Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2013  (Przeczytany 100324 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #120 dnia: 4 Maja 2012, 19:17 »
z pewnością warci są swojej ceny, ale na pewno'  tańsza opcja ' nie sprawi że goście będą się źle bawić:)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #121 dnia: 4 Maja 2012, 19:30 »
Tańsza nie tańsza ważne żeby dj/wodzirej czy zespół mieli dobre opinie od poprzednich weselników :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #122 dnia: 4 Maja 2012, 20:19 »
Dzisiaj przyklepaliśmy termin w kościele.  Data - 29. 06. 2013 :) Udało nam się wstrzelić akurat z dniem i godziną, która najbardziej nam pasowała.  Na ten sam dzień jest już jedna para zapisana, a tydzień wcześniej zaklepane już 16:00 i 17:00.  Także faktycznie 2013 powoli się zapełnia. . .  W przyszłym tygodniu mamy nadzieję podpisać umowę z restauracją :) W zasadzie to na restaurację jestem już zdecydowana na 95%, ale jeszcze muszę się z tym przespać ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #123 dnia: 4 Maja 2012, 20:30 »
No to super wieści :)
A jaką restaurację wybraliście ? Daleko od kościoła?

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #124 dnia: 4 Maja 2012, 20:44 »
Restauracja "Pod Papugami" - maksymalnie 10 minut piechotą (na obcasach ;) ) od bazyliki w której będziemy ślubować :)  Byłam tam na weselu 3 lata temu i do teraz jestem oczarowana ;-)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 4 Maja 2012, 20:46 »
Też byłam tam na weselu 3 lata temu :P
Również mi się podobało :)
Powodzenia w takim razie życzę :)
trochę zazdroszam tych przygotowań wszystkich :) bardzo lubiłam ten okres :)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #126 dnia: 4 Maja 2012, 22:45 »
No organizowanie tego wszystkiego jest fajne, ale jak pomyślę, że jeszcze przeszło rok. . .  Kurde, kupa czasu :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #127 dnia: 4 Maja 2012, 23:46 »
Zleci :) Teraz załatwicie najważniejsze, potem jesień i zima będzie spokój (ewentualnie sukienka) i od lutego powoli będziecie ruszać. W marcu zaproszenia, w kwietniu ustalenia z salą i kościołem, w maju bukiet.
Najważniejsze teraz sala, muzyka i foto :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #128 dnia: 5 Maja 2012, 21:51 »
Ja mam dokładnie taki plan :D Załatwiona sala, fotograf, DJ, film z kościoła i nauki przedmałżeńskie, latem obrączki i jesienią sukienka, no i reszta na przyszły rok zostanie :) Ale też mi się wydaje, że ten ponad rok to jeszcze kupa czasu! Chciałabym czasem trochę mniej  ::) ale z drugiej strony takie narzeczeńskie życie też ma swój urok.

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #129 dnia: 14 Maja 2012, 11:12 »
Witam wszystkich po dłuższej mojej nieobecności:) Madinka fajnie, że juz macie kościół zaklepany...U nas jest z tym problem, ponieważ ja w tym roku będę przeprowadzać się (prawdopodobnie?) na drugi koniec miasta... I jest dylemat czy wybrać kościół, do którego dotychczas należałam( tylko jeśli się przeprowadzimy to trochę daleko będzie żeby jechać do niego) czy kościół blisko miejsca gdzie teoretycznie mam mieszkać już w tym roku( teoretycznie, ponieważ to zależy od wielu czynników), z którego nie ukrywając będzie lepszy dojazd do restauracji, którą mamy zaklepaną.

W ogóle zaczęłam się zastanawiać czy pomysł z restauracją, którą wybraliśmy jest dobry...Specjalnie chciałam takie miejsce, żeby zapewnić części mojej rodziny nocleg, żeby nei było problemów.....a tu masz...ostatnio jak byłam u nich to się okazało, że częśc z nich sie broni, że w ogóle nie przyjda (dziadki, których właśnie przy wyborze sali brałam głównie pod uwage, żeby były pokoje i żeby mogli sobie iść w każdej chwili w ogóle nie chcą slyszeć o żadnym weselu):( Dlatego zaczęłam myśleć czy nie dać sobie spokoju z restauracją i zrobić po prostu obiad dla najbliższych...przykre bo nie tak chciałam  żeby wyglądało...ale jeśli tak dalej pójdzie to nei uzbieram wymaganej liczby osób, jaka powinna być na sali żeby móc tam wyprawić wesele i w dodatku w takiej cenie...

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #130 dnia: 14 Maja 2012, 14:18 »
Beata, szok że Twoi dziadkowie mają takie podejście :/ Dla mnie to trochę dziwne. Rozumiem, że rodzice czasami marudzą bo muszą się dołożyć do wesela, ale dziadki?  ???

Co do kościoła, to nie ma chyba problemu z zaklepaniem terminu w innej parafii? Tylko trzeba jakiś papierek przynieść z tej obecnej. Ja nie wiem jak ten papierek się nazywa, ale dziewczyny na pewno są obeznane w temacie :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: 14 Maja 2012, 19:47 »
Ja i MN mieszkamy obecnie w Toruniu (obecnie... już 5 lat prawie :D), ale zarówno ślub i wesele w Bydgoszczy będzie (chociaż nie planujemy przeprowadzki do Bydgoszczy). Ślub w parafii, z której pochodzę. Ale nie jest to przecież żadna reguła, kościół możecie sobie wybrać, faktycznie wtedy będziecie musieli jakieś papierki poprzenosić ale nie są to jakieś wielkie problemy. Trochę gorzej faktycznie z dziadkami - może wytłumacz im, że to jest dla Ciebie bardzo ważny dzień i ich obecność też jest dla Ciebie bardzo ważna. Powiedz im, że zależy Ci na ich obecności, może spojrzą na sprawę trochę inaczej.

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 15 Maja 2012, 11:40 »
Wiecie.... to jest troche zagmatwana sytuacja...raz, że wiadomo dziadkom już zdrowie robi psikusy( ale dlatego chciałam im zapewnić jak największą wygodę) i tez zostaje sprawa taka, że dwie inne osoby z rodziny też maja wesela przede mną....i wydaje mi się, że dziadki myślą tym torem, że jeśli tam odmówią przyjścia to do mnie również nie będą mogli przyjść, bo jak to będzie wyglądać...Powiem Wam, że jak ostatnio wspomnieliśmy tylko o weselu gdzie będzie i jakie warunki będą to dziadki nei chcieli za bardzo dopuścić nawet do głosu...powtarzając ciągle ze "To już nie te lata żebyśmy chodzili na takie imprezy, nie, dziękuję, ale na prawdę nie przyjdziemy" i tak w kółko...to po prostu tak mi się źle zrobiło i mnie zdusiło w gardle, że nie mogłam już nic powiedzieć..nie wiem, czasu do wesela jeszcze jest sporo, może uda się porozmawiać, ale nie widze dużej nadziei...

Co do kościoła to wiem, że można brać ślub w takim, którym się chce:) Tylko u mnie nie ma tej 100% pewności na razie czy sie przeprowadze na drugi koniec miasta niż teraz czy nie ;) Dopiero jak bede miała tą pewność to będę mogła coś z kościołem załatwiać:)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 15 Maja 2012, 14:17 »
Beatko, skoro tak bardzo marzy Ci się wesele w wybranej przez siebie restauracji , to słyszałam że  jest możliwość taka, jeśli np.  nie uzbierasz takiej liczby gości jaką życzy sobie lokal to możesz zapłacić za np wymagane minimum ( np 60 osób) , będzie tyle porcji  a gości mniej  to większe porcje dla obecnych.
 może zapytaj o taką możliwość?

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #134 dnia: 7 Czerwca 2012, 19:34 »
Beatko i Rafale, dobrze znam to ściskanie w gardle, usłyszałam te same mądrości co Ty i dziadków od strony mamy nie będzie na moim ślubie. Przyznam, że jestem mocno rozżalona. Powiedzcie, w jakiej sali trzeba mieć minimum, o którym piszesz i ile to osób?
:) :) ;) ;)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #135 dnia: 10 Czerwca 2012, 12:55 »
Co tak cicho w tych 2013-stkach? ;) Pochwalcie się co macie załatwione :) My mamy na razie kościół, salę, DJ-a, fotografa i makijażystkę dla mnie ;-) Wczoraj byliśmy zobaczyć w  restauracji "Pod Papugami" salę przygotowaną na wesele. Podobało nam się :) Teraz w zasadzie już nic nie trzeba załatwiać, pewnie jakoś po wakacjach pooowoooli zacznę rozglądać się za suknią. Najchętniej zrobiłabym to już teraz, ale chyba ciut za wcześnie... ;)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #136 dnia: 10 Czerwca 2012, 18:31 »
. Powiedzcie, w jakiej sali trzeba mieć minimum, o którym piszesz i ile to osób?

Jest to namiot przy hotelu Brzoza,a minimum to 90.

Co do przygotowań to ja na chwilę obecną mam zaklepaną salę, zespół, fotografa i kamerzyste. Może jakoś za pół miesiąca załatwimy samochód i skrzypaczke, no i w tym roku bankowo muszę zdecydować się na kościół. Całą resztę myślę, że będziemy załatwiać w przyszłym roku....wydaje mi się, że w tym roku będzie jeszcze za szybko na resztę.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #137 dnia: 10 Czerwca 2012, 18:37 »
chetnie bym sie zamienila, teraz za duzo na glowie i pare dodatkowych tygodni na ogarniecie przydałoby się.  :)

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #138 dnia: 11 Czerwca 2012, 12:11 »
halo halo witam Panny Młode:) my mamy póki co zarezerwowaną i opłaconą wstępnie salę, zespół i pana kamerzystę.  Teraz czas na makijażystkę czyli coś tylko dla mnie :P Niestety w tym gąszczu propozycji ciężko jest coś wybrać macie jakieś typy na dobre panie makijażystki??

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #139 dnia: 11 Czerwca 2012, 13:30 »
Ani@, zajrzyj do wątku z makijażystkami. Dobre opinie mają pani Monika Madaj i Angelika Piotrowska (Gina studio). Mnie będzie malowała ta druga :)

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #140 dnia: 11 Czerwca 2012, 14:04 »
dzięki :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 11 Czerwca 2012, 14:10 »
Czy to już czas na załatwianie samochodu i makijażystki na przyszły rok? Pytam, bo nie wiem jaki jest bezpieczny margines. Co do samochodu to nie mam najmniejszego pojęcia czym chciałabym jechać do ślubu.

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 11 Czerwca 2012, 14:15 »
Czy to już czas na załatwianie samochodu i makijażystki na przyszły rok? Pytam, bo nie wiem jaki jest bezpieczny margines. Co do samochodu to nie mam najmniejszego pojęcia czym chciałabym jechać do ślubu.

Wszystkim Pannom Młodym, które fotografuję, polecam Monikę Madaj. I wiem, że już teraz niektóre terminy na przyszły rok są już mocno obstawione.

Piotr Ulanowski

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #143 dnia: 11 Czerwca 2012, 14:45 »
no niestety mimo, że to rok to powoli trzeba się chyba zacząć rozglądać mi już trzy panie powiedziały że nie mają mojego terminu.  trochę parodia ale co zrobić trzeba szukać dalej ;)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #144 dnia: 12 Czerwca 2012, 15:46 »
o ludzie o makijazystce nawet jeszcze nie myslalam... ale chyba bede musiala zaczac :)

My mamy juz sale, DJ'a, fotografa, kosciol iii w zeszlym tygodniu odebralismy obraczki :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: 12 Czerwca 2012, 21:09 »
Pokaż obrączki! My też za miesiąc-dwa będziemy się rozglądać za obrączkami :)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 14 Czerwca 2012, 09:11 »
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1863 :) takie tylko bez kamienia :) i w rzeczywistosci to biale zloto wcale nie jest tak widoczne bo zolte tak sie odbija, ze wygladaja jakby byly cale zlote :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 14 Czerwca 2012, 12:29 »
śliczne:) <3 ale my nie jesteśmy przekonani do białego złota, pięknie wygląda ale wg fachowców potem żółknie :( i szybko sie rysuje.
niemniej są pięknie<3

Offline agata.gru
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.07.2013
« Odpowiedź #148 dnia: 14 Czerwca 2012, 19:28 »
Witam wszystkich:)
Jesteśmy aktualnie na etapie ostatecznego podejmowania decyzji w sprawie sali.
Potrzebuję opinii i pomocy, bo mamy straszny mętlik:)
W grę wchodzi:
1.  Kummerówka - Myślęcinek
2.  Hotel Maraton
3.  Villa Calvados - namiot
4.  Park Hotel nad Kanałem
Wszedzie byliśmy,porównywaliśmy oferty itd. . . Ceny kształtują się podobnie. . . .
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki!!!

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 14 Czerwca 2012, 20:00 »
Ja bylam gosieciem weselnym w Park Hotelu i bardzo milo wspominam tamta noc. Obsluga byla bardzo mila, jedzenie dobre i ladnie podane, sala slicznie udekorowana i pamietam, ze para mloda chwailia sobie kontakt z szefostwem tego hotelu :)