Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 125651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #2640 dnia: 2 Kwietnia 2012, 15:19 »
dokładnie! szkoda nerwów:)
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2641 dnia: 2 Kwietnia 2012, 15:21 »
Masz dwie opcje.
1. Powiedzieć osobie X, że nie chcesz jej na imprezie i tyle. Twój wieczór, i masz prawo wyboru, bez względu na to kim jest ta osoba ;)
2. Olać to. Na pewno będzie sporo grupa dziewczyn, w której osoba X po prostu zniknie. Nie będziesz z nią sama ;)

Głowa do góry  :skacza:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #2642 dnia: 2 Kwietnia 2012, 15:52 »
To skoro ta osoba się sama wprosiła, a to jest TWOJA impreza, to ją grzecznie wyproś - proste! Stara baba jesteś, czujesz się niekomfortowo, a po co? Przecież to TWÓJ dzien i nikt nie ma prawa Ci go zepsuć ;)

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #2643 dnia: 2 Kwietnia 2012, 16:11 »
Nie podałaś szczegółów ale łącze sie w bólu... mi rodzina B. narzuca kogo mam zaprosić ! W dodatku wszystkie dziewczyny które zaprosiłam z jego strony poznajdowały sobie jakieś głupie wymówki żeby mi na złość zrobić i nie przyjść bo nie zaprosiłam 2 osób których i tak by nie było a poza tym mam słaby z nimi kontakt....Przedszkole.  a dziewczyny mają racje OLAĆ TO :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2644 dnia: 2 Kwietnia 2012, 17:38 »
EMMO ale jak to sie wprosila? sama powiedziala ze przyjdzie? a skad miala termin panienskiego itd? dziwne to dla mnie troche...

ale nie martw sie, albo wez sprawy w swoje rece ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2645 dnia: 2 Kwietnia 2012, 18:28 »
trochę mi przeszlo...
sytuacja wygląda tak:
na kawalerskim P. byl jego kolega, znają sie od dawna, P. zna też jego żonę, ponoć bardzo oboje bardzo fajni, ja nigdy nie widzialam ani jej ani jego; zatem podczas kawalerskiego ten kolega P. pyta P., czy ja też bede miala panienski, P. mowi że tak, a tamten na to,że fajnie, bo jego żona się krzywila, ze on idzie, a tak to nie będzie nic mowila, bo też będzie się u mnie bawila - coś w tym stylu powiedzial, a P. na to, że pewnie....
o czym zapomnial mi powiedziec... Dzis dzwoni ta żona z potwierdzeniem,że będą na weselu i od razu mowi żebym oczywiscie przekazala jej nr swiadkowaej...ja nieświadoma pytam: w jakim celu? a ona: jak to? przecież skoro chłopcy się tak fajnie bawili to my też musimy, przy okazji będziemy się mogly poznać  - i bardzo wesola i mila itp. mnie zatkalo, powiedzialam, że przekażę świadkowej.... po prostu bylam tak zszokowana, że nie wiedzialam, co powiedziec...no i tak wlasnie odpowiedzialam,że przekaże świadkowej... Na moje pretensje P. uwaza że robię z igły widły, że nic się nie stało, że będzie wesolo itp. Fajne jest to,że się poznamy, ale glownym celem mojego wieczoru panienskiego ma byc moja dobra zabawa w gronie starannie wybranych przeze mnie osob; zrezygnowalam z wielu koleżanek, a będę miala obca osobę na imprezie... Nie wiem czy będę się swobodnie czuła... Ale teraz to już gdybanie takie.... Jakoś to przeżyję, mam nadzieję, ze niespodziewany gość okaże się sympatyczny...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2646 dnia: 2 Kwietnia 2012, 18:36 »
aha no to P. ladna plame dal... :P no jakby nie patrzec to prtzez niego bedziesz sie czula niekomfortowo na wlasnym panienskim... ech chlopy to czopy do kwadratu!
moze nie przyjdzie??? ;D na powaznie to moze rzeczywiscie nei bedzie tak zle, moze idzcie z nimi przed panienskim gdzies na piwko jakies - zrobcie wieczorek zapoznawczy moze sie przekonasz do niej :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #2647 dnia: 2 Kwietnia 2012, 18:39 »
To nie przekazuj numeru, powiesz, że świadkowa zgubiła, czy coś, a Ty nie byłaś wtajemniczona kogo zaprosiła, a kogo nie ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2648 dnia: 2 Kwietnia 2012, 18:43 »
AnioOlku nie nie....to już by bylo dla mnei za dużo chyba  :P poza tym nie mam kiedy.... Zaczyna się ślubny młynek... Muszę obdzwonic tych gości, ktorzy sie nie odezwali, dzwonila pani z Kubusia, trzeba wybrac termin i się spotkać na ustalenie menu, trzeba odebrac zapowiedzi i odniesc do Dominikanow, w czwartek albo piątek mam spotkanie z oprawa muzyczną slubu, w tym tyg. mam tez się spotkac z panią od noclegow... ciągle coś mam do zrobienia...i chatę na święta wysprzątac, tym bardziej że zaraz następny weekend po świetach to  moj panienski; mnostwo pieczenia na święta....
Anjuszko nie wiem czy to dobry pomysl...myslę że glupio wyjdzie...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #2649 dnia: 2 Kwietnia 2012, 18:54 »
no cóż... jednym słowem P. Cię wkopał :-\ też bym się złościła... może świadkowa coś wymyśli?? jakąś dużą składkę na imprezę czy coś, co by zniechęciło nieproszonego gościa ??? swoją drogą, trochę bezczelna, mi by było głupio iść na panieński do dziewczyny której na oczy nie widziałam i która mnie nie zapraszała...no ale, różni ludzie

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2650 dnia: 2 Kwietnia 2012, 19:04 »
femme ma racje... tez bym sie glupio czula na panienskim kogos, kogo nawet raz nie widzialam... bez sensu... przeciez nie jest powiedziane, ze kazda osoba ktora bedzie na weselu ma byc na panienskim... jesli by tak bylo to musialybysmy mamy, babcie, ciotki zapraszac i wszystkie kuzynki itd... paranoja jakas  :-\
jak przyjdzie to nei zwracaj uwagi na nia... moze zrozumie ze zle zrobila wpraszajac sie na chama ;/

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2651 dnia: 2 Kwietnia 2012, 19:08 »
może nie do końca się wprosila, mąż jej pewnie powiedzial,o czym z P. rozmawiali, to pomyslala,że chcę ją zaprosic...ale i tak - ja bym nie miala śmialosci tak powiedziec do panny mlodej, bez kitu....
a P. pewnie też  nie chcial źle, pili, gadali, palnął tak, nie pomyslal....no i jest jak jest...trudno....

oby wyszlo dobrze
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2652 dnia: 2 Kwietnia 2012, 19:12 »
palnal - to jak moj Maciek do kolegi - Szykuj sie na wesele! a pozniej sie kapnal, ze tego kolegi nie ma na liscie! ;D no i musielismy go dopisac hehe :P faceci.... pierdoly z nich normalnie...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2653 dnia: 2 Kwietnia 2012, 19:14 »
chłopy to czopy.....nic dodać nic ująć... :P   ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2654 dnia: 2 Kwietnia 2012, 19:52 »
mam tylko nadzieje ze juz u ciebie lepiej
bo u mnei masakra\mam okres i mnei roznosiiii

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2655 dnia: 2 Kwietnia 2012, 20:32 »
ja juz po, ale jakos nie mam kiedy jechac do apteki do tabletki... :P a juz powinnam daaaaaaawno temu wziac ta pierwsza :P

emma pewnie ochrzania P. ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #2656 dnia: 2 Kwietnia 2012, 20:56 »
ojej... przyznam racje femme i w sumie powiem, że gdybym była w takiej sytuacji to bym jedna jakoś chciała sprawić, aby tej osoby nie było... moja koleżanka np. jak pisałam gdzieś tam o imprezce takiej zwykłej spontanicznej - w zasadzie o spotkaniu w naszym ścisłym gronie to napisała, że w takim razie ona przychodzi ze swoją koleżanką, której ja na oczy nie widziałam i olałam tę wiadomość i reszta dziewczyn też i końcem końców spotkania w tym dniu nie było, zostało przełożone, ale wolałam to niż nieproszonego gościa u siebie w domu... innym razem ta sama osoba wprosiła swoją inna koleżankę na urodziny jednej z nas i trochę dziwna sytuacja była i trochę się krępowałyśmy, choć była miła i sympatyczna... a ponieważ ona będzie na moim panieńskim i może jej wpaść taki właśnie pomysł wpraszania to świadkowa już się zdeklarowała, że jej powie, że ma przyjść sama,

może więc pogadaj ze świadkową i razem coś wymyślicie ?  tak mówię, bo ja bym się z obcą osobą źle bawiła, nieswojo poprostu, nie wyluzowałabym się, przejmowała,byłabym zła, ale ja taka jestem może inna ?  ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #2657 dnia: 2 Kwietnia 2012, 22:40 »
Nie dziwię się, że byłaś zła, bo ja też bym nie chciała nieproszonej osoby na moim panieńskim, tym bardziej, że miałabym kogoś pierwszy raz na oczy widzieć i co z tego, że może być miła i sympatyczna, ale skoro zrezygnowałaś z koleżanek to dlaczego nagle obca osoba ma się pojawić, a u mnie z panieńskim będzie taki problem, że mąż jednej z koleżanek na panieńskie się po prostu wprasza >:(
mówi, że przychodzi po żonę i zostaje na imprezie, no ale kurcze to jest impreza dla dziewczyn i ja go nie chcę wtedy widzieć :(
już nawet żartujemy, że napiszemy jej specjalne zaproszenie ,żeby przyszła sama bez męża, bo wtedy jej mąż jest niemile widziany :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2658 dnia: 3 Kwietnia 2012, 14:54 »
oddałam sprawę w ręce świadkowej - poradzi sobie na pewno  ;)

tak poza tym to ... z brzuchem kiepsko...może poprzedni gastrolog miał rację i to wszystko na tle nerwowym...ostatnie dni czuję się masakrycznie i ostatnie dni to dla mnie masakryczne nerwy, a to z brakiem potwierdzeń od gości a to przez panieński, ciagle coś... najgorzej, że ja nie potrafię odpuścic, bardzo się wszystkim przejmuję, taka już jestem...nie mowiąc o tym, że chyba schudlam niestety  :-\ :-\ :-\ f_uck  :-\ :-\ :-\ będę koszmarną panną młodą kostuchą  :-\ :-\ :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #2659 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:01 »
będziesz piękną panną młodą :), nie stresuj się. Wiesz, ja na początkach planowania ślubu miałam takie skręty żołądka już po samym oglądaniu sukni ślubnych czy obrączek w necie ::), zresztą nieraz są takie sytuacje, że żołądek mi tak skręci aż chodzić ciężko i boli kilka godzin, albo zupełnie inaczej - nie mogę się rozstać z wc ::). Tzn. teraz po tabsikach mam to zminimalizowane, a wcześniej jak piłam meliskę z rumiankiem to też było dobrze:). Jednak u mnie to chyba rodzinne, bo Babcia i Mama mają to samo, ehhh

Zresztą nie idziesz do ołtarza w obcisłym kombinezonie, tylko w pięknej sukni:D, która będzie na dole niczym puszek:), Głowa do góry:D
Powiem Ci na pocieszenie, że mam strasznie odstające obojczyki  :Szczerbaty:
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2660 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:06 »
dziękuję nusiaku  :-*

powiem jeszcze, że nienawidzę, kiedy ktos mowi mi że jestem chuda; wczesniej mialam to gdzies , ale teraz, kiedy tak bym chciala przytyc, trzęsie mnie, gdy słyszę o chudości...

w niedzielę bylam w kilku sklepach żeby sobie kupić zwyklą białą koszulę, bez żadnych udziwnien, praostą, klasyczną i... niegdzie nie było dla mnie rozmiaru, a sprzedawczynie kretynki do mnie, że jestem taka chudziutka... kur_a mać!!!!  już im chcialam powiedzieć, "a pani taka tłuściutka"  - ciekawe, jak by się poczuła....  ludzie w ogole nie mają wyobraźni...

wlasnie siemię wciągnęlam i lepiej mi nieco...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #2661 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:14 »
znam to z autopsji, tyle że ja kiedyś byłam grubsza... i jak mi waga spadła, to albo słyszę że nic nie jem, albo że jestem chora heh. Już się boje jechać na święta, bo jak ostatnio byliśmy to słyszałam tylko, że pewnie nic nie jem i mnie tak rodzice P nakarmili, że później 3 dni chorowałam:/. Nie chce mi się jednak przed każdym tłumaczyć, że nie mogę jeść tego i tamtego...:/
Zresztą też regularnie ćwiczę, ale to inna sprawa ehh

Za to jak byłam grubsza, to słyszałam "może większy rozmiar" co mnie dobijało jeszcze bardziej, kurde ludzie pracujący w sklepach powinni mieć jakieś wyczucie i pomagać, a nie.....

Olać ich, żyjemy dla siebie, nie dla innych:)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2662 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:17 »
bo one myślą, że jak mówią chudzinka to jest komplement - emmo nie przejmuj się :)

w sklepach zazwyczaj pracują tacy prości ludzie nie uwłaczając nikomu, ale wiem, że np. patrzą na Ciebie i na podstawie wyglądu oceniają czy warto Ci pomóc przy wyborze, zająć się Tobą czy nie - czyli jak stwierdzą, że brzydko według nich wyglądasz to i tak nic nie kupisz, więc nie warto tracić czasu na Ciebie  ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #2663 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:26 »
święte słowa żonko:D, ja czasami jak wskoczę do sklepu ubrana na sportowo z kitką, to mam wrażenie że patrzą na mnie jak na kogoś gorszego:/. Przypomniało mi się jak na sylwestra szukałam kiecki, a ponieważ wpadłam na ten pomysł o 19;10 dzień przed, żeby sobie kreację kupić bo wszystko za duże, to na szybcika jakieś szmaty na siebie i jedziemy do Centrum Handlowego hehe, w jednym sklepie Pani od razu powiedziała, że nie ma mojego rozmiaru :drapanie:, na to mówię że przecież wisi ;D...już byłam zniesmaczona, ale ok... Pani mi pokazuje jakieś badziewiaki z przeceny, jak dla starej baby! no sorry.... Na szczęście w innym punkcie kupiłam sukienkę o 19:55 ;D a Centrum czynne do 20 hehe, zapłaciłam za nią 140zł i mam zamiar założyć ją na swój panieński bo to niezła miniówka  :brewki:

chyba zeszłam z tematu;D

P.S emm-a dobrze, że świadkowa bierze sprawy w swoje ręce:D. U mnie też będzie tylko małe grono osób, z którymi mam zamiar się wyszaleć tego dnia:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2664 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:33 »

znam chytry plan świadkowej, choć mam mieszane uczucia, zobaczymy, co z tego wyjdzie...

ja też boję się Świąt, Mama mnie zobaczy i zacznie lamentować, że chuda jestem...masakra...

tak zmieniając temat, to posluchama rady dziewczyn, ktore byly na forumkowym spotkaniu i zamowilam wiejski stol u mamy mojego ucznia; dla niewtajemniczonych - oni mają duze gospodarstwo na wsi, zamawiam u nich zawsze jajca świeże  :D mama mojego ucznia jest przewodniczącą koła gospodyń wiejskich  :D i robią tam te gospodynie wędliny, mięsiwa itp. oczywiscie mięso jest przebadane przez weterynarza, juz kiedys od nich kupowalam takie swojskie wyroby - pychotka  :D no i dzis przywiozla mi owa mama ucznia zamowione przeze mnie jajca i zagadalam ją o wiejski stół, od razu się zgodziła z paniami przygotować; zatem mają być kiełbachy, szynki, boczek, a także pasztety, ktore piecze jedna z pań - ponoc pyszne, trzy saganki ze smalcem - z cebulką, pieczarkami, skwarkami, ogórasy kiszone mi też przygotują i chleb takie wiejski, duży - same pieką  :D nie wiem, jaka to będzie cena, powiedziala, że po kosztach zrobią, zatem podejrzewam zaniżoną kwotę, choc zaznaczylam, że chcę normalną cenę...no ael znajm ją, więc pewnie suma będzie dużo za niska.... No ale zobaczymy. W każdym razie stół wiejski załatwiony  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2665 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:35 »
ooo fajnie :) a czy  mozna wiedziec ile tak normalnie kosztuje ??

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #2666 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:37 »
Ale fajnie:), kurcze my możemy jedynie kogoś kto w tym kierunku ma działalność:/ i żadne badania i oświadczenia się nie sprawdzą:/
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2667 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:37 »
nie wiem, myślę, że to zależy od ilości gosci, im więcej gosci, tym wiecej wyrobów... No ale np. w sklepie polecanym przez sylwusię 1kg takiej swojskiej kielbasy kosztuje chyba ok.40 zl, a tu pani Władka - mama ucznia, powiedziala, że za 25zl 1 kg mi zrobią...zatem myślę że caly stol to chyba ok. 1000 1200zl, ale moze się mylę..
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2668 dnia: 3 Kwietnia 2012, 15:50 »
aaa ok :) no bo u nas w duecie też robią stół wiejski, ale nie wiem czy taki dobry  ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #2669 dnia: 3 Kwietnia 2012, 16:07 »
emm-a bo ciągle zapominam:D, pytaliście może księdza jak wygląda sprawa z sypaniem czegokolwiek przed kościołem?:D. Podobają mi się bardzo tuby strzelające:D, ale oczywiście jak byliśmy to nie zapytałam;)
[/url]  [/url]