Autor Wątek: Nasza data 07.07.2012 :)  (Przeczytany 29687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
Odp: Nasza data 07.07.2012 :)
« Odpowiedź #390 dnia: 2 Kwietnia 2012, 21:44 »
każda drukarka musi mieć - ja pamiętam, że na takiej staaaarej była opcja drukowania na kopertach, gdzieś w opcjach worda się ustawiało  ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #391 dnia: 3 Kwietnia 2012, 07:16 »
na takiej starej mialam specjalny podajnik do kopert, wiec teraz go nie mam i w sumie nigdy nie wnikałam, czy drukuje na kopertach, bo format i ilosc prezentacji na stronie sama ustawiam :]

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #392 dnia: 13 Kwietnia 2012, 10:14 »
Dawno mnie u mnie nie było :) Ale jakoś nie mam co tu pisać... Chociaż wczoraj byliśmy u księdza, zrobił nam takie jakby nauki :) Dostaliśmy kartki do spowiedzi, K. dostał zapowiedzi, by zanieść do swojej parafii, a ja już w tę niedzielę "spadnę z ambony ":P no i jeszcze musimy sie umówić na nauki przedmałżeńskie w poradni. 25 kwietnia znowu do księdza... ( w sumie nie wiem po co, ale ok, jest nawet sympatycznie)
Dziewczyny, mam koleżanke z okolic Włocławka i wyobraźcie sobie, ze ona w swojej parafii za same zapowiedzi dała 170 zł!! ( ode mnie nic nie chciał) za slub ksiadz zaspiewał 1070 zł + 250zł dla kościelnego, zeby otworzył kosciół i rozwinął dywan! Szok! Pytam, czy to jest co łaska ? a ona mowi, że tak ksiadz sobie zażyczył, argumentując tym, że ma mało ślubów i niestety takie stawki! Przesada.

Zastanawiam sie ciągle nad butami, miałam upatrzone te w ryłko ale nie wiem czy czasem sie nie zdecyduję na buty tanczene. Mam duża stopę i szeroka, na codzień na obcasach nie chodze i boję sie poprostu. A taneczne butki robia na wymiar, coprawda nie są tak ładne jak te inne slubne, ale... może coś wybiore
znalazłam stornke jednego producenta : http://www.akces2.com/obuwie-slubne.html
Co o tym myślicie? Od początku planowania ślubu powiedziałam, sobie, że nie chce odkrytych a ni takich z paseczkami, a tu prosze jaki wybór na przekór mnie :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #393 dnia: 13 Kwietnia 2012, 11:27 »
powiem ci szczerze ze ja bym nie wziela slubu w tamtym kosciele... przeciez to kawal grosza ;/ pojechala bym gdzie indziej argumentujac ze na tamten slub mnie nie stac ;/ poprostu
co do butkow- nawet ladne tam maja ;] a ktore modele ci sie podobaja wstepnie i najbardziej?

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #394 dnia: 13 Kwietnia 2012, 11:34 »
Kiedyś wypowiadałam się na temat opłat w niektórych kościołach i niestety ale bym się pokłóciła z księdzem szybko i na pewno bym coś w tym kierunku innego zdziałała...
Chociaż jak mała miejscowość, to czasami ciężko - szkoda że księża w tych małych miejscowościach czasami zachowują się jak władcy:/, przecież Kościół ma być miejscem przyjaznym człowiekowi, a nie skarbonką bez dna.. Przecież fakt, że ktoś robi wesele to nie znaczy, że ma kasy jak lodu żeby machnąć ponad tysiaka na mszę....

Mania już 85 dni nam zostało:D. My jak pojechaliśmy z zaproszeniami, dokładnie 7 kwietnia, to niektórzy pytali czy nie za szybko - ja mówiłam, że właśnie stuknęły równe 3 miesiące hehe i się śmiali ze mnie, że taka nakręcona jestem:P
Wczoraj jak wrzucałam zaproszenia na poczcie do skrzynki, to miałam takiego banana na twarzy, ludzie się gapili na mnie, a ja w takiej wesołej ekstazie stałam nad skrzynką pocztową hehehehehe ;D
[/url]  [/url]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #395 dnia: 13 Kwietnia 2012, 11:39 »
Dziewczyny zadarzają się i takie sytuacje, my w moim kościele tez byliśmy przygotowani, że ksiądz zawoła za zapowiedzi 100 zł, a on nic podziekował nam - jeszcze pelno ksiazek dał .. a tak sie balismy, ze nas koszta zjedzą.
Jesli jakis ksiadz ustala takie ceny, to juz nie sakrament a zwykła usługa - bo jak to inaczej nazwać ???

Nusiak wladcy kosciola - moj podobno nie wpuszcza innych organistów niz kilku wybranych - na szczescie udalo mi sie "zaklepać" termin u najlepszego wg mnie .. inaczej miałabym straszny problem .. uwazam, ze kosciol nie jest jego wlasnoscia, a parafian i nie powinien odstawiać takich szopek

Buty niektóre sliczne - mania my juz tak mamy jak sobie sobie ubzduramy, to potem same sobie sie dziwimy - jak to mozliwe, ze zmieniłysmy zdanie.. miałam tak z ponczochami i innymi pierdołami .. do czasu

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #396 dnia: 13 Kwietnia 2012, 11:50 »
Co do tych opłat to już się nie wypowiadam :) masakra jakaś.

Jeśli chodzi o butki, to ja na prawde mam zawsze z nimi problemy, teraz tez kupiłam sobie takie wyzsze na codzień ale eleganckie i co ? w drugi dzień juz isc nie mogłam i skurcze mnie ciagle łapią w stopy :( wrociłam do cichobiegów :)
nie dość, ze wysokie podbicie to jeszcze własnie długa i szeroka ta moja "syrka", moja mama ciagle mowi, to od tych adidasów co nosiliście w liceaum porozwiązywane :D hehe, tak tak, to byly czasy i taka moda ( pewnie niektóre z Was nie pamiętają :P ) no i że mi sie przez to nogi "rozczłapały". Dlatego też myślę, że może lepiej zainwestować niż później cierpieć ?
Zastanawiam się nad modelem: VICTORIA, NATALIE i ewentualnie AMELIA

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 13 Kwietnia 2012, 12:23 »
mi sie podobaja dokladnie w takiej kolejnosci co napisalas ;D i dodalabym te blyskotki swarovskiego ;p bo lubie blyskotki ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #398 dnia: 13 Kwietnia 2012, 12:27 »
bardzo fajne butki:)
kurcze, ja muszę w swoich pośmigać po domku, tylko te parkiety.....:/
[/url]  [/url]

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #399 dnia: 13 Kwietnia 2012, 12:37 »
Hehe, coś czuję, że w weekend pomierzę dokładnie moje stópki i zamówię :) i chyba włąsnie VICTORIĘ, co do błyskotek, to ja znowu ich zawiele nie lubię :) Ale to kwestia gustu...
Czas realizacji do 2 tygodni, także już czas a zwlaszcza, ze może mogłabym je na naukę pierwszego tańca zabierać ? ponoć lepiej się uczyć w tych butach co sie będzie na weselu... Sylwusia a Ty juz byłas na tańcach w tym Dance Factory ?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 13 Kwietnia 2012, 14:08 »
planujemy isc w przyszlym tygodniu chcoiaz na jedna lekcje ;p
i pan mi powiedzial ze najlepiej zebysmy an pierwsze dwie lekcjie przyszli jak na fitnss.. czyli w adidaskach ;p
a 2 ostatnie lekcje w butach juz ewentualnie ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 13 Kwietnia 2012, 17:53 »
czy mogę jeszcze dołączyć ?  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #402 dnia: 13 Kwietnia 2012, 18:28 »
te butki victoria wyglądają bardzo ładnie, a szczególnie te świecidełka :) pochwal się jak zamówisz :) a wiesz ja też się zapisałam do dance factory, zdajcie relacje z zajęć :)

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #403 dnia: 13 Kwietnia 2012, 20:53 »
witam emmo :) pewnie, ze możesz dołączyć :) Ty chyba jako pierwsza z nas ślubujesz, jak się zacząl kwiecień odrazu o Tobie pomyślałam :P
Przyszłażonko, ja sie nie zapisywałam do Dance factory,ale rozważałam to :) Zamierzam się zapisać do pani Kasi ze szklot tańca Gryf.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #404 dnia: 13 Kwietnia 2012, 21:12 »
aaa no tak, ja też chciałam, ale skusiła mnie promocja hehe :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #405 dnia: 13 Kwietnia 2012, 22:14 »
my też mamy wykupione lekcje w dance factory  :D w srodę miala byc pierwsza,ale przez to że się oboje rozchorowalismy przelozylismy na poniedzialek  :D dam znac jak poszlo  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #406 dnia: 14 Kwietnia 2012, 09:09 »
My na koniec maja to przelozylismy, bo pamietam jak inna para tanczyla 2 miesiace przed slubem, zaiedbali potem uklad i na weselu zapomnieli kroków. Tak na swiezo bedziemy mieli w glowie co po kolei. Nie planujemy szalenstw wiec nie bedzie trudno

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #407 dnia: 20 Kwietnia 2012, 15:29 »
Witam piątkowo :)

U  mnie dość pomyślny dzień, udało mi sie wydębić kase od gruopona ( tzn. umówiłam się z nimi na zwrot) Uwaga, nie kupujecie mikrodermabrazji w GARA RUFFA &SPA - maja strasznie odlegle terminy - ja sie wkopałam ale chyba sie udało odkrecić ze zwrotem kasy( w ciagu 10 dni od zakupu mam prawo) za to zapisałam się do fryzjera (niestety nie mojego slubnego bo jej nie będzie) na 5 maja ide na wesele kuzyna :)Zobaczymy co mi babka wymodzi na głowie, moze zainspiruje mnie to do fryzury ślubnej :) Oczyszczanie buzki tez w przyszłym tygodniu, no i pierwszą lekcję tanca u pani Kasi U. na równo dwa miesiące przed ślubem :) o kurcze, teraz sobie uswiadomiłam, ze to będzie poniedziałek po poprawinach :D hehe, roztańczeni pójdziemy na naukę tańca ;)
No i wysłałam dziś zaproszenia do rodziny K. z centralnej Polski. Zostało nam dosłownie pare sztuk do rozdania osobistego, znajomi głownie i mama PM, której obecnie nie ma wiec...
także dość pomyślny ten piateczek, ale co z tego jak zaraz muszę smigac na uczelnie i tak cały weekend...

Miłego popołudnia :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #408 dnia: 20 Kwietnia 2012, 15:40 »
ooo a ja kupiłam mojemu PM ten msaż rybkami tam, bo chciał, ciekawe czy będzie termin hehe, ale 10 dni od zakupu już minęło...

a co byś chciała mieć za fryzurkę?

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #409 dnia: 20 Kwietnia 2012, 23:13 »
Przyszłażonko, ja zawiele z włosami nie mogę poszaleć, bo jestem teraz na etapie odrastającego "boba" :) wiec wlosy, są krótkie, za ucho z tyłem niecokrótszym. Matko jak ja sie meczę, żeby one jakoś wyglądały na codzień. Malutką kitkę mogę juz jednak zrobić, wiec myślę, ze dobra fryzjerka coś wyczaruje :) Miałam wlasnie na wesele kuzyna miec taką jakby próbna fyrzurkę, ale akurat moja fryzjerka wyjeżdza na komunię, wiec musze isć gdzie indziej.
Jako że moja sukienka jest w stylu hiszpanki, to myslę, że dobrze byloby zrobić jakiś ala koczek( ale niecałkowicie przylizany) i z boku kwiat jakis, nie mam pojęcia jaki :D bo nie mam jeszcze bukietu wybranego. Do hiszpanki może pasowałby jakiś bukiet a'la wachlarz, ale nie spotkałam sie jeszcze z jakimś ciekawym bukietem tego typu...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 20 Kwietnia 2012, 23:32 »
Mania lecisz z tymi zaproszeniami ;D
ja jeszcze nie rozdalam duuuzo ;p
co do bukietu ty[pu wachlarz dla mnie odpada. nie cierpie ich ;p
ale nie sugeruj sie moja opinia ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #411 dnia: 21 Kwietnia 2012, 08:29 »
ja też za takimi bukietami nie przepadam, ale to Twój wybór  :D

fajny pomysł z koczkiem na dole i kwiatem z boku do sukienki hiszpanki  :D moja kolzeanka też wybrała taka stylizacje i wyglądała świetnie  :D ma czarne włosy i ciemna oprawę oczu zatem kwiaty wybrała krwistoczerwone  :D nieziemski efekt  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #412 dnia: 21 Kwietnia 2012, 10:04 »
Mania ja do tej sukni Twojej wybrałabym delikatny bukiet z róż albo eustomi (czy jak to się zwie), bo ten dół sukni i te bezowe zawijasy kojarzą mi się z różami :D. Jednak to Twój wybór:), ale z wachlarza bym zrezygnowała ::) na rzecz właśnie jakiejś kompozycji z pastelowych róż:) albo zupełnie w inną stronę takich intensywnie czerwonych :D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 21 Kwietnia 2012, 11:10 »
zapomnialam napisac ze upiecie sobie wymyslilas superowe ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #414 dnia: 21 Kwietnia 2012, 13:14 »
mi też się zatem wydaje, że będzie Ci taki koczek z kwiatkiem pasował. jak znajdziesz bukiet to od razu będziesz wiedziała co we włosy. mi fryzjerka mówiła, że pięknie wygląda frezja z pączkami we włosach, ale to chyba mało hiszpańskie ;-p

zdaje się, że fajniejszy by był coś może jak z próbnej fryzury emmy z panieńskiego może? albo właśnie jakiś w fajnym pasującym Ci kolorze :) taki, żeby duże płatki były.

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #415 dnia: 21 Kwietnia 2012, 15:32 »
heh, pierwsza myśl jak przymierzyłam suknię, wyobraziłam sobie piwonię we włosach o intensywnym kolorze, ale w lipcu może być już z nimi cieżko, poza tym myślę, ze jest nietrwała... no nic coś sie wymysli, jeszcze tyyyle czasu :D haha niestety ucieka zbyt szybko...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #416 dnia: 21 Kwietnia 2012, 22:58 »
ej Mania a jak wasza dieta?
dalej na neij ejstescie?

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #417 dnia: 22 Kwietnia 2012, 08:34 »
Dokładnie piwonia szybko Ci padnie.. ja myslalam nad bukietem z tych kwiatow ale mi odradzili... :x

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #418 dnia: 23 Kwietnia 2012, 08:33 »
heheh Sylwusia ogólnie od świat dieta została zaniedbana, ale od dzis znów sie starać bedziemy... na pożegnanie ze złym jedzeniem wczoraj wciągneliśmy  pizze z GRUBEGO BENKA- pyszna, ale strasznie nas zapchała... dzis rano tylko picie - bo sosiki dosyć pikantne :)
Ogólnie nie jest źle, K. udało się zrzucić wg. mnie ok 8-9 kg , sa wahneicie +/- 1,5kg i u mnie i u niego. Nie jest źle... będzie lepiej :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #419 dnia: 23 Kwietnia 2012, 09:48 »
to życze wytrwałości w odchudzaniu!

Ja juz nie muszę się odchudzac, bo mam taką przemianę materii ze strasznie szybko chudnę a długo tyję, jak coś robie, co mnie zajmuje, nie mam ochoty na jedzenie w ogóle..takze w tym tygodniu zrzuciłam 3 kg, ze stresów i z tego latania po restauracji..

ale na szczeście nie mam w planach zostania w tamtym miejscu na dłużej niż rok... więc może mi się uda wyjsć z tamtąd z waga 45 kg :D jeee :D