Autor Wątek: Nasze 100 dni - monika* i Marcin  (Przeczytany 24316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
Nasze 100 dni - monika* i Marcin
« Odpowiedź #240 dnia: 30 Lipca 2006, 22:01 »
Bardzo ładna fryzurka :) Też o takiej kiedyś marzyłam.

Zgadzam sie z dziewczynami, że pasują Ci rozpuszczone włosy.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #241 dnia: 31 Lipca 2006, 08:43 »
cieszę sie że panienski się udał widać że wyśmienita zabawa była
jeżeli chodzi o fryzurkę to bardzo ładnie w niej wyglądasz :mrgreen:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #242 dnia: 31 Lipca 2006, 10:10 »
Super wieczór panieński! Widzę, że nie tylko ja dostałam wałek w prezencie :lol:

Fryzurka śliczna, bardzo do Ciebie pasuje. No i jeśli wytrzymała całe wesele i tak wygląda, to rewelacja!

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #243 dnia: 31 Lipca 2006, 10:18 »
Widzę, ze imprezka panieńska była przednia :D stanik z cukierków wygląda interesująco :wink: a wałek też się przyda czasem :mrgreen: do wałkowania makaronu oczywiście :mrgreen:

Moniczko bardzo łądnie wyglądasz w rozpuszczonych włoskach. Bedziesz ślicznie wyglądała w dniu ślubu :wink:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #244 dnia: 31 Lipca 2006, 12:39 »
Moniczko - widać, że zabawa była przednia  :mrgreen:  Super!
A Ty jesteś śliczną dziewczyną i bardzo ładnie Ci w rozpuszczonych włosach. A w wianuszku wyglądasz UROCZO  :D

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #245 dnia: 31 Lipca 2006, 12:56 »
:brawo:  Ładna fryzurka, ładna dziewczynka   :brawo:  Podoba mi sie bardzo   :ok:

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #246 dnia: 31 Lipca 2006, 18:16 »
kochana widać że impreza była pełną gębą. Zdjęcie rewelacja. Poszalałyście sobie nieźle i bardzo fajnie.

Ciekawy pomysł z tym wiankiem czy to u was jakiś zwyczaj?
No i faktycznie jak świtezianka albo raczej NIMFA :)

Buziole i dużo zdrówka dla teściowej

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #247 dnia: 1 Sierpnia 2006, 10:50 »
azzurra, sweetcoffee, ecia, anielka, asia, marcysia, megi28, dziewczynki dziękuję za odwiedziny!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat: "azzurra"
Bardzo ładna fryzurka

Cytat: "sweetcoffee"
jeżeli chodzi o fryzurkę to bardzo ładnie w niej wyglądasz

Fryzurka śliczna, bardzo do Ciebie pasuje. No i jeśli wytrzymała całe wesele i tak wygląda, to rewelacja!

Cytat: "Anielka"
Moniczko bardzo łądnie wyglądasz w rozpuszczonych włoskach. Bedziesz ślicznie wyglądała w dniu ślubu

A Ty jesteś śliczną dziewczyną i bardzo ładnie Ci w rozpuszczonych włosach. A w wianuszku wyglądasz UROCZO

Cytat: "Marcysia"
Ładna fryzurka, ładna dziewczynka  Podoba mi sie bardzo

Cytat: "megi28"
Zdjęcie rewelacja

Dziewczynki, dziękuję okropniaście za tyle pozytywnych opinii  :oops:  :oops:  :oops:
Oczywiście negatywne (obiektywne) też mile widziane  :twisted:

Cytat: "megi28"
Ciekawy pomysł z tym wiankiem czy to u was jakiś zwyczaj?

To pomysł dziewczyn a wykonanie babci Marcina. To nie jest żaden zwyczaj ale można by go rozpropagować bo mi się osobiście podobało paradowanie po mieście w tym wianku  :D  :D  :D

ZOSTAŁO 5 DNI!!
O mamo, już tak niewiele czasu .... i będziemy mężem i żoną   ....  :jupi:  :jupi:  :jupi:

Dziś mama Marcina wychodzi ze szpitala!! :jupi:
Nie znaleźli nieczego złego i najprawdopodobniej było to bardzo ostre zapalenie nerwu wzrokowego. Jednak po weselu będzie musiała jeszcze wrócić do szpitala na nakłucie lędźwiowe, bo z niego podobno moża wszelkie przyczyny chorób wyczytać. Oko jest już dużo lepsze, tak że suuuper.

Czekamy właśnie na nią i jedziemy do restauracji wybrać w końcu menu i dekorację bo to ostatni dzwonek już.

Ja byłam o 9.00 u dentysty na ostatnim wybielaniu i pożądany efekt został osiągnięty. Ząbek jest bialutki, że hej  

Od wczoraj boli mnie żołądek ... to chyba nerwy .... emocje ... no wszystko jednym słowem ....

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #248 dnia: 1 Sierpnia 2006, 13:08 »
Moniczko, ale Ci fajnie, że już tylko kilka dni... Pomyśleć, ze 5 miesięcy temyu zazdrościłam dziewczynom, które do ślubu miały ok. miesiąca ;)

Bardzo się cieszę, że z Twoją Teściową już wszystko w porządku. Może to po prostu stres był.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 1 Sierpnia 2006, 13:33 »
atak slicznie wyglądacz :)

niestety nie widzę części zdjęć ...ale te które widze wskazują na super zabawę na wieczorku panieńskim :) no i oczywiście ten stanik jadalny -bombowy prezent
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 1 Sierpnia 2006, 15:49 »
Pomyśleć, ze 5 miesięcy temyu zazdrościłam dziewczynom, które do ślubu miały ok. miesiąca  

Nooooo, ależ ten czas zasuwa do przodu.....

Bardzo się cieszę, że z Twoją Teściową już wszystko w porządku. Może to po prostu stres był.

Niestety nie wiadomo, mam nadzieję, ze badania, które jeszcze będzie miała robione po weselu nie wykażą niczego niepokojącego.

Cytat: "madziulek"
atak slicznie wyglądacz  

Przetłumaczyłam to sobie na "Ale ślicznie wyglądasz"  :oops: , mam nadzieję, ze dobrze .... :twisted: ....jeśli tak to bardzo dziękuję ...

Wróciłam i padam ze zmęczenia i duchoty ...

Byliśmy w restauracji i wszystko zapięte na ostatni guzik (no, na przedostatni  ;) )
Wybraliśmy menu (bardzo smaczne żarełko), ja wybrałam dekorację sali, będzie w kolorach pomarańczowy -  ecru, będzie pasować do mojego bukieciku, Marcinka butonierki, mojej sukni itp.  :green
Dostaliśmy 15% rabatu od całości!!!!!!!!!!!!!!!!  Suuuuuper wyszło cenowo i jesteśmy bardzo happy.
Poza tym założyli nowiusieńką klimę w sali i jest super chłodniutko w środku.

Ustaliliśmy też ustawienie stołów. Podkowa, bo bawić się będziemy w środku, a my z Marcinkiem będziemy mieli na "czubku" tej podkowy śliczny okrągły dwuosobowy stolik. Jestem zadowolona z tej obcji, tak planowałam i tak też zaproponowała kierowniczka restauracji.

Przy wybieraniu menu wszyscy byli tak zaskakująco zgodni co do wybieranych potraw, ze aż dziwne  ;)  ;)  ;)  Przynajmniej poszło sprawnie.

a potem jak wróciliśmy do Rzeszowa to moje Słonko  :serce:  zaprosiło mnie na pyszniutki obiadzik w naszej ulubionej restauracyjce.
Mniam, mniam .... było pysznie ....

Jutro mamy zadzownić i podać już ostateczną liczbę gości i finito.
Potem odbierzemy kwiaty na samochód, wybierzemy kokardki dla gości i koszulki dla rodziców. A wcześniej na 11.00 do fryzjera obydwoje idziemy. Ja na farbowanie odrostów, a Marcin na strzyżenie.

Już się nie mogę doczekać  :serce: ...

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #251 dnia: 1 Sierpnia 2006, 16:22 »
Cytat: "~monika~"
Poza tym założyli nowiusieńką klimę w sali i jest super chłodniutko w środku.

Moniczko mam dla Cibie jedną radę jak jest klima w pomieszczeniu to trzeba koniecznie zamykać drzwi bo byłam na weselu gdzie na sali była klima ale goście nie specjalnie zamykali drzwi a jedzenie w srodku płynęlo i było duszno sama będę prosiła orkiestre aby u mnie na weselu kilka razy wspomnieli żeby wychodząc zamykać drzwi

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #252 dnia: 1 Sierpnia 2006, 17:30 »
Moniko cieszę się,że z twoją przyszłą teściową jest lepiej.Trzymam kciuki również za te badanie co odbędzie się po weselu oby wszystko było w porządku.Twój wieczór był super szczególnie ten wianek i jadalny stanik,a w  tym wianku wyglądałaś ślicznie.Twój najszczęśliwszy dzień zbliża się ogromnistymi krokami :P .

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #253 dnia: 1 Sierpnia 2006, 23:38 »
Moniczko jak świetne wiadomosci- z teściową lepiej, menu wybrane...nono :) Aż miło się takie newsy czyta....teraz to już tylko usiąść i czekać na TEN dzień  :mrgreen:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 3 Sierpnia 2006, 11:54 »
Anetka, sweetcoffee, dziubasek, dziękuję za odwiedzinki!!!!!!!!

Cytat: "sweetcoffee"
Moniczko mam dla Cibie jedną radę jak jest klima w pomieszczeniu to trzeba koniecznie zamykać drzwi bo byłam na weselu gdzie na sali była klima ale goście nie specjalnie zamykali drzwi a jedzenie w srodku płynęlo i było duszno sama będę prosiła orkiestre aby u mnie na weselu kilka razy wspomnieli żeby wychodząc zamykać drzwi

Wiem, wiem ale dzięki za przypomnienie... :D

Cytat: "anetka161"
Moniko cieszę się,że z twoją przyszłą teściową jest lepiej.Trzymam kciuki również za te badanie co odbędzie się po weselu oby wszystko było w porządku.

Dzięki wielkie

teraz to już tylko usiąść i czekać na TEN dzień

Ciężko znaleźć czas, żeby tak usiąść wbrew pozorom, teraz mam tylko chwilkę na napisanie posta i znów zmykam ..

Wczoraj spędziliśmy bardzo owocny dzień.

Na 11.00 oboje poszliśmy do fryzjera, ja na farbowanie odrostów, Marcin an strzyżenie.

Potem rozliczyłam się z dziewczyną, która ma ślub przed nami w sobotę, płacimy na połowę za dekorację kościoła.

Potem odebraliśmy dekorację na samochód (białe różyczki z delikatnymi dwoma listkami), przy okazji kupiliśmy kokardki dla gości i balony ecru-metalic.

Następnym celem był odbiór koszulek dla rodziców, pojechaliśmy do drukarni i . tu zonk .. :evil: . Nie doszedł do nich mój mail z potwierdzeniem i koszulek niet .. :evil:  :evil:  :evil:  Na szczęście pani obecała, ze będą dzisiaj do odbioru.

Wieczorkiem byliśmy na urodzinach kumpla. Bardzo przyjemne spotkanie odstresowujące ..... tego nam trzeba było ... troszkę jestem niewyspana bo o 7.00 pobudka i sprzątanie mieszkania ale co tam . warto było  :D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 3 Sierpnia 2006, 22:46 »
Nie wyrabiam na zakrętach.  I jestem strasznie zmęczona, zaraz się muszę położyć bo czuję, że usnę na siedząco. No ale jeszcze opiszę dzisiejszy dzień, tak choć w telegraficznym skrócie.

Od 7.00 sprzątałam z mamą mieszkanko, pucowanie od góry do dołu  
Potem przyjechała ciocia z Zuzią i zostawiła ją, żeby móc pójść do fryzjera.
Pojechałam więc z Zuzanką do Marcina, żeby mogła się pobawić z jego siostrzeńcem (Półwłochem). Dzieci uczyły się nawzajem języków, wyglądało to przeuroczo ....... on powtarzał za nią polskie słowa, a ona próbowała mówić po włosku .. mieliśmy ubaw przez dwie godziny ...

O 14 przyjechała moja rodzina ze Śląska. Zostają już do ślubu ....

Na 17.00 byłam umówiona na próbny makijaż, który trwał dłuugo. Dziewczyna jest niesamowita, jest kosmetologiem i wizażystką. Czułam się na tym makijażu jak w najlepszym gabinecie dermatologicznym, dowiedziałam się mnóstwa ciekawych rzeczy o swojej cerze, skórze, jakich kosmetyków powinnam używać, jak się malować, jak ukryć mankamenty, uwydatnić to co warto itp. Z makijażu jestem baardzo zadowolona, jednak od razu uprzedzam dziewczynki, że tym razem fotek nie będzie ... postanowiłam, że zrobię wam niespodziankę i zobaczycie efekt końcowy, już z wszelkimi dodatkami. Napiszę tylko tyle, że jak dla mnie BOMBA.

Makijaż się tak przez nasze gadulstwo przedłużył, że spóźniliśmy się do księdza i Marcin się wkurzył, bo czekał na mnie ponad godzinę pod blokiem .... Na szczęście nasz proboszcz poraz kolejny okazał sie świetnym facetem i przywitał nas z uśmiechem na twarzy. Byliśmy z nim umówieni na próbę ceremoni, taką na sucho ..... Ustaliliśmy mnóstwo szczegółów typu: kto skąd i kiedy wychodzi, w jakiej kolejności, gdzie siedzimy, gdzie stoimy, jak stoimy, gdzie podpisujemy dokumenty i inne takie drobne aczkolwiek ważne w tym dniu sprawy.
Nawet kazał nam stanąć przed ołtarzem obok niego jak do przysięgi, wziąć się za ręce i zobaczyć jak to wygląda ..... Już wtedy przeszły mnie z emocji ciarki więc co to będzie na ślubie ....  
Powiedział, ze możemy się po złożeniu przysięgi pocałować  

Strasznie ugodowy z niego człowiek .......

Potem pojechaliśmy do mnie, żeby przedstawić rodzince Marcina i właśnie niedawno to przedstawianie zakończyło się    Efekt ... mój tatko z wujem siedzą na balkonie i śpiewają sobie piosenki    

Odebraliśmy też dziś koszulki dla rodziców, wyszły bardzo łądnie, choć trochę małe napisy moim zdaniem ale nie mam już siły jechać tam i zmieniać to. Niech już zostanie jak jest.

Aha ... w nocy przyjechał szwagier Marcina, Francesco ze swoim kolegą Antonio. Obaj są rodowitymi Włochami. Od rodziców Francesca i jego siostry, których poznaliśmy w trakcie ubiegłorocznego pobytu we Włoszech diostaliśmy prezenty w postaci ślicznych kartek z tzw. "zawartością"  Bardzo cennna ta zawartość. Niestety sami nie mogli przyjechać ale pamiętali o nas, to miłe .

Idę już spać bo padam.

Jutro kolejny maraton. Słonko mi dziś przed wyjściem powiedziało, ze jest bardzo szczęśliwy, że zosatnę jego żoną ..... Nie muszę tego chyba komentować  

Dobranoc kochane!!

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 4 Sierpnia 2006, 22:47 »
:serce: TO JUŻ POJUTRZE!!!!!!!!! :serce:

Od wczoraj czuję jakiś taki dziwny spokój .... bardzo pomogła mi wczorajsza rozmowa z naszym proboszczem ... zrobiliśmy małą próbę w kościele, przy świetle samych świec, sami z księdzem, staliśmy przed ołtarzem trzymając się za ręce, a ksiądz opowiadał jak to wszystko będzie wyglądać .... Pomyślałam sobie, że tak właśnie chciałabym się czuć w niedzielę ... nie ma gości, tłumów w ławkach ... jesteśmy tylko MY i ksiądz ... świadek tego magicznego wydarzenia .....

Dobranoc słoneczka!!!!!!!!!!!!!!

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #257 dnia: 4 Sierpnia 2006, 22:58 »
Moniczko aż się wzruszyłam :Wzruszony: chociaż to nie relacja ze ślubu jeszcze ;)

Będę z Wami myślami w tym szczególnym dniu :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #258 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:32 »
Moniczko, na pewno wszystko będzie cudownie :) Życzę Ci tego z całego  :serce:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #259 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:34 »
Moniczko - to będzie niezapomniana niedziela  :serce:
Ja też będę z Wami w tym dniu  :D

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #260 dnia: 5 Sierpnia 2006, 08:19 »
to już jutro wasz wielki dzień
będę z wami całym  :serce:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #261 dnia: 5 Sierpnia 2006, 09:11 »
Ecia, azzurra, asia, seetcoffee,  dziękuję Wam moje drogie z całego serducha!!!!!

Dziś czuję motylki w brzuchu ..... małe napięcie się pojawiło ..... ostatni dzień w satnie wolnym ..... a jutro będziemy już jednością ....

Czekam właśnie na Marcina, na 10 idziemy do spowiedzi ... właściwie nie tylko my ale i cała rodzinka się szykuje, łącznie z tymi przyjezdnymi ...

Wczoraj oglądałam koszyczki z ryżem, kokardakami i płatkami kwaitów przygotowane przez moją teściową ... są śliczne .....

Jestem szczęśliwa ......
 :serce:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #262 dnia: 5 Sierpnia 2006, 10:14 »
Monika!! Raannnyyy :) Jutro już będziesz żoneczką :D Fajne uczucie prawda?? Jak sobie pomyślę, że za 3 tygodnie o tej porze będę wylegiwała się w łóżku z moim mężem...to normalnie, aż mi ciary porzechodzą...nie wyobrażam sobie tego uczucia na dzień przed  :mrgreen:

Cytat: "~monika~"
Czekam właśnie na Marcina, na 10 idziemy do spowiedzi ... właściwie nie tylko my ale i cała rodzinka się szykuje, łącznie z tymi przyjezdnymi ...

No to bardzo miło :) Pamiętam jak rok temu na ślubie Tomka brata na samej ceremoni do komunii przystąpiło..... raptem 6 osób (para młoda, świadkowie (w tym mój Tomek), ja i jakaś ciocia...) - nieciekawie to wyszło....widziałam po minie księdza, że był lekko zniesmaczony. U Ciebie szykuje się kolejka po opłatek ;)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #263 dnia: 5 Sierpnia 2006, 10:39 »
Monika - nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak się teraz czujesz, ale na pewno wspaniale! Bardzo dobry pomysł z tą "próbą" uroczystości.
Z tymi opłatkami to też jestem ciekawa jak będzie u mnie. Na pewno my i świadkowie, ale nie podejrzewam moich Rodziców i Rodziców Przyszłego.. Pewnie Babcie i dwie ciotki nadrobią ;)
Jej, to już jutro!  :shock:

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #264 dnia: 5 Sierpnia 2006, 20:40 »
Moniczko ja też będe jutro z tobą myślami i całym sercem. wszystko napewno pójdzie zgodnie z planem:))

Już jutro będziesz żoneczką ale to zleciało. Najlepsze życzonka ode mnie i mojego przyszłego męża:) :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :id_juz:  :id_juz:  :id_juz:  :id_juz:  :id_juz:  :id_juz:  :id_juz:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 5 Sierpnia 2006, 22:07 »
Dziubasek, beth, megi28, słoneczka moje kochane dziękuję za wszystko!!!!!!

:serce: To już jutro :serce:

Ale jestem podekscytowana!!!!!!
Nic więcej nie napiszę. Odezwę się już jako żona!!!  :D  :D  :D

Offline anetka161
  • maniak
« Odpowiedź #266 dnia: 6 Sierpnia 2006, 14:46 »
:serce:  :serce:  :serce:  :serce:
Moniczko!!!
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia,spełnienia marzeń,dużo miłości,radości,samych pogodnych i szczęśliwych dni u boku męża oraz wszystkiego tego czego sobie byś zażyczyła  :bukiet:  
 :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 8 Sierpnia 2006, 21:07 »
Wróciłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyki, nie mam wiele czasu bo o 4.00 nad ranem wyruszamy w podróż ale napiszę tylko, ze jesteśmy PRZESZCZĘŚLIWI!!!!!!

Tego co się działo Tego dnia i Tej nocy nie da się wyrazić słowami.
BYŁO CUDOWNIE!!!!!!

Obiecuję baaaardzo szczegółową relację (choć mam straszne luki w pamięci) i mnóstwo zdjęć.
Musicie jednak okazać wyrozumiałość i poczekać cierpliwie jeszcze jakiś czas. Chcemy się sobą nacieszyć tylko we dwoje i odpocząć po cały ciężkim roku pracy.

W taką podróż poślubną z prawdziwego zdarzenia wyjedziemy pewnie dopiero w przyszłym roku, jeśli będzie nam to dane, a na chwilę obecną nie jest dla nas ważne dokąd jedziemy, tylko z kim  :serce:
Jedziemy do Zakopanego, gdzie czekają już na nas nasi przyjaciele, któzy wzięli ślub tydzień przed nami. Będzie taki tydzień poślubny w wersji podwójnej  :twisted:

Do zobaczenia wkrótce!!!!!!!!!!!

Offline megi28

• uzależniony
« Odpowiedź #268 dnia: 8 Sierpnia 2006, 21:13 »
Już nie mogę doczekać się twojego powrotu i tej cudnej relacji bo napewno było cudnie.

ciszę się że wszystko się udało i że jesteście szczęśliwi:)

Buziaki i miłego wypoczynku

dozobaczenia

Offline anetka161
  • maniak
« Odpowiedź #269 dnia: 8 Sierpnia 2006, 21:37 »
Miłego wypoczynku :P .Będziemy wyrozumiałe i poczekamy :) .A kiedy wracasz :lol: ?