Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #2610 dnia: 1 Kwietnia 2012, 08:46 »
karolinciasto - i ja dziś spać w nocy nie mogłam, ponieważ zostałam obudzona telefonem od brata, ktory pytał o nr do mojej świadkowej, żeby po męza przyjechala....ponoć panowie na kawalerskim P. spili się jak dziki  :-\  w lokalu go-go wytrwali 20 min... Mam nadzieję, że na weselu zachowają umiar... Dorośli mężczyźni tak się spili...ojjj.... o nie mówiłam? CHŁOPY TO CZOPY  ;) powiedziałabym "niech im będzie na zdrowie", ale nie wiem czy zwracanie z przepicia jest zdrowe.... ;)

co do gości, to dziś ostatni dzień potwierdzeń,zobaczymy ile osob zadzwoni... Zaprosiliśmy 132 osoby, założyliśmy że wesele jest na ok.100 osób, bo liczyliśmy się z tym, że część odmówi, do dziś potwierdziło 69 osób...

jejku, już 1 kwietnia, w tym miesiącu wychodzę za mąż  :D

malinowa - ja możesz tak mnie kusić....ojej.... :D :D :D  zobaczymy, co powie jutro krawcowa, jeśli odwiedzie mnie od pomysłu odpinanej przy kolanach sukienki, to na bank butkow nie kupię, ale jeżeli mi przytaknie...to sama nie wiem... :P  A ona jest taka, że nie ma dla niej rzeczy niemożliwych, z tym że kiedy według niej coś nie pasuje, to otwarcie o tym mówi, a że się zna na rzeczy, ufam jej....

Dziś słonko świeci  :D :D :D bym na biegi śmignęła, ale tego nie zrobię, jako że wczoraj biegłam, a jestem rozsądna i wiem,że codzienne biegi mogą niechybnie doprowadzić do chudnięcia...  tak sobie powtarzam od 15 minut.... ;) :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2611 dnia: 1 Kwietnia 2012, 09:08 »
haha nie gadaj sie tak sie spili!! haha no a w tym klubie tez dlugo wytrzymali, dziewczyny pewnie nie mialy za wiele do robienia przy nich jak ledwo co sie na nogach trzymali hehe :P no i juz po wszystkim, teraz kolej na Ciebie kochana :D :D :D

emmo jestes dzielna ze wytrzymujesz w swoim postanowieniu o biegach, zeby nie przesadzac :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2612 dnia: 1 Kwietnia 2012, 09:10 »
malo gosci potwierdzilo przybycie.. ech niestety czuje ze czeka Cie dzwonienie do reszty z pyttaniem czy ida czy tez nie.
wczoraj ciocie spotkalam i zrozumialam, ze czytajac na zaproszeniu "prosimy o potwierdzenie przybycia" ona zrozumiala to ze jesli nie idzie to nie musi sie odzywac wcale, a jesli idzie to wtedy dzwonic! :/ co za dziwne rozumowanie ....

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2613 dnia: 1 Kwietnia 2012, 09:11 »
dziękuję AnioOlku  :D też uważam, że jestem mega dzielna  :D :D :D choć walkę toczę ze sobą zaciętą.... ;)

właśnie myślę, że niektórzy zrozumieli prosbę o potwierdzenie tak jak Twoja ciocia, skoro nie przyjadą, to potwierdzać nie muszą....a ja uważam, że kultura po prostu wymaga,żeby chociaż zadzwonić i podziękować za zaproszenie...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2614 dnia: 1 Kwietnia 2012, 09:15 »
dokladnie - kultura tego wymaga zeby tak zrobili, ale niestety widac ze nie wszyscy goscie sa kulturalnymi ludzmi ;) dlatego my takie bedziemy i grzecznie zapytamy pozneij jaka podjeli decyzje, moi maja czas do 10 kwietnia wiec tez juz nie za duzo tego czasu :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2615 dnia: 1 Kwietnia 2012, 09:20 »
no mnie jutro albo we wtorek czeka dzwonienie do tych, ktorzy się nie odezwą....wrr....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #2616 dnia: 1 Kwietnia 2012, 09:37 »
Chyba nie powinno sie zwalać tego na kulturę a raczej na nie obeznanie w temacie ... Bo ja też tak zrozumiałam jak dostałam pierwsze zaproszenie z potwierdzeniem co prawda byłam w tedy w gimnazjum  ale jak kiedyś nie było konieczności potwierdzania a tu taki tekścik w zaproszeniu to można to odebrać jako Potwierdzenie obecności tego kto będzie. Tak więc ja tam rozumiem i będę dzwonić się pytać jeśli ktoś nie da znać w końcu to nasza kasa i nasz problem :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #2617 dnia: 1 Kwietnia 2012, 10:21 »
Ale fajny pomysł emm-a z tą suknią:), podobały mi się bardzo takie suknie 2w1:D już widzę, jaka kreacja będzie piękna:D
Kurcze, a nie wiesz czy Twoja krawcowa, to szyje tylko suknie ślubne, czy szyje tez inne rzeczy, np żakiety:D?, albo jakieś garsonki?
Moja babcia chce sobie uszyć jakiś kostium czy coś na nasz ślub, obiecałam jej że popytam o krawcowe:P

Ty wczoraj biegałaś w ta pogodę, gratulacje. Ja wyszłam o 8:00 bo jechałam na zaliczenie (spódniczka oczywiście) i tak zmarzłam na przystanku, później wracając po kolei uciekł mi tramwaj, później autobus...chciałam się przejść 2 przystanki na pieszo i ok, a tu nagle taki grad:D, miałam pełno tych gradowych kulek w botkach, bo takie szerokie hehe.... także podziwiam, że biegłaś, bo ja wracając w ta pogodę to klęłam pod nosem ostro:P
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2618 dnia: 1 Kwietnia 2012, 11:47 »
paulinko - uważam, że czego innego się oczekuje od gimnazjalisty, a czego innego od dorosłej osoby...i nie chodzi już o sam zwyczaj potwierdzenia; ja w swoim życiu dostałam kilka zaproszeń, czy zawiadomień o ślubie i ZAWSZE dzwoniłam, żeby podziękować, uważam, że jak ktoś nas zaprasza, obojętnie gdzie, to wypada podziękować za zaproszenie, niezależnie, czy je przyjmiemy czy nie...
no ale to tylko moje zdanie  :D

nusiak, ja jestem szurnięta na punkcie biegów i nie wiem, jaka by musiala być pogoda,żebym nie biegła, kiedy najdzie mnie ochota....po prostu nic chyba nie jest w stanie mnie powstrzymać, ani deszcze, ani kilkunastostopniowe mrozy, ani upały... przy różnej pogodzie jest różny komfort biegania, ale przyjemność z samego biegania zawsze ogromna  :D

dochodzą mnie sprawdzone informacje o wczorajszych ekscesach chłopaków...Z dumą informuję Was Kochane, że mój przyszły mąż, mój brat i szwagier mojego przyszlego męża to jedyne osoby sposród jedenastu, które zachowały się właściwie  :D pili oczywiście z innymi i byli wstawieni, ale nie pijani, zachowali w miarę trzeźwość umysłu i panowanie nad sobą.... :D  na temat pozostałych już się więcej nie wypowiadam... ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2619 dnia: 1 Kwietnia 2012, 11:53 »
same zuchy te Twoje chlopaki ;D ;D ;D

co do tych potwierdzen, to szkoda gadac...wypada chociaz wlasnie podziekowac za zaproszenie...i zadzwonic tym bardziej jak sie nie moze przyjsc...wytlumaczyc ??? przeprosic ??? cokolwiek ???
my dostalismy cala rodzinka zaproszenie na slub na czerwiec i moja Mamuska zaraz zadzwonila w imieniu wszystkich podziekowac, chociaz akurat taka sytuacja, ze my z M. na sto procent nie bedziemy a rodzice jeszcze nie wiedzą...i dokladnie to powiedzieli ciotce...chyba w ogole moja siostra z Tata pojada jako para ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2620 dnia: 1 Kwietnia 2012, 12:01 »
to będzie taka rodzinna para  :D

dostalam dzis smsa od rodziny z Chorzowa, że ich nie będzie....sms - dziwne, ale dobrze że choć w ten sposob się odezwali....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2621 dnia: 1 Kwietnia 2012, 12:07 »
dzizas.... :o :-[...nie rozumiem ??? maja za malo na karcie, zeby zadzwonic ???  ;) masakra...
ale dobre i to...ehhh :-\

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #2622 dnia: 1 Kwietnia 2012, 12:20 »
może akurat mieli pakiet na smsy,a nie na dzwonienie:P
Tak na poważnie, to przykre że ludzie tak postępują:/, ale wiecie wszystko wraca i tak jak nas traktują, tak zostaną kiedyś potraktowani przez kogoś.
[/url]  [/url]

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #2623 dnia: 1 Kwietnia 2012, 12:24 »
jejku, ja sobie nie wyobrażam co się ze mną będzie działo jak mi ludzie będą dmawiać, strasznie przeżywam takie rzeczy i wszystko biore do siebie :(

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #2624 dnia: 1 Kwietnia 2012, 13:00 »
Ja też uważam, że kultura wymaga tego żeby jeżeli już ktoś nie przyjdzie to też grzecznie podziękować i powiedzieć, a nie nic się nie odezwać... Emmo, mam nadzieję, że jeszcze będziecie mieli dużo gości, którzy stwierdzili, że ich obecność nie musi być potwierdzana :P:P:P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #2625 dnia: 1 Kwietnia 2012, 13:09 »
moja koleżanka miała potwierdzonych gości, a nie przyszli, bo się pokłocili z dziewczyną czy coś, także dzwonienie Cię nie ominie, ona jak dzwoniła to niektórzy pytali - ojej, a to już ? no dramat...

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #2626 dnia: 1 Kwietnia 2012, 17:36 »
Fajnie,że na kawalerskim Twój P. zachował się właściwie ;D
A reszta niech cierpi :P
I odmawianie przez smsa, może się bali zadzwonić :P
I ja też jestem za tym, że jak się otrzymuje zaproszenie to wypada zadzwonić i podziękować ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2627 dnia: 1 Kwietnia 2012, 18:06 »
no cóż, pewne jest, że czeka mnie dzwonienie do gości... do tej pory potwierdziło 78 osób, 14 par się nie odezwało, pozostali odmówili;

szkoda...ja to tak przeżywam, P. mówi, żebym miała w nosie... po nim to spływa nieco... ale ja tak nie potrafię, tzn. wiem że on ma rację i nie warto się przejmowac, ale ... nic nie poradze na to, że smutno mi, że za wyjątkiem kilku uzasadnionych przypadków, tylu gości zwyczajnie nas olało - w takim waznym, tyle wyczekiwanym i przygotowywanym przez nas dniu  :(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #2628 dnia: 1 Kwietnia 2012, 18:27 »
Ja tam dziękuje odrazu za zaproszenie jak dostaję  ::) 

Przykro że tyle osób odmówiło... co by nei było zawsze będzie żal że tyle starań a inni mają to w nosie...  :glaszcze: Ale i tak Wy jesteście w tym dniu najważniejszy i sam sakrament małżeństwa i myślę że warto docenić tych którzy będą zamiast się przejmować tymi których nie będzie :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #2629 dnia: 1 Kwietnia 2012, 20:58 »
U nas tez tak było z odmawianiem. Co więcej niektórzy jeszcze kilka dni przed weselem nie mogli sie zdecydować czy przyjada czy nie

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #2630 dnia: 1 Kwietnia 2012, 22:10 »
Wiadomo, że faceci się mniej przejmują, a kobiety zawsze więcej przeżywają ;)
Ale pomyśl, że będą te osoby, którym na was zależy, choć wiem, że odmawianie jest przykre :-*

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #2631 dnia: 1 Kwietnia 2012, 23:46 »
Emma, nie ma co się przejmować. Pewnie większość z nas będzie tak miała, że sporo odmówi, albo oleją i wcale się nie odezwą. Najgorsze jak to są osoby na które najbardziej się liczy...  Ludzie są jacy są ;/ Moja znajoma robiła wesele w tamtym roku i z zaproszonych 187 osób przyszło 130....

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #2632 dnia: 2 Kwietnia 2012, 09:27 »
Szczescie w nieszczesciu, ze nie mam tak duzej rodziny. Emm-a po prostu musisz wrzucic na luz, bo inaczej sfiksujesz z tym wszystkim. Mi tez przykro bedzie jak ktos odmowi, ale takie zycie.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2633 dnia: 2 Kwietnia 2012, 14:15 »
85 potwierdzonych osob, trza będzie dzwonić do kilku par, ktore się nie odezwały...

byłam u krawcowej, ale nie ma czym się chwalić, bo wszystko jeszcze sporo za duże, szpilkami pospinane, wlasciwie wyglądalam jak szmatami omotana, np...śnieżnobialymi szmatami... material bowiem bielusienki, organtyna też, srebrny material na pasek też fajny;

krawcowa pomysli o moim planie skrocenia sukienki po oczepinach, pomysli jak by to zrobić, żeby bylo dobrze i na następnej, poświatecznej przymiarce, powie;

jestem w ogole mega zła i zszokowana, ale nie będę się na razie rozpisywac, muszę ochlonąc...

milego dnia
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2634 dnia: 2 Kwietnia 2012, 14:31 »
Monis wlasnie wyczulam w twoim poscie jakies napiecie?
poczekam jak ochloniesz, mam nadzieje ze nic starsznego sie nei stalo
Chcialam tylko ci pwoiedziec ze zaszalam ;D wlasnie umowilam sie z Pania Zych na makijaz ;D probny na twoj Panienski ;D ide po Tobie hihi
a wlasciwy normalnie ;p
a dlaczego? poniewaz Pani Justyna na ktora juz w 99% bylam nastawiona, zniechecila mnie kontaktem ze swoja osoba...
i stwierdzilam ze zbyt czesto mysle o tej Pani zniechecona... wychodze z zalozenia ze to im jako uslugodawca powinno zalezec natomiast z ta Pania kontakt wygladal tak jak by mi zalezalo tylko a w koncu za sama moja buzie zostawiam tam 300zl to niekiedy tygodniowe zarobki!
wiec zadzwonilam do Pani Zych i.... jej glos mnie uspokoil, zartowala ze mna, byla bardzo rzeczowa szczegolowa co mnie emga zadowolilo, i duuuzo tansza niz pani justyna, a do tego kolezanka mi napisala godz temu ze tydz temu byla u niej kumpela tzn u Pani Zych na probnym kolezanka kolezanki i ja przepieknie pomalowala ;D wiec sie napalilam i zadzwonilam, tym bardziej ze  mam blisko na probe..
Pani Justyna nawet nie zapytala hjaka godz mnie satysfakcjonuje ;/ tak wiec jesli probny bedzie ok to suuuper ;]
sorki ze pisze to u ciebie wlasciwiwee powinnam napisac u siebie ale co tam wybaczysz pewnie ;D

biegasz jutro albo w srode?

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2635 dnia: 2 Kwietnia 2012, 14:37 »
Mów co się stało :)

Ja, jak swoją kieckę zobaczyłam jak Pani ją popruła, bo zaczęła przerabiać to mało na zawał nie padłam :D Twoja kiecka tez będzie cudowna, zobaczysz :)

Moja znajoma robiła wesele w tamtym roku i z zaproszonych 187 osób przyszło 130....

Ja zapraszałam 200 i przyszło 110 :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #2636 dnia: 2 Kwietnia 2012, 14:49 »
emm-a tylko nie wybuchnij:), dziś chyba taki nędzny poniedziałek dla wszystkich...:/
Hmm ja z p.Justyną załatwiam wszystko drogą e-mail i zawsze odpisuje szybko i konkretnie, no nie wiem każdy może mieć gorszy dzień:), mi godzinę zaproponowała sama, bo ja nie wiedziałam co z czym powiązać ;)
Ale cieszę się sylwusia, że masz już makijaż zaklepany:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2637 dnia: 2 Kwietnia 2012, 15:03 »
moja złość jest spowodowana tym, że chyba na panieńskim będzie ktoś, kogo nie planowalam zapraszac, ale się wprosil i jestem w bardzo niekomfortowej sytuacji; naprawdę nie chce się zagłębiać w szczegoly, ale nie podoba mi się to i już  :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #2638 dnia: 2 Kwietnia 2012, 15:11 »
to pozostaje ci to w takim razie zwalić na świadkową, albo tej osobie podajcie inny termin, a zróbcie w innym :P

taki joke  :glupek:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2639 dnia: 2 Kwietnia 2012, 15:14 »
glowa do gory!
OLAC!