Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 133999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #1200 dnia: 14 Stycznia 2012, 12:43 »
super masz z tym wolnym ;D
ja mam sesje przed soba dzis planuje isc po gajer dla k. potem zakupy pozniej nauka ;[
masakra

z zaproszeniami.. dziwnie u was wyszlo mam nadzieje ze dogadacie sie i domówisz tez dla neigo takie same jak sie ogarnie chlopak ehhee ;p
wiesz.. moze on tez ma kryzys przedslubny? mysli itp
jednak to kawaler stary jak to mwoisz hihiih ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1201 dnia: 14 Stycznia 2012, 12:53 »
Szczerze mowiąc, troche się ludzę, że jak przyjdą te moje zaproszenia, on je zobaczy i sie ogarnie właśnie i domówimy, najwyżej dla jego gosci wysle sie na poczatku lutego....no mówię Ci, co za dziad!!!!  a jak się chce rozmyślać, to niestety - nic z tego!!!! Zamierzam zalozyc moja cudną suknię :-))))) i się w niej wszystkim pokazać  :skacza: i moje cudne srebrne butki - wczoraj dostalam maila,że zostaly do mnei wyslane. Niestety pewnie dotrą w poniedzialek popoludniu albo wtorek, kiedy bede u Rodzicow, zatem zobaczę je dopiero po powrocie...

Ale masakrycznie mi się chce biegać!!!! aż mnie nosi!!! wrrrr....

Aaaaaaa....i jeszcze cos - gastrolog mnie ważyl wczoraj i..... PRZYTYŁAM CAŁY KILOGRAM!!!!!!! :skacza: :skacza: :skacza: hhuuuuraaaa!!!!!!! Jeszcze tylko 2kg - będzie standardowa waga i potem jeszcze dwa,żeby sie choć trochę zaokrąglić do ślubu:-)

Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1202 dnia: 14 Stycznia 2012, 13:28 »
A nie możesz domówić takich z lukami zaproszeń żeby można było ręcznie wypisać ???

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1203 dnia: 14 Stycznia 2012, 13:33 »
z zaproszeniami rzeczywiście dziwnie wyszło... ale faceci są jacyś inni ;) dobrze zrobiłaś w sumie, jak będzie chciał zaprosić kogoś o kim Ty nie miałaś pojęcia, będzie musiał sam kupić i wypisać zaproszenie... albo będzie Ci truł nad głową, żebyś to Ty zrobiła :P
jak będziesz miała zdjęcie butów to koniecznie się pochwal  :)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #1204 dnia: 14 Stycznia 2012, 17:23 »
Kochana jesteś ewenementem wśród Panien Młodych - że chcesz się zaokrąglić do ślubu ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1205 dnia: 14 Stycznia 2012, 17:38 »
dziękuję dziewczyny za rady i wsparcie :-)

zdecydowalam, że zamowię wlasnie dla gosci P. zaproszenia z miejscem do wpisania imion i nazwisk gości, będzie wydrukowana data,miejsce ślubu i wesela,wierszyki,prośba o potwierdzenie i tylko kropeczki na wpisanie danych gości :-) Kiedy przyjdą wszystkie zaproszenia, pokaże mu moje - cale pięknie wydrukowane i dam mu jego,żeby sobie uzupelnil i wyslal kiedy chce, co mnie to;-)
Byli potwierdzili...;-)

Taka będę mila i wielkoduszna, a przy okazji...zaoszczędzę sobie nerwow, ze beznadziejne zaproszenia kupi i bez wierszykow i prosby o potwierdzenie...wlasciwie ten drugi powod jest ważniejszy chyba ;-)

Zatem karolinko - dziękuję :-)

femme - oczywiscie, że wkleję zdjecie butkow, kiedy tylko je otrzymam - to oczywiscie nie przeszkadza mi mimochodem rozglądać sie za innymi jeszcze...;-)

aagaa - wiem wlasnie ze to dziwne, moje znajome panny mlode też wszystkie sie raczej odchudzaly, ale co zrobic... Gdyby nie moje żołądkowe historie, pewnie bylabym grubsza  :-\ Teraz przy wzroscie 169cm waże 53kg, jeszcze niedawno 52  :-\  ale moja standardowa waga to 55 :-) a do ślubu bym chciala 57 :-) ;D ;D ;D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1206 dnia: 14 Stycznia 2012, 18:31 »
Zatem karolinko - dziękuję :-)

:oops: :oops: :oops: :oops:

Ja miałam takie do wypełnienia bo i moi rodzice i rodzice K. się ociągali strasznie... Tylko dla tych najbliższych miałam podrukowane :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1207 dnia: 16 Stycznia 2012, 08:29 »
Witam Kochane w poniedziałkowy, mroźny i nieco śnieżny poranek :-)

Cieszę się, że jest troszkę śniegu, jednocześnie mam nadzieję, że nie będzie mi przeszkadzał w podróży. Co prawda ze Szczecina do Słupska jest ok.240km, zatem niedaleko, ale to zawsze 3 godzinki na naszych polskich drogach ;-)

Strasznie się cieszę, że zobaczę się z Rodzicami i spędzę kilka dni w rodzinnym mieście, które uwielbiam :-)

Zatem do pakowania i w drogę!!! :D Miłego dnia Kochane :-)

Mam nadzieję, że mój następny wpis będzie ze Słupska, z informacją, że znalazłam sukienkę na poprawiny :-) :skacza:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1208 dnia: 16 Stycznia 2012, 08:58 »
Milego pobytu i udanych lowow ppprawinoeych ;) jedz ostroznie ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1209 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:06 »
Witajcie Kochane :-)
Juz od poniedziałku jestem w Słupsku. Niestety zaczęło się kiepsko - w drodze radar mi pstryknął fotkę  :-\ wrrr....
A w domu masakra - Mama załamana moją szczupłością  >:( zatem na razie nie biegam i ciągle jem...dieta wrzodowa trochę poszła w odstawkę :P wczoraj zjadłam 9 posiłków w ciagu dnia :-) :D :D :D Może wreszcie przytyję :skacza: :skacza: :skacza:

Poza tym zamówiłam już zaproszenia - tzn. zatwierdziłam projekty z wierszykami i wszystkim oraz zawieszki na wódkę.
Wklejam Wam projekty zaproszeń i zawieszek :-) Zaproszenia i zawieszki są na takim samym, srebrnym papierze, opaska na zaproszeniach też srbrna, a tasiemka przy zaiweszkach też srebrna :-)

Uploaded with ImageShack.us

:D Wszystko zapłacone, jak wrócę do Szczecina, będę czekała na przesyłkę :-) moje butki ślubne już chyba też dotarły :-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1210 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:13 »
oj, usuwam środek zaproszenia,bo zwrócono mi uwagę, że tam są nasze dane i nierozsądnie jest je tak na forum upubliczniać - jakoś o tym nie pomyślałam :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1211 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:07 »
W paincie zamaż i wstaw jeszcze raz bo nie widziałam  :( Wszyscy tam robili, że zamazywali nazwisko, numery tel, i gości :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1212 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:16 »
ale paint jest chyba w ofisie? a u Rodziców na komputerze nie ma ofisa :-\ jakiś jeszcze sposób?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1213 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:34 »
Paint nie jest w office :D

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1214 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:40 »
monia nigdy ale to nigdy wiecej tak nie opisuj historii jak z tym badaniem na HIV... kobieto o zawał serca mnie przyprawiłas!
podziwiam jak to sie w twojej głowie wszytsko skumulowało i najczarniejsze wizje miałas... błagam nie rob wiecej takich akcji bo z tego wrazenia to az na zaproszeniach twoich nie mogłam sie skupic...
ale ładne sa :) ja widziałam kilka fajnych zaproszen podobnych do twoich ale zastanawiam sie nad kwestia czarnego koloru w zaproszeniach - fajnie to wyglada taka klasyka i elegancja moim zdaniem :) ale nie jestem przekonana bo czarny to pogrzebowy kolor troche tak jakos... poradzcie i powiedzcie co o tym myslicie? :D emmo i jak ty uwazasz bo twoje tez takie sa :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1215 dnia: 18 Stycznia 2012, 17:42 »
dziękuję Karolinko :-)

oto wnętrze naszych zaproszeń:

Buuuś ja uważam, że czarne literki są ok :-) nie wydaje mi się, aby na moich zaproszeniach wyglądały pogrzebowo...
Zdaję sobie sprawę, że to, co Wam teraz pokazuję nie wygląda rewelacyjnie, ale zaproszenia na żywo, kiedy będą na srebrnym papierze, zaprezentują się o niebo lepiej :-)
Wybrałam takie, bo są proste, klasyczne i eleganckie i do mnie pasują :D srebrny papier - rewelacja :skacza:
Każdy ma prawo do swojej opinii - oglądając mnóstwo wzorów najróżniejszych zaproszeń, po prostu stwierdziłam, ze dość mam kokardek, wstążeczek, cyrkonii i perełek itp.  I że moje zaproszenia takie być nie mogą. Już się nie mogę doczekać, kiedy zostaną przysłane :-) Na pewno wkleję Wam fotkę, jak wyglądają na żywo :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1216 dnia: 18 Stycznia 2012, 18:30 »
ja mam podobnie jak ty emma ze te kokardki mneiw kurzaja ale z drugiej str niektore sa ok ;p
mi sie w twoich zaproszeniach podoba mega cytat, czy aforyzm neiw iem jak to sie nazywa ;p galczynskiego ;D ejst piekny i pozwolilam sobie go przepisac aby zamiescic w naszych zaproszonkach ;D
a powiedz mi czy bedziesz gosci osobiscie informowac o noclegu czy w niektorych zaproszeniach masz tez nadrukowaane??

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1217 dnia: 18 Stycznia 2012, 18:49 »
:-) mnie też się fragment z Gałczyńskiego bardzo podoba :-)

o noclegach będę informowała gości, kiedy będą dzwonili i potwierdzali :-)
np. dzwoni ciocia Magda i mówi - przyjedziemy Monisiu,
a ja - bardzo się cieszę cicoiu :-) czy wszyscy troje?
ciocia: tak,
Ja: wspaniale, w sobotę już od rana będą na Was czekały pokoje zaraz przy restauracji ...blebleble.... :-) i dokładnie powiem wtedy co i jak :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1218 dnia: 18 Stycznia 2012, 20:59 »
hehe dzieki za dialog przykladowy ahha ;D kochana ejstes ;*
no ja wlasnie tez sie zastanawiam czy pisac to w zaproszeniu czy informowac ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1219 dnia: 19 Stycznia 2012, 09:56 »
wiesz sylwusia, mi łatwo informować przez tel.,bo moje noclegi są tuż przy restauracji,zatem nie ma żadnego skomplikowanego tłumaczenia, u Ciebie to całkiem inne miejsce... Z drugiej strony, jeżeli podasz przez tel. adres noclegu, powinno wystarczyć  - w końcu dziś takie czasy, że większość ludzi ma GPS, nawet w komórce, więc jeśli podasz adres, na pewno trafią, ewentualnie wcześniej w domu na necie zajrzą na mapkę.

Dziewczyny czy jeszcze jakoś inaczej zamieszczacie tu zdjęcia oprócz imageshack? mam problemy z ładowaniem tam fotek :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #1220 dnia: 19 Stycznia 2012, 10:05 »
Emmo, spróbuj na fotosik.pl ;)

Ładne zaproszenia, troszkę ascetyczne co ma swój urok. Nie bedzie zbytnia niedyskrecją jeśli zapytam, ile kosztowały? Muszę kupić nowe bo pokusiłam się na tanizne na allegro które ładnie wygladały tylko na zdjęciu a w realu kaszanka straszna :-\ Niby zaproszenia i tak są do wyrzucenia i nie ma co przepłacać ale chyba bym się ze wstydu zapadla rozdając ten mój szajs

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1221 dnia: 19 Stycznia 2012, 10:25 »
delalia to mozesz mi na prw napisac od kogo zamawialas na all? bo nie chcialabym sie wbic w koszta bez potzreby... ;]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1222 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:02 »
no właśnie zaproszenia te zwróciły moją uwagę swoją prostotą - to po pierwsze, po drugie - są trzyczęściowe (takie chciałam, aby zmieścić i wierszyk Gałczyńskiego i dane odnośnie ślubu i wesela i wierszyki o prezentach i kwiatkach, bez dodatkowych wkładek, zatem aspekt praktyczny :-)  ), po trzecie - srebrne, zatem w moim kolorze, w kolorze mojego paska, butków i w ogóle :D ;)

Ja ogólnie bardzo sobie cenię prostotę i nie znoszę udziwnień i przyozdobień, im coś prostsze, tym dla mnie lepiej :-)
Sama też jestem osobą bardzo prostą i prostolinijną :-) i skromną :D ;)

Wyjątkiem jest...moja suknia :D :D :D  ale cóż...opętała mnie i tyle :D

Chciałabym już zobaczyć zaproszenia na żywo, bo na pewno będą piękne i eleganckie, a teraz właściwie tylko jakaś biała kartka bez wyrazu...Byle do przyszłego tygodnia :D jeśli chodzi o cenę, to jedno zaproszenie kosztuje 2,40zl, a jeśli zamawiasz minimum 50 sztuk (w tym mogą być też zawiadomienia), to 2,20zl. W cenie jest projekt i pełna personalizacja.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1223 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:09 »
ja tez chcialabym 3 czesciowe... ;[ ale baaaaaaaardzo zadko takie sa chyba ze sa ze zdjeciem a my fotki miec nie ebdziemy karol nei chce ;[
ejjj wezmiesz zaproszenia na nasze lutowe spotkanko? ;D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1224 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:12 »
wtrącę się i ja:P. My będziemy do zaproszeń wkładali karteczki drukowane na jakimś ładnym papierze, które będziemy sami drukować;).
Mam już nawet przygotowane wzory;). Dla tych osób, które będą miały zapewniony nocleg będzie do zaproszenia dołączona w/w wkładka z informacją: "Drodzy Goście, informujemy że nocleg również oferujemy. Nocleg dla ... osób na miejscu w Hotelu, gdzie bawić się będziecie na naszym weselu"...:P o ile dobrze zapamiętałam, bo nie mam tego przy sobie ;).
Tak mi się zrymowało któregoś razu i tak zostanie:P
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1225 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:14 »
nusiak czyli n atej karteczce dolaczacie tylko infom o noclegu czy tez info o prezentach i kwiatkach? ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1226 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:15 »
nusiak - bardzo fajny pomysł :-)

sylwusia, obawiam się, ze w lutym zaproszenia już zostaną wysłane, ale znając życie, coś zostanie, poza tym zawiadomienia wyślę później, więc a spotkanie coś przyniosę :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1227 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:16 »
Wierszyk o prezentach mamy na ostatniej stronie zaproszenia zapisany:), dlatego wkładam jedynie karteczki z informacją o noclegu:).
Chciałam wierszyk o winie zamiast kwiatów, ale nie będę przesadzać, bo za dużo tego będzie;). Wierszyk o prezentach wystarczy, a tym gościom którym damy zaproszenia osobiście, możemy zasugerować temat winka;).
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1228 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:17 »
..a ja mam nadzieję, że w końcu będę miała okazję przyjść na spotkanie...bo ciągle coś:/.
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1229 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:21 »
my niestety nie będziemy mieli możliwości zasugerowania, bo 75% gości zaproszenia wysylamy, a przez tel. chyba niezręcznie o kwiatkach czy prezentach wspominać... ;) zatem musiały być dwa wierszyki.

Sylwia, ja na Twoim miejscu,jako że nocleg masz w całkiem innym miejscu niż wesele, chyba dołączyłabym takie kartki jak nusiak.

Klara 2014r.
Dominika 2017r.