Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...  (Przeczytany 59517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zabkaaa90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20.07.2013
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...
« Odpowiedź #240 dnia: 3 Listopada 2012, 23:03 »
Ja się osobiście z takim czymś nie spotkałam, ale  słyszałam o tym, od znajomej. Dokładnie było to tak,że na kilka tygodni przed weselem młoda powinna przyjść do swoich przyszłych teściów z tortem, aby osobiście podziękować im za ich syna;) na szczęście u mnie nie ma takich tradycji;D

Offline BeatkaN
  • forumowicz
  • data ślubu: Maj 2013
« Odpowiedź #241 dnia: 4 Listopada 2012, 15:55 »
A u mnie właśnie nie wiem, czy jest. W rodzinie nikt o tym nie słyszał, nawet moja babcia. W necie wyczytałam, że gdzieś na wsiach żyje jeszcze taki zwyczaj o przychodzeniu do teściów z tortem. Siostra mojego narzeczonego szła jednak z tortem do teścia (teściowa nie żyje). No i teraz nie wiem, czy moi teściowie też nie będą oczekiwali czegoś takiego ode mnie, a ja nie mam z nimi zbyt dobrych relacji...

Offline zabkaaa90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #242 dnia: 4 Listopada 2012, 17:51 »
Moje zdanie jest takie, że wesele jest dla młodych i to oni powinni podjąć ostateczną decyzję w każdej kwestii. Ja bym odpuściła, jeżeli w rodzinie nie ma takiej tradycji.

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #243 dnia: 5 Listopada 2012, 13:18 »
wesele jest dla młodych i to oni powinni podjąć ostateczną decyzję w każdej kwestii
zabkaaa90, a ja odnoszę coraz częściej wrażenie,że sam ślub ( ceremonia ) jest dla młodych,a wesele dla gości i rodzinki... Masakra im częściej poruszamy tematy ślubu, tym się robi coraz goręcej u nas w rodzince.

Jedna rzecz, z której jestem zadowolona to decyzja jaką podjęlismy w sprawie podziękowań dla rodziców.... Decyzje podjęliśmy z moim M., co prawda rodzice jeszcze o tym nie wiedzą, bo jak kiedyś wspomnięliśmy,że podziękowań na weselu nie będzie to się oburzyli. Tak więc decyzja jest:  Podziękowań na weselu nie będzie, zapraszamy rodziców do restauracji przed weselem i tam wręczymy im jakiś mały podarunek i podziękujemy w kameralnym gronie. Cyrku dla rodzinki na weselu odgrywać nie będziemy, cała ta szopka z podziękowaniami jest po prostu przereklamowana. Kochanych rodziców mam i inne badziewia... blahhhh Na samą myśl dostaję gęsiej skórki...

Ostatnio miałam okazję być na ślubie, gdzie ku zaskoczeniu wszystkich podziękowania odbyły się w kościele, na samym końcu mszy, cudownie to wyszło i nawet ja się wzruszyłam, i dziewczyna, która śpiewała, też jej w pewnym momencie zaczął drżeć głos. To były najpiękniejsze podziękowania jakich miałam okazję być świadkiem. Z zaskoczenia, skromnie, bez kółeczek i bujania się do oklepanej piosenki.

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
« Odpowiedź #244 dnia: 5 Listopada 2012, 13:33 »
Zupelnie sie z Toba zgadzam kluseczka, podziekowania powinny byc od serca a nie na pokaz! Super pomysl z tymi podziekowaniami w kosciele, a jaka muzyka temu wszystkiemu towarzyszyla? Mozesz napisac jak to wszystko dokladnie wygladalo...
Ja ciagle sie zastanawiam nad prezentem, z wypadem do restauracji u nas troche ciezko by bylo bo rodzice mieszkaja w takim malym miasteczku (prawie wioska) bez zadnych restauracji, wiec troche byloby to skomplikowane zorganizowac taki specjalny wyjazd do miasta i to jeszcze w czasie "goraczki przedweselnej"...

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #245 dnia: 5 Listopada 2012, 15:15 »
My najprawdopodobniej będziemy mieć podziękowania na weselu, ale nie publcznie ( przez mikrofon ) tylko poprosimy rodziców powiemy co mamy do powiedzenia i tyle :)

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #246 dnia: 5 Listopada 2012, 20:23 »
misspolymer, tuż przed zakończeniem ceremonii ksiądz pogratulował Młodym i powiedział,że zanim wszystkich pobłogosławi to para młoda ma niespodziankę dla swoich rodziców i na to hasło rozbrzmiała piosenka :
Wiem, że przyjdzie taki dzień
Gdy pożegnam się
By założyć własny dom
Niedaleko stąd

Nie zapomnę mamo gdy
Przy mnie byłaś ty
I spełniałaś dobre sny
Ucząc jak mam żyć

Nie wiem tato czy ty wiesz
Że nie bałam się
Kiedy byłeś zawsze tuż
Tak jak dobry Bóg

Mamą kiedyś będę i ja
Komuś szczęście dam
Wiem, że tylko dzięki wam
Dobro w sobie mam.

Tutaj możesz sobie przesłuchac: http://lala-la.wrzuta.pl/audio/1ZTOArHo6GN/podziekowania_dla_rodzicow_-_maly_chor_wielkich_serc_-_dzieki_wam

W międzyczasie świadek z zachrystii wyniósł bukiety kwiatów, wszyscy się popłakali,ksiądz uronił nawet łezkę, ja się powstzymywałam od płaczu, bo w pracy to tak głupio ryczeć na ślubach.  Był to cholernie wzruszający moment. Nawet Młody płakał, a wyobraź sobie,że faceci rzadko płaczą na ślubach. Najpiękniejsze i chyba najszczersze podziękowania jakich byłam świadkiem!!!!!!

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #247 dnia: 5 Listopada 2012, 22:04 »
Piekne! na pewno wezme taka opcje pod uwage, musialabym tylko zmodyfikowac slowa piosenki bo ta czesc o tacie to raczej sie w moim przypadku zupelnie nie sprawdza..
A tak przy okazji - jak u was wyglada sprawa oprawy muzycznej w kosciele?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #248 dnia: 5 Listopada 2012, 22:21 »
Ja mialam ta piosenke dla rodzicow ale tradycyjnie na sali :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #249 dnia: 5 Listopada 2012, 22:24 »
My jeszcze nie wiemy, czy chcemy w kościele czy w US, ale jak kościół to chyba standardowy organista. Wiem,że można zatrudnić np skrzypaczkę itp, ale to dodatkowe koszty, które wydają mi się zbędne... I tak pewnie nikt nie zwróci na to aż takiej uwagi.

Przede wszystkim z którąkolwiek parą byśmy po ślubie nie rozmawiali, to większość twierdzi, że oni z dnia ślubu to mało co pamiętają, albo w ogóle praktycznie nic. Przeraża mnie to, bo wszyscy mówią,że ten dzień mija tak szybko.... Tyle kasy, tyle przygotowań, a mija ten dzień ponoć w mgnieniu oka :(

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #250 dnia: 6 Listopada 2012, 08:13 »
Dlatego dobrym wydatkiem jest dobry fotograf, albo dobry kamerzysta, albo jedno i drugie

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #251 dnia: 6 Listopada 2012, 09:02 »
Jestem tego samego zdania co Koozaa :)
Choć według mnie piękniejszą pamiątką będą zdjęcia :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #252 dnia: 6 Listopada 2012, 09:06 »
No my mamy tylko fotografa na dzień dzisiejszy, i na dzień dzisiejszy nie chcemy kamerzysty ( piszę na dzień dzisiejszy bo wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie)

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #253 dnia: 6 Listopada 2012, 09:23 »
My kamerzyste mamy :) Hehe fajnie tak za 20 lat usiąść sobie przy winku i obejrzeć swój ślub raz jeszcze :D

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #254 dnia: 6 Listopada 2012, 10:54 »
też się zgadzam z Koozaa, bo przecież to wszystko to jeden dzień, wspomnienia umykają, a dzięki dobrym zdjęciom i fajnemu filmowi wszystko zostanie uwiecznione na zawsze i będzie można do tych wspomnień wracać kiedy tylko się będzie miało ochotę :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 6 Listopada 2012, 19:19 »
ja mialam super fotografa i kam ery nie chcialam ale maz chcial.. tak wiec kamera byla i film ktory nam nagral jest najlepszy jaki w zyciu widzialam... nie zaluje ani zlotowki wydanej .... zaplacilam wiecej ale lepszej pamiatki nie mamy...
moze nie mielismy skrzyoaczki, bryczki, podziekowan dla gosci, czy fajerwerkow ale mielismy piekny dzien ktory mamy uwieczniony na zawsze ;D

Offline keisak

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #256 dnia: 6 Listopada 2012, 19:27 »
Kurcze dziewczyny ja już nie wiem...
Na początku ustaliliśmy sobie, że kamerzysty nie będzie. Fotograf miał nam wystarczyć... A teraz Mój mi tu wyskakuje, że może lepiej zrobić film, że możemy żałować itp...
Sama już nie wiem... Nawet nie wiem czy teraz coś znajdziemy skoro teraz trzeba wszystko rezerwować tak dużo wcześniej...

Offline delma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 6 lipiec 2013
« Odpowiedź #257 dnia: 6 Listopada 2012, 19:40 »
My własnie wczoraj podpisalismy umowę z super fotografem i kamerzystą:) Robią fajne krótkie nowoczesne filmy:) Ja kamery nie chcialam ale narzeczony chce i tesciowa więc się zgodziłam :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 6 Listopada 2012, 20:23 »
delma i to byla najlepsza decyzja ;D

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #259 dnia: 7 Listopada 2012, 08:36 »
Ja już mam tak napięty budżet (chociażby że zespół kosztował więcej niż zakładałam, sukienka też) że gdzieś musze przyciąć, na gościach nie przytne, więc przytne na kamerzyście. Ja osobiście nie lubie filów z wesel, a jak już widzę na filmie życzenia składane przez gości młodej parze to umieram.

Więc decyzja zotała podjęta, bierzemy dobrego fotografa, z kamerzysty rezygnujemy

Offline zabkaaa90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #260 dnia: 7 Listopada 2012, 08:48 »
My mamy już kamerzystę, a na fotografa nie możemy się zdecydować, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu podejmiemy decyzję którego wybrać.
My znaleźliśmy kamerzystę, który będzie z nami przez dwa dni. Nie chcieliśmy kamerzysty na poprawinach, ale nasz przychodzi bez dodatkowych opłat. Dostaniemy od niego dodatkowo godzinny film tak zwany "dla gości" bez błogosławieństwa, życzeń, podziękowań dla rodziców. Będą wycięte wszystkie osobiste momenty, a zostaną te śmieszne urywki, zabawy, tak na luzie. Bo przecież nie wszystkim chcemy później pokazać całość wesela;)

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #261 dnia: 7 Listopada 2012, 10:03 »
Ech to jest właśnie to , że kamerzysta troszkę kosztuje :(

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #262 dnia: 7 Listopada 2012, 10:04 »
A dobry to powiedziałabym że nie mało :)

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #263 dnia: 7 Listopada 2012, 10:33 »
My płacimy 1200 zł po znajomości... Naprawdę kuuupa kasy :D

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #264 dnia: 7 Listopada 2012, 10:44 »
Za 1200 zl to trzeba miec naprawde dooobre znajomosci... Mi sie podoba filmowanie aparatami z lustrzanka a takie filmy to startuja od 3tys zl...

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #265 dnia: 7 Listopada 2012, 10:55 »
Hmmm 3000 zł  ???
Oj nie wiem czy bym pozwoliła sobie na taki " luksus"

Offline zabkaaa90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #266 dnia: 7 Listopada 2012, 11:03 »
My też mamy po znajomościach i płacimy kamerzyście 1200, fotograf 1300, ale z drugiej strony to jest pamiątka na całe życie;)

Offline BeatkaN
  • forumowicz
  • data ślubu: Maj 2013
« Odpowiedź #267 dnia: 7 Listopada 2012, 19:29 »
delma a mogłabyś podać jakieś namiary na Waszego fotografa? Bo my również nadal niezdecydowani... Może być na prv. Będę wdzięczna :)

Offline delma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 6 lipiec 2013
« Odpowiedź #268 dnia: 7 Listopada 2012, 22:07 »
www.bgfoto.pl :) wIEM,ZE BEDE Z NICH ZADOWOLONA,BO WIDZĘ,ZE TO KONKRETNI FACHOWCY :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 8 Listopada 2012, 14:15 »
Ja z mojego placilam 2200