Autor Wątek: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)  (Przeczytany 37195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Odp: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)
« Odpowiedź #150 dnia: 31 Stycznia 2012, 14:57 »
wyczytalam, ze mamy w tym samym miejscu wesele :)

czy ceremonię koscielna(jezeli takowa macie;)) tez macie w Goleniowie?

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #151 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:00 »
slub mamy w Szczecinie w parafii p.w.sw.St.Kostki,a pozniej jedziemy do Goleniowa,goscie sobie troche Szczecina zobacza hehe:) ale fajnie,ze masz tam gdzie ja,my w sali krysztalowej,a Ty?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:13 »
tez :) najpiekniejsza! :)

a poprawiny robicie?

bierzecie jakies dodatki z atrakcji, ktore oni proponują? fajerwery/fontanny/stoly/barman itp?

jaka planujesz dekorację?auto i torta od nich?menu wybrane +/-?    wiecej grzechow nie pamietam ;) :D

macie przed nami, wiec na pewno zamecze Cie po weselu, zebys mi wszystko naopowiadala ;D ;D ;D ...ja sie juz doczekac nie moge......

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:19 »
hehe fajnie macie, ze w tym samym miejscu macie wesele, ja niestety jesszcze nie trafilam na taka pare ktora by miala tam gdzie ja :P moze jest ale sie nie odzywa??? ktora z dziewczyn ma wesele w Atrii??? ;D ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #154 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:35 »
nie znam nikogo kto ma w atrii,ale jak znajde to Ci doniose Anio0lku :)

malinowa mambo - ja juz w zeszlym roku mialam wizje i pani nam zapisala dekoracje taka jasno zielona z biela (chyba groszkowy sie to nazywalo),a co do dodatkowych atrakcji to fajerwerki nam odradzali,bo 23 czerwca to najdluzszy dzien i przed 22 bedzie za jasno by je pokazywac,a potem cisza nocna i nie moga,bo problemy,ale w zasadzie nie zalezalo mi na fajerwerkach,proponowali te fontanny,ale u nas nie bedzie duzo dzieci,a poza tym jeszcze te ciasta i owoce,ze stwierdzilismy,ze nie chcemy tego,ale mowilismy,ze wolelibysmy bogatsza dekoracje i mowili,ze nie ma problemu,wiec bedziemy miec za soba zamiast tego "biurka" czy jak to tam nazwac ;-P ten taki "plotek" udekorowany i na krzeslach kokardy, barmana chyba tez nie bedziemy miec,a menu mniej wiecej wybralismy i odeslalismy juz  w zeszlym roku,moze ewentualnie sie je "ukroci" ale poki co wybrane, poprawiny tez mamy-zdecydowalismy sie pozniej,ale jednak-na te w namiocie:) bierzemy tez auto i torta oczywiscie :)ach no i okragle stoliki, a jak bedzie u Ciebie ??

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:55 »
hihi..no to niezle :) my stoly okragle i poprawiny tez namiot :)
nas fajerwerki tez za bardzo nie interesuja, fontann tez nie chcemy raczej, bo dzieci w ogole nie bedzie(poza tym ciotka kupowala wlasne na weele kuzyna, a druga matka Panny Mlodej, wiec jak juz to pozyczymy od nich, ale to tez jeszcze nie wiadomo...wole zeby te ciasta poschodzily i owoce, bo tak polowa wszystkiego zostanie-nie ma co przesadzac)...
co do dekoracji tez mi sie groszkowy podoba, ale tak sobie mysle, ze super wyglada jak sa gole stoly...tzn. bez zarcia...a jak dojda michy z zarciem to wlasnie nie wiem  :-\ zastanawiam się nad sama bielą...a raczej ecru...ew. ze zlotem.....chociaz ten ich zloty tiul na stoly w ogole mi sie nie podoba(powiem nawet wiecej...obzydliwy jest) :P
na bank  wysokie wazony ;D ;D ;D kokardy na krzeslach tez bardzo ladnie wygladaja :)

groszkowy zostawie chyba do namiotu na poprawiny......jezeli tak mozna w ogole :)

weszlam jeszcze raz na ich strone i faktycznie zielen najlepiej sie prezentuje ;)
w tych fotkach z kolorystyka przykladowa nie ma ecru, ale na zdjeciach samej sali stoly sa wlasnie jakims takim jasnym materialem udekorowane...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 31 Stycznia 2012, 16:00 »
aha...no i auto tez od nich....chcialam jakies takie retro, ale szkoda mi pieniedzy tym bardziej, ze tu daja dodatkowo...nie bede kombinowac....

a tort oni z domowej zamawiaj, ale pytalam czy jak z innej chcemy to da rade...babka mowila ze nie ma problemu, wiec chcemy z izybaru...

co do menu to nie wiem czy sie orientujesz, ale cena troche w gore poszla...tzn.10zl na zestawie....przykladowo ten proponowany zestaw I kosztowal 145zl a teraz za 155zl jest....
a Wy bierzecie ktorys z zestawow czy sami cos poskladaliscie? my w sumie zestaw I z paroma zmianami i dodatkami.....te inne maja juz bardziej wyszukane dania...nie dla mojej swojskiej rodziny ;D ;D ;D hyhy

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #157 dnia: 31 Stycznia 2012, 17:48 »
Hej  :)
Zgodnie z zaproszeniem zjawiąłm się u Ciebie  :)
Ogarnęłam Twój wątek-na szczęście nie miałam 50 stron do nadrabiana hehehe
Gratuluję zamówienia sukni-to zawsze chyba jest taki ekscytujący moment  ;) ;D
Jestem obecnie w pracy i niestety coś mi się fotki nie otwierają,więc nie wiem jaki jest Twój ostateczny wybór...tak czy siak gratuluję  :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #158 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:23 »
Nawet nie wiecie jak ja wam tych okrągłych stolików zazdroszczę :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:50 »
u nas mialy byc normalne podluzne stoly, ale jest problem z ich ustawieniem, wiec tesc pomyslal zeby zrobic stoly okragle ewentualnie jak nie maja okraglych to kwadratowe ale kilka mniejszych :) mysle ze jedna i druga opcja jest dobra :) tylko tez zalezy to od liczby gosci na weselu

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 31 Stycznia 2012, 20:25 »
aha...ja glownie okragle, ale mlodziez-znaczy znajomych chcemy przy podluznym wszystkich razem usadzic co by sie integrowali ladnie :D

Offline keisak

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #161 dnia: 31 Stycznia 2012, 20:28 »
Żonko świetny wybór :)

No właśnie... Ilu macie gości? Ja mam jeszcze sporo czasu ale już się zastanawiam nad usadzeniem wszystkich i nie mogę się zdecydować jakie wybrać stoły. I które będą lepsze przy większej ilości.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #162 dnia: 31 Stycznia 2012, 22:12 »
malinowa_mambo - jesli chodzi o wazony to ja rowniez bede chciala wysokie-pieknie sie prezentuja !! co do menu to nasze wyszlo okolo 170 zl, mysle,ze cos zredukujemy (wiemy o cenach,bo nas uprzedzali,ze prawdopodobnie wzrosna), bo troche moze i za duzo,ale ogolnie tradycyjnie,mysle,ze na weselu nie ma co wydziwiac,bo raczej wszyscy lubia tradycyjne dania. co do auta moim zdaniem jest fajne,wiec po co mi szukac innego:)oni je chyba dekoruja prawda?   co do dekoracji w namiocie to sie w ogole nie orientuje-nawet nie zapytalam ehhehe:)bo my tak sie pozniej zdecydowalismy-mailowo:) a na stole pieknie udekorowanym pieknie i michy beda wygladaly-tak mysle:) a ogolnie jestesmy zadowoleni bo wlasciciele sa super i mozna sie z nimi ze wszystkim dogadac:)

patrycja_4r ciesze sie ogromnie,ze jestes:) jesli chodzi o suknie to zdecydowalam sie na model blanca z la mariette,z tym,ze cos fotki nie umiem wstawic,ale mam link --> http://www.album.astral.pl/album/index.php?action=show_big&gall_id=&alb_id=8099&foto_id=1&off=0&search_exp=przyszlazona&order=created DESC&user_albums=&album_pass=&prev=0&next=0  a 50 stron chyba nie napisze hehe:) ale postaram sie wkrotce cos wiecej o mnie,o nas napisac,a w ogole masz piekne zdjecie na avatarku:)

aniolek86 a Ty nie mozesz okraglych?

keisak - a czy chodzi Ci o wybor sukni? my co do gosci planujemy max 80,a ze sala duza to bierzemy okragle stoly-ladnie wygladaja i troche zajma miejsca,wiec nie bedzie tak pusto:)

Offline keisak

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #163 dnia: 31 Stycznia 2012, 22:20 »
Świetny wybór sukni :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 31 Stycznia 2012, 22:32 »
No niestety, ale okrągłych nie mam tylko prostokątne, ale u mnie będzie 150 gości, więc pewnie by z okrągłymi stolikami problem był, co nie zmienia faktu, że okrągłe stoliki bardzo mi się podobają :D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #165 dnia: 31 Stycznia 2012, 22:33 »
keisak wielkie dzieki-chyba potrzebuje upewnienia:)bo ja juz kolejne ogladam i mysle,ze ladniejsze,ale cos czuje,ze jak swoja przymierze to wroci to uczucie:)

aniolku - ja sie zastanawialam nad okraglymi czy tak czy nie i dziewczyny mi mowily,ze bedzie super,wiec biore:)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 31 Stycznia 2012, 22:47 »
I dobrze mówiły ;) bo okrągłe stoliki są naprawdę super ;D

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #167 dnia: 1 Lutego 2012, 00:10 »
Popieram :) okragle sa sliczne.. tez takie bede miala..
tylko jak ostatnio zaczelam sie zastanawiac nad tym jak rozsadzic gosci.. to stwierdzilam ze z okraglymi stolami jest trudniej.. mniej ludzi sie przy nich miesci.. i np mlodych, tzn znajomych bedzie trzeba jakos podzielic na 2stoly chyba.. jeszcze mam z tym problem..ale rozpracuje to ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 1 Lutego 2012, 14:05 »
Suknia piękna,i leciutka na pewno co?Nie będziesz się męczyła  ;D Nie oglądaj więcej kiecek bo przyjedzie taki dzień,że stwierdzisz że to jednak nie ta  :P Chyba większośc PMek tak ma,że jak już zakupi swoją to jeszcze ogląda i ogląda jakby chciały się upewnić,że to ta jedna jedyna a  w rezutacie okazuje się całkiem co innego  :D

Ja jakoś nie przepadam za okrągłymi stołami-sama nie wiem dlaczego  ::) Jednak dają one świetne możliwość,jeżeli chodzi o dekorację-wysokie wazony-byłoby pięknie!!!  ;D

Koniecznie napisz coś więcej o sobie i oczywiście o Twojej drugiej połowie  :)
Zobaczysz,że jak ruszy lawina przygotowań to na 50 stronach się nie skończy  :)
Co ja jeszcze chciałam...aaaa słusznie robicie,jeżeli chodzi o zapraszanie gości.Młodzi nie powinni patrzeć się na jakieś ciotki,których na oczy nie widzieli tudzież inne takie osobistości-a często patrzą,zapraszają a owe ciotki kręcą nosami  ;)

I dziękuję za słowa dot.avatara  :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 1 Lutego 2012, 15:18 »
mnie tez okrągłe stoły bardzo się podobają  :D też będziemy takie mieli  :D faktycznie mniej osób sie chyba przy nich mieści....ale jakoś damy radę  :D

Skoro masz już wybraną suknie PrzyszłaZono, trochę ochłoniesz i chyba zaczniesz myślec o dodatkach ?  :D butki, bolerko, welon, biżuteria,bielizna....sporo tego  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 1 Lutego 2012, 16:51 »
my mamy okragle a mamy duzo ludzi...wydaje mi sie ze przy malej ilosci osob mozna je ladnie rozstawic-tak troche szerzej, zeby ladnie zajac powierzchnie sali, ale przy duzej liczbie gosci tez sie sprawdza, bo latwiej sie komunikowac miedzy stolami chociazby niz do kogos na koncu dlugasniego stolu...i to przeciskania sie...

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #171 dnia: 1 Lutego 2012, 23:31 »
lusi - rzeczywiscie przy okraglych stolach jest trudniej,ja tez nie mam lekko,ale dam rade jakos, mysle sobie,ze goscie maja sie bawic,a nie siedziec:)

patrycja ciesze sie,ze podoba Ci sie suknia,ja mam teraz jakas faze,bo zobaczylam u sylwusi w viven w tle piekna suknie z falbankami i mnie meczy hehe:) zaraz postaram sie cos naskrobac wiecej o sobie-w koncu hehehehe:) ja sie troche stresuje,ze czas leci,a ja cos slabo dzialam...

emmo - wlasnie,chyba czas zaczac szukac,tylko cos zabrac sie nie moge,ale w la mariette cos ladnego moze znajde?wiec moze na pierwszej przymiarce w kwietniu czy to juz za pozno?

malinowa_mambo tak nawet mowili wlasciciele,ze lepszy kontakt gosci przy takich stolikach no i wlasnie nikt sie nie przeciska,chociaz tam i tak duzo miejsca:D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #172 dnia: 1 Lutego 2012, 23:48 »
otoz poznalismy sie na studiach-wrecz siedzielismy w jednej lawce:) i tak jakos siedzielismy,ze wysiedzielismy:)

wprawdzie pierwszy raz jak go zobaczylam to pomyslalam sobie,ze o nie z takim facetem to ja bym nie chciala byc, jednak pozniej to imprezka grupowa,to on byl u mnie,to ja u niego,a pozniej wspolne wakacje i zakochalismy sie w sobie,pozniej trwaly studia i trwaly,w wakacje on jezdzil gdzie indziej,ja tez,ktoregos razu pojechalismy razem i tak juz zaczelismy wyjezdzac razem do pracy,a po studiach zostalismy tam dluzej,ciezko to wszystko skrocic,a nie chce was zanudzac:) mijal czas,a zareczyn jak nie bylo tak nie bylo,po 5 latach bycia razem stwierdzilismy,ze w koncu pojedziemy na wspolne wakacje i przebywajac tam,co chwile kelnerzy mowili o mnie jako o jego zonie,a ja mu na to-czemu to potwierdza,ze moze ja nie chce,i ktoregos razu na basenie spytal,co On mowi czego ja nie chce,powtorzylam,a On na to "to moze chcesz zostac moja zona?", pozniej byly oficjalne zareczyny z rodzina,a wkoncu zaplanowalismy slub,nie az takie romantyczne co ? :) to taki skrot ;-p

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 2 Lutego 2012, 09:44 »
Może nie romantycznie, ale zaskakująco na pewno :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 2 Lutego 2012, 10:01 »
smieszne jest to, ze nie chcialas sie z nim wiazac a teraz slub z nim bierzesz! :P :D  jednak musialo zaiskrzyc ;D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #175 dnia: 2 Lutego 2012, 10:59 »
historie zyciowe maja wlasne scenariusze - dla was kazda chwila jest romantyczna, a jak masz opowiedziec :x pierwsze kocham itd. ehh liczy sie efekt koncowy - przygotowania do slubu  ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 2 Lutego 2012, 14:24 »
heh...to samo...ja ze swoim też nie chciałam być ;D do pierwszego pocalunku :D skubaniec ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 2 Lutego 2012, 14:53 »
przyszlazono na pewno zdążysz wybrać dodatki w kwietniu  :D ja mam ślub za niecałe 3 miesiace i właśnie się tym zajmuję :-)

wiecie co, los jest taki przekorny właśnie, ja też P. nie chcialam na poczatku - niekogo w sumie nie chcialam, bowiem faceci mi zbrzydli i bycie starą panną, niezależną,mającą zawsze czas na swoje zainteresowania,  wygodną było dla mnie bardziej pociagające niż szarpanie się z kolejnym chłopem-czopem  :D :D :D  a on na dodatek nawet nie w moim typie...no masakra  :D :D :D czarne włosy, ciemna karnacja, mocna budowa, a ja - fanka chudych blondynów  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 2 Lutego 2012, 15:15 »
U mnie podobnie jak u Ciebie-jakby mi ktoś powiedział,że mój R.będzie moim mężem to bym go wyśmiała i to BARDZO głośno  :D :D :D :D jednak los czasem jest przewrotny... :)
Spokojnie ze wszystkim zdążysz  :)Przy okazji jakiś zakupów możesz się już rozglądać za bielizną,biżuterią etc. ale nawet w kwietniu nie będzie za późno  :)
A co do sukni-to najgorzej tak,jak się już ma swoją ale jeszcze coś tam po głowie chodzi  :P Ostatecznie zawsze możesz dalej mierzyć i w "najgorszym"przypadku zamienić  ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #179 dnia: 2 Lutego 2012, 16:58 »
patrycja - chyba zamiany nie zrobie, zaliczka przepadnie, kupie inna suknie,a potem niedaj Boze bede znow chciala te pierwsza, mysle,ze wole utwierdzic sie w przekonaniu, ze ta moja to wlasnie TA :) a za dodatkami chyba w przyszlym tygodniu sie rozejrze,zawsze to nie tylko przyjemnosc,ale i "cos" z glowy :) a co do mojego PM to ja w ogole kiedys myslalam,ze jak z kims bede wiecej niz rok to zostanie moim mezem,no i tak bylam z moim rok i wiecej i wiecej i wiecej,a tu nic,minely studia i nic,az w koncu przyszedl ten zaskakujacy moment-"nakrzyczalam" na niego,ze nie ukleknal wiec sie poprawil hehe,za to na oficjalnych zareczynach z rodzina,byly kwiaty dla mojej mamy, ulubiona "butelka" dla mojego taty, prosba o reke i wtedy ukleknal i zalozyl pierscionek,wszyscy byli pod wrazeniem takiej "klasy" :),a pozniej postanowilismy sami odlozyc na wesele,wiec i zareczyny trwaja juz dosyc dlugo,ale warto bylo-kocham te przygotowania, i to,ze mozemy razem decydowac:)

emmo,a co juz za dodatki wybralas? a wiesz przed byciem z moim zerwal ze mna chlopak,z ktorym mi bylo tak fajnie i postanowilam wyleczyc sie wakacjami u mojej babci,z kuzynami codziennie bawilismy sie,poznalam wielu ludzi,milo spedzalam czas,ogniska,plaza itp itd,zaczely sie studia i zobaczylam Jego-nie myslalam,zeby z nim byc,ale nie myslalam tez o tym by byc sama,postanowilam sie bawic,az ktorejs imprezy pocalowal mnie i juz nie bawilam sie sama:) a w takim razie ten Twoj "czarny i zbudowany" typ faceta to calkiem fajna zmiana z chudego blondyna ;d

malinowa mambo - ach te pierwsze zaskakujace pocalunki,po ktorych wszystko sie zmienia...

Pandi - przyznam,ze przygotowania do slubu uskrzydlaja mnie,ale wlasnie przypoimnialo mi sie cos romantycznego:) -->chcial mi w wyjatkowy sposob powiedziec "kocham cie" uknul z kuzynem wyprawe do nadmorskiego miasta i powiedzial,ze jedziemy go odwiedzic,a wieczorem mielismy isc na spacer,chcialam torebke zostawic w domu i bagaze to mowili,ze na bagaze czas,a torebka zawsze sie przyda,no ok i dopiero na pokladzie statku zorientowalam sie,ze plyniemy na wycieczke sami i gdy juz tam wieczorem siedzielismy pierwszy raz powiedzial"kocham cie" i w sumie to objgu sie lezka w oku zakrecila:)

Anio0lek - pozniej to same iskry lecialy hehehe:)

aniolek86 - zaskoczyl mnie - to fakt,juz myslalam,ze to nigdy nie nastapi,ale przestalam o tym mowic i przyszedl jego moment,wiec stalo sie:)