Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...  (Przeczytany 59774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Lipca 2012, 23:46 »
No no Kluseczka, widze ze juz sporo masz pozalatwiane... ja jeszcze jak na razie w polu.. dzieki za pomysly na "save the date"! Ja chyba powysylam po prostu maila, myslalam tak jak sugerowalas np nasze zdjecie, cos w rodzaju pocztowki elektronicznej :) planuje powysylac gdzies we wrzesniu, po powrocie do Polski i jak juz bedzie na 100% wiadomo date slubu :) a zaproszenia to moze jakos w okolicach Bozego Narodzenia, czy myslicie ze za wczesnie na 6 miesiecy przed?

Cleo, data w sumie nie ma az takiego znaczenia, chcialabym byc tylko miedzy weselem kuzynki - 8 czerwca, a weselen przyjaciolki- 22 czerwca, tak zeby za jednym lotem do PL od razu zalapac sie na wszystkie wesela :D ale sie teraz okazalo ze kuzynka ma 1go czerwca, wiec w sumie myslalam teraz zeby przeniesc moje na 6go, tez bylaby fajna data 6.06 :) na a decyduje sie na czwartek do w maciejewie to prawie polowa ceny piatku czy soboty :)

AAAAA Cleo a moze pochwalisz sie z nami swoja suknia (badz jej wzorem)?

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Lipca 2012, 23:49 »
Cleo, a z decoramor to tylko dekoracje masz? czy tez foto itd? wlasnie przegladam ich stronke, nie powiem calkiem calkiem :) i widze ze ze Stargardu wiec jeszcze lepiej jak dla mnie, dotychczas sprawdzalam tylko szczecin...

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
« Odpowiedź #62 dnia: 24 Lipca 2012, 20:18 »
Tak, fotografa,a takze makijazystke i fryzjerke tez zamowilam tez z tej agencji. Jesli masz przeniesc date swojego slubu to szczerze polecam ta firme- dotychczas jestem bardzo zadowolona. Gosia- wlascicielka agencji jest bardzo mila, pomocna osoba, odpowie na kazdego maila.
Suknie wkleje zaraz w dziale sukien slubnych jakbys chciala zobaczyc.

Kluseczka, moj Chris tak samo zgadza sie na wszystkie moje pomysly, hehe, tylko chcialby wybrac utwor na pierwszy taniec ( ale ja nadal zastanawiam sie,czy zamiast tego pierwszego tanca nie wybrac np. poloneza i zatanczyc go ze wszystkimi goscmi, jako ze te pierwsze tance wydaja mi sie zawsze takie sztuczne i stresujace...)
p.s. mi sie bardzo podoba pomysl z magnesami na lodowke, swietne!

Delma, ja kupilam moja suknie wczesniej, bo musze czekac na nia do pol roku, w niektorych przypadkach mogloby byc to nawet do  8 miesiecy, wiec chcialam to zrobic jak najszybciej zeby miec za soba.

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Lipca 2012, 21:14 »
cleo404 polonez na poczatke to fajna sprawa, widziałam jak nasz wodzirej raz na jednym z  wesel tak zrobił, jako wstep do wesela, ale później para i tak miała pierwszy taniec.

Z obserwacji Ci powiem,że jeżeli nie jesteście urodzonymi tancerzami, to nie ma co się porywać na skomplikowane układy taneczne na pierwszy taniec, czasem taniec przytulaniec wychodzi lepiej niż wyuczony układ i patrzenie pod nogi i liczenie kroków.  Pobujajcie się i oddajcie się chwili, a wyjdzie na prawde super i nie sztucznie :) 

Offline delma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 6 lipiec 2013
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Lipca 2012, 21:46 »
Dokładnie zgadzam się co do tanca:) Mój Kochany nie jest jakims super tancerzem dlatego nie zamierzam katowac go układami tanecznymi:)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Lipca 2012, 21:56 »
My z moim zapisujemy się na tańce, ale tak dla nas, żeby nie podeptać cioć i wujków, bo mamy totalnie dwie lewe nogi i brakuje nam talentu tanecznego :) Aż wstyd bo u mnie w rodzinie potrafią tańczyć i śpiewać, a ja ani jednego ani drugiego, chyba zabrakło dla mnie genów :)  Na pierwszy taniec wybieramy przytulańca, bo ten wychodzi nam najlepiej :cancan:

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 25 Lipca 2012, 11:05 »
Ja wlasnie tez myslalam zeby zaczac polonezem, tym bardziej ze wesele bedzie w takim "palacowym" hotelu, no i przede wszystkim chcialam pokazac moim zagranicznym gosciom nasz piekny polski polonez :) chcialabym to jakos oddzielic od naszego pierwszego tanca, wiec moze lepiej byloby najpierw wejsc do sali, zatanczyc poloneza, dopiero potem zjesc obiad, no i po obiedzie wiadomo pierwszy taniec itd... co o tym myslicie?

a na pierwszy taniec to nasz sie marzy piosenka z Dirty Dancing "time of my life" tylko musielibysmy poro trenowac :D uklad nie jest prosty... no ale w koncu mamy jeszcze rok czasu zeby sie nauczyc... aa no i mamy zamiar zapisac sie na salse bo to jest chyba jedyny taniec ktory nam jakos wychodzi no i "time of my life" jest tez taki salsowy troche :D

Cleo404 przelozylam swoj termin na 6go czerwca!!!! no i mamy Andrzeja za DJa :)wczoraj przejrzalam strone decoramor we wszystkie strony i nie widzialam nic o fryzjerze, ale pewnie skoro sa agencja organizujaca sluby to pewnie tez to maja w ofercie, a bardzo by mi pasowalo zeby podjechac tylko do stargardu do fryzjera zamiast do szczecina, wiadomo w dniu slubu nie bedzie zbyt duzo czasu...

A makijaz zamierzam zrobic sobie sama! wiem ze odwaznie, ale jakos nigdy mi sie nie podobalo jak ktos mnie malowal i wydaje mi sie ze znam moja twarz najlepiej ...

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 25 Lipca 2012, 19:16 »
Fajnie wymyslilas z tym pierwszym tancem! Ja tak jak pisalam zdecyduje sie jednak tylko na tego poloneza...
Wow! to jednak przelozylas!!! :) A czy wplacilas wczesniej zaliczke na 13/06?
Tak, ta agencja wspolpracuje z fryzjerem, makijazystka, maja do wynajecia tez samochody....
Pani fryzjerka i makijazystka przyjada do Dworku, zeby mna sie zajac. Trzeba tylko zaplacic troch wiecej za dojazd,ale zaoszczedzi to czasu i stresu.
I bardzo dobrze,ze robisz sobie sama makijaz!! Ja "nie umialabym" sie ladnie pomalowac, wiec wole nie ryzykowac.

Offline delma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Lipca 2012, 21:21 »
Dziewczyny wiecie może czy gdzieś mozna dostać suknie z kolekcji o nazwie Mori Lee Bridal? Bo jedna mnie urzekła ale nie wiem wogóle czy one są gdzies dostępne :(

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Lipca 2012, 00:04 »
Delma Mori Lee jest kolekcja Madeline Gardner, jesli by Ci to mialo w czyms pomoc.. piekne suknie :) Sporo jest sukni "second-hand" na ebayu angielskim no i sa tu w Anglii tez butiki sprzedajace te suknie. Ja mieszkam w Bristolu i jest tu pare w okolicy. A jaki model masz na oku?
Cleo zaliczke wplacilam juz wczesniej jak bylam w kwietniu w Polsce, wtedy wlasnie obejrzalam Dworek i Maciejewo, no i sie ostatecznie zdecydowalam na Maciejewo, glownie ze wzgledu na to piekne jeziorko przed hotelem :) wczoraj zadzwonilam, pogadalam z managerem i nie bylo problemu zeby przelozyc na tydzien wczesniej :) A Andrzeja tak chcialam bo wydawalo mi sie ze najbardziej pasuje d mojego miedzynarodowego towarzystwa i otwarty na pomysly (np. polonezy itd.) no i znam go z podstawowki :D

Cleo a z decoramor zdecydowalas tylko na te rzeczy co pisalas (decor, fryzjer, foto) czy tez zatrudnilas ich jako agencje slubne? Bo ja tak nie bardzo wiem jak to dziala.. Ogolnie placi sie im za poszczegolne rzeczy czy uslugi czy jakos calosciowo za organizacje wesela? Bo ja sie tak zastanawialam, w dniu slubu nie bede miala czasu na dopilnowanie wszystkiego i moze przydalaby sie taka osoba ktora zna sie na rzeczy... co o tym myslicie?

Ale ten pomysl ze fryzjer przyjezdza do Ciebie to genialny :D

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 26 Lipca 2012, 00:14 »
AAA zapomnialam sie wam pochwalic ze w piatek jestem umowiona w salone Pronovias :) uwielbiam ich sukienki i juz nie moge sie doczekac na przymiarki  :hopsa:
Plan jest taki zeby poprzymierzac pare sukni i jak bede miala jakas na oku to zamowic ja w Polsce, bo zauwazylam ze ceny sa duzo nizsze...

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 26 Lipca 2012, 00:46 »
To znowu jaaa...

Planujecie miec druhny? bo na zachodzie to bardzo popularne ale w Polsce chyba jeszcze nie bardzo? chciaz na kilku zdjeciach przegladajac fotografow to pare takich fotek z druhnami widzialam ... no i swoja droga na zdjeciach fajnie to wyglada :D

Jest tez chyba taka tradycja ze my powinnismy im kupic sukienki buty i bukiety, slyszalyscie cos na ten temat?

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #72 dnia: 26 Lipca 2012, 09:47 »
misspolymer, druhny i druhowie to fajna sprawa, zawsze fajnie wygląda, pod warunkiem,że wszyscy są podobnie ubrani, itp. Nie wiem jak to jest w Polsce, ale np w USA to większość druuhen kupowała suknie i buty sama, wybierały wspólnie z Panna Młodą, ale płaciły za to same z własnej kieszeni, dlatego często słyszeliśmy narzekania, że musiały zapłacić tyle i tyle i sukienkę założą tylko raz, chyba,że sukienka jest jakaś fajna, to można ją założyć na inną okazję również, ale przeważnie sukienki były jednorazowego użytku :)

Offline delma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 26 Lipca 2012, 11:49 »
Wpadł mi w oko model 1855 i 1856 :D

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 26 Lipca 2012, 12:49 »
1855 jak dla mnie to cudo!!! ehhh.. piekna..
1856 troche za duza na dole jak na moj gust, ale to oczywiscie zalezy co kto woli, mi sie wydaje ze nie czulabym sie w wielkiej sukni zbyt komfortowo.... Ale musze przyznac ze tez jest piekna, szczegolnie czesc gorsetowa, no i ta cudowna aplikacja...
Zerknelam na ebaya i sa tam podobne modele (wpisalam po prostu mori lee w opcji szukaj), ale to zalezy czy chcialabys uzywana czy wolisz nowa...
Jakbys znalazla cos co Cie interesuje tu w Anglii to zawsze mozesz liczyc na moja pomoc :)

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #75 dnia: 26 Lipca 2012, 19:31 »
Delma! Sliczne suknie!

Ta, fajna sprawa z druhnami. Ja sie nie przymierzalam do tego, bo moja siostra i najlepsze kolezanki mieszkamy w innych krajach, moze ktoras by narzekala na kolor itd  itd...nie chcialam nikogo tym zameczac :)  
Ale gdybym zdecydowala sie na nie to ja bym zaplacila za stroje.
misspolymer ja na poczatku zamowilam tylko dekoracje sali i Kosciola (wlaczajac wiazanke dla mnie i swiadkowej, 2 mniejsze dla "flower girls"i wianuszki,butonierki)i fotografa. Potem zdecydowalam sie na fryzjera, makijazystke. Mozesz dodatkowa wykupic oferte koordynacji calego wesela. Ja nadal zastanawiam sie,czy nie zamowic tej uslugi...Placi sie osobno za kazda usluge. Moze placi sie troche wiecej niz zazwyczaj za te uslugi,ale to Agencja bedzie miala za zadanie umowic sie z nimi na godzine, ktora mi pasuje, dopilnowac zeby przyjechali itd...ja tylko bede czekac na nich w Dworku :)

misspolyme powodzenia jutro!! :))

Offline delma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 26 Lipca 2012, 20:20 »
Powiem wam,ze ja bym chciała te suknie gdzies zobaczyc na zywo i przymierzyc:) Ale nie wiem czy będzie taka mozliwosc:( Te suknie cudowne ale jesli juz to chcialabym do nich ramiączka takie całe z diamencików srebrnych,bo byłyby bardziej komfortowe:) 

Co do druhen to ja bym nie chciała mieć:)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #77 dnia: 27 Lipca 2012, 11:28 »
Hej dziewczyny czy orientujecie się  może gdzie w Szczecinie można znaleźć suknię w stylu 2 w 1?

Oszalałam na punkcie tego pomysłu i rozwiązuje to kwestię przebierania się po oczepinach :)

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Lipca 2012, 20:15 »
Mi podoba sie taka opcja! Nawet wybierajac moja suknie nie myslalam o takim rozwiazaniu....

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Lipca 2012, 20:40 »
Oto moja suknia :)
http://imageshack.us/photo/my-images/641/cadizfront.jpg/

p.s mam nadzieje, ze moje kopiowanie sie udalo....

misspolymer!! Jak tam Twoja wyprawa do salonu??

Offline delma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Lipca 2012, 21:24 »
Cleoo pięknaaaa !!! Bardzo w moim stylu :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Lipca 2012, 22:51 »
cleo404 cudna ta suknia! Mierzyłaś już ją?

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 30 Lipca 2012, 23:03 »
Dzieki dziewczyny!!
Tak juz jest moja!
Tylko jeszcze czekam na nia jako ze w salonie byla tylko jedna o jeden rozmiar na mnie za duza, pani pobrala moje wymiary i sukienka zostala zamowiona.

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 2 Sierpnia 2012, 12:43 »
Sory dziewczyny nic sie nie odzywalam, ostatnio mialam sporo na glowie... planuje zrezygnowac jednak z Maciejewa po tym wszystkim co sie slyszy...nie chce zostac na lodzie w ostatniej chwili jak juz powplacam wszystkie zaliczki...no i chyba przezuce sie na dworek hetmanski :)
Cleo404 a dlaczego zdecydowalas sie na czwartek a nie na piatek? bo ja sie zastanawiam teraz nad piatkiem w sumie ale nie wiem jak to wyglada jak wesele jest tak jeden dzien po drugim, tzn kiedy my mamy w piatek a potem ktos po nas w sobote to pewnie chca wszystko przygotowac itd na drugi dzien wiec sie boje ze beda nas poganiac ze sniadaniem itp.

Co do sukni: Cleo, cudowna suknia!!! Ja wlasnie wahalam sie pomiedzy tym stylem z falbanami a koronka, w koncu wybralam kronke, zalaczam jedno zdjecie z mojej przymiarki, to jest Pronovias Silaba... Ahhh cudownie sie w niej czulam

http://imageshack.us/photo/my-images/833/img1975h.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/14/img1968dm.jpg/

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 2 Sierpnia 2012, 13:04 »
Musze sie z wami tez podzielic ze w sumie to zdecydowalam sie juz na sukienke i juz zamowilam Enzoani - Diana (mozecie sobie wygooglowac przykladowe zdjecia) a tu macie pare fotek ktore ja znalazlam na necie:

tren (w ktorym sie zakochalam!)
http://imageshack.us/photo/my-images/837/enzoanidianatrain.jpg/

Przod - na tym zdjeciu z ramiaczkami, ale widzialam tez bez ramiaczek i chyba jeszcze ladniej wyglada:

http://imageshack.us/photo/my-images/12/enzoanitrumpetfitandfla.jpg/

Mam tez kilka pomyslow na przerobki tak zeby bardziej pasowala do mnie i mojej figury.. Zastanawiam sie np czy zapiecie z tylu przerobic na wiozanie gorsetowe, tak na wszelki wypadek gdybym schudla przed weselem (podejrzewam ze z tego calego stresu to calkiem mozliwe..) badz tez przytyla (oby nie!)

A wy co myslicie dziewczyny?

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 2 Sierpnia 2012, 21:18 »
Suknia cudowna!!!!!!omg  i ten tren!!!!!!!!  PIEKNIE
Ja mysle,ze rzeczywiscie moglabys przerobic na wiazania, przynajmniej bedziesz spokojna co do zmian figurki hehe
A pozwolili Ci robic zdjecia sukni w salonie??

My chcielismy poczatkowo wyprawic wesele w piatek, a dokladnie 13/09, ale jesli ma sie w piatek to juz nie mozna miec poprawin, a my chcemy wesele 2-dniowe  :)
Jesli zdecydujecie sie na Dworek-na piatek to rzeczywiscie od razu po sniadanku bedziecie musieli sie pewnie wyniesc, Pani z Dworku mowila,ze oni w kazda sobote maja wesela zwlaszcza w okresie letnim.
ohhh piekna suknia!!! :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 2 Sierpnia 2012, 21:28 »
Cleo w Pronovias taka cudowna Pani mnie obslugiwala ze pozwolila zrobic zdjecia w przymierzalni, czyli yal ze nikt nie widzi ze te zdjecia sa robione...w zadnym innym salonie mi na to nie pozwolono niestety... nie wiem dlaczego taka dziwna polityka tu jest, przeciez to by bylo tylko dla ich dobra jak panna mloda ma zdjecie w sukni to pewnie predzej sie na taka zdecyduje.. ja i tak zdecydowalam sie ostatecznie na te enzoani diana, bo po prostu jak ten tren zobaczylam.. ahh to byla milosc od pierwszego wejrzenia :D

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #87 dnia: 3 Sierpnia 2012, 15:36 »
misspolymer, tren w sukni to normalnie bajka :)
No niestety taka polityka i koniec, nie tylko u nas zagranica to samo... dziwne to,a le wydaje mi sie, ze to po to by nie isc do innego salonu i nie kupic tej samej sukni taniej :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 4 Sierpnia 2012, 20:39 »
delma wracajac do mori lee, mi wpadla w oko wczesniej 1862, szczegolnie ta opcja doczepianych ramiaczek/mini bolerka i szukalam gdzie w pl mozna je dostac... wiec jak wejdziesz na strone mori lee pl w zakladke "kontakt" tam sa wyszczegolnione wszystkie salony w polsce (calkiem ich sporo) wraz z mailami i telefonami wiec mozesz sie skontaktowac z salonami obok Ciebie i podpytac sie czy maja modele jakie Ci sie podobaja :)

kluseczka_85 pomysl z suknia 2w1 jest fantastyczny, mam nadzieje ze uda Ci sie znalezc taka suknie w szczecinie...

a teraz pytanie do Cleo404, zanim podpisalas umowe z decoramor na dekoracje, rozgladalas sie za innymi firmami? jak wygladaja cenowo w porownaniu z innymi? bo troche drogie te ich dekoracje...

Offline delma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 4 Sierpnia 2012, 22:26 »
misspolymer a mnie teraz się bardzo podoba 1851 :) z tymi koronkowymi rękawami :) Najblizej mam do Krakowa lub Częstochowy:) Tylko jestem ciekawa orientacyjnych cen tych sukni :D