Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 138298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #3000 dnia: 22 Kwietnia 2012, 21:28 »
a ajabylam na weselu gdzie dop o 13 byly poprawiny i wszyscy wytrzymali ;D ba! nikt nie narzekal, raczej... bynajmniej ze str rodizny k. moze od str mlodej cos gadal ktos ale mysle ze tez nie ejst to targedia ;]

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #3001 dnia: 22 Kwietnia 2012, 21:37 »
a ja własnie mojemu K. powiedziałam jaki ma emm-a problem i że my tez byśmy mogli o jakims sniadanku pomyslec, a on mnie wysmial :) powiedział, ze sie najedza na sniadanie i nie beda na poprawinach jesc. My mamy wode w pokojach gratis, nie wiem jak z ciepłymi napojami, ale jak ktoś sie postara to sobie załatwi. A faktem jest, ze nikt o 8 rano nie bedzie na nogach, pewnie beda wstawac o 10 -11 zanim sie wykapia wyszykują to zaraz na poprawiny czas, wiec... nie martw sie e-mmo z glodu nie umrą ;) po calonocnym piciu i jedzeniu raczej sie nie chce jesc

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3002 dnia: 23 Kwietnia 2012, 07:10 »
Rodzice zamierzaja w sobotę rano poroznosić do pokoi wędlinę i pieczywo,żeby bylo na niedzielę na śniadanie...ciekawe,czy goscie nie wsuna tego zaraz po przyjeździe zamiast zostawic na neidzielne śniadanie  ;)

wczoraj kupiliśmy P. dżinsy na poprawiny - jednak dzinsy  :-\ uparł się niczym osioł  :-\ no trudno.... koszule chyba odpuścimy bo ma w domu fajna fioletową w prążki z krotkim rękawem, ktorej nigdy nie mial na sobie,zatem moze założyć  :D

w Leście (w cerfurze na górze, mowilam Wam ze tam sa wyprzedaże bo syndyk przejał firmę) kupiliśmy P. aż 3 pary butkow - na ślub do garnituru, mniej oficjalne ktore ubierze na poprawiny i traperki; za wszystko 475zl, a wszystkie butki ze skorki,dobrej jakości  :D

bieliznę mu tez kupiliśmy od razu  :D

w galaxy xanth spotkalismy przy pizza hut  :D bardzo wdzięcznie sie prezentuje i na pewno zachecajaco dla klientow - zwlaszcza meskich  ;) :D

no a wieczor spedzilismy u mojego brata, nagrywalismy muzykę na poprawiny - od ostrego rocka po majteczki w kropeczki i hej sokoly, po drodze zahaczajac o shakirę, gotye i innych  :D :D :D

P. przymierzyl gajerek z butkami - superaście  :D teraz uwaga - madra emma... :P jak kupilismy garnitur, spodnie zostaly w sklepie do dopasowania, a marynarkę przywieźliśmy do domu....otóż mądra emma włożyla pokrowiec do szafy, nie rozwijając go...nie pomyslala po prostu...efekt marynarka  na pół zlozona przez 3 tygodnie nadaje sie do przeprasowania... :-\ odbierając dzis z prasowalni moje ubranko poprawinowe i koszulę slubną P. musze zostawic tam marynarkę... :-\

dzis tel. do Dominikanow i walka o spotkanie z P. dopiero przed ołtarzem, dowiem sie kto nam ślubu udzieli i tel. do Kubusia w sprawie modyfikacji menu, co by tego mięsa na obiad wiecej było... :P  wieczorem lekcja tańca;

dzis chyba chatę wysprzątam porządnie, w sobotę mialam to zrobic ale siły nie mialam, wiec łazienka nieumyta,kurze niewytarte  :-\ a przeciez w piatek i sobotę sporo ludzi sie tu przewinie... ;)

Milego dnia  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #3003 dnia: 23 Kwietnia 2012, 07:45 »
5 dni i coraz wiecej ogarniete ..  ;D

my tez z butami na ostatnia chwile bedziemy czekac, ale to przez nasze fanaberie - lasocki ktd.

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3004 dnia: 23 Kwietnia 2012, 08:29 »
e-mma z Lestą super wybór. Moj K. rok temu kupił sobie pantofle do gajerka własnie w Leście przebalował w nich 4 wesela i nic a nic go nie uciskały, ani nie obtarły(mimo, ze wczesniej ich nawet w domu nie rozchodził) bardzo wygodne - jest bardzo zadowolony> Teraz też by sobie takie kupił, ale drugie takie same ?:) Bo oni tam nowych juz nie wypuszczają mają cały czas dostawy, ale kolekcja ta co była rok temu... hmmm pomyslimy :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3005 dnia: 23 Kwietnia 2012, 08:41 »
super, ze tyle rzeczy znowu Wam sie udalo zalatwic ;D juz ostatnie dni i bedzie wielka balanga!  :skacze: ten tydzien bedzie bardzo owocny ;)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #3006 dnia: 23 Kwietnia 2012, 09:53 »
emm-a masz bardzo fajnego mężczyznę! będzie ci się z nim dobrze żyło, słodko razem wyglądacie :)
będziesz miała fajnego męża! hihihihih :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #3007 dnia: 23 Kwietnia 2012, 11:32 »
tydzien do slubu a wy elcicie jak burza hihi super ;D

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #3008 dnia: 23 Kwietnia 2012, 13:36 »
My śniadanie mamy w cenie, jako szwedzki stół i goście mogą sobie coś przekąsić od 10-12. W sumie nie wiem czy będzie się tak chciało jeść, spać pewnie do 12 będą, a później poprawiny to pojedzą sobie :p

3MAM kciuki aby wszystko Wam się udało, szczególnie z tym wprowadzeniem do kościoła! :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3009 dnia: 23 Kwietnia 2012, 13:55 »
dziękuję xanth - obys miała rację  ;) :D

młyn sie kręci....odebralam z prasowalni swoje ubranko poprawinowe i koszulę ślubna P., zostawilam jego marynarkę ślubną i od razu świadkowej spodnicę;

na jutro jesteśmy umowieni w Kubusiu w sprawie poprawek w menu, od razu zabieramy wazony na stoły dla Ady kwiaciarki, ktora chce robić kompozycje w gąbce już w czwartek wieczorem - ponoc w gąbce w chłodni nic im nie będzie;

kupiłam cukierki dla dzieciarków na bramę;
Ada ma je jakos w koszyku zapakować  :D

mój sweterek gotowy  :D jutro koleżanka bibliotekarka ma mi go przynieść do szkoły; jutro tez robimy winietki - bo nie wiem, czy Wam wspominalam, okazało sie że w Kubusiu nie ma podstawek do winietek, cos mi sie musialo pomylić...zatem musimy sami zrobić; kupilam wczoraj w selgrosie papier sztywny bialy wizytówkowy, zatem zrobimy z tą koleżanka biblioterkarką od sweterka rownież winietki - mapki tez mi pomagala robic dla gosci  :D

dodzwoniłam sie do Dominikanów, ślubu udzielał bedzie ojciec Michał....to niezbyt fajna wiadomosc, bo jest dosc zasadniczy i to wlasnie on w czwartek nie chcial sie zgodzic na to,byśmy się spotkali przed ołtarzem... :-\  no ale trudno zamierzam tam się w środę wybrać i go ponaciskać... moze cos wskóram...

aaa...ustaliłam z moim bratem, ze po ślubie, kiedy goscie zlożą zyczenia i zrobimy wspolne zdjęcie, weźmie wszystkie koperty i zawiezie je w bezpieczne miejsce  :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #3010 dnia: 23 Kwietnia 2012, 16:11 »
emmo powiedz mamie, że się zmarnuje to jedzenie w pokojach... ja pamiętam, że na innych weselach to nikomu po całonocnym jedzeniu się jeść nie chciało, raczej pić, ja chyba z tego, co pamiętam, a z pamięcią moją nie jest najlepiej,ale coż hehe to się ugadaliśmy, że jak ktoś wcześniej wstanie i będzie chciał jeść to mu dadzą na sali naszej i już, może w kubusiu też by tak mogli zrobić?

emma w ogóle tak mało czasu, ja się już stresuję....ale widzę Ty wszystko ogarniasz :) :) :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3011 dnia: 23 Kwietnia 2012, 16:16 »
przyszlazono - wyjścia nie mam  :D  jeszcze się okazuje, że po dzisiejszych tańcach, czyli po 21 mam dzis przymiarke  :D :D :D 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #3012 dnia: 23 Kwietnia 2012, 17:38 »
emm-a o.Michał ponoć fajnie prowadzi mszę podzas ślubu::)

Kurcze jeszcze chwila i emm-a będziesz żonką:D, ja mam nadzieję, że w sobotę będę miała zajęcia jak w planie do 11:00 to wpadnę pod kościół  :D
Gdzie ta prasowalnia? Bo mi się nie widzi wszystkiego prasować przed ślubem:D zwłaszcza koszul haha

[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3013 dnia: 23 Kwietnia 2012, 17:42 »
ja wożę do Auchana,bo mam po drodze, ale jest też cerfurze,realu i innych marketach; z kartą rabatową placę 3,50 za wyprasowanie koszuli...zatem się nie zastanawiam nawet  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3014 dnia: 23 Kwietnia 2012, 17:57 »
aaaa oto nasze obrączki...nie komentuję faktu,że miały być proste,klasyczne  :D :D :D

By monikaemma at 2012-04-23

a to biżuteria na poprawiny,ktorą zrobiono mi za 65 zl  :D wszystkie metalowe elementy ktore mają kontakt ze skorą sa srebrne  :D przypominam, ze sukienkę mam pomarańczową fruwającą, biała marynarkę dopasowaną z rękawem3/4 i białą torebkę lata 20  :D oraz niebieskie butki na obcasie i platformie i wlasnie taka biżuterię  :D

By monikaemma at 2012-04-23

na fotkach nie widac, ale te zółte elementy,tzn z zółtego złota przez to że są takie wyryte, błyszczą niesamowicie, dlatego P. moiwl że te obrączki niemęskie bo świecą  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #3015 dnia: 23 Kwietnia 2012, 18:06 »
widać widać:D, śliczne obrączki i biżuteria:D
Mój P też coś burknął raz, że siostra mu powiedziała, że to babski wzór tych naszych hehe, czy wszyscy muszą mieć takie same?:D
 :brawo_2:
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3016 dnia: 23 Kwietnia 2012, 18:09 »
obraczki sliczne! choc brakuje mi drugiego koloru zlota jak u mnie  ;) ale Ty zaszalalas, mialy byc proste ;) ;D ale ladne sa :D :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3017 dnia: 23 Kwietnia 2012, 18:11 »
AnioOlku one są dwukolorowe - ten pasek w środku jest z białego złota, ale może na fotce nie widać....no coż zobaczycie na żywo na kolejnym spotkaniu  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3018 dnia: 23 Kwietnia 2012, 18:18 »
tak wlasnie! zobacze na zywo to ocenie! :) faktycznie tak bardzo nie widac ze sa dwukolorowe ;) :*

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3019 dnia: 23 Kwietnia 2012, 18:32 »
Jako "znawczyni" obrączek po przejsciach z nimi, poznaję że są to obrączki z Łazura :)tzn jego wzór :) bardzo ładne, widziałam tez taka w oryginale u jednej kobitki, ładnie się prezentowała choć miała ją już 2 lata.
Z tą prasowalnią dobry pomysł... :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3020 dnia: 23 Kwietnia 2012, 18:55 »
Wasze obrączki są strasznie szerokie :)

Biżuteria ładna, ale na poprawiny mi się nie widzi :) Ale skoro PM występuje w jeansach to właściwie nie ma znaczenia :D

Dzisiaj pstryknij foto kiecki :D

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #3021 dnia: 23 Kwietnia 2012, 19:02 »
Obraczki bardzo ładne ;) mój brat też takie sobie kupił i moja mama też ma takie :P
i biżuteria śliczna ; )

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #3022 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:23 »
A mi się strasznie pudełko podoba - chcemy nasze wymienić i po prostu zakochałam sie w waszym  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:..

a obrączki pierwszy raz takie widze - zupełnie inne :D - sporo przede mna jak widac ..

z prasowalnia poodkradne pomysl jak dziewczynt .. Oj Emm-a to juz coraz blizej  ;D ;D ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3023 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:59 »
 ej no...bomba... :o :o :o
widac widac jak sie swieca :brewki: :brewki: :brewki: ze jest biale i zolte tez widac ;) moze dlatego, ze widzialam, ze tak jest...heheh :D...ogolnie na fotkach nigdy tak dobrze to nie jest zaznaczone ;)
ogolnie to padlam jaka roznica w srednicy miedzy Twoja a P.  :D

bizu na poprawiny nie w moim stylu kompletnie...ale jest ok :)

jejku juz tak nieduzo czasu zostalo.... :shock: :shock: :shock:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3024 dnia: 23 Kwietnia 2012, 23:26 »
z pośpiechu nie wzięlam aparatu do krawcowej, ale jutro kolejna przymiarka,wiec już na bank nie zapomnę;

mamy taką choreografię na tańcach...masakra  :D :D :D instruktorka zorientowala sie że jestem dobra w te klocki  :D zatem ja ciagle wiruję, kręcę się,krążę,a P. troszkę mniej  ;) ale i tak świetnie sobie radzi, naprawde jestem pod wrażeniem  :D instruktorka wykorzystala też nasze gabaryty i P. mnie podnosi  :D :D :D  ogólnie superaście, a tempo nieziemskie  :D

a mial być prosty walc po kole... ;)

co do obrączek, to są szerokie, bo oboje takie chcieliśmy,P. chcial jeszcze szersze nawet; obie mają po 6mm...co do średnicy  :D :D :D moje to 12, a P. 33  :D :D :D :D :D

padam, bo dopiero z przymiarki wrocilam - suknia wygląda coraz lepiej  :D :D :D

kororowych  ;) :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3025 dnia: 23 Kwietnia 2012, 23:30 »
KoRorowych również ;D

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #3026 dnia: 24 Kwietnia 2012, 08:15 »
emm-a 4 dni do wielkiego dnia jak tam samopoczucie, stresujesz się??
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3027 dnia: 24 Kwietnia 2012, 08:24 »
4 dni  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Dobrze, że zaproszenia wysłane :D

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3028 dnia: 24 Kwietnia 2012, 08:32 »
E-mma nie ma czasu się pewnie stresować :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #3029 dnia: 24 Kwietnia 2012, 08:52 »
Czyli dziś bedzie szansa, aby zobaczyc suknie :D  ;D ;D