Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #1590 dnia: 25 Czerwca 2012, 13:11 »
Hmmm... nie wiem. dziwne te fotki, prawie nic nie widać, więc trudno mi ocenić.

NO I PEWNIE, ŻE NAS INTERESUJE BO JESTEŚMY ŻĄDNE FOTEK :d

Również Miłego Dnia! :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1591 dnia: 25 Czerwca 2012, 15:41 »
Jestem w międzyczasie, bo robię właśnie obiad.... ale wiecie ci, ja chyba jestem jakaś chora... już wyszukałam mankamenty fryzury :/, koleżanka powiedziała że wyglądam mega poważnie, a tego nie chcę.... Wiecie nad czym się zastanawiam....? czy by nie zapłacić jednak więcej i iść się czesać do p.Eweliny, pomyślicie sobie, że wymyślam itp, no ale włosy są ważne...:)

Suknię dziś mierzyłam i się zakochałam kolejny raz :D, w czwartek odbieram moje cudeńko :D

Powiedzcie mi tak obiektywnie, jakbyście miały wolne 200zł (powiedzmy, że na poczet imienin dostałam kasę:P) to poszłybyście do p.Eweliny? Kurcze ja widziałam raz jak uczesała dziewczynę, i kilka dobrych opinii już słyszałam i teraz mam mętlik....
Do tego 3 dzień mnie boli strasznie głowa :/, chyba za dużo wszystkiego:P

Z suknią było to samo, już prawie miałam swoją, a zmieniłam na tą właściwą :D, może i z fryzurą do 3 razy sztuka, oddać się we właściwe ręce?

P.S zobaczę co P powie na fryzurę.....
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1592 dnia: 25 Czerwca 2012, 16:24 »
To się uśmiejecie, mam kolejną próbną w środę ;P, koleżanka mi załatwiła znajomego fryzjera... normalnie będę weteranką ;)
[/url]  [/url]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #1593 dnia: 25 Czerwca 2012, 18:21 »
Kochana ja na Twoim miescu nie wydawalabym już kasy na próbne "gdzieśtam".W to miejsce właśnie lepiej od razu zapisać się na próbną do P.Eweliny.Włosy to jedna z najważniejszych spraw w wyglądzie Panny Młodej-ja rozumiem co czujesz,bo sama miałą przeboje przed ślubem aż zdecydowałam się na tę właściwą fryzjerkę.
Mi by nie było szkoda na fryz  ;) :-*

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1594 dnia: 26 Czerwca 2012, 08:25 »
dziwne to upiecie.. zaryzykuj fryzura to jedna z wazniejszych rzeczy w dniu slubu.. jak posypia Ci sie wlosy o 19:00 bedziesz zła ..

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1595 dnia: 26 Czerwca 2012, 10:37 »
Sęk w tym, że p.Ewelina nie robi próbnych tylko od razu ślubną.... ale nie zamierzam oszczędzać na fryzurze, o czym świadczą już dwie próbne...:/, ale w końcu to najważniejszy dzień w naszym życiu i chcę wyglądać pięknie, ale czuć się sobą - nusiakiem ;D

To upięcie trzymało się bardzo dobrze, przelatałam wczoraj cały dzień, a później jeszcze w niej leżałam, bo mnie głowa strasznie bolała...
Ale była aż za sztywna, tzn. czułam się później jakbym miała watę cukrową na głowie - w dotyku włosy, a ja lubię wygładzone włosy ::), do tego włosy trochę za mocno utrwalone i podtapirowane, no nie wiem.. miałam też problem z umieszczeniem welonu na tym poziomie jakim chcę, ale wiem że to można zmienić:).

Jutro kolejna próbna, jak pisałam wyżej, moja świadkowa załatwiła mi znajomego fryzjera :), no modlę się aby było w końcu tak, żebym była zadowolona i żebym za 20 lat patrząc na zdjęcia ślubne mogła się cieszyć ;D

Zapisałam się także na przedłużanie rzęs :D, ale się cieszę - w przyszłym tygodniu będę się pięknić ;D hehe

AAA nie mówiłam Wam! miałam problem z czymś co przykryje ramiona, bo bolerka wydawały mi się oklepane do mojej sukni, ale wczoraj na przymiarkę zabrałam to bolerko co na allegro kupiłam i okazuje się, że leży idealnie, ale rękawki ma zbyt szerokie, ale pani krawcowa powiedziała, że mi rękawki zwęzi :D normalnie myślałam, że ją wyściskam hehe, jak podpięła je szpileczkami, to po prostu idealnie to pasowało :D i prawie się popłakałam w pewnym momencie, jak tak stałam uczesana w tej sukni i bolerku, to dreszcz mnie przeszedł i spora dawka emocji gdzieś tam w środku uderzyła :D.

Dziś jestem w pracy, bo muszę odrobić wcześniejszy dzień wolny jak miałam egzaminy i koleżanka za mnie stała, aj nie naciesze się urlopem:P, ale od jutra wraca wszystko do normy ;D
[/url]  [/url]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1596 dnia: 26 Czerwca 2012, 11:38 »
bolerko, ja tez sie nakreciłam wokol tego tematu i swierdziłam, ze skoro to tylko do kosciola majatku nie bede wydawac - kupiłam satyne za 16 zł i tadam - gotowe :]

a rzesy to dobra inwestycja, wiem po sobie ..

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1597 dnia: 26 Czerwca 2012, 11:42 »
dziewczyny a ile za rzeny placicie?

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1598 dnia: 26 Czerwca 2012, 11:58 »
Powiem Ci malinowa, że do końca nie pamiętam hehe nie wiem czy nie 150zł - 200zł, zobaczę w piątek, bo zapomniałam zapytać :P, ale robię u p. Anety, która też wykonuje w sobotę mój makijaż i makijaże Mamy i Świadkowej:)

Ja na bolerko też majątku nie wydałam:D, ale zadowolona jestem z efektu jaki będzie:), jakoś nie mogłam się do końca przekonać, żeby iść bez... do kościoła :/
[/url]  [/url]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1599 dnia: 26 Czerwca 2012, 12:04 »
uff, duza suma, nie wiem czy taka kase bym zainwestowała .. widocznie w kuj-pom po znajomosciach taniej  ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1600 dnia: 26 Czerwca 2012, 12:22 »
No trochę sporo, ale z drugiej strony już dawno powiedziałam sobie, że chcę mieć przedłużone do ślubu :D, w sumie bardziej o zagęszczenie mi chodzi, żeby mieć oczy jak laleczka ;D, jak nie wydam tu, to wydam na coś innego, ślub raz w życiu.... od sierpnia będzie mniej wydatków:P

Za przedłużanie paznokci u dłoni i żelowanie paznokci u stóp tez mało nie zapłacę, ale wiem do kogo idę i wiem że będę zadowolona :), bo miałam dylemat czy iść w sprawdzone ręce choć drożej, czy iść tam gdzie taniej.... ale ja na punkcie paznokci przedłużanych mam hopla, tzn dla mnie muszą być zachowane idealne kształty, a wiele "stylistek" nie wie nawet co to krzywa C i linia włosa :/. Trudno, zapłacę i tu:P
Znam przypadek, jak "stylistka" po przedłużeniu paznokci na tipsie zabroniła myć ręce przez 3-4 h, żeby klej dobrze złapał... myślałam, że padnę jak mi to koleżanka opowiadała, której oczywiście paznokieć w dniu ślubu się odklejać zaczął, a reszta podeszła powietrzem :/, ratowałam jej te paznokcie jak mogłam i jakoś wesele przetrwały.... ale pewne zdarzenia mówią mi "STOP" lepiej zapłacić raz i porządnie mieć zrobione niż być cwanym, zapłacić mniej, ale później latać na szybko szukając ratunku:)
od taki wywód :P

Oglądam właśnie fryzurki, i zastanawiam się nad naprawdę prostym kokiem:
http://moda.na14.pl/joomla1/images/stories/dodatki_slubne/7.jpg
i zamiast róż to frezje, albo nawet różowe róże dać (znów zamęczę panią z kwiaciarni:D)

Bo na poprawiny zrobię sobie sama upięcie na bok i podkręcę włosy, więc nie chcę dublować fryzur:D

P.S wczoraj zamówiłam podziękowania dla Rodziców - jednak kosze z kwiatami: białe róże, białe lilie, różowych róż kilka + zielone dodatki, żeby było radośnie :D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1601 dnia: 26 Czerwca 2012, 12:28 »
a gdzie na pazury idziesz? ja musze tez cos wynalezc...i zdecydowanie wole zaplacic wiecej niz sie denerwowac, albo miec jakies oblechy ;D znajoma robila pol zycia ;) u nogalowej, a pozniej w tym salonie co one wczesniej u jakies innej babki(na obroncow stalingadu) i miala zawsze piekny ksztaly i zadnych niespodzianek...no i tak mysle... ???

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1602 dnia: 26 Czerwca 2012, 12:29 »
Jak zrobię, to prześlę Ci fotki ;D i jak będą się podobały to dam namiary ;D, a idę 05.07 ;D (aż 4h będę tam siedziała ;) )
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1603 dnia: 26 Czerwca 2012, 12:57 »
Zdjęcie z naszego forum http://img110.imageshack.us/img110/1456/img0175ss0.jpg oj jak mi się spodobała ta prosta, ale elegancka fryzurka :D tylko u mnie coś z grzywą pomyśleć trzeba hehe bo mam dłuższą, aż za brodę :P, może zapleść  :drapanie:
[/url]  [/url]

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #1604 dnia: 26 Czerwca 2012, 22:12 »
mi sie bardzo podoba ta fryzurka z pierwszego linka! Taka subtelna :)
Tylko gdzie tam wtedy wpasowac welon ???
Nie wiem jak jest z trwaloscia kwatow we wlosach.. frezje chyba sa slabsze niz roze (? ) wiec wybralabym ta opcje ktora jest bardziej wytrzymala.
A na sukni nie masz przypadkiem roz Nusiaku? (czasem mi sie mieszaja suknie forumek.. ale tak mi cos sie wydaje) Wtedy by pasowalo jak ulal ;)
Nie martwilabym sie grzywka :) tez mialam fryzurke z grzywka tak scieta na bok i mysle ze bylo fajnie :) W razie czego jakies pozostalosci zdjec sa w relacji jakbys chciala zerknac.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1605 dnia: 27 Czerwca 2012, 08:36 »
Ja nie mam róż na sukni, tylko takie kwiatki :)

Ale róże w odcieniu różowym :P mam w bukiecie i właśnie zastanawiam się, czy by nie wybrać róż, ale zobaczę co dziś powie fryzjer:)
Pani z Esów jest bardzo sympatyczna i wytrwała co do moich pytań i wymysłów:D, więc myślę, że 10 dni przed nie będzie problemu ze zmianą decyzji na temat stroika :)
Bardzo poważnie myślę nad tym http://img110.imageshack.us/img110/1456/img0175ss0.jpg (z naszego forum) i żeby wpiąć róże:), a welon nad koczkiem:)

Mam już stresową sytuację, trzecia próbna .... no musi być dobrze !!!!
Fryzjer na 12:00, ale wcześniej jadę do krawcowej z sukienką na poprawiny, aby ją zwęziła tu i tam :). Mam zamiar także skoczyć dziś do sklepu z dekoracjami ślubnymi, bo nie chce mi się robić tego pudła na koperty;), wystarczy że bawię się w planszę usadzenia gości :P - bo przy wejściu na sale jest taki stojak i zapytałam, czy mogę tam umieścić plan stołów, na co usłyszałam że to wręcz wskazane przy winietkach ;D

Jadę też do hurtowni fryzjerskiej zakupić toner do włosów, bo farbować będę sama, chyba że usłyszę (to co chcę usłyszeć :P), że można by machnąć trochę refleksów hehe, ale już każdy fryzjer kazał mi zostawić obecny kolor, bo jest naturalny i ładny... no ale jest sprany :P i chcę go pogłębić i jakoś ożywić ;D, ale z drugiej strony ja sobie kupię toner za 39zł i użyję go ze 3 razy :P, więc oszczędność chociaż na fryzjerze ;)

Wczoraj nie mogłam zasnąć, miałam przed oczami siebie w sukni i nagle wyobraziłam sobie, jak dopadnie mnie stres? i będę biegać do łazienki co chwilę ;), ale mam zamiar temu zapobiec i idę dziś do apteki:P , bo mi się relamax skończył :P

[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1606 dnia: 27 Czerwca 2012, 15:24 »
Do trzech razy sztuka, kto znajdzie ten szuka.... :P

Mam fryzjera !!!!  :skacza: uczesał mnie idealnie tak, jak miałam wizję kiedyś - sorki, że nie będzie fotek, ale aparat znów siadł:( i czekam na P, bo sama nic nie poradzę :/. Wracając do fryzurki, jest boska, czuję się w niej sobą :D :D :D i mega kobieco, jak wracałam od fryzjera to aż mi się kokietować chciało panów na ulic y  :brewki: . Fryz prosty, ale taki mój :D, kok z tyłu dość nisko w formie kokardy :D, nad jest miejsce na welon i na frezje :D, a grzywkę mam tak zaczesaną i podpiętą z lekką falą, tak romantycznie :D, jak przymierzyłam na końcu kolczyki, to płakać mi się chciało ze szczęścia :D, także Fryzjer zaklepany :D

Z moich pozostałych planów mało zrealizowałam dziś, bo się za lekko ubrałam i zmarzłam :/. Ale oddałam sukienkę do krawcowej - będzie na poniedziałek. Kupiłam pudło na koperty, organzę do zdobienia koszyków, balony do zabawy z karteczkami. W papierniczym kupiłam arkusz B1 w kolorze podobnym do wstążek z winietek :D i inne dwa papiery a4 do nadrukowania - będzie to plan ustawienia stołów.

MAM WSPANIAŁY HUMOR :D, aż mnie głowa przestała boleć !!!, jak szłam do fryzjera to żołądek bolał, kiszki skręciło hehe, ale nie było się czego bać :D.
Taka to nowina :D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1607 dnia: 27 Czerwca 2012, 15:57 »
hahaha...to kokietowanie....umarlam :D dobra jestes ;)

ale widzisz...w koncu masz wymarzony fryz!

foty koniecznie musza byc! ciekawi mnie bardzo ta kokarda :Uu:

kurcze ja plan stolow tez bede musiala ogarnac ,ale u mnei to jeszcze troche, bo moze cos sie zmienic w skladzie jeszcze ::) jak zrobisz to koniecznie sie pochwal!

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1608 dnia: 27 Czerwca 2012, 23:41 »
Czytałam o tych fryzurach i aż teraz się sama cieszę, że nareszcie trafiłaś na idealną :skacza:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1609 dnia: 27 Czerwca 2012, 23:57 »
Tez mialam tamka ala kokardke ;))
Ja za rzesy zaplacilam 100zl Ale wyszly cudne ;))
Opowiem wam niebawe m w relacyjce ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #1610 dnia: 28 Czerwca 2012, 00:15 »
faktycznie nie roze.. nie wiem skad to wzielam zatem ;)
Super ze fryzurka wybrana :) kokarda brzmi nietypowo :) czy to cos a'la lady gaga bedzie?

Czekamy na fotki :D !!!!!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #1611 dnia: 28 Czerwca 2012, 15:27 »
To super,że udało Ci się znaleźć swoją fryzjerkę  :) od razu lżej na sercu co?  :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1612 dnia: 28 Czerwca 2012, 21:12 »
super, że fryzjer zaklepany - wprawdzie nie widziałam fotek z próbnej żadnej, ale pewnie wyglądałaś pięknie !!! jak tam ogarniasz dalesze przygotowania? ale bym chciała być przed TYM dniem :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1613 dnia: 28 Czerwca 2012, 21:20 »
Ogarniam, ogarniam:), właśnie testuje białe wino Hesperia, ależ mi smakuje :D. Suknię dziś odebrałam :D. Kupiłam też dziś farby do włosów w hurtowni, l'oreala profesjonalne, boNie rozpisuję sie, bo piszę z tel.
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1614 dnia: 28 Czerwca 2012, 21:24 »
Ucieło mi:p, P się pyta czy nie boję sie farbować w środę, ale ja sobie jeszcze krzywdy sama nie zrobiłam:) włosy bedę przyciemnić o 1-2 tony:), bo wyblakła jestem:p
. P.S to fryzjer, mężczyzna;)
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1615 dnia: 29 Czerwca 2012, 08:52 »
Nie mogłam już spać od 7:00, taka to nie sprawiedliwość, że jak człowiek ma wolne, to się wyspać nie może :P - może to i lepiej;)
Mam zamiar dziś pognębić dwie cukiernie, bo mam pewien problem ... i mam nadzieję, że dziś uda się go rozwiązać:/.
Suknia wisi sobie już u mnie, tylko zastanawiam się, kiedy wyjąć halkę, żeby się rozprostowała.... hmmm na środę zaplanowałam generalne sprzątanie, więc może po porządkach ją gdzieś zawieszę;).

Wczoraj obgadaliśmy z naszym zespołem plan wesela ;D, jednak będą dwie zabawy dla gości, daliśmy się skusić:P.
Nie mówiłam Wam chyba, że nie będę rzucała welonem na oczepinach, tylko zamówiłam w kwiaciarni taki mini mini mini bukiecik nawiązujący do mojej wiązanki ślubnej :D - skoro doi włosów mam przynieść tylko gałązkę frezji, to na koszt stroika wymodziłam właśnie taką miniaturkę do rzucenia;)

Zbieram się po woli i jadę do cukierni, później śmignę na solarium i wracam do domu, bo taka fajna pogoda zrobię pranie i na balkon wywieszę ;D

Moje poranki ostatnio zaczynam w takiej o to pięknej masce ;D http://www.gieldamamy.pl/foto/2010-01-27/RIMG0003.JPG schłodzona w lodówce walczy z workami pod oczami, bo jak nigdy nie miałam z tym problemu, tak przed ślubem coś się ta skóra buntuje;).
Ogólnie dziś mam zamiar kupić owocków trochę, a w niedzielę mam nadzieję wrócić z truskawkami od Rodziców P :D, bo dostałam wczoraj reprymendę że jestem osłabiona i mam jeść więcej owoców, zwłaszcza tych z witaminą C - to przestanę mieć problemy z bolącą głową... także dostosuję się :D

Tak na marginesie, winko białe Hesperia (polecili nam w sklepie z winkami) jest przepyszne, nawet P pił, a on za winami nie przepada :P, ale też zaszumiało nam po winku w głowach :P. Ciekawa jestem jak smakuje czerwone ;), bo białe na pewno bierzemy na wesele :D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1616 dnia: 29 Czerwca 2012, 16:16 »
A koszt tego winka nusiaku? ;)
Nie chvialas zabaw podczas oczepin?? ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1617 dnia: 29 Czerwca 2012, 21:58 »
Ta maska wygląda jak ta z Zorro :P
mówisz, że po tym winku szumi w głowie? :D
To trzeba go wypróbować ;) ;)

Offline nusiak
  • maniak
Zabawy chcemy, ale nie chcieliśmy męczyć gości - ja osobiście nie znoszę zabaw dla gości na weselu ;)
Winko to Hesperia :), jak kupimy to powiem jak wyszło cenowo, bo będzie z rabatem :D przy takiej ilości.

Tak na marginesie to miałam koszmarny weekend.... pojechaliśmy do Rodziców P i z soboty na niedziele nic nie spałam, no może z godzinkę bo musiało mnie gdzieś przewiać i .... zapalenie pęcherza, płakałam z tej bezsilności. P wsiadł w samochód w tą burzę i ulewę i pojechał do miasta, bo apteka miała niby dyżur.... no ale w końcu kupił lekarstwa i jakoś doszłam drugiego dnia do siebie chociaż trochę, dziś jest już dobrze, ale lekarstwa biorę do czwartku, żeby bakterie poszły won :P

Tort mamy ustalony, od Kocha :D, owoce dogadane, do odbioru w piątek i od razu je przywozimy na salę... dziś jadę do firmy, dać zawiadomienie - bo czekałam na ostatnią chwilę u siebie ;) i jadę odebrać sukienkę poprawinową od krawcowej:).

Najbardziej dobijają mnie brwi hehe miałam ich nie ruszać do tego piątku, bo p.Aneta mówiła że je ładnie wyreguluje, boi w tej chwili są za grube i trochę nierówne, ale chodzę z takimi odrośniętymi, to czuję się fatalnie :P, no ale do piątku dam radę ;)

5 dni.... :P
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
nusiaku, zabawy dla gości mogą byc fajne  :D Ty nie lubisz, ale są tacy, którzy lubią, a niestety na weselu, mimo że to nasze wesele, trza myśleć o gosciach  :D ja np. bardzo lubię zabawy na weselu i do wszystkich jestem pierwsza  :D i gdyby zabaw nie bylo, stwierdzilabym, że wesele dziwne jakies...bez zabaw  :P
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.