Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...  (Przeczytany 59504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Marca 2012, 19:24 »
Sorry dziewczyny, przez przypadek poprzednia wiadomosc "sama" sie  wyslala. . . .
Elvessa dziki za powitanie ;D
Super jest na Zamkowej, na pewno gosciom bedzie sie podobalo!
Na moim weselu tez bedzie duzo zagranicznych gosci i tez bardzo chce zeby spodobalo im sie w Polsce, na weselu!
( oczywiscie martwie sie o wszystkich moich gosci,ale chce pokazac tym zagranicznym jak my Polacy umiemy sie bawic i jakie mamy ciekawe wesela)
Elvessa, a Wy bierzecie slub cywilny w Irlandii?

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Marca 2012, 23:15 »
Cleo Sukienka bardzo ladna mimo, ze nie w moim stylu :)
Bierzemy slub konkordatowy w Polsce :)
Cleo a twoj slub gdzie bedzie? duzo bedziesz miala przyjezdnych gosci? Ja sie troche martwie o integracje i bariere jezykowa zwlaszcza jesli chodzi o starsze osoby, bo mlodzi jakos sobie poradza  ;D
Super jest na Zamkowej, na pewno gosciom bedzie sie podobalo!
Mam nadzieje, bo wlasciwie nie znam nikogo kto by mial wesele w Zamkowej  :-\

My robimy tzw. Wieczory dla Zakochanych
Invis pozesz nam opowiedz nam cos wiecej na ten temat?? Nigdy o czyms takim nie slyszalam i jestem bardzo ciekawa  :brewki:

Offline keisak

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Marca 2012, 23:42 »
Ja byłam w zamkowej na imprezie z pracy. Najadłam się i wybawiłam. Myślę, że nie powinno być problemów :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Marca 2012, 14:20 »
Wieczory dla Zakochanych też spełniają warunki nauk przedmałżeńskich, ale są inaczej prowadzone. Najważniejsza zmiana jest taka, że to my jako narzeczeni rozmawiamy ze sobą na różne tematy przedstawiane przez prowadzących - tj. oni robią swój wstęp na dany temat, a potem my go omawiamy między sobą.

Wieczory dla Zakochanych trwają dość długo bo jest to chyba 9 spotkań, ale jest też możliwość uczestnictwa w "wersji" weekendowej, która nazywa się chyba Rekolekcje dla Narzeczonych po prostu.

Zainteresowanych odsyłam tu: http://www.spotkaniamalzenskie.pl/pl/wieczory_dla_zakochanych_i_rekolekcje_dla_narzeczo

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2013r.
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Marca 2012, 20:45 »
Hey Dziewczyny !

Ale tu ucichlo :(

Jak ida przygotowania?

Martusia wybralas juz fotografa?

Pozdrawiam  :) :) :)
Niestety nie, fotograf, kamerzysta i zespół są w zawieszeniu tzn. mamy kilku faworytów i musimy się umówić na spotkania. Z tym, że mamy teraz trochę zawirowań mieszkaniowych, ale najpóźniej do końca kwietnia chcemy te trzy sprawy załatwić.

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Marca 2012, 22:14 »
Martusia napewno dacie rade wszystko zalatwic :)

Ja byłam w zamkowej na imprezie z pracy. Najadłam się i wybawiłam. Myślę, że nie powinno być problemów :)
Dzieki Keisiak, jak wczesniej pisalam nie znam za wiele opinii na temat Zamkowej, wiec jestem bardzo wdzieczna za kazda dodatkowa informacje  :blagam: Czy moglabys mi powiedziec czy twoja impreza z pracy  byla na jednej czy na dwoch salach?

Invis przejzalam strone o tych wieczorkach dla zakochanych nawet ciekawie to wyglada. My chyba w Irl bedziemy nauki robic i nie mam pojecia czego mam sie spodziewac  :hmmm: kiedy macie ostatnie zajecia? Pewnie juz niemozesz doczekac sie konca? ;)

U nas chyba przestoj bedzie w zalatwianiu spraw zwiazanych ze slubem do czerwca, kiedy przyjedziemy do Polski. Jedynie teraz musimy wyslac 'Save the date cards' do Irlandzkich gosci. To taka kartka, jakby wstepne zaproszenie, ktore sie wysyla jak ktos planuje slub za granica, aby goscie mogli taki wyjazd zorganizowac z wyprzedzeniem. Bilety lotnicze czasem sa w sprzedarzy nawet 8-9 miesiecy przed data wylotu  :o 

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Marca 2012, 22:21 »
elvessa mówiąc szczerze tak, już się nie mogę doczekać, mamy za sobą 5 spotkań i już nam się trochę dłuży :p Ostatnie zajęcia chyba 22 kwietnia, więc jeszcze trochę (będzie przerwa na Wielkanoc). A poza tym czekam też niecierpliwie, jak będzie można odhaczyć kolejną rzecz na liście do zrobienia. A w Irlandii robicie w jakimś polskim kościele nauki?

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Marca 2012, 22:38 »
Chociaz ten kurs nauczy was cierpliwosci i wytrwania, ktore sa niezbedne w malzenstwie  ;)

W tym rejonie w Irlandii nie ma chyba zadnego polskiego kosciola. Wojek mojego J. prowadzi takie nauki. Do niego nie chcemy isc, ale chociaz pomoze nam kogos innego znalezc. Szczerze to nie mam pojecia jak to tutaj wyglada, jeszcze sie tym tak doglebnie nie interesowalam. No, ale przyjdzie i na to pora  :-\

Offline keisak

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Marca 2012, 22:41 »
Na jednej. Było jakieś 70 osób i było pełno miejsca.

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Marca 2012, 22:56 »
Bedziemy mieli obie sale na jednej (tej wyzej, po schodkach) beda stoly, w drugiej sali(tej na dole) zespol i parkiet. Troche sie o to obawiam ze wszystko nie bedzie na jednej sali :( Ale licze na to ze przy naszych znajomych i rodzince zabawa i tak bedzie przednia  :pijaki: :cancan: Dzieki jeszcze raz za info  :przytul:

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Marca 2012, 20:55 »
Hej dziewczyny!
My bedziemy mieli wesele w Dworku Hetmanskim.
Elvessa u nas bedzie wiecej Polakow niz Anglikow, raczej mlodych osob.
Ja wlasnie myslalam o slubie konkordatowym,ale trzeba byc zameldowanymw Polsce??  i sa chyba tam jeszcze jakies inne wymogi ( nie dowiadywalam sie jeszcze dokladnie, wiem tylko to od znajomych)
Kolo mnie na szczescie jest Polski Kosciol.  Tam moge poradzic sie ksiedza o te nauki przedmalzenskie itd. . .

Dziewczyny, ja ogolnie nie moge juz sie doczekac do tego Wielkiego Dnia  ;D

Ma juz ktoras z Was wybrana sukienke?

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Marca 2012, 13:41 »
Cleo z tego co sie orietowalam to nie trzeba miec zameldowania, zeby brac slub konkordatowy. Tez sie o to obawialam, ze moge miec z tym problem. Ja to w ogole myslalam, ze sie wymeldowalam (nie pamietalam  ::) ) i myslalam ze mam nie wazny dowod bo wciaz mialam polski adres w dowodzie a powinno byc 'adres- BRAK'. No ale jak sie okazalo to wcale sie nie wymeldowalam ::) Zreszta to byloby straszna glupota zeby ktos bez meldunku nie mogl wziasc slubu  ???
A ostatnie na stronie uczedu wyczytalam, ze jako obywatel PL mieszkajacy za granica nawet nie mam obowiazku posiadania Polskiego dowodu (moge go miec ale nie musze)

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Marca 2012, 13:41 »
Hmmm, a to ciekawe. . . bede w Szczecinie w czerwcu to przejde sie do urzedu i zapytam sie.
 Moja znajoma brala slub z Anglikiem dwa lata temu. Dowiadywala sie w urzedzie o slub konkordatowy i tam powiedzieli jej ,ze oni OBOJE musza miec meldunek w Polsce!, wiec ona zrezygnowala i wzieli slub cywilny  Anglii, a koscielny i wesele w Polsce. . .
Jak tam przygotowania ida?

Offline delma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 6 lipiec 2013
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Kwietnia 2012, 19:56 »
Kurcze dziewczyny jak wy macie duzo załatwione :o My mamy ślub 29. 06. 2013 i mamy załatwioną tylko salę :) Ale zespol wybierzemy w tym tygodniu.  Powedzcie co sie robi na tych naukach przedmałzenskich? jak to wygląda?

Offline BeatkaN
  • forumowicz
  • data ślubu: Maj 2013
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Maja 2012, 07:35 »
Cześć Dziewczyny!
Dołączam się i ja do odliczania :) Ślub 1 maja 2013 i póki, co mamy tylko salę i zespół, a teraz szukamy fotografa i kamerzysty, ale data mało popularna, więc możemy wybierać i przebierać :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Czerwca 2012, 23:04 »
Cześć dziewczyny,

Widzę ze nie ja jedyna planuje wyjść za mąż za Anglika :) może wspierając się razem uda nam się przebrnąć przez wszystkie utrudnienia z tym związane. .

Ja jak na razie mam zamówioną salę w Pałacu Maciejewo na 13 czerwca, ceremonia ślubna marzy nam się w altance tuż przed pałacem, z pięknym widokiem na jezioro (oby tylko była ładna pogoda!)  no i to by było na tyle z załatwionych spraw. . .

Mój narzeczony nie mówi po polsku, tak samo z reszta jak część naszych gości, więc DJ i fotograf też musza sprostac tym wymaganiom. .

Cytat: elvessa link=topic=28092. msg1679740#msg1679740 date=1331237933
Fotografa wlasciwie mam po znajomosci - Adam Fedorowicz.  Od samego poczatku wiedzialam, ze bede chciala zeby u nas zdjecia robil  :) wpisz w googlach i napewno jego stronke znajdziesz, przejrzyj jego portfolio.  Strasznie mi sie jego zdjecia podobaja, a pozatym jest bardzo sympatycznym czlowiekiem :)

Sprawdziłam własnie jego strone internetową, rzeczywiście imponujące zdjęcia :) mozesz się z nami podzielić ile bedzie Cie to kosztowało? i czy ze sesją plenerową?

Mnie chyba najbardziej przeraza załatwianie wszystkich spraw kościelnych, szczególnie z tego względu ze nie jestem na miejscu i dużo rzeczy będe musiała robic na odleglość.  A wy jak sobie z tym radzicie?

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Czerwca 2012, 20:19 »
Hej!
Misspolymer,
Dopiero teraz przeczytalam tu Twoja wiadomosc! Czyli Maciejewo!! Super!
Tak jak napisalam do Ciebie w innym watku nie powinnas miec problemow, jezeli chodzi o brak chrztu, jesli chodzi o Maciejewo.

Jesli chodzi o planowanie wesela ja zalatwiam wszystko przez internet. 
Przeszukuje weselne strony internetowe, zagladam na te forum itd. . .
Ostatnio bedac w Polsce umowilam sie na pierwsze spotkania, powplacalam depozyty.  Nastepna wizyte planuje za pare miesiecy.  Wtedy wlasnie umowie sie z Proboszczem- Kosciol mnie tez troche stresuje, bo mam zalatwiona sale, dekoracje na ta sale i na ten Kosciol,a co jesli Ksiadz sie nie zgodzi. . . . martwilam sie o dzien-czwartek,ale wszyscy moi znajomi uspokajaja mnie,ze na pewno bedzie ok.
No a sukienke kupilam juz tutaj. . . .

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Czerwca 2012, 20:34 »
Chcialam tylko dopisac,ze moja wiadomosc do watku " slub konkordatowy z anglikiem" nie wyslala sie  :-\
W kazdym razie ja bylam na slubie i weselu w Maciejewie w 2010.  Ksiadz w Maciejewie byl super-poprowadzil msze po polsku i angielsku.
Moj pm tez nie mowi po polsku ( tylko pare slow, zwrotow itd) nauczy sie on przysiegi ( ze zrozumieniem :)) poza tym bedzie powtarzal po Ksiedzu.
Tlumacz jest niepotrzebny.  Najwazniejsze jest miec Ksiedza, ktory mowi-czyta po angielsku.  Ja przygotuje tez gazetke slubna z programem mszy po angielsku i po polsku.
 PM mojej znajomej nie mial chrztu i w Maciejewie nie bylo problemu z zawarciem zwiazku malzenskiego!
pozdr

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Lipca 2012, 11:27 »
Hej dziewczyny dołączam do wątku :) Nasz ślub odbędzie się 21 września 2013 :) za 14 miesięcy i 7 dni :) Sala już zarezerwowana, 24. 07 umawiamy się na spotkanie z DJem, potem fotograf i filmowiec, potem suknia, dekoracje w międzyczasie, ależ jestem podekscytowana.  Ślub mamy w Żaroiwe w Gościńcu nad Iną, na DJa umawiamy się z Panem Zającem, a fotografa i filmowca jeszcze szukamy -  tutaj mamy dylemat, bo sami siedzimy w biznesie ślubnym i ciężko jest kogoś wybrać dla siebie :) Dekoracje będzie robić nasza znajoma, a wieciek iedy się załatwia w kościele lub urzędzie? To już trzeba załatwiać czy dopiero bliżej daty slubu?

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Lipca 2012, 08:57 »
witam Kluseczka_85!
Ja tez zastanawialam sie na ile przed slubem trzeba zalatwic Kosciol i urzad...ja chce spotkac sie z ksiedzem w styczniu, z urzedem chcialabym zalatwic tez wszystko w tym okresie...znalezliscie juz fotografa i filmowca?

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Lipca 2012, 11:14 »
Witamy witamy Kluseczka_85 !!! :)

Cleo404, dzieki za Twoje slowa otuchy w sprawie ksiedza w Maciejewie :)
Wyglada tez na to ze zabralas mi DJa!!! i teraz sama nie wiem co robic, czy szukac innego czy zmienic date slubu :D moze masz jakiegos innego do polecenia oprocz Andrzeja?

Ja juz zabukowalam sobie bilet do PL na koniec wrzesnia, wiec wtedy postaram sie juz wszystko pozalatwiac, foto, video (jak na razie tez w fazie poszukiwan) na pewno pojade tez pogadac z ksiedzem, bo wiecie u mnie przez ta skomplikowana sprawe, nie dosc ze obcokrajowiec to jeszcze na dodatek innej wiary. . .  podejrzewam ze trzeba bedzie przygotowac i pewnie tez przetlumaczyc jakies dokumenty wiec lepiej zaczac to zalatwiac jak najwczesniej :)

AAAA, chcialam wam jeszcze napisac co z moja sukienka. . .  otorz ja oczywiscie przejrzalam juz caly internet we wszystkie strony, no i wyszlo na to ze w kazdej sukience bym cos zmienila. . .  wiec mam teraz swoj wlasny projekt i zamierzam znalezc jakas dobra krawcowa w szczecinie lub okolicach ktora by mi moja wymarzona suknie uszyla. . .  macie kogos dobrego watrego polecenia?

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Lipca 2012, 10:09 »
cleo404 już mamy salę, dziś mamy spotkanie z DJem, no i właśnie przelałam zaliczkę za fotografa.  Z racji tego,że my również zajmujemy się fotografią ślubną ciężko nam się było zdecydować na konkretnego fotografa, którego styl fotografii by nam odpowiadał.  Szukaliśmy i w końcu znaleźliśmy i po pierwszym spotkaniu z nimi byłam bardzo zadowolona, fajnie nam się gadało, a to już duży plus współpracy, no i przede wszystkim ich zdjęcia mi się podobają.  Już od jakiegoś czasu wiedziałam, że chciałam Szwarców, ale dla porównania wcześniej rozmawialiśmy z 2 innymi fotografami  i po porostu nie przypadli nam do gustu, nie wiedzieli,że jesteśmy fotografami i sposób w jaki się zachowywali skutecznie nas odstraszył, ale to dobrze, bo zarezerwowaliśmy fotografów, na których od jakiegoś czasu miałam oko.  Niedługo będziemy szukać filmowca, no to tym razem troszkę dłużej nam to zajmie :)

Chyba w styczniu zacznę załatwiać kościół albo urząd, no i wtedy już zacznę wybierać zaproszenia. 

Myślimy nad rozesłaniem wcześniej SAVE THE DATE ( jakkolwiek by to nazwać po polsku) heheh Takie nieoficjalne zaproszenie, żeby ludziska już sobie zarezerwowali termin.  Już mamy kilka pomysłów na zaproszenia i save the date, jak pracowaliśmy jeszcze w stanach, to bardzo często dostawaliśmy właśnie takie save the date i różne zaproszenia od naszych par i zachowałam sobie te, które najbardziej  mi się podobały :)

Na dekoracje tez już mam upatrzoną znajomą z Deco Collage, nasza sala to Gościniec nad Iną, i  hciałabym, aby za bardzo nie świrować z dekoracjami, bo sala sama w sobie jest super,tylko takie w stylu rastykalnym zrobić minimalistyczne, Marta na 100% wymysli coś fajnego, bo zdolna z niej bestia. 

Suknię też będę szukać w przyszłym roku, bo do naszego slubu 14 miesięcy bez 2 dni :) Więc sporo czasu, na targach spróbuję się urwać z naszego stoiska i pooglądać suknie, być może jeszcze przed rozpoczęciem targów z samego rana :)

Na bank będzie u nas fotobudka tylko jeszcze nie wiemy czy na weselu czy poprawinach, raczej na poprawinach.  Bo wydaje mi się,że na weselu będzie wystarczająco dużo się dziać, więc fotobudka na poprawinach jest lepszym pomysłem,żeby nasi goście mięli też co robić na drugi dzień i mięli niespodziankę.   

Do ślubu jedziemy swoim autkiem, no i teraz się zastanawiam, czy brać tort ten wliczony w cenę, czy sobie zamówić jakiś fajny, albo np babeczki i mały torcik.  Izybar coś takiego robi. 

Z takich jeszcze organizacyjnych spraw, to mam pytanie, czy ktoś wie,czy może być dwóch świadków, zamiast świadek świadkowa? mamy dwóch braci, i nie chcemy by jeden z nich został pominięty.

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Lipca 2012, 13:25 »
Kluseczka, odpowiadajac na Twoje pytanie, ja sama bylam swiadkowa (a raczej "best man") mojego przyjaciele, a swiadkowa jego zony byla jej siostra, czyli dwie swiadkowe :) troche niekonwencjonalnie ale inaczej byc nie moglo bo oni sobie nie wyobrazali zeby miec innych swiadkow :) wiec na pewno mozna miec swiadkow tej samej plci. .

Ja wlasnie tez zastanawiam sie nad Szwarcami, co prawda zerkalam tylko na strone internetowa, ale przykuly moja uwage ich zdjecia, takie widac ze z pomyslem :) inny fotograf ktory mi sie spodobal to Rafał Ogłaza (moze sobie wygooglowac jego imie i popatrzec na jego strone), ale on ma chyba dosc wysokie ceny. . . 

Za filmowcem sie tez juz rozgladalam ale co ja moge popatrzec sobie tylko na strony internetowe, jedynie Studio Wyli mialo umieszczone na stronie swoje demo wiec pewnie sie na nich zdecydujemy.  Ale to bedzie ciezka decyzja bo moj narzeczony zajmuje sie filmowaniem jako hobby i ciezko bedzie cos znalezc co bedzie mu sie podobalo. . .  szczegolnie na odleglosc. . 
Tak wiec blagam podziel sie z nami opiniami na temat filmowcow jak sie juz rozejrzysz, szczegolnie jako osoba doswiadczona w branzy :)

Aha, moze podzielilabys sie jeszcze z nami pomyslami na "save the date"??? Ja zamierzam takie tez rozeslac jak tylko bede miala juz podpisana umowe z DJ, bo wyglada na to jak na razie ze bede musiala przesunac moja date o tydzien zeby miec mojego upatrzonego DJa . . .

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Lipca 2012, 19:27 »
ja polecam z filmowania AMMC studio. robia super zdjęcia i filmy, mają też w swojej ofercie fotoklitkę. Ja niestety mam innego fotografa, a kamerzyste i fotoklitkę własnie z AMMC. Bardzo fajni młodzi ludzie a ich filmy i zdjęcia mają KLASĘ :)

Offline delma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Lipca 2012, 21:06 »
Powiedzcie dziewczyny czy juz rozglądacie się za suknią? Czy jeszcze za wcześnie? :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Lipca 2012, 21:22 »
Rozgladamy rozgladamy . . .  :)

Jeszcze na nic konkretnego sie nie zdecydowalam, ale jestem wielka fanka Pronovias, maja piekne sukienki! Zastanawiam sie czy nie kupic uzywanej wlasnie tej firmy (nowe sa bardzo drogie. . . ) Tak czy siak w piatek ide do sklepu firmowego pronovias, wiec bede mogla sobie pare przymierzyc :)

Ogolnie to mi sie marzy taka suknia z koronki z pieknym dlugim trenem. . .  ahhh

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Lipca 2012, 21:34 »
ja polecam z filmowania AMMC studio. robia super zdjęcia i filmy, mają też w swojej ofercie fotoklitkę. Ja niestety mam innego fotografa, a kamerzyste i fotoklitkę własnie z AMMC. Bardzo fajni młodzi ludzie a ich filmy i zdjęcia mają KLASĘ :)

Xanth, widze ze jestes juz bardzo zorientowana w tym temacie, a slyszalas moze o DziedzicFilm? ja sobie wlasnie przegladam ich strone i mi sie spodobaly ich filmy... ale ciekawe jak drogo... orientujesz sie moze?

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Lipca 2012, 22:04 »
Czesc dziewczyny!!

Delma, tak tak! nigdy nie jest za wczesnie :) ja juz "mam" moja suknie, tzn. zaplacilam juz za nia depozyt i bedzie ze mna za jakies 2-3 miesiace.
Mialam wybrana suknie,ale jak juz poszlam do sklepu zeby ja przymierzyc to jednak zdecydowalam sie na inna- zupelnie inny styl!

misspolymer, ja bylam w PL w czerwcu zeby pozalatwiac najwazniejsze sprawy w tym wodzireja-Andrzeja ( uff sorry....ale dobrze,ze to zalatwilam....bo bardzo mi na nim zalezalo....powodzenia w dalszym poszukiwaniu!! mam nadzieje,ze znajdziesz tez kogos super!! powiem Ci,ze niektorzy sie dziwili,ze juz chce podpisywac umowy itd...bo czwartek,bo  przyszly rok.....no,ale okazalo sie ,ze trzeba decydowac sie jak najszybciej!!
Do PL chce teraz leciec w styczniu i teraz sie zastanawiam,czy to aby nie za pozno....
A czy juz wiesz o ktorej odbedzie sie Twoje wesele? No i jak mozesz napisac,dlaczego akurat zdecydowaliscie sie na ta date?

kluseczka_85 fajny ten pomysl z fotobudka,  na poprawiny bedzie super! No i oczywiscie save the date opcja tez jest bardzo przydatna w planowaniu slubu....
Ja wybralam agencje dekoratorska Decoramor.
 Jestem  bardzo zadowolona!! Pelen profesjonalizm, dobre rady i szybkosc w odpisywaniu na emaile ( co dla mnie jest bardzo wazne).
Praktycznie wszytko juz mam pozalatwiane oprocz Kosciola i urzedu.... pozdrawiam WAs!!

Offline delma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Lipca 2012, 22:57 »
Kurcze to ja jestem jeszcze w lesie :( Mama mi mówi,ze pol roku przed ślubem wystarczy się zając sukienką...

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Lipca 2012, 22:59 »
Suknię miałam już kiedyś na oku, ale teraz mam wrażenie,że zupełnie co innego mi się podoba. 
18-24. 08 w Centrum Mody Ślubnej mają wyprzedaże, więc może się przejdę zobaczyć co mają w asortymencie, zobacze jak będzie z czasem, ale wydaje mi się,że na suknię to jeszcze chyba dla mnie za wcześnie, bo ślub dopiero we wrześniu przyszłego roku.  Suknię to chyba tak na pół roku przed najlepiej zamawiać. 

Właśnie wróciłam z sesji narzeczeńskiej i rozmawiałam z naszą Panna Młodą i ona kościół będzie załatwiać na 6 m-cy przed ślubem, bo rozmawiała z księdzem,z którym pracuje i on jej powiedział, że 6m-cy to tak ok.  Zapomniałam się spytać co z naukami przedmałżeńskimi, czy 6-mcy starczy :) Także kościół i urząd zostawiam sobie na luty/marzec 2013. 

misspolymer
Na nasze save the date mamy 3 pomysły, jeszcze nie wiemy, który zrealizujemy:
1.  zaprojektować magnesy na lodówkę z naszym zdjęciem ( mamy świetne fotki z sesji narzeczeńskiej, którą robiliśmy sobie jeszcze w stanach).  magnes na lodówkę fajna sprawa, bo będzie wisieć w widocznym miejscu i im o nas przypominać :)
2.  Save the date w formie pocztówek - oczywiście projekt z naszą fotką i datą ślubu, coś w formie polaroida :)
3.  krótki filmik i roześlemy gościom płytki z filmikiem

Myślimy,żeby Save the date wysłać na Boże Narodzenie, 2 pieczenie na jednym ogniu, przy okazji wyślemy kartki z życzeniami. 

Dziś zaklepaliśmy muzykę na wesele, zaliczka wpłacona, umowa podpisana  ;D U nas na weselu będzie grał Zając :disco:

Muszę gdzieś znaleźć listę co jeszcze trzeba pozałatwiać trzeba, żebym o czymś nie zapomniała.   ???

A tak z innych rzeczy które już mamy to mamy obrączki, mój Michu ma już tux, koszulę i muchę- musimy mu tylko kupić buty, spinki do mankietów i podszyć nogawki w spodniach.  Zabawne,że Młodego już mam ubranego od 2 lat, a ja na mierzeniu sukien byłam tylko raz ;) hihihihi

Póki co mój Misiek jest bardzo ugodowy, i generalnie załatwiliśmy wszystko co ja chciałam, on mówił tylko " Dobrze Kochanie "  :) Jedyna jego prośba to taka, abym miała rozpuszczone włosy podczas ślubu i nie czesała się w koka ani nie ulizywała włosów.   :)