Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...  (Przeczytany 59789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...
« Odpowiedź #90 dnia: 4 Sierpnia 2012, 22:30 »
Hej,
Ja napisalam maile do 5 roznych firm dekoratorskich,ale Decoamor mi tylko odpisal(inne firmy po okolo 2 tyg!!)
wiem , wiem drogie te dokoracje,ale jak zobaczylam te kwiaty to nie moglam sobie ich odmowic, poza tym zywe kwiaty zawsze sa drozsze.
Pomyslalam sobie,ze jak juz mialabym na czyms zaoszczedzic to na czyms innym....

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
« Odpowiedź #91 dnia: 5 Sierpnia 2012, 00:28 »
Cleo404 racja, zywe kwiaty to zupelnie inna bajka niz jakies balony itp. wiec chyba tez sie na te firme zdecyduje, zreszta Pani Malgosia jest bardzo mila i kontaktowa :) A zdecydowalas sie na koordynacje wesela? bo ja tez sie nad tym zastanawiam.. ale moj narzeczony mowi ze musimy oszczedzac :D tak sobie mysle, dworek hetmanski to nie musi byc az za bardzo dekorowany bo samo wnetrze juz jest bardzo bogate.. a bedziesz dekorowac ogrod?

Delma 1851 jest cudowna, ale wiadomo ja uwielbiam koronke wiec nie jestem obiektywna :D ogolnie tu w UK ceny sukienek mori lee to od 800-1300 funtow, ale wiem ze sa tu wygorowane i w Pilsce te same sukienki sa duzo tansze! ja mam taka ulubiona strone internetowa bestbridalprices.com i tam sobie zawsze sprawdzam wszystkie sukienki bo oni zawsze umieszczaja duze zdjecia i tam sprawdzilam Twoja 1851 jest po prawie 1400$. Ale ja na Twoim miejscu to zadzwonilabym do tych salonow co so najblizej Ciebie i zapytalabym sie czy oni w ogole maja takie modele ktore Cie interesuja zebys nie jechala na darmo no i w jakiej kwocie mniej wiecej mieszcza sie te sukienki... Powodzenia :)

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 5 Sierpnia 2012, 08:58 »
misspolymer ja zamowilam wysokie wazony z rozami i liliami (identyczne jak na ich stronie internetowej-podobno te kompozycje sa najbardziej popularne wsrod par no i mi bardzo sie podobaja, wiec nawet nie myslalam nad wlasnym projektem), niskie kompozycje na nasz stol( tez roze i lilie),storczyki ( tzn, same glowki-luzem na stolach) i te male swieczniki-tealights na wszystkich stolach.Na tarasie bede tylko latarenki na stolikach.

Czy Ty juz "przenioslas" sie do Dworku?? Jesli tak to mialas jakies problemy z Palacem? No i data wesela zostala taka sama?

Dziewczyny jak Wam ida przygotowywania??........ juz sierpien! :)))

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 5 Sierpnia 2012, 09:10 »
Na koordynacje nie zdecydowalam sie...jeszcze....nie wiem nadal sie zastanawiam....

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2013
« Odpowiedź #94 dnia: 5 Sierpnia 2012, 22:30 »
dziewczyny,
jak wszystko podliczacie to w jakiej kwocie zamierzacie zamknąć wszystkie weselne wydatki ?

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #95 dnia: 6 Sierpnia 2012, 09:39 »
nam się cały budżet rozjechał...... kiedyś muszę usiąść z moim i policzyć wszystko dokładnie....

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #96 dnia: 6 Sierpnia 2012, 20:06 »
moge podczytywac? moze uda mi sie cos podpowiedziec ;)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 6 Sierpnia 2012, 21:31 »
czesc Sylwusia, WITAJ :) A zapraszamy do podczytywania i do dawania wskzowek :) gratki dla świeżo upieczonej żonki :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #98 dnia: 6 Sierpnia 2012, 21:55 »
Witamy Sylwusia :) dolaczam sie do gratulacji :) pozwolilam sobie podejrzec pare Twoich wczesniejszych postow i wpadlo mi w oko Twoje zdjecie, chyba jak zmierzasz w strone oltarza.... ahh jakie to musi byc wspaniale uczucie... :)
Ps. pieknie wygladalas :)

A wiec czekamy na porady! Wracajac do pytania o budzet... Jak to wygladalo u Ciebie Sylwusia? czy to co zakladaliscie ze wydacie pokrylo sie z rzeczywistoscia czy jednak przekroczyliscie budzet (bo ja sie wlasnie tego obawiam..)
My z moim narzeczonym stworzylismy dokument google tak ze oboje mozemy na bierzaco nanosic zmiany. Stworzylam kilka arkuszy, na finanse, rzeczy do zalatwienia, pomysly, a nawet na piosenki ktore koniecznie musza byc zagrane :) Wydaje mi sie ze to dobry pomysl, jak na razie sie sprawdza :) W dziale finansowym wyszczegolnilam wszystkie rzeczy za ktore nalezy zaplacic i ile juz powplacalismy zaliczki, wychodzi ok 35tys, biorac pod uwage 60 gosci z hotelem i inne oczywiste rzeczy jak foto, video, dj, dekor, garnitur, suknia itd. Boje sie jednak ze przed slubem jakies "niespodzianki finansowe" sie pojawia...

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #99 dnia: 6 Sierpnia 2012, 22:00 »
mysspolymer,  jaki hotel i sale weselna wybraliscie? My popłyneliśmy trochę z salą, coś mi się nie zgadza, bo strasznie duzo mi wychodzi ka tak soie liczę, w tym tyg ostaram się usiąść do budżetu eszcze raz, bo to mi sie to wszystko coraz mniej podoba :/

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 6 Sierpnia 2012, 22:06 »
za sale+hotel wychodzi nam ok 20tys w dworku hetmanskim ale to bedzie wesele w tygodniu wiec jest taniej

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 6 Sierpnia 2012, 22:46 »
my zakladalismy ma 30 tys. wyszlo 35 ;)
dziekuje za gratulacje ;))
wesele mielismy na dzialkach na derdowskiego na 100 osob ;)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 6 Sierpnia 2012, 22:56 »
Ja sie tez obawiam ze dojdzie do tego jakies kolejne 5tys, finansujemy wszystko sami wiec kazdy grosz sie liczy.. I jak sobie mysle o ze mamy tyle wydac na jeden dzien to ahhhh, zastanawiam sie czy nie lepiej byloby zorganizowac po prostu przyjecie-obiadek dla najblizszej rodziny i wyjechac na piekna podroz poslubna.. No ale wiadomo marzy mi sie wesele :D
Mam nadzieje ze uda nam sie chociaz nazbierac na podroz poslubna z prezentow od gosci..
Sylwusia, a Ty mialas juz podroz poslubna?

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
« Odpowiedź #103 dnia: 6 Sierpnia 2012, 23:38 »
Sylwusia, to fakt nazbierało Ci się trochę. Mojej siostrze wyszło 27tys na 80osób, działki ROD. Ale to pewnie więcej noclegów mieliście. U nas były na ok. 16 osób w Marinie na Twardowskiego. Goście mówili, że pokoje ok. No i w miarę blisko :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #104 dnia: 7 Sierpnia 2012, 13:39 »
Jeżeli można, to też będę śledzić i podczytywać:).
U nas tez wstępne wyliczenia się nie sprawdziły ::), po drodze doszło to i tamto i w ostatecznym rozrachunku 43tys. wesele+poprawiny w Jachtowej + nocleg dla 63 gości. Myślałam, że maksymalnie zostaniemy przy 30-35tys. Mieliśmy 96 gości + 5 dzieci _6 osób z obsługi (zespół, fotograf i kamerzysta) :).

Tak przemknęło mi wcześniej o liliach, ja nie wiem czy to dobry pomysł na stoły  :drapanie: lilie mają specyficzny zapach i mogą być drażniące :/, my zamówiliśmy kosze dla Rodziców z Liliami i różami, to w pokoju ciągnęło ostro, zanim je daliśmy na podziękowaniach, a zarówno teście jak i moi rodzice powiedzieli, że lilie musieli eksmitować z koszyków, bo nie dało wysiedzieć w domu ::).
Ja miałam na stołach białe i różowe (aqua) róże :D, dekorację zarówno stołów i kościoła robiła nam Karina i spisała się świetnie, chociaż to mało powiedziane :D bo goście chwalili i kościół i dekorację na stołach, było subtelnie i ze smakiem, tak jak chcieliśmy :D

Też chętnie coś podpowiem :D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 7 Sierpnia 2012, 16:56 »
karina ja szalalam z fotografem i kamerzysta.. za same zdjecia zaplacilam 4400...

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
« Odpowiedź #106 dnia: 7 Sierpnia 2012, 23:14 »
sylwusia - po zdjęciach widać, że się opłacalo :) są śliczne, a film sama zachwalasz, więc na pewno jest git  ;D
nusiak - dzięki wielkie za uznanie ;)
samej mi się Kościół podobał ;), i super wyszło, że były kwiaty jeszcze Kościelne i razem wydawało się jakby było ich mega mega dużo  :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #107 dnia: 8 Sierpnia 2012, 10:17 »
Sylwusia a 4400 płaciłaś za foto plus video czy za samego fotografa? W takim razie ile za video  i kto ci robił?

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 8 Sierpnia 2012, 10:55 »
Ja wlasnie tez rozgladam sie za kamerzysta i na tym akurat zdecydowalismy nie oszczedzac, mamy na uwadze studio wyli i dziedzic film, ale dopiero we wrzesniu jak bedziemy w PL zamierzamy poumawiac sie z nimi i zobaczyc co maja w ofercie bo nie chcemy opierac sie tylko na wybranych materialach ze strony internetowej...
Dziewczyny ktore juz maja to za soba, wszelkie porady sa mile widziane :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #109 dnia: 8 Sierpnia 2012, 14:43 »
Uffff właśnie usiedliśmy z Miśkiem i obliczyliśmy co i jak z tym naszym domem weselnym i się troszke ucieszyłam, bo nie jest aż tak źle jak myślalam.

Za wesele na 90 osób, nocleg na 66 i poprawiny na około 60 ( z alkoholem - liczyliśmy około 40 litrów wódki) wyszło nam około 24tys to nie jest ta źle :) Wesele mamy w sobotę w Gościńcu nad Iną, babka nas wkręciła w poprawiny, bo bez poprawin w piatek byłoby taniej, no ale skoro mamy sporo przyjezdnych osób, to poprawiny wypda zrobić. Wstarczy,że moja mama przeżywa brak orkiestry i nie może zacaić,że DJ-wodzirej to lepsze rozwiazanie niż fałszujący zespół. Powinniśmy zmieścić się w budżecie jaki sobie założyliśmy, ale wiadomo najwięcej kasy kosztują te wszystkie drobiazgi, które gdzieś tam po drodze się pojawiają i to one powodują,że budżet się rozciąga.

Będę musiała pogadać niedługo ze znajmą od dekoracji co i jak, nasza sala jest śliczna sama w sobie, więc pewnie zostaniemy przy minimalistycznych dekoracjach. Marzy mi się sufit w małych lampeczkach, takie bardzo rustic dekoracje, nasza sala wyglada jak taka "stodoła" jakby :) Ma bardzo wysoki sufit drewniany i lampy na takich starych kołach, super to wygląda.

Tutaj znalazlam kilka inspiracji na necie, musze zacząc juz kolekcjonować inspiracje,żeby wiedzieć jak przedstawić moja wizję dekoratorce :)

A tu genialna rozpiska stołów

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 8 Sierpnia 2012, 16:38 »
2100 kamera. 4400 fotki. kameta rec video studio. mega piekby film. fotki studio na pietrze- dla mnie fotki marzenie. nie zaluje ani jednej wydanej na to zlotowku!!!

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #111 dnia: 8 Sierpnia 2012, 22:46 »
Sylwia dobrze mówisz, ponieważ tylko to nam zostaje potem wspomnienia w głowie i piękne zdjęcia !!! :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 9 Sierpnia 2012, 12:46 »
Kluseczka_85 nie moge sie napatrzec na te dekoracje, po prostu jak z bajki! chyba jednak do mojej sali to nie bardzo by pasowalo...

Ja tez wychodze z zalozenia ze na zdjeciach i filnie nie powinno sie oszczedzac, bo to jednak zostanie na lata i potem bedzie co wspominac...

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #113 dnia: 9 Sierpnia 2012, 13:04 »
tak wyglada nasza sala, wiec po dodaniu dekoracji i tych swiatelek  moze byc slicznie:

Misspolymer, dworek hetmanski sam w sobie jest śliczny, ma duzo zdobien i sala juz wyglada super, wiec tam wystarcza tylko jakies fajne dekoracje na stol :)

Kiedys tez go rozwazalismy, ale niestety ma maly parkiet i przy 90 osobach moze byc juz ciasno ( na liscie mamy 110 zaproszonych, ale myslimy ze pojawi sie 80-90 osob przy dobrych wiatrach), bylismy w dworku na weselu gdzie bylo 120 osob i  ie wszyscy sciskali, wiec sie nie zdecydowalismy.

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 9 Sierpnia 2012, 19:15 »
Kluseczka wow! Ta sale naprawde mozna ciekawie udekorowac! Sala z charakterem, bardzo mi sie podoba!
Teraz mozna znalezc na necie tylko roznych pomyslow dekoracyjnych,ze az w glowie mozna sie zakrecic :)

Moim zdaniem przede wszystkim na zdjeciach nie powinno sie oszczedzac.
Czesciej sie do nich wraca , sa w albumach, w ramkach, wisza na scianach i moga przechodzic z pokolenia na pokolenie.....
Ja osobiscie uwiebiam zdjecia, mam juz spora kolekcje albumow.

Co do kosztu wesela to ja nawet nie chce wiedziec  :o

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 9 Sierpnia 2012, 20:32 »
i można powspominać po rozwodzie :):)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #116 dnia: 9 Sierpnia 2012, 21:37 »
Patka bardzo optymistyczne podsumowanie :) LOL
Wiesz, moja mama to by powiedziała,że było czym w piecu palic po rozwodzie :)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 9 Sierpnia 2012, 21:42 »
kluseczka_85 bardzo dobre :):) haha

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Sierpnia 2012, 11:20 »
Kluseczka Twoja sala jest po prostu super, te cegly daja taki romantyczny i cieply wyglad, no i jak ja jeszcze pieknie udekorujesz to bedzie jak w bajce..
Co do Dworku to masz racje, tam na moje oko za duzo osob nie wejdzie na parkiet, ja sie nawet obawialam o moje 60 osob czy sie zmieszcza, ale podobno nie mam sie co o to martwic :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #119 dnia: 10 Sierpnia 2012, 14:09 »
misspolymer, oni zawsze mowia,ze nie ma o co się martwić, jednak nie zawsze to się sprawdza... :) Ale w twoim przypadku mówią prawdę,bo 60 osób spokojnie będzie się luźno bawić, bo pamiętaj,że na raz nie wszyscy tańczą, zawsze jest tak,że część osób siedzi przy stołach,część wychodzi na dymka :) Także spokojnie, nie masz się o co martwić :) 60 vs 110 czy 120 to jest duża różnica :)