno wchodzi. Natomiast Marcina też jest troszkę większa. Zastanawialiśmy się nad tym ale te o numer mniejsze byłyjakieś taki baardzo dopasowane, a wiadomo jak to z tymi paluchami w przyszłości.

No i w sumie to nie wiem co robić, facet powiedział, ze ze zmniejszeniem nie będzie problemu, gorzej z powiększaniem, więc doradził, żeby nie brać takich bardzo dopasowanych. Zmniejszanie u nich jest gratis. No i nie wiem, na tą chwilę je odłożyliśmy i zobaczymy jakiś miesiąc przed.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Maja 2006, 13:23 »
No i w sumie to nie wiem co robić, facet powiedział, ze ze zmniejszeniem nie będzie problemu, gorzej z powiększaniem, więc doradził, żeby nie brać takich bardzo dopasowanych. Zmniejszanie u nich jest gratis. No i nie wiem, na tą chwilę je odłożyliśmy i zobaczymy jakiś miesiąc przed

No u nas też jest ten problem. Moja wchodzi dość lekko ale nie sądze, żeby mi spadała, ale Tomka (szczególnie po tym jak zrzucił pare kg) jest stanowczo za duża...poczekamy i przed samym ślubem (na 2 tygodnie przed) zadecydujemy co zrobić.  :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Maja 2006, 13:25 »
No i zdrówka Moniu życzę :D

(jak byłam mała przynajmniej 2 razy w roku miałam anginę... Gdy lekarz zagroził mi, że jak jeszcze raz zachoruje wytnie mi migdałki... przestałam chorować  :lol: chyba mój roganizm troszeczkę się tego zabiegu przestraszył ;) )

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Maja 2006, 13:51 »
Zdrowiej moniczko, zdrowiej...  :lol:  :lol:

A z tymi obrączkami to rzeczywiscie macie przeżycia, ale jak już je będziecie mieli na paluszkach i tylko na nie spojrzycie....to zobacz jakie wspomnienia będą :):)

Jeszcze jakaś rodzinna opowieść powstanie :):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Maja 2006, 21:04 »
oj Moniś przede wszystkim życzę zdrówka jak najwięcej :) a z chorobą to tak bywa że i maju się człowieka czepi musisz przeboleć to jakos :)
obrączki na razie bym zostawiła takie a potem zobaczycie...
buźka

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 31 Maja 2006, 19:37 »
Cześć dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oficjalnie oświadczam, że wróciłam do świata żywych  :D  :D  :D
Agina przegrała z silną wolą i silnym/okropnym antybiotykiem  :lol:

Dziś zakupiłam bieliznę ślubną  :lol:  stanik i stringi. Jestem bardzo zadowolona, ponieważ za całość dałam mniej niż za stringi daję zazwyczaj. Mam zamiar ubrać to tylko na ślub więc nie chciałam przepłacać, a nie sądziłam nawet że bielizna tak tania może wyglądać i leżeć tak dobrze  :D  :D  :D

Jutro idę po buciki, już mam odłożone, ślicvzne są ale nie mogłam ich dziś kupić bo dopiero jutro wypłata  :D

Miłego wieczorku i noocki!!!!!!!!!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 31 Maja 2006, 19:44 »
No to zarzucaj fotencjami :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #53 dnia: 1 Czerwca 2006, 19:11 »
Moniczko cieszę się, że już jesteś zdrowa no i że obrączki macie juz w domicu :D Ja też bym poczekała z ewentualnym zmniejszaniem. Szczególnie, że tak jak pisałaś ze zwiększeniem może być problem. Więc lepiej mieć 200% procent pewności, że konieczenie trzeba zmniejszać.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #54 dnia: 2 Czerwca 2006, 12:04 »
Moniczko dobrze, że już jesteś zdrowa i kolejne rzeczy załtwione - obrączki, bielizna :wink: coraz bliżej do wielkiego dnia :jupi:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 2 Czerwca 2006, 16:07 »
Antalis, Ecia, Anielka, witam was kochane dziewczynki!!!!!!!!!!!!!

Otóż, wczoraj szukałam z zapałem w moim kochanym mieście butów i......... Guzik z tego. Znalazłam śliczne ale nie ma mojego rozmiaru, sprowadzić nie radzą, bo firma lubi baaardzo zwlekać. Są białe ale mnie to nie urządza bo suknię mam ecru i buciki też takie muszą być. No i nie wiem..... W czwartek przymiarka, na której muszę się pojawić z butami. Jeszcze jutro pospaceruję po sklepach, może znajdę ten mój rozmiar. W najgorszym wypadku są takie rezerwowe, które też mi się baaardzo podobają, są superwygodne i ślicznie wyglądają na nodze, tyle że są troszkę za niskie (5cm), a ja wolałabym wyższe. No cóż, zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie w tej sprawie.

Dziś znalazłam i zamówiłam fryzjerkę!
Jestem bardzo zadowolona, bo:

1.Salonik jest 7 min. drogi od mojego mieszkkania.
2.Dziewczyna jest przesympatyczna, świetnie się z nią rozumiałam co do kwestii mojej fryzury, potrafi dobrze doradzić.
3. Cena jest rewelacyjna - fryzura ślubna + próbna = 45 zł!
4. Za free pokazała mi dziś dwie fryzury, które sobie wymyśliłam (na mnie oczywiście), dzięki czemu mam ogólne wrażenie, jak mogę wyglądać i jestem zadowolona.

Zgodziła się przyjechać do pracy w niedzielę! Pisałam już, że inne kobitki w salonach odmawiały mi, dlatego jestem happy.

Ona sama wychodzi za mąż w połowie lipca i opisywała mi swoją zaplanowaną fryzurę (prawie identyczną jak ta, którą ja mam zamiar mieć!)

Jednym słowem jest ok!!

Mniej ok jest z tego powodu, że Marcin wyjechał wczoraj w delegację i wróci dopiero w niedzielę:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Masakra, cały weekend bez niego:((((((((((((((((((((((

Przyniosłam robotę papierkową z pracy, żeby sobie ten wolny czas zająć. Zajmę się analizą testów to nie będę się smucić :(((((

Ok, zmykam coś zjeść!

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 2 Czerwca 2006, 17:33 »
Wklejam zdjęcie naszych obrączek (białe i żółte złoto)i mojej bielizny ślubnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 2 Czerwca 2006, 17:52 »
Sliczne obraczki a bielizna .. no no :D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 3 Czerwca 2006, 13:34 »
Antalis witaj!!!!!! Cieszę się, że i Tobie moje nowe nabytki się podobają.  :D

Kupiłam dziś buty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przeszłąm z mamą całe miasto wzdłuż i wszerz i .... wróciłam po buty, które spodobały mi się już jakieś półtora miesiąca temu. Są przewygodne, słodkie i przede wszystkim pasują stylem do mojej sukienki ala lata 60-te.

Oto one, są naturalnie ecru.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #59 dnia: 3 Czerwca 2006, 14:11 »
Gratuluję udanych zakupów!! :D:D:D:D

A ten kwiatek przy butkach będzie Ci pasował???
Butki są cool :D:D:D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.