Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #2730 dnia: 6 Kwietnia 2012, 17:16 »
fajny pomysł z obdzieleniem pracy - na Boże Narodzenie np u nas w rodzinie jest tak, że wigilia jest u kogoś-jakoś wszyscy ustalamy gdzie, bierzemy dziadków i wszyscy tam się spotykamy - każdy coś przynosi i w ten sposób nikt nie robi wszystkiego - przed wigilią jest spotkanie i przydzielamy pracę :) tak samo z prezentami - ustalamy kwotę prezentu i każdy pisze, co by chciał dostać, potem jest losowanie i każdy jest zadowolony, a na Wielkanoc jakoś wszystko samo wychodzi, raz tak, raz siak hehe :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #2731 dnia: 6 Kwietnia 2012, 19:23 »
no i dobrze, leń się póki możesz  :D ja już padam...wlasnie do P. dzwonilam z info, że nie robię dzis obiadu, bo sily nie mam...niech cos wymysli  ;)
Masz rację kochana! Narobiłaś się więc zasłużyłaś na porządny odpoczynek  ;) ;)
Gabriela
Zofia

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #2732 dnia: 6 Kwietnia 2012, 19:26 »
Ja też uwielbiam piec ciasta!!! Właśnie obieram orzechy do orzechowca mniam :) Ale sernik to moje ulubione  ;D

Mieszkam tylko z mamcią to szczerze mówiąc roboty dużo nie mamy więc przed świętami jeżdżę pomóc teściowej bo tam to dopiero jest sajgon na Boże Narodzenie mieli przy stole 23 osoby w tym roku będzie już 25 :D  Też zawsze coś zawoże a że gotować nie umiem to właśnie robię ciasto  :P  Nie ma co jak się spędza święta w większym gronie to trzeba się dzielić obowiązkami :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2733 dnia: 6 Kwietnia 2012, 19:48 »
3 serniki upieczone + ciasto z kremem i galaretką i owocami zrobione, chata wysprzątana, okna lustra pomyte, zostalo odkurzanie i zmycie podlogi na jutrzejszy poranek  :P

padam....

ale się cieszę że Rodzice przyjeżdżają  :D :D :D :D :D

boję się tylko że Mama znowu o chudości będzie...wrrr.... :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2734 dnia: 6 Kwietnia 2012, 20:06 »
emmo na przytycie najlepsze sa banany slyszalam ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2735 dnia: 6 Kwietnia 2012, 20:44 »
ta, wsuwam codziennie bananka  :D :D :D

tak poza tym to powiem Wam, że bardzo miło się dziś poczułam, na nk koresponduję z moim kolegą z Belgii w sprawie wesela, tzn. najpierw prosilam go o adres i wyjasnilam w jakim celu - od razu entuzjastycznie odpowiedzial,że bardzo się cieszy i na bank będzie, no a potem cos tam dopytywalam, czy sam, jak z noclegami itp. Zatem będzie z dizewczyna swoją, nocleg też chcą; no i dzis napisal, że jesli bysmy potrzebowali jakiejkolwiek pomocy, czy przed weselem czy w trakcie, czy cos gdzies zawieźć no czy cokolwiek, to on chętnie pomoże; no i pomyslalam,że to bardzo fajne z jego strony  :D bo wlasciwie nikt nas o to nie zapytal; to,ze rodzina pomaga to oczywiste, no ale spoza rodziny nikomu by chyba nie przyszlo do glowy o to zapytac; oczywiscie nie mam do nikogo pretensji, bo goscie przychodzą się bawic a nie pomagac, no ale może wlasnie dlatego propozycja kolegi wywolala szeroki usmiech na mojej twarzy  :D :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #2736 dnia: 6 Kwietnia 2012, 21:33 »
Faktycznie to bardzo miłe. Nie dość, że przyjeżdża z daleka to jeszcze zaproponował pomoc  :D :D
Oby więcej takich przyjaciół  :-* :-*
Gabriela
Zofia

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #2737 dnia: 6 Kwietnia 2012, 22:19 »
Pomysł z czekoladkami super ;D
Napracowałaś się solidnie na święta ;D
I rzeczywiście bardzo miła propozycja z tą pomocą kolegi :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2738 dnia: 6 Kwietnia 2012, 23:29 »
Monika przykro mi ja jutro nie biegam..
nie wyrobie sie czasowo ;[
pomijam fakt ze mam mega zakwasy ;/ ;]
po swietach we wtorek melduje sie i palimy tzn ja spalam te nagromadzone kg ;D
pisze tutaj bo przed 24 to raczej nie bardzo smsy pisac ;]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2739 dnia: 7 Kwietnia 2012, 06:59 »
spoko sylwusia, chyba nie dalabym i tak rady...

calą noc nie spalam, P. chory; ponoc 2 dni temu jego kolega przyszedl do pracy chory i chyba P. się od niego zaraził (chyba się nie calowali  ???   ;)  :D  )
w każdym razie P. ma temp.39, trzęsie się i mu źle; przed chwilą wrocilismy z przychodni - ta obok mnie jest calodobowa, lekarka kazala mu brac tylko rutinoscorbin, zatem P. wsciekly, bo mial nadzieje na antybiotyk,po ktorym mu będzie lepiej...

nie wiem jak teraz będą wyglądaly świeta... no i mam nadzieje,że cudem nie zarazilam i nie zarazę się od P.

padnięta jestem... :-\

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2740 dnia: 7 Kwietnia 2012, 10:56 »
tabcin kupcie...na mnie zawsze dziala :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2741 dnia: 7 Kwietnia 2012, 11:00 »
o kurcze to mialas niezla noc, jak on z taka goraczka... oby mu przeszlo, zdrowka zycze!!

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2742 dnia: 7 Kwietnia 2012, 11:23 »
a więc życzę Zdrooowyych Świąt !!!!! emmo ja chcę spróbować Twoich wypieków - narobiłaś mi smaka :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2743 dnia: 7 Kwietnia 2012, 11:30 »
ujc to nie fajnie ze  tak z nim kiepski.. oby dzis bylo lepiej.. jesli to sa dolegliwosci zoladkowe poelcam
1) wodka z pieprzem duuuzo pieprzu
2) cola cola cola! pomaga!

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2744 dnia: 7 Kwietnia 2012, 11:34 »
a ja nakrzyczałam na mojego PM, że na żołądek cole chce pić, a on kupił pokryjomu i mi potem mówił, że mu pomogła  :glupek: :glupek: :glupek:

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2745 dnia: 7 Kwietnia 2012, 11:43 »
no cola wlasnie pomaga, ludzie ja polecaja jak leca na wakacje do egiptu, zeby uniknac tzw zemsty faraona to albo woda albo cola :D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2746 dnia: 7 Kwietnia 2012, 11:56 »
Anio0lek masz na myśli wódę tak, chyba nie ich wodę haha :) ? mi niestety ani mojemu PM nie pomogła ani cola, ani wódka, masakra, nigdy więcej do Egiptu, pomijam już fakt, że turystów traktują jak worki pieniędzy  :-\

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2747 dnia: 7 Kwietnia 2012, 12:31 »
hehe no chodzilo o wódę :P skorzystam z Twojej opiniii przy wybieraniu nastepnej wyycieczki zonko, az tak bylo zle?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2748 dnia: 7 Kwietnia 2012, 15:20 »
dziękuję Dziewczyny  :-*  dolegliwosci P. nie są żołądkowe, tylko takie bardziej chyba grypowe... Zjadł niedawno Pyralginę i wreszcie zasnał...
Rodzice przyjechali, mieli w zaistnialej sytuacji jechac do mojego brata a u mnie zostawic rzeczy dla mnie, no ale Mama zaczęla sugerowac żebym z nimi choc na godzinkę pojechala...wowczas P. nieco się ożywil i powiedzial,żebysmy tu kroily salatkę, że jemu nawet lepiej jak slyszy nasze rozmowy  ;)  trochę się mądrowal, trochę jęczal, ale ogolnie nie bylo źle, tyle że gorączka ciagle wysoka dosc...no ale teraz jest lepiej; Rodzice przed chwilą do brata pojechali, salatka pokrojona, Mama dla przyszlego zięcia rosol ugotowala  :D tzn. ma się jeszcze godzinę gotować...na czym i ja skorzystam  :D

Połowy jednego sernika już nie ma  :D
najgorzej,że nie poodkurzalam i nie zmylam podlóg, bo na każdy głośniejszy dźwięk P. się wścieka, zatem odkurzacza by nie zniosł...i tak mnie drażni,że jest nieodkurzona, brudna podłoga...wrrr....moglam sie wziąć w garść i wczoraj to zrobić.... :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2749 dnia: 7 Kwietnia 2012, 15:35 »
Dziewczyno!
ty nie marudz tylko idz utul tego narzeczonego a nei przejumujesz sie ajkimis podlogami ;]
sa swieta! ja sie wscieklam na karola za bzdure na maksa az mi etraz glupiuo ;'[ mama mnie az zrypala i poczlam sie jak zly czlwoiek wiec jzu mi przeszlo a anwet zla na siebie sie zrobilam ;D
wlasnie dzis jest moj debiut w pieczeniu indyka z sosikiem ale jednak na winku ;D
zobaczymy co wyjdzie

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2750 dnia: 7 Kwietnia 2012, 16:06 »
sylwusia, ja się boję zarazić  :P choć pewnie jeśli mialoby do tego dojsc, to już to się stalo  :P P. nie chce żeby się do niego zblizac zanadto, jest drażliwy i się wscieka...to znow jak male dziecko, przytakuje mi we wszystkim i jest taki slodki  :D dalej śpi, przed chwilą mu zimny okład na głowę zmienilam i swieżej herbaty zaparzyłam;

o gotowanie się nie martwię, poniewaz moja Mamusia zawsze o to zadba  :D przywiozla mi, a wlasciwie nam: rybę po grecku, kotlety schabowe i z piersi, mielone z pieczarkami, schabik wędzony, a także całą górę pierogow dla mnie  - P. ich nie lubi - z ryzem i twarogiem  :D :D :D

oprócz tego przywiozła mi ubranka, ktore mi zakupila  :D czyli: 3 rozpinane swetry - czerwony z futerkowym kapturem,z paskiem, siwy zapinany na sprzączki z futrzanym kapturem, turkusowo-beżowy, a także czarne i brązowe sztruksy i zieloną koszulkę do biegania  :D P. też kupila fajna koszulę i koszulkę; no i ...mój cudowny pierścionek z perlą -  na ślub chcę go dopiero wlożyc, ale nie wiem,czy wytrzymam, jest po prostu idealny - taki, o jakim zawsze marzyłam  :D :D :D  w środku ma dedykacje - Monisi-Rodzice  :D no i w tym momencie do moich oczu napływają łzy... :'(

zatem szybko uciekam od tematu pierścionka...

i jeszcze przywiozla mi Mama dzbanek i cukiernice do mojego serwisu obiadowego - to takie starocie w których się lubujemy  :D

a także...prezent ślubny, bowiem Rodzice chcieli nam dac prezent slubny, pamiątkę, sa to sztućce Gerlacha, komplet dla 12 osób  :D :D

wiem wiem,że chcecie fotki, mam to na uwadze i postaram się zaspokoić na dniach Wasza ciekawosc  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2751 dnia: 7 Kwietnia 2012, 16:35 »
wowwwwwww ale cie obdarowala ;D fiu fiu fiu ;p
wszytskie mamy sa kochane ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2752 dnia: 8 Kwietnia 2012, 08:10 »
to oczywiste  :D

z P. troszkę lepiej, ale tylko troszkę... Dzis w nocy nawet trochę spalam  :D przed chwilą dalam mu sniadanko, pyralginę i zasnął...

chcialaby isc na 10 do brata,żeby zjesc z rodzinką sniadanie wielkanocne, ale P. coś się krzywi,że go samego zostawiam...mowię że za godzinę wroce,a on i tak będzie spal....poza tym mam prezent od nas i od brata i jego Ady dla Mamy, ktora w czwartek miala urodziny, no i zające czekoladowe dla wszystkich... No zobaczymy.... :P

Ale mam Święta  :D :D :D  ale najważniejsze,żeby P. wyzdrowial... Kurczę, jak by cos takiego dopadlo kogos w dniu ślubu - masakra...

Wesołych Świąt Kochane  :-* Zdrowych przede wszystkim  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2753 dnia: 8 Kwietnia 2012, 09:56 »
Zdrówka życzę :)

2) cola cola cola! pomaga!

Cola owszem pomaga, ale tylko rozgazowana i podgrzana :) Taka prosto z butelki w niczym nie pomaga.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2754 dnia: 8 Kwietnia 2012, 12:42 »
nam cola pomaga ;D taka z butelki, mze byc z gazem moze byc bez ;D

co do P. kochana faktycznie sie zalatwil, ta pogoda ;/ ale dobrze ze stalo sie to praktycznie 3 tygodnie przed slubem ;D dfo tego czasu sie wyleczy i bedzie jak nowonarodzony ;D'

byklas na sniadanku u brata?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2755 dnia: 8 Kwietnia 2012, 15:29 »
bylam przez godzinkę u brata, oczywiscie dominowal temat ślubu  :D rozmawialismy o usadzeniu gosci i że chyba za moim Tatą goscie do restauracji z kościola pojada, bo gdyby mieli jechac za naszą bryczką strasznie dlugi by to trwalo...a tak - dojadą na miejsce, zaparkują, znajdą swoje miejca przy stolach, ogarną się, szampan do rączki i na nas poczekają  :D tak mi się przynajmniej wydaje  :D  jejku, to tak niedlugo  :D
P. się złościl,że go samego w Święta zostawiam, zatem szybko wrocilam...
P. coraz lepiej się czuje, za to mnie chyba złapało... :-\paracetamol wciagnęlam, oby pomogl  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2756 dnia: 8 Kwietnia 2012, 18:25 »
emmo teraz P. bedzie sie musial Toba zajac, ale miejmy nadzieje, ze sie nie rozlozysz...
P. tez zycze duzo zdrowia! :)
mama tyle prezencikow Ci podarowala, jak beda fotki to supcio! :D
dobrze, ze tak zrobicie ze goscie pojada sobie wczesniej na sale,... czytalam, ze powinno wlasnie tak byc, ze mlodzi ostatni przyjezdzaja na sale weselna, my tez mimo ze autem to ostatni przyjedziemy, goscie juz beda na nas czekac i wtedy beda Nam skladac zyczenia, bo nie chcemy pod kosciolem stac :D

jeszcze raz zdrowka, zdrowka! :*

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2757 dnia: 9 Kwietnia 2012, 19:29 »
w nocy mialam 39 stopni gorączki, bylam mokra jak szczur i rozpalona, zjadlam zatem grzecznie kanapkę, łyknęłam paracetamol, no i do wyrka, dzis tez na paracetamolu jade, jest w miarę ok, P. oslabiony lezy w wyrku...

Mieliśmy dzis spotkanie zapoznawcze Rodziców, bylismy u Taty P. i jego żony, bylo calkiem sympatycznie, myślę że wszyscy zadowoleni, moglam bardzo duzo mowic o slubie i wszyscy sluchali i jeszcze dopytywali, zatem bylam wniebowzięta  :D :D :D

jejku...to juz tak niedlugo... :D z jednej strony się cieszę, a z drugiej chcialabym przedluzyc okres przygotwan, ktory jest taki przyjemny  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2758 dnia: 10 Kwietnia 2012, 08:27 »
oj biedna emmo... jednak zarazilas sie od P.  :-\ zdrowka Ci zycze!  :przytul: :przytul:

slub juz  tuz tuz ;D jak nastawienie? wszystko przygotowane? :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #2759 dnia: 10 Kwietnia 2012, 09:10 »
nasi rodzice już się dawno znają i wydzwaniają do siebie w święta, więc u mnie nie będzie wieczorku zapoznawczego :(

ja dzisiaj sobie wyobrażałam jak idę do tego ołtarza z ojcem pod reke i się strasznie zestresowałam...

emm-a chyba się denerwuje za ciebie...

już nie wspomne że prawie codziennie śni mi się że 8 osób przyszło na wesele a mi bylo smutno :)

emm-a a jak Twoje sny?