moniq, ponieważ swego czasu również ten temat przerabiałam, powiem tak: jeżeli dojazdy nie są dla Ciebie przeszkodą to chyba wybrałabym Białystok. Wiadomo, każdy przypadek jest inny, jednemu może pomóc lekarz w Novum innemu w Invikcie a jeszcze innemu w Bocianie. Jednak jeżeli ja byłabym na początku mojej drogi z tą wiedzą, którą mam teraz to zamiast do Warszawy czy Gdańska, pojechałabym odrazu do Białegostoku. Ja już wcześniej mój przypadek opisywałam: byłam w 2 klinikach na konsultacjach, niestety nie potrafili zdefiniować problemu.... Po niemal 2 latach bezowocnych starań, masy badań, podjęliśmy decycję o inseminacji a jeżeli by się nie udało to invitro. Leki do stymulacji cyklu czekały już w lodówce a ja czekałam na miesiączkę by rozpocząć konkretne działania.... Jak łatwo się domyślić zamiast okresu zobaczyłam na teście 2 ładne krechy... Przy planowaniu drugiej ciąży udało się się w trzecim cyklu. Także nie poddawajcie się.......Trzymam mocno kciuki, by każda z Was zobaczyła te dwie upragnione krechy....