Autor Wątek: Męskie spojrzenie na ostatnie 100 dni kawalerskiego z serii:  (Przeczytany 42715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
Męskie spojrzenie na ostatnie 100 dni kawalerskiego z serii:
« Odpowiedź #390 dnia: 19 Czerwca 2006, 11:08 »
Cytat: "amelani"
Pewnie, że wie - lekko prowokując zazdrość, Laughing podsyca uczucie Ani do siebie

no jasne, lata doświadczeń ...  :mrgreen:  :wink:
swoją drogą to psiak wysysa z nas wszystkie siły, jest przesłodki. Szkoda że uwielbia nas budzić w nocy. To jeszcze psi niemowlak prawie, strasznie ciepła, dotyku i pieszczot potrzebuje.

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #391 dnia: 19 Czerwca 2006, 11:18 »
Cytat: "pioteras"
swoją drogą to psiak wysysa z nas wszystkie siły, jest przesłodki. Szkoda że uwielbia nas budzić w nocy. To jeszcze psi niemowlak prawie, strasznie ciepła, dotyku i pieszczot potrzebuje.

pioteras to macie chrzest bojowy po prostu :mrgreen:

Ale, ale tylko 26 dni do ślubu, a Ty tylko o psiaku? ;) Poopowiadaj jak tam przygotowania :mrgreen: Jakiś stres się pojawił już?

Offline anka24

• entuzjasta
« Odpowiedź #392 dnia: 19 Czerwca 2006, 13:08 »
ale mnie tu dawno nie było..wracam do świata powoli..ostatni egzamin za mną..jeszcze obłędne zaliczenie z alergologii i mam spokój i wakacje w końcu..już nie mogę sie doczekać kiedy tą uczelnię skończę..6 lat studiów to przegięcie..coi do malucha to rzeczywiście jest prześliczny i to ratuje go od zrobienia z niego dywanu  :wink: bo wierzcie mi popalić daje czasami i to ostro..no ale w końcu ma 6tyg i jeszcze (jak dla mnei) powinien być przy matce, zresztą widać że bardzo jej potrzebuje..teraz śpi słodko więc korzystam z okazji i przeglądam co sie tutaj u Was dzieje..
jeśli chodzi o nasze przygotowania to powoli idą do przodu..wódka zamówiona, ciasta już chyba też ( teściu sie tym zajmuje ;))..jutro jedziemy do goleniowa dogadywać szczegóły-ustalać menu itp.. w przysszłym tygodniu lecę na próbną ( na którą usiłuję dotrzeć od 3tyg ale non stop mi coś wyskakuje nieprzeiwdzianego)..a no i na 1 lekcję tańca dziś jedziemy-trzymajcie kciuki za nas..mam nadzieję ze sie nie zadepczemy ;)
piotuś czemu nie poch=waliłeś sie że w środe jedziesz na poszukiwania kamizelki i musznika :wink:  :?:

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #393 dnia: 20 Czerwca 2006, 08:47 »
Następny mały krok poczyniony:)
Byliśmy na pierwszej lekcji tańca. Oczywiście Walc Wiedeński.
Nie ma co kryc że miałem troche kłopotów  :mrgreen:  bo to moja pierwsza lekcja w zyciu a Ania to już chadzała na kórs tańca jak w podstawówce była. Jakis taki parkiet był śliski, muzyka zbyt szybka, duszno...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  ale ogólnie strasznie nam sie podobało i chcemy sie przyłożyć tak na 110% bo ten układ który przygotowujemy będzie strasznie fajny i efektowny ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #394 dnia: 20 Czerwca 2006, 09:33 »
Wiedziałam, że na wiedeńskim stanie :wink:  :mrgreen:

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #395 dnia: 20 Czerwca 2006, 10:29 »
Hehe , jest to jedna z niewielu rzeczy o których ja marzyłem od małego myśląc o ślubie ;) zawsze mi sie marzyło "dać czadu" w tym pierwszym tańcu. Pamiętam jak na jakimś weselu widziałem jak młodzi sie depczą i normalnie im nie idzie, kiepsko to wyglądało  :mrgreen:  no i od tamtego czasu postanowiłem sie dobrze przygotować :)

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #396 dnia: 20 Czerwca 2006, 15:28 »
:shock:   :szczeka:    :urwanie_glowy:    :mdleje:  
O kurcze!! Zostało tylko 25 dni...
Masakra, myślałem że nie będę sie stresował ;-( a jednak trochę...
Dziś do Goleniowa śmigamy z rodzicami dogadywać szczegóły weselicha

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 20 Czerwca 2006, 17:58 »
Piotrek, głowa do góry, usmiechnięta oczywiście i do przodu!!! Fajnie, ze już coraz bliżej!!!! :D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #398 dnia: 25 Czerwca 2006, 18:48 »
Aniu i Piotrku - tylko 20 dni Wam zostało...  8)
Ale będzie ślub i weselicho  :serce: ...już coraz bliżej, coraz bliżej  :D

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #399 dnia: 26 Czerwca 2006, 08:49 »
Taaa, dziś już 19. Nie mamy na nic czasu, do tego jeszcze skipper (pies znaczy się) psociuch, diabłe tasmański  :mrgreen: .
W sobotę zakupiłem 3 białe koszule. 2 z długim rękawem na ślub i wesele (1 w wersji na spinki) i jedną z krótkim rękawem, będzie na poprawiny. Do tego jeszcze taki fajowy pasek do spodni, z jednej strony czarny z drugiej brązowy :) obraca się klamrę i druga wersja paska gotowa do użycia, cudowna przemiana ;) .
Mam tylko problem z butami :( byliśmy w Bacie (obydwu sklepach) i znaleźliśmy raptem 2 pary butów dla mnie. Niestety ostatnie pary. Jedne były za duże trochę (numer 45 a ja mam 44) a drugie były wprost idealne ale na przedzie lewego buta było wyraźnie widać że sa porysowane (zdarta powierzchnia). Myślałem że może pod pastą do butów to się schowa ale nawet ekspedientka mi odradziła mówiąc że to będzie widać. No i jestem w kropce. Musze kupić jak najszybciej żeby jeszcze je rozchodzić.
Jakieś sklepy z naprawdę dobrymi butami znacie jeszcze w Szczecinie?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 26 Czerwca 2006, 13:17 »
No i jestem w kropce. Musze kupić jak najszybciej żeby jeszcze je rozchodzić.
Jakieś sklepy z naprawdę dobrymi butami znacie jeszcze w Szczecinie?

Piotr jak kupisz dobre buty, to nie musisz ich rozchadzać. Wystarczy jak jeden wieczur pochodzisz w nich w domu. (uwaga na Skippera). Mój już małż ślubne buty założył na dobre w sam ślub i był zachwycony - nic go stópki nie bolały.
Trochę Wam zazdroszczę tych przygotowań.....ech to takie wspaniałe  :D

Offline Żabcia

• bywalec
« Odpowiedź #401 dnia: 26 Czerwca 2006, 15:27 »
W Szczecinie nie wiem, ale jak masz możliwość i samochód to wybierz się może do Schwedt do niemieckiego Deichmann'a. Mój Andrzej kupuje tam buty dla siebie a ma nóżkę w rozmiarze 46. Jak będziesz miał szczęście to kupisz tam bardzo porządne i ładne buty w niskiej cenie.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #402 dnia: 26 Czerwca 2006, 15:43 »
Jejku jaki słodziutki ten Wasz piesek. Poprostu miodzio. Śliczny jest :D

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #403 dnia: 26 Czerwca 2006, 15:45 »
Dzięki Żabcia. Niemiecki Deichmann dużo lepszy od naszego? Jakoś nie mam zaufania do ich jakości  :mrgreen:  ale może to mój stereotyp.

Offline Żabcia

• bywalec
« Odpowiedź #404 dnia: 27 Czerwca 2006, 01:07 »
Masz rację to stereotyp. Ja nigdy nie miałam problemów z reklamacją obuwia w niemieckim Deichmannie podczas gdy w Polsce sprawa przeciwko polskiemu Deichmannowi trafiła do sądu - dodam, że my wygraliśmy. Nigdy też nie spotkałam się tam z taką arogancją sprzedawców jaka panuje u nas - arogancja przejawiała się m.in. w liście od pani kierownik Deichmanna na Mieszka I i w tym jakie cyrki jeszcze mieliśmy po uprawomocnieniu się wyroku. W Niemczech żaden szanujący sie sklep nie pozwoliłby sobie na coś podobnego. Jeżeli chcesz przełamać swoje stereotypy to proponuję Ci próbę reklamacji obuwia w polskiej filii tej firmy. Zapewniam, że w szybko zostaniesz wyleczony ze złudzeń, że liczysz się jako klient. Własnie dzięki takiemu podejściu  polski Deichmann stracił w nas kientów. Dodam jeszcze, że w Niemieckich sklepach sieciowych możesz wymienić towar w całych Niemczech. Możesz kupić buty w Monachium ale jak Ci się coś z nimi stanie to możesz je oddać np. w Schwedt. I z reguły dostajesz zwrot gotówki od ręki bez konieczności udowadniania, ze nie jesteś wielbłądem.  :wink:
Wiem, że wiele osób może mi zarzucić, że nie wspieram rodzimego przemysłu. Ale szczerze mówiąc mam to ....... Jeżeli tam kupuję buty dużo taniej niż są u nas w tej samej firmie i w przypadku wady towaru nie mam problemów z jego reklamacją to wybacz ale to jest dla odmiany mój stereotyp i w tym przypadku wolę przejechać te 70 km tylko dla swojego świętego spokoju.
Ale się rozpisałam. Sorki ale chciałam przedstawić tylko mój punkt widzenia :roll:
Jednak każdy ma prawo dowłasnego wyboru i własnego zdania. Ty masz swój punkt widzenia a ja swój. W końcu o to w tym wszystkim chodzi. :mrgreen:

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #405 dnia: 3 Lipca 2006, 10:26 »
Jak nie urok to ....
Nasza nauczycielka tańca się rozchorowała i jest "lipa" :( wypadają nam lekcje conajmniej dwie. Czy potem zdążymy się czegoś nauczyć?
Dzwonię juz do innych nauczycieli, czas leci a nam bardzo zależy na tym tańcu. Obym znalazł jakieś zastępstwo  :?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 5 Lipca 2006, 09:22 »
oj przed wami najbardziej gorący okres prześlubny. Troche wam zazdroszczę, choć wesellne rozgorączkowanie jeszcze jakieś 3 tyg. po ślubie trwa (choć skutecznie jest schładzane :)).
Ponieważ możecie się niee pojawić na forum albo wpadniecie tu tylko na chwilę, to zyczę wam mocnych nerwów przy ołtarzu, wspaniałej, słonecznej pogody i cudownych przezyć i uczuć przez cały dzień. ab ten dzień został w pamięci Waszej przez całe życie. I zebyście zawsze mocno się kochali i szanowali.

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #407 dnia: 5 Lipca 2006, 09:29 »
Dziękujemy Ci bardzo Gosiaczku ;)
Nauczyciel zastępczy do pląsów znaleziony  :mrgreen:  kamień z serca nam spadł, może zbyt dużą wagę przywiązujemy do tego tańca ale oboje nie chcemy żeby była lipa ;) , mają nas podziwiać  :!:

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #408 dnia: 5 Lipca 2006, 11:12 »
mają nas podziwiać

O...i tak trzymajcie :D

A jak tam wasze nerwy??

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #409 dnia: 5 Lipca 2006, 12:12 »
Nie jest źle z tymi nerwami. Duża w tym zasługa Ani która dużo wcześniej cisnęła mnie już o załatwienie jak największej ilości spraw. Dzięki temu teraz nie mamy aż tak wielkiego bólu głowy. Większość załatwiona jest. Lekki stresik jednak jest, nawet ja go czuję... czy wszystko będzie OK? czy wszystko się uda tak jak planujemy?...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 5 Lipca 2006, 15:24 »
Uda się, uda  :mrgreen:
Jesteście tak wspaniałą parą - kochacie się, wspieracie...musi się udać  :serce:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #411 dnia: 5 Lipca 2006, 15:52 »
może zbyt dużą wagę przywiązujemy do tego tańca ale oboje nie chcemy żeby była lipa  , mają nas podziwiać

My mamy takie same podejście...taniec ma być bez skuchy...

Duża w tym zasługa Ani która dużo wcześniej cisnęła mnie już o załatwienie jak największej ilości spraw. Dzięki temu teraz nie mamy aż tak wielkiego bólu głowy

....oj widzę, że wszystkie lekarki są takie praktyczne...mam podobne podejście jak Ania...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #412 dnia: 10 Lipca 2006, 08:55 »
No i zostało już tylko kilka dni  :?  :shock:
Czas na dopinanie wszystkiego na ostatnie guziki ;)
Dziś mnie czeka chyba z 10 telefonów. Porozmieszczaliśmy juz gości do spania co nie było łatwe bo ilość miejsc ograniczona i niektórych trzeba było upychać  :mrgreen:  no ale myślę że nad ranem to już raczej nikt nię będzie stroił fochów tylko będzie na tyle zmęczony że grzecznie pójdzie spać. Wizytówki na stoły tez już czekają, wyglądają bardzo ładnie. Zrobilismy je sami oczywiście.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #413 dnia: 10 Lipca 2006, 08:58 »
No Pioteras i Ania już za chwilę staną przed ołtarzem!!  :mrgreen:  :mrgreen: A dopiero seteczkę zakładaliście...no no :) Życzę powodzonka w dopinaniu ostatni spraw- na pewno wszystko uda się dokłądnie tak jak zaplanowaliście :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #414 dnia: 10 Lipca 2006, 09:00 »
Właśnie-zaraz będą legalną parą a w odliczanku się nie przepracowują...dawać mi tu więcej szczegółów :twisted:

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #415 dnia: 10 Lipca 2006, 09:35 »
Szczegóły...szczegóły... od tego są kobiety  :mrgreen:  a moja aktualnie nieczęsto zasiada do komputera. Nie ma czasu. Dopadają ją stres i gorączka przedśłubna. Wczoraj mi się przyznała że miała pierwszy sen ślubny  :mrgreen:  
Jak będę miał chwile za chwilę ;) to cos jeszcze naskrobię :)

Offline pioteras

• uzależniony
« Odpowiedź #416 dnia: 10 Lipca 2006, 10:43 »
Śpieszę równiez powiadomić że w piątek odbył sie tradycyjny wieczór kawalerski  :mrgreen:
   :koncert:    :luzak:    :cancan:    :disco:    :piwko:    :pijaki:  
wszystkie powyższe emotki oddają dość wiernie to co się działo ;)
w sobote za to miałem inna minę   :Blee:  
Ten wieczór to był jednak tylko mały dodatek do tego co sprezentował mi mój świadek we wtorek. Nie moge się jednak jeszcze pochwalić co to było. Podczas poprawin zaprezentowany zostanie film z moich wyczynów i dopiero wtedy będe mógł Wam zaprezentować kilka fotek ;) . Jedno mogę powiedzieć, całkiem niespodziewanie spełniłem swoje kolejne, wielkie marzenie :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #417 dnia: 10 Lipca 2006, 12:49 »
Ty to potrafisz stworzyć atmosferę tajemniczości - teraz będę myśleć co co za marzenie zostało spełnione  :evil:  :wink:

Już tylko 5 dni...ale ten czas szybciutko ucieka  :mrgreen:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 13 Lipca 2006, 23:52 »
Hmmm.... Aniu i Piotrku...to już za dwa dni....za dwa dni...a praktycznie - to już jutro (bo mamy już prawie czwartek  :wink: )...

Ale będzie ślub i weselicho  8)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #419 dnia: 14 Lipca 2006, 09:29 »
No proszę proszę... już po chłopie ;) Trzymaj sie, Pioteras!