Dziewczyny jak mam napisać wniosek o przedłużenie urlopu wychowawczego? W necie nie ma żadnych wzorów.
Jedną radę znalazłam taką, że by napisać "wniosek o przedłużenie urlopu wychowawczego....i dalej.... Wnioskuję o przedłużenie urlopu wychowawczego zgłaszanego pismem z dnia...., o ... np 12 miesięcy, czyli do..... data ....., na sprawowanie opieki nad moim synem/córką IMIĘ ur...data..... zwrot grzecznościowy - podpis"
A druga opcja jest taka:
"wzoru nie ma, ale piszesz dokładnie tak, jak pierwszy wniosek o urlop. Nie
przedłużasz urlopu, tylko prosisz o przyznanie go od dnia, kiedy Ci się miał
kończyć, do następnej planowanej daty powrotu do roboty.
A oto wzór
PODANIE O UDZIELENIE URLOPU WYCHOWAWCZEGO
Zwracam się z prośbą o udzielenie urlopu wychowawczego z tytułu art. 186&2. w okresie od... do ... na moje dziecko/ mojego syna/córkę/ moje niepełnosprawne dziecko, imię i nazwisko: urodzone ...... r
Jednocześnie informuję, że dotychczas w pełni wykorzystałam urlop wychowawczy przysługującego mi na moje dziecko/na mojego syna/córkę z tytułu art. 186&1
Data i podpis pracownika
OŚWIADCZENIE WSPÓŁMAŁŻONKA / OPIEKUNA DZIECKA
Oświadczam, że nie zamierzam korzystać z urlopu wychowawczego we wskazanym powyżej okresie.
Data i czytelny podpis współmałżonka/opiekuna dziecka"
Co wybrać?
I druga moja prośba w związku ze zmianą przepisów dot. urlopu wych z października 2013. Konkretnie chodzi o wymiar urlopu 36 i 35 miesięcy, ten 1 miesiąc niezbywalny.
Jestem na urlopie wych od 29.02.2012 do 28.02.2014. Chcę wziąć jeszcze rok. I stąd moje pytanie jaki wymiar urlopu i datę wpisać we wniosku o przedłużenie? 12 miesięcy czy 11 miesięcy? Od 1.03.2014 do.....? 28.02.2015 r. czy może do 31.01.2015 r.?
Bardzo proszę o radę i pomoc. Czas powoli nagli.