Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7  (Przeczytany 240356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7
« Odpowiedź #2790 dnia: 27 Czerwca 2012, 10:31 »
a ja byłam u gina w związku z brakiem okresu który mi się spóźnia grubo ponad 70 dni  :-\ 1.5 tyg temu robiłam test ale wyszedł negatywny.. gin zrobił usg dopochwowo i potwierdził brak ciąży  :-[  i tu moje pytanie do Was  :-*  czy nie powinno być tak że jak biorę Bromergon to okres jest w miarę punktualnie?? na ulotce jest, że reguluje cykl..także skąd ten brak okresu ??  ???  może to ze stresu co?? oczywiście od mojego gina wyciągnąć coś to byłby cud i strasznie mnie to denerwuje, chyba czas na zmianę bo widział, że jestem zdezorientowana a on co?? nic..następna..następna bo czasu mało  >:(  ::)   chociaż niby on jest najlepszy ale co z tego jak w ogóle nie dba o pacjentki  >:( >:(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2791 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:04 »
ciekawe w czym jest najlepszy wobec tego... :D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #2792 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:26 »
W przyjmowaniu pacjentek na czas ;)
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #2793 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:35 »
 :hahaha:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2794 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:35 »
jak przyjmuje na NFZ to niestety może być zmuszony
w kontraktacji jest limit na pacjenta
i nie ma zmiłuj... ;)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2795 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:41 »
Aż mnie zmroziło jak przeczytałam, że aby adoptować dziecko trzeba mieć dom z ogrodem i dwoma łazienkami :mdleje:
A że procedura jest długa, żmudna i trudna to popieram całym sercem! Niestety tylko dojrzali, świadomi, zdeterminowani rodzice, potrafiący przez to wszystko przejść mają szansę stanowić szczęśliwą rodzinę adopcyjną. Ci którzy zerkając na papierologię rezygnują z pewnością nie podołają trudowi wychowania dziecka...
Niestety nawet tak surowe procedury nie eliminują ludzi, którzy po kilku latach oddają dzieci... bo mają bunt kilkulatka, bo dojrzewają i są niegrzeczne. Dzieci adopcyjne mają swoją przeszłość, z którą muszą się uporać i niestety często wymagają mooooooooooooooorza miłości i zrozumienia i pomocy, aby mieć szansę na szczęśliwą przyszłość.
I niestety nie prawdą jest, że dzieci do adopcji jest cała masa... nie ma. Dzieci w domach dziecka, w rodzinach zastępczych mają rodziców, którzy są niewydolni wychowawczo, którzy zabierają (albo i nie) dziecko na święta, a resztą zajmuje się państwo. Strasznie to smutne. Sama mam kontakt z fundacją Tęcza Serc, wspomagającej rodziny zastępcze i wiem jaki to trud wychować "nie swoje" dziecko. a w zasadzie tylko się domyślam... Chylę czoła przed Tobą Aniu i przed wszystkimi rodzicami z adoptowanymi maluchami :) Zawiłe procedury to dopiero początek jeszcze bardziej zawiłego rodzicielstwa :P ale wysiłek się opłaca, a słowo "mama" z ust małego człowieka jest warte wszystkiego  :-*

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2796 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:42 »
Kurcze ale chyba są jakieś granice. Nie wiem 20 minut, to chyba by się można czegoś przez ten czas wypytać, a z tego co ja zrozumiałam to mało czasu i jakiś taki mało empatyczny.
BOY
GIRL

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2797 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:47 »
20 minut....
3 pacjentów na godzinę...ale to chyba w pediatrycznych poradniach
dla dorosłych jest 15...

Dziubasek....święte słowa...
— Richard M. Devos

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2798 dnia: 27 Czerwca 2012, 11:56 »
Ja chodząc prywatnie do ginekologa też według grafiku mam 20 min, ale nigdy przenigdy nie zostawił mnie bez odpowiedzi na pytanie, chyba że zapomniałam je zadać. Bywało że siedziałam 40 minut a był i wizyty 5 - 10 minutowe.
BOY
GIRL

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2799 dnia: 27 Czerwca 2012, 12:02 »
..zapytałam- od czego tak może być, że chyba Bromergon reguluje cykl itd.itd ..a on tylko kazał mi się rozebrać i przystąpił do badania, później bez słowa wrócił do biurka i zaczął wypisywać coś w mojej karcie- ja do niego - w ciąży jestem czy nie?? on - nie..a ja-to co mam zrobić?? nadal brać Bromergon?? on- tak..pytam co może być przyczyną a on- sam nie wiem, coś tam bla bla ale nic konkrentego  ::) i następna  ::)
..przyjmuje na NFZ..teoretycznie ma 15 min na każdą pacjentkę ale wczoraj akurat jak przyszła moja kolej to został wezwany do zabiegu..nie było go około pół godziny i musiał nadrobić ten czas, tyle że przedostatnim razem było podobnie..zaczęłam chodzić do niego z polecenia( w sumie byłam dopiero kilka razy u niego), koleżanka też ma policystyczne jajniki i bardzo jej pomógł .. tylko nie wiem w czym jej pomógł bo mi kazał zapisać się do poradni niepłodności w policach bo on już za wiele zrobić nie może tylko przepisać Bromergon  ::)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2800 dnia: 27 Czerwca 2012, 12:04 »
Ja mialam różne, co 20min zwykle i tak mam też teraz. Ale NIGDY nie siedziałam u niego tylko 20min. Przeciętnie spędzam tam od 30-50min. I mój poprzedni i obecny nie wywierali wrażenia, że chcą już się mnie pozbyc z gabinetu. A ja mam tendencję do zadawania tysiąca pytań, powtarzania się i męczenia gitary  ;D. No ale chodziłam i chodzę do prywatnego. Uważam, że to niedopuszczalne, żeby lekarz nie udzielał żadnej odpowiedzi albo nie wypowiadał się na temat badania! Na takich lekarzy trafiam z moim synem i to są pierwsze i ostatnie wizyty! Byliśmy tak u dermatologa- na NFZ. Babka go zbadała po czym bez słowa zaczęłą pisać w karcie i receptę. Musiałam się dopytywać, a onaa odpowiadała jednym słowem. Oj jak mnie wkurzyła...następnym razem poszłam do innej!

alinka! Zmień gina! To NIEDOPUSZCZALNE! Takie olewanie...i odpowiadanie systemem tak/nie. Z tego co piszesz to jakiś konował...sorry  :-\.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2801 dnia: 27 Czerwca 2012, 12:08 »
małomówny....nie da się zaprzeczyć... ;D
— Richard M. Devos

Offline alinka692

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2802 dnia: 27 Czerwca 2012, 12:14 »
no nic..ostatni raz u niego byłam  ::) próbowałam dać mu drugą szansę bo chyba jako jedyny gin przy pierwszej wizycie zrobił mi usg jak tylko powiedziałam o nieregularnym okresie ..inni tylko chcieli przepisać tabletki anty  ::) może dziewczyny macie namiary na jakiegoś gin-endokrynologa?? prosiłabym o namiary na priv...bo wydaje mi się że do poradni niepłodnści :idzie się: min po roku starania..

Offline milcia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2803 dnia: 27 Czerwca 2012, 12:16 »
Lila - bardzo ładnie to ujęłaś ;)
Ja bym zmieniała lekarza, szkoda Twoich nerwów. Ja bym się z takim zamęczyła, wracając do domu z większą ilością pytań niż przed wizytą.
BOY
GIRL

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2804 dnia: 27 Czerwca 2012, 12:32 »
Hej dziewczyny, po sporej poślubnej przerwie wracam, tym razem jako staraczek :)

Serdecznie gratuluję wszystkim mamom i trzymam kciuki za te, które muszą jeszcze chwilę (oby jak najkrótszą) poczekać!

My jesteśmy w zasadzie w pierwszym cyklu starań ( celowania w owulację ), i mimo że jakoś mocno się nie nastawiam, to nie mogę doczekać się, kiedy już będę mogła zrobić test!

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #2805 dnia: 27 Czerwca 2012, 13:32 »
no nic..ostatni raz u niego byłam  ::) próbowałam dać mu drugą szansę bo chyba jako jedyny gin przy pierwszej wizycie zrobił mi usg jak tylko powiedziałam o nieregularnym okresie ..inni tylko chcieli przepisać tabletki anty  ::) może dziewczyny macie namiary na jakiegoś gin-endokrynologa?? prosiłabym o namiary na priv...bo wydaje mi się że do poradni niepłodnści :idzie się: min po roku starania..

Elżbieta Sowińska - Przepiera - polecam z całego serca :) Nigdy nie zostawia pacjenta bez odpowiedzi i nie liczy czasu trwania wizyty. Minus jest taki, że w związku z tym zdarzają się duże opóźnienia :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2806 dnia: 27 Czerwca 2012, 14:03 »
skarbnica wiedzy endokrynologicznej...
nadmieniam , że na NFZ to do końca roku już do niej rejestracji nie ma...
— Richard M. Devos

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #2807 dnia: 27 Czerwca 2012, 14:32 »
Prywatnie wizyta kosztuje 100zł a terminy wolne za około 3 tygodnie :P

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #2808 dnia: 27 Czerwca 2012, 14:47 »
przeczytałam to co pisałyście o adopcji i macie rację, ja sobie nawet nie zdaję sprawy jak to na prawdę wygląda
Aniu mam nadzieję że niebawem doczekasz się na swoje dzieciątko, również podziwiam pary które decydują się na tak odważny krok
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #2809 dnia: 27 Czerwca 2012, 15:36 »
Ja chodzę na NFZ, jakoś szkoda mi kasy na prywatnego, czasem się zdarzy, jak coś pilnego...

Do momentu ciąży chodziłam od zawsze do jednej babki, bo tam chodziła moja mama i jakoś tak zostało. Wizyty trwały przeważnie jakieś 10 min, wszystko na szybko, babka nieprzyjemna, niedelikatna i też ciężko było czegokolwiek się dowiedzieć, jak miałam jakieś pytania. Byłam u niej jeszcze na wizycie przed ciążą, a potem przyszłam już po teście, a ona do mnie, że w ciąży to ona mnie nie przyjmie, bo ma już za dużo ciężarnych pacjentek...  ??? Nie powiem, fajnie się nie poczułam, nie obyło się bez latania po przychodniach, wszędzie miesięczne terminy albo jeszcze dalsze, w końcu koleżanka poleciła mi jakiegoś nowego u nas lekarza - zapisałam się bez problemu i z terminem 2-tygodniowym (kompletował pacjentki).

I na szczęście, że mnie tamta nie przyjęła, bo ten lekarz okazał się świetny, pierwsza wizyta trwała dobre 45 min, badał nawet piersi, jestem u niego co miesiąc i zawsze wszystko jest na spokojnie, odpowiada na tysiące pytań i jest bardzo konkretny. A więc można? Nie wspominając o tym, że wizyta prawie zawsze jest na czas, a nie jak poprzednio, z godzinnym lub więcej poślizgiem.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #2810 dnia: 27 Czerwca 2012, 19:28 »

alinko je biore bromergon i niestety bez tabletek @ nie przychodzi, mam pcos, pecherzyki nie rosna, nie pekaja i @ nie przychodzi.

zmien gina, a ty wg mnie powinnas wziasc luteine na wywolanie, a najlepiej isc do innego gina.

my z m zawsze chcielismy adoptowac, formalnosci sa trudne, duzo trzeba przemyslec podczas takich spotkan, ale jestem w 100 % pewna ze warto i za rok moze troszke wiecej bede mamusia :), a czy urodze kiedykolwiek dziecko tego nie wiem i nigdy wiedziec nie bede, ale mam bardzo male szanse. A po drugie jak kiedys odpowiedzialam pracownikowi osrodka adopcyjnego ze ja chce byc mama, a nie w ciazy. Nie zalezy mi na przezyciu okresu ciazy, chociaz napewno to piekene uczucie ale jestem swiadoma ze moze mnie to nigdy nie spotkac. A mam tak ogromne zloz milosci i chce sie z kims nimi podzielic
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2811 dnia: 27 Czerwca 2012, 21:17 »
Alinko ja znam świetną endokrynolog-ginekolog..
Przyjmuje prywatnie, ale też państwowo.. byłam u niej w poniedziałek :)
Nazwisko mogę podać tutak, bo może komuś się jeszcze przyda.. dr n. med. Elżbieta Sowińska-Przepiera. Polecam z całego serca..
Nie zauważyłam, że dziewczyny Ci ją już poradziły.. pójdź do niej prywatnie i poproś czy mogłaby Cię przyjmować państwowo.. mi się zgodziła.. opóźnienia ma masakryczne, ale jest naprawdę świetnym lekarzem.. Jedynie jak byłam u niej państwowo to przebadała mnie już tylko z tarczycy.. ginekologicznie już nie.. więc i tak lepiej pójść prywatnie..

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2812 dnia: 28 Czerwca 2012, 08:03 »
Aniu ślicznie to ujęłaś, chociaż wiadomo że chyba każda kobieta chciałaby być w ciąży pragnąc jej ale jeśli nie jest to możliwe to trzeba podejmować inne decyzje, ważne żebyście byli szczęśliwi
Dziękujemy

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2813 dnia: 28 Czerwca 2012, 12:07 »
marcella spojrz 6 postów wyżej  ;)
faktycznie czeka się kosmicznie długo...warto zaopatrzyć się w gazety, książki i inne akcesoria:)
ale ja również polecam-co prawda ja chodzę tylko ze względów endokrynologicznych bo swojego dyżurnego ginekologa mam od kilku lat-i po wielu przejściach-jednak nie zamienię go na innego więc nie mogę się wypowiedzieć od tej ginekologicznej strony o Pani dr...wiem jednak że dziewczyny polecają,
ale rzeczywiście poświęca pacjentom bardzo dużo uwagi, posiada zmysł empatii-co w tej specjalizacji jest zdecydowanie pożądane...
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2814 dnia: 28 Czerwca 2012, 22:42 »
wczoraj gadałam z koleżanką, która 5 lat się starała o dziecko i udało się w końcu w klinice w białymstoku - podczas 3 wizyty. A jej mąż miał tak kiepskie wyniki, że nawet inseminacja nie wchodziła w grę... A córunię mają uroczą ;D

mój lekarz przyjmuje dłuuugo, ale ból taki, że pacjentki zapisywane są co 15 minut, a potem siedzą godzinę i dłużej, więc opóźnienia są straszne...Ale on badania robi na miejscu, więc potem wychodzi do laboratorium jak trzeba, więc to dlatego :P

Offline svene

• zapaleniec
  • MAMA ANIOŁKĄ [*] 03-06-09
  • data ślubu: 07-07-07
« Odpowiedź #2815 dnia: 29 Czerwca 2012, 00:01 »
wczoraj gadałam z koleżanką, która 5 lat się starała o dziecko i udało się w końcu w klinice w białymstoku

My teraz włąsnie jedziemy do Bociana do Bialegostoku:)
i tym razem sie uda!b ;D

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2816 dnia: 29 Czerwca 2012, 07:50 »
ciekawe czy ta klinika w Białymstoku jest taka dobra?nie raz o niej myślałam
Dziękujemy

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2817 dnia: 29 Czerwca 2012, 09:55 »
była pierwsza...

ja swego czasu wybierałam się do Novum do Wa-wy...

— Richard M. Devos

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2818 dnia: 29 Czerwca 2012, 11:20 »
myślisz że warto tam jechać, czy może lepiej spróbować w mojej okolicy?
Dziękujemy

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2819 dnia: 29 Czerwca 2012, 11:41 »
trudno mi radzić...
musisz sama zdecydować...
tam na pewno jest drożej + koszty dojazdów, hotelu itp
— Richard M. Devos