Autor Wątek: Nasze 100 dni - monika* i Marcin  (Przeczytany 24233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Nasze 100 dni - monika* i Marcin
« Odpowiedź #150 dnia: 17 Lipca 2006, 19:16 »
No tak, a foty nie wkleiłam  :twisted:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #151 dnia: 17 Lipca 2006, 21:20 »
Wow Monika, ale się u Ciebie dzieje :)

Z tym lokalem z ogrodem macie super - plener od razu obok lokalu, zero stresu czy goście nie czekają za długo, bo możecie w każdej chwili wyskoczyć do nich. Po prostu rewelacja.

Dobrze, że dacie radę wszystko ustalić ze szczegółąmi jeśli chodzi o menu. I wcale Ci się nie dziwię, że się popłakałaś po otrzymaniu wiadomości o maluszku... Tyle wmocji jednego dnia :)

Biżuterię masz przepiękną! Myślałam nad czymś podobnym, ale u mnie skończyło się na różowych cyrkoniach ;) A ja po prostu uwielbiam perły!

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #152 dnia: 17 Lipca 2006, 21:36 »
Witaj Moniczko faktycznie same newsy u ciebie i przygotowania pełną parą .
Tylko patrzeć jak szybko ci zleci do tego pięknego dnia:)

Biżuterię wybrałaś bardzo ładną i będzie pasowała do twojej urody. A jaką planujesz fryzurkę bo nigdzie nie widziałam w twoim wątku albo gdzieś przeoczyłam?

Pozdrowionka Madzia

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 17 Lipca 2006, 22:01 »
Cytat: "Ecia"
Wow Monika, ale się u Ciebie dzieje  

Cytat: "megi28"
Witaj Moniczko faktycznie same newsy u ciebie i przygotowania pełną parą .

Oj dzieje się, dzieje dziewczynki!!!! Ale to dobrze, tak ma być, będę miała co wspominać w przyszłości  :D  :D  :D

Z tym lokalem z ogrodem macie super - plener od razu obok lokalu, zero stresu czy goście nie czekają za długo, bo możecie w każdej chwili wyskoczyć do nich. Po prostu rewelacja

Ja się baardzo cieszę, bo tam jest 3 razy więcej miejsca i terenu niż myślałam i wszystko tak ładnie zaprojektowane.. :lol:

Tyle wmocji jednego dnia  

Nooo, a jakaś taka przed @ rozdygottana byłam dodatkowo :twisted:

Biżuterię masz przepiękną

Ależ dziękuję pięknie.
A ja po prostu uwielbiam perły!

A dla mnie to pierwsze perły w życiu!!!

Biżuterię wybrałaś bardzo ładną i będzie pasowała do twojej urody

Dziękuuję :oops:

A jaką planujesz fryzurkę bo nigdzie nie widziałam w twoim wątku albo gdzieś przeoczyłam?

Hmm, no więc włosy spięte ale nie wszystkie, te puszczone na karku kosmyki będą albo wyprostowane (wersja inna niż na codzień) albo pokręcone(czyli mój codzienny standard).

O coś takiego mniej więcej:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #154 dnia: 17 Lipca 2006, 22:10 »
Hmmmmm ciekawa fryzurka....Podoba mi się....
Gdybym nie bała sie, że moje włosy będą niczym strąki, też bym sobie cos podobnego zapodała....ale do kiecy mi nie pasi....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #155 dnia: 17 Lipca 2006, 22:14 »
Moniko, idziesz jak burza. Z ogromną przyjemnością czyta się takie pełne radości relacje z rodzinnych spotkań.

Co do fryzury, to zgadzam się z Liliann, gdybym miała pewnośc, ze nie będzie mi w rozpuszczonych włosach gorąco, to też bym się na taką zdecydowała.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 17 Lipca 2006, 22:18 »
Cytat: "liliann"
Gdybym nie bała sie, że moje włosy będą niczym strąki, też bym sobie cos podobnego zapodała....

Myślę, ze jeśli dobra fryzjerka zastosuje dobre kosmetyki do włosów to będzie ok. Ja wypróbuję coś podobnego tydzień przed moim weselem na weselu znajomych i wtedy będzie wszystko jasne.

Cytat: "azzurra"
Co do fryzury, to zgadzam się z Liliann, gdybym miała pewnośc, ze nie będzie mi w rozpuszczonych włosach gorąco, to też bym się na taką zdecydowała.

NO ale zobaczcie ile tam tych włosiąt jest rozpuszczonych....myślę, ze nie jest aż tak źle, ja jestem przyzwyczajona do chodzenia we włosach rozpuszczonych, no ale nie zarzekam się, ze będę miała koniecznie taką wersję, wyjdzie w praniu, tydzien przed  :D

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #157 dnia: 17 Lipca 2006, 22:59 »
Fryzurka też rewelacja i dokładnie wszystko zależy od struktury włosa. Moje niestety rozpuszczone szybko robią się beznadziejne .Ale jak masz gęste włosy i do tego ładnie je wyprostujesz to powinna się trzymać całą noc:)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 17 Lipca 2006, 23:03 »
Jak dla mnie, fryzurka jest rewelacyjna!!

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #159 dnia: 18 Lipca 2006, 08:45 »
piękna biżuteria
a i fryzurka bardzo ładna (takie mi sie podobają), będziesz cudnie wyglądała

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #160 dnia: 18 Lipca 2006, 09:31 »
Fryzurka piękna :) Ja też chciałam coś w tym stylu, ale moje włosy jak są rozpuszczone to po pół godzinie wyglądają bardzo brzydko... No i bardzo grzały w kark po próbnej :) Więc będę mieć spięte z wypuszczonymi pojedynczymi kosmykami. Ocenisz fryzurkę po próbnej, lepszego sposobu nie ma :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 18 Lipca 2006, 13:41 »
Ale jak masz gęste włosy i do tego ładnie je wyprostujesz to powinna się trzymać całą noc:)

No mam gęste i planuję wyprostować, no ale to tylko plany zobaczymy..

Cytat: "gosiaczekk"
Jak dla mnie, fryzurka jest rewelacyjna!!

Cytat: "sweetcoffee"
piękna biżuteria
a i fryzurka bardzo ładna (takie mi sie podobają), będziesz cudnie wyglądała

Fryzurka piękna

Dziękuję dziewczynki, fajnie, ze wma się podoba, oby tylko dało się choć coś podobnego na moich włosiętach stworzyć :D

Ocenisz fryzurkę po próbnej, lepszego sposobu nie ma

Dokąłdnie, poza tym chcę tą próbną zrobić na wesele naszych przyjaciół, które jest dokąłdni8e tydzień przed naszym, więc wypróbuję ją w ekstremalnych warunkach porzy okazji  :twisted:

Właśnie zadzwoniła do mnie mamuśka z informacją, że zaproszona na wesele rodzinka ze Śląska przyjedzie już w czwartek (przypominam: ślub w niedzielę) i będą u ans mieszkać przez ten czas. No odlot!!!! Miejsce w sumie jest, mieszkam sama w trzypokojowym mieszkaniu z rodzicami, no ale to jak y nie było 3 dodatkowe osoby, plątające się po mieskzaniu w najgorętszym dla mnie okresie. Boże, jak ja to przeżyję.... :evil:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #162 dnia: 18 Lipca 2006, 15:40 »
Cytat: "~monika~"
Właśnie zadzwoniła do mnie mamuśka z informacją, że zaproszona na wesele rodzinka ze Śląska przyjedzie już w czwartek (przypominam: ślub w niedzielę) i będą u ans mieszkać przez ten czas. No odlot!!!! Miejsce w sumie jest, mieszkam sama w trzypokojowym mieszkaniu z rodzicami, no ale to jak y nie było 3 dodatkowe osoby, plątające się po mieskzaniu w najgorętszym dla mnie okresie. Boże, jak ja to przeżyję....

Może nie będzie tak źle... W końcu nie mogą oczekiwać, że będziecie koło nich skakać i im usługiwać. Może sobie po cihcutku "cupną" gdzieś w kąciku ;) albo nawet w czymś pomogą. Głowa do góry, będzie dobrze :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #163 dnia: 18 Lipca 2006, 16:01 »
Monika, a nie możecie im wynająć pokoju w hotelu? Wiem, że to dodatkwy koszt, ale może Twój spokój jest tego wart?

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #164 dnia: 18 Lipca 2006, 17:53 »
Monika biżuteria jest prześliczna i taka delikatna, będzie ślicznie wyglądała przy fryzurze jaka chcesz mieć (mówię o zdjęciu).

Co do rodzinki się nie przejmuj, może w ramach gościnności pomogą wam w tych ostatnich dniach przed ślubem.

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #165 dnia: 18 Lipca 2006, 19:26 »
Cytat: "Dorota77"
Co do rodzinki się nie przejmuj, może w ramach gościnności pomogą wam w tych ostatnich dniach przed ślubem.

zgadzam się :!:   Może się przydadzą :wink: :D  

Fryzurka śliczna, uważam, że będzie pasowała do Twojej bużki  :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #166 dnia: 18 Lipca 2006, 20:01 »
Jeju! Fryzurka po prostu wspaniała!!! następna do mojej kolekcji :) Ją też będę ćwiczyc dzięki Tobie :) A to juz w niedzielę bedziemy eksperymentować :) Fajnie że do Ciebie zaglądam bo chyba ta "Twoja" fryzurka będzie moja faworytką :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 18 Lipca 2006, 20:09 »
Śliczna fryzurka :) jesteś bardzo ładna i masz śluczną urode fryzurka napewno bedzi edo Ciebie pasowała i do całej reszty
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 20 Lipca 2006, 10:08 »
Dziewczynki, wczoraj cały dzień znów zabiegany, ja już nie wyrabiam na zakrętach.
Cały dzień szukałam jakiejś kiecki na wesele mojej kuzynki, które jest w tą sobotę i .... nic!! Takie szmatki wiszą, ze nie ma na czym oka zawiewsić, dziś odbędzie się pewnie kontynuacja poszukiwań.
Byłam po południu na wybielaniu nr2 i jestem baaaardzo zadowolona. Już po jednym zabiegu efekt jest widoczny, moja jedyneczka jest coraz jaśniejsza
W piatek wybielanie nr 3.

Wczoraj daliśmy dwa ostatnie zaproszonka, naszym dobrym znajomym i finito!!
Teraz czekamy już tylko na potwierdzenia.

Właśnie czekam na Misia, jedziemy kupić buciki do ślubu, skarpetki i bieliznę. Poszukamy też jakiegoś prezentu dla rodziców, tylko ten niemiłosierny upał znów się zaczyna.....

Aha, załatwiliśmy wczoraj flecistkę na nasz ślub!

To siostra naszego przyjaciela, z którą przyjdzie jako osobą towarzyszącą i przy okazji nam, ślicznie zagra. Już ją słyszałam na jednym ślubie i piękne to było  

No i oczywiście jako gość grosza za to nie weźmie  

Ok, znikam na zakupki, bo Marcinek przyjechał.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 20 Lipca 2006, 10:17 »
Cytat: "~monika~"
Właśnie zadzwoniła do mnie mamuśka z informacją, że zaproszona na wesele rodzinka ze Śląska przyjedzie już w czwartek (przypominam: ślub w niedzielę) i będą u ans mieszkać przez ten czas. No odlot!!!! Miejsce w sumie jest, mieszkam sama w trzypokojowym mieszkaniu z rodzicami, no ale to jak y nie było 3 dodatkowe osoby, plątające się po mieskzaniu w najgorętszym dla mnie okresie. Boże, jak ja to przeżyję....

Może nie będzie tak źle... W końcu nie mogą oczekiwać, że będziecie koło nich skakać i im usługiwać. Może sobie po cihcutku "cupną" gdzieś w kąciku ;) albo nawet w czymś pomogą. Głowa do góry, będzie dobrze :)

Oby, oby, podobno mają zamiar pozwiedzać okolicę ale ja nie mam zamiaru im w tym towarzyszyć

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 20 Lipca 2006, 10:20 »
Monika, a nie możecie im wynająć pokoju w hotelu? Wiem, że to dodatkwy koszt, ale może Twój spokój jest tego wart?

Oj niestety nie, moja mama nie dopuszcza takiej myśli, mamay trzy pokoje wiec się zmieszczą. Nie będę się z nią kłócić...

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 20 Lipca 2006, 14:16 »
Cytat: "Dorota77"
Monika biżuteria jest prześliczna i taka delikatna, będzie ślicznie wyglądała przy fryzurze jaka chcesz mieć (mówię o zdjęciu).

Dziękiuję za miłe słowa, mama nadzieję, ze całość będzie się ładnie razem komponować.

Rodziną już się nie przejmuję, co mam być to będzie..

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 20 Lipca 2006, 14:20 »
Cytat: "Moniqa"
Fryzurka śliczna, uważam, że będzie pasowała do Twojej bużki

Tak patrzę na te dwie zmniejszone fotki i może faktycznie coś z tego będzie, zobaczymy  :D

Jeju! Fryzurka po prostu wspaniała!!! następna do mojej kolekcji  Ją też będę ćwiczyc dzięki Tobie  A to juz w niedzielę bedziemy eksperymentować  Fajnie że do Ciebie zaglądam bo chyba ta "Twoja" fryzurka będzie moja faworytką

O proszę, cieszę się, ze komuś nieświadomie mogłam pomóc, to już jestem ciekawa jak ta fryzurka może wyglądać w realu

Cytat: "madziulek"
jesteś bardzo ładna i masz śluczną urode fryzurka napewno bedzi edo Ciebie pasowała i do całej reszty

Ojej Madziu, dziękuję  :oops:

Offline skylla
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 20 Lipca 2006, 23:26 »
o w koncu ktos z moich okolic! pozdrawiam moja stolice;) w zwiazku z tym mam pytanie: wszystko kupowalas i zamawialas w Rzeszowie czy raczej podrozowalas i poszukiwalas w innych miastach? gratuluje wyboru sukienki - piekna:) pozdrowka:*

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 20 Lipca 2006, 23:53 »
Cytat: "skylla"
wszystko kupowalas i zamawialas w Rzeszowie czy raczej podrozowalas i poszukiwalas w innych miastach?

Witam Cię skylla, otóż wszystko kupowałam w Rzeszowie,nigdzie poza miasto się nie ruszałam (leniawa jestem  :wink: )

Cytat: "skylla"
gratuluje wyboru sukienki - piekna:) pozdrowka:*

Dziękuję!!!! Pozdrawiam również.

:jupi: KUPIŁAM SUKIENKĘ   :jupi:

No, dzisiaj to się zakupy udały. Rano byłam z Marcinkiem i kupiliśmy śliczne buty do ślubu!

A teraz wróciłam z zakupów z mamcią i obie kupiłyśmy w końcu kiecki na sobotnie wesele.
Ja z mojej jestem bardzo zadowolona (z ceny troszkę mniej) ale reszta po prostu była na chudzielce, szkielety itp. bo na mnie to nie leżało. Mamuśka też jets bardzo zadowolona.

A oto moja dzisiejsza zdobycz:

Z tyłu sukienka jest zawiązywana:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 20 Lipca 2006, 23:57 »
Kurcze, właśnie wróciłam od Marcinka i mamy nowe wieści. 7 osób poinformowało nas , ze nie będą mogli przyjść ani na wesele ani na ślub :( Szkoda, szczególnie dwóch osób nie mogę przeżałować, nasz dobry kolega i jego dziewczyna, mieszkają na stałe w Irlandii ale planowali przyjechać na ślub a tu w ostatniej prawie chwili okazuje się, ze nici z tego. Restauracja nie może się obejść bez szefa (nasz kolega jest szefem kuchni). Wiem, mówi się trudno ale mimo wszystko szkoda jeśli osoby na których obecności nam zależy nie pojawią się...

Jutro kolejny zajęty dzień.

Plan jest taki (a miałam nie palnować, bo nic z tego nie wychodzi, no cóż ...:

1. Marcin załatwia sprawy papierkowe w pracy (do 10.00)
2. Marcin idzie do spowiedzi przedślubnej nr 1 (ja mam to już za sobą  ) - do
12.00 maksymalnie
3. Jedziemy zawieść koszulki do nadruku (Aniu, zabrałam twój pomysł
z prezentem dla rodziców, mam nadzieję, ze nie będziesz miała mi tego za złe ale
bardzo mi się spodobał)
4. Jedziemy do kobietki, która przystraja nasz kościół zamówić dekorację.
5. Dzwonimy do pana - foto i pana - kamera celem umówienia się na ostatnie
spotkanie przed Wielkim Dniem i omówieniem szczegółów ich i naszej pracy  
6. Jadę z mamą na maraton po kwiaciarniach aby zamówić w końcu bukiet.
7. Idziemy na próbę naszego zespołu i omawiamy z chłopakami szczegóły (pierwszy
taniec, oczepiny itp.)
8. Odwiedzamy naszego świadka i informujemy go, iż przypadnie mu w udziale jeszcze
jedna fucha, mianowicie będzie starostą na weselu (wymysł mam i babć, nie
nasz  )

WOW!! no to ambitni jesteśmy, trzymajcie kciuki, żeby choć połowę z tych palnów udało się jutro zrealizować, byłoby cudownie!

Pozdrawiam Cię Gość!

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 20 Lipca 2006, 23:59 »
Tak właśnie zauważyłam, ze praktycznie dziś pisze sama do siebie  :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #177 dnia: 21 Lipca 2006, 09:30 »
Ale jednak ktoś to czyta :)

Krój sukienki szalenie mi się podoba, po prostu rewelacja, ale kolor już mniej... Nie lubię czerni. Poza tym jakoś na ślub i wesel mi nie pasuje  :roll:
Bardzo ładnie wyglądasz, kolor do Ciebie pasuje, tylko że ja akurat czerni nie lubię, więc nie  jestem obiektywna  :roll:
Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz. :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 21 Lipca 2006, 09:57 »
Moniko suknie rewelacja! Uwazam ze jest idealna na kazda okazje, czern jest najelegantszym i najbardziej klasycznym kolorem. Po drugie pieknie eksponuje sylwetke!!!!

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 21 Lipca 2006, 10:28 »
Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz.

No pewnie, że się ne gniewam  :wink:  Przecież nie muszę słyszeć samych ochów i achó, prawda ? :wink:  :wink:  :wink:  Poza tym wyrażasz swoje zdanie i skoro Tobie czerń się nie podoba to rozumiem, może Ci się nie podobać.
Ja natomiast baardzo lubię czarny kolor i moim zdaniem nie ma znaczenia rodzaj imprezy, na którą ją założę, myślę nad srebrnymi dodatkami (np. brokszka pod biustem, kwiatek przy butach lub mała srebran torebka, żeby całość nieco rozjaśnić).

Fason mi też bardzo odpowiada (chociaż trchę grubo wyszłąm na tych zdjęciach  :twisted: ) ale ja nie jestem fotogeniczna i na zdjęciach wychodze inaczej niż w rzeczywistości (kurcze, a może ja właśnie taka jestem .... :twisted:  :twisted: )

Cytat: "rybkawiedenka"
Uwazam ze jest idealna na kazda okazje, czern jest najelegantszym i najbardziej klasycznym kolorem

NO włąsnie, według mnoe czerń to kalsyka, któa nigdy z mody nie wyjdzie ale każdy ma swoje włąsne zdanie na ten temat, które naturlanie szanuję...