Autor Wątek: Nasza data 07.07.2012 :)  (Przeczytany 29283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Nasza data 07.07.2012 :)
« Odpowiedź #480 dnia: 16 Maja 2012, 23:22 »
Sylwusiu, bo Ty masz kieckę innego producenta :) Trzymam kciuki, zeby się nie pomylili :D Nic to trudno, kazdemu się może zdarzyc. Ja to mam szczeście co ? jak nie obraczki felerne to suknia :D masakra jakaś :P
A zmieszkaniem hmmm... no coz jest sporo usterek do usunięcia, ale jako, że mieszkan mają sporo do porawiania pewnie sie z moimi usterkami szybko nie uporają :( bede naciskac...
Dzis przyjechały pierwsze meble, jutro kolejne, za tydzień montaż kuchni, musimy jeszcze sprzet pod zabudowe zamówić bo nie ma nic :( szok, tylko skad tu kase brać na wszystko?
Ogólnie meiszkanko jest bardzo fajne i ten taras 14 m2 :) Nowi znajomi z osiedla byli i każdemu nasze mieszkanie się podobało :) zreszta kazdy ma inne, kazdy ma takie jakie sobie wybrał i wkazdym coś jest fajnego :)
Najbardzije sie boję, ze nie podołam wszystkiemu. Jestem jakas taka rozkojarzona, ze dzisiaj na stacji benzyznowej placac karta za paliwo, wbijałam PIN i głosno jakby do pani mówiłam cyferki :D , jakies glupoty czasem gadam i w ogole, nie mogę sie skupić... Nie mówiąc juz o tym, ze od 3 dni mam cisnienie ok 150/95 Do tego praca, fachowcy, meble i wszystko na raz w jednym czasie.
Aaaaaaaaa zapomniałam, dziś kupiliśmy wódkę i winko :D już czeka - woda rozmowna podstawą wesela :)
Zmykam spać, chociaż wtedy nie myślę o tym wszystkim, a moj K. słyszę, ze już pochrapuje :D dobrej nocki :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #481 dnia: 17 Maja 2012, 07:38 »
Mam to samo i coraz bardziej nerowowa chodze .. bedzie dobrze uwierz  :przytul:

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #482 dnia: 17 Maja 2012, 11:17 »
A ja się zastanawiam, czy u nas nie bedzie u mnie problemu z wódką, ponieważ wsadziliśmy ją do metalowej skrzyni w piwnicy, skrzynie obiliśmy drewnianymi płytami i teraz jak się tą skrzynie otwiera, strasznie wali klejem. Zastanawiam się czy te butelki, albo etykietki jakoś nie przejda tym i to nie bedzie szkodliwe? Wywietrzy sie?

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #483 dnia: 17 Maja 2012, 11:32 »
Oj Mania, akcja z suknią mnie przeraziła... ale nie będę się stresować :). U nie jest trochę inaczej, bo jak pisałam wcześniej suknia ma być dopiero drapowana/marszczona z tyłu, a przyjedzie gładka, więc nie ma bata żebym jej nie zmierzyła. Ogólnie nie ma takiej opcji, mam zamiar umówić się tak, żeby Panie znalazły czas na to, abym suknię zmierzyła z butami, bielizną, biżuterią i welonem... Będę bogatsza o Twoje przejścia i będę z uwagą podchodziła do tematu :).
Co do mieszkania, zawsze coś tam się znajdzie, teraz macie młyn, ale jakoś ogarniecie i będziecie super szczęśliwi we własnym gniazdku :D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #484 dnia: 17 Maja 2012, 13:12 »
Tez bym nie zaplacila kasy za suknie w momencie odbioru bez przymiarli ;)
Ej a jakie masz usterki jak te miesxkania sa dopiero oddane do uzytku???

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #485 dnia: 17 Maja 2012, 13:16 »
Sylwusia, nie wszyscy fachowcy to fachowcy..... Znajomej budowali dom i okazało się, że nie tylko drzwi źle wstawione, o które walczyła z wykonawcami....ale schody, gdzieś poziom nie taki, a do tego drobnostki, które były bardzo uciążliwe.... :/. Kurcze tak to jest, zatrudniają niektóre firmy osoby bez pewnej wiedzy i później są skutki.
Wierzę jednak, że Mania ma małe usterki, z którymi szybko sobie poradzą :D

Wykańczanie i urządzanie mieszkania to niestety studnia bez dna :/, ale jaka później jest satysfakcja jak goście chwalą :D
[/url]  [/url]

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #486 dnia: 17 Maja 2012, 13:22 »
Nusiak dobrze prawi :) Własnie takie kosmetyczne usterki mam, dziś własnie panowie poprawiali elewację na tarasie. Przywieżli mi kolejne meble, K. po pracy chce juz składać :) ale mieszkanie jeszcze bedzie malowane w całości a wczesniej gdzie niegdzie przeszpachlowane. Tłumaczę K., zeby zostawił te meble poki oni nie pomalują, a on mówi, że to ze 2 tyg. potrwa zanim przyjda i nie chce czekać. Kierownik  budowy wczoraj powiedział, ze na 4 dni pracy jest u mnie jeszcze. Tylko po co już oddawali ?:( tzn opoznili sie rowno pol roku, ale ... no poprostu oni nie zauwazali tych usterek i wydawało im sie, że jest już ok. No nic, jakas spokojniejsza dzisiaj jestem, teraz... ufff

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #487 dnia: 17 Maja 2012, 13:25 »
Niech K odpuści sobie składanie mebli, bo w kartonach zajmują one mniej miejsca to raz, zapakowanych nikt Wam nie uszkodzi przez przypadek ::) to dwa. My mieliśmy mieć meble zaraz po wprowadzeniu się do mieszkania, ale niestety musieliśmy czekać na nową dostawę, bo meble wysyłali hurtowo na dany region:P i tak oto 2 tygodnie mieszkaliśmy na kartonach :D, tzn kanapy mieliśmy od 1go dnia, a z resztą daliśmy sobie radę:P.
Jakbyś poszukiwała ciekawych firan, zasłon itp, to mogę Ci na priv napisać gdzie mają duuuuży asortyment i w tej chwili sporo przecen:P
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 17 Maja 2012, 13:54 »
masakra z tą suknią  :-\  no ale dobrze, ze ostatecznie Twoja będzie idealna  :D :D :D

bardzo Ci zazdroszczę remontu, meblowania itp.  :D my z P. dopiero przymierzamy sie do budowy domu...jejku, ile to potrwa...ja taka niecierpliwa, jak to zniosę  ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #489 dnia: 17 Maja 2012, 14:07 »
Dziewczyny, wracając do akcji poniedziałkowej z sukienką! Co niektóre z was wiedzą jaki to salon, ale specjalnie o tym nie pisałam w wątku, bo nie chce robić złej reklamy temu salonowi, w końcu nic się ąz takiego nie stało. Oprócz tego, ze do innych nerwów doszły także i tamte. Specjalnie nie odpowiedziałam przyszlej zonie gdzie to sie działo... jestem jednak zaskoczona, że moja sytaucja opisana tutaj dotarła juz do salonu... dlatego zawieszam swój wątek :( mam dość... jest mi przykro, bo niby jest tylko dla nas zalogowanych i czytamy, opowiadamy sobie swoje historie i rózne zdarzenia... a wielki brat patrzy. Nie czuje się tu już anonimowa... choc nigdy do końca tak nie było, ale... bez sensu. Szkoda mi tego troszkę i pewnie będe podczytywać, ale chyba swoje odliczanko zawieszam...Czuje się źle ...
Pani Basiu, proszę się nie stresować, nie gniewam się na panią, wyszło jak wyszło, jest ok i mam nadzieję, ze tak będzie na odbiorze mojej sukni, ale wkurza mnie, że śledzicie nasze wpisy... chyba, ze pani słowa o tym, ze Was opisałam na forum były podpuchą...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 17 Maja 2012, 14:17 »
no masakra....ale i ja się zdziwilam pewnego dnia, kiedy sie okazało,że nasze wpisy sa podczytywane; to nie bylo nic niemilego,ale bylam totalnie zaskoczona;

nie napisalas Maniu niczego złego, taka sytuacja mogła się zdarzyć w każdym salonie, nie masz co sie denerwować - ani Ty ani pracownicy salonu;
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #491 dnia: 17 Maja 2012, 15:11 »
yyy?
Mania, bardzo cie prosze o nie zawieszanie watku
nioe napisalas nic zlego wiec o co ta burza?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #492 dnia: 17 Maja 2012, 18:04 »
hmmmm Mania nie przejmuj się!!!To normalka!Dlatego tak wiele dziewczyn  z 2011roku nie zdecydowało się na relację itp itd..to jest forum publiczne i niestety każdy może tu zajrzeć...ale osobiście uważam to za przegięcie!!!Szpiegowanie swoich klientów nu nu nu  ::)

Nie napisałaś nic złego!Nie podałaś nawet nazwy salonu...wręcz tłumaczyłaś,że każdemu może się to zdarzyć.Nie przejmuj się kochana-masz prawo tu pisać co Ci się podoba,a jeśli kogoś to razi to już nie Twój problem.Głowa do góry!  :-*

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
« Odpowiedź #493 dnia: 17 Maja 2012, 18:11 »
popieram, po to jest to forum, żeby pisać, co jest tak lub nie tak  :) a poza tym podałaś fakty i to, co czułaś i to w swoim wątku!  
nie zawieszaj...
jeśli ktoś coś zrobił nie tak, to nie Ty powinnnaś się przejmować.
A swoją drogą tamto to nic, pomyłka mogła się zdarzyć każdemu, ale że ujawnili się, że podczytują i mają ale...to dla mnie gorsze... jak już , to powinni również ujawnić się na forum .

W ogóle to powinno być chyba tak, że do Waszych odliczań powinien mieć dostęp tylko ten, co się ujawnia i Ty go przyjmujesz.

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #494 dnia: 17 Maja 2012, 22:58 »
O masakra! Teraz to ja totalnie nic już nie zamieszczę na tym forum. Nic o sobie, no nic totalnie :////////////

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #495 dnia: 18 Maja 2012, 08:00 »
I skonczyly sie beztroskie czasy ..  ;D

Mania daj spokoj - kolezance bys powiedziala taki sam efekt by wyszedl .. masz prawo miec pretensje, skoro oni chca zatuszowac wlasne wpadki to nie Twoj problem ..

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 18 Maja 2012, 16:21 »
moim zdaniem to jeszcze Ciebie ten salon powinien przeprosic i dac jakiegos bonusa a nie dzwonic do Ciebie czy cos i informowac, ze dowiedziala ze o czyms na forum... swoja droga to co ich to obchodzi... trzeba pracowac na dobra renome salonu samemu, i nic nie da pilnowanie czy ktos pisze zle na jakims forum czy tez nie... to co tu piszemy to jest Nasza sprawa, moze nie prywatna, ale anonimowosc i tak utrzymujemy w pewien sposob. igly zrobily sie widly troche... jak bym patrzyla na kazdego o kim pisze tutaj, to w ogole nie moglabym zalozyc watku  ::) ::)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #497 dnia: 18 Maja 2012, 18:28 »
Maniu powiem tylko tyle, że i sprawę obrączek i sukni opisałaś w taki sposób, że naprawdę nie wyczuwało się złości na salon czy złotnika - jesteś jedną z nielicznych osób, które to opisują realistycznie, osobiście uważam, że ani salon ani złotnik nie otrzymał negatywnej opinii, wręcz przeciwnie - w obu przypadkach problem został rozwiązany - bo przecież np. złotnik mógł powiedzieć, że nie przyjmie reklamacji - wtedy bym uznała to za negatyw dla niego, mam więc nadzieję, że będziesz dalej pisać, 3maj się i powodzenia !

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #498 dnia: 18 Maja 2012, 23:19 »
powiem tylko tyle - przegięcie :-\ o renomę firmy powinno się dbać dbając o klientów, a nie wyszukując co ktoś pisze o nich na forum... jak by wszystko było dobrze, to nikt by źle nie napisał... przykre to jest, ale tak jak mówicie, każdy ma dostęp...

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #499 dnia: 19 Maja 2012, 08:51 »
ja uwazam, ze te panie z salonu powinny założyć firmę detektywistyczną, tak szybko obczaiły kto, co, gdzie i kiedy napisał na ich salon i jeszcze potrafią dopasować fakty tak, że wiedza która klientka jakiego ma nicka imie nazwisko i numer buta.

BRAWO!!  :brawo_2: