Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132628 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #630 dnia: 23 Listopada 2011, 14:03 »
tzn pytałam o 7mm płaskie klasyczne i tak mi powiedział, że na takie 10 gr potrzeba ale pewnie to wszytsko zależy od grubości i rozmiaru:) a skoro juz tak pytam orientujecie się czy w Bydgoszczy można gdzies wykonać obrączki z odciskiem lini papilarnych? słyszałam, że sa one robione specjalna techniką...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #631 dnia: 23 Listopada 2011, 15:50 »
Patrycja dla porównania masy obrączek, nasze maja okolo 15-16g jeśli dobrze pamiętam, z dwóch stron wypukłe, 7mm, rozmiar 14 i hmm 22 chyba. Nie słyszałam o odcisku linii, ale zapytałabym u jubilera, może wie coś o tym albo też się tym zajmuje. W trakcie naszych poszukiwań obrączek (rok temu równo zamawialiśmy) nigdzie mi sie to nie obiło o uszy.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #632 dnia: 23 Listopada 2011, 17:46 »
juz wszystko wiem :) Pan w Krakowie ma patent na te obrączki ale zlecenia przyjmują też w innych miastach najbliżej w Poznaniu i tam właśnie się w najblizszym czasie wybierzemy je obejżeć :) cudne są :)

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #633 dnia: 23 Listopada 2011, 20:31 »
Buuuś, dzięki za otuchę  ;) Myślę nad tym codziennie, mam czas do 9.12 (dzień odbioru), zadzwoniłam do Głębockiego żeby nie grawerował dopóki się nie namyślimy - powiedział, że można zrobić to na miejscu w momencie odbioru obrączek. Naprawdę chciałabym żeby to nie wiało banałem więc do internetu nie zaglądam, ma być nasze. W najgorszym wypadku zostaniemy przy standardzie. Wolałabym oba imiona i data ale na mojej to się nie zmieści. Choć w sumie tak jak Buuuś pisała raczej swoich imion nie zapomnimy więc...
Co do Głębockiego to ja wybrałam sobie wzór w necie i poszłam ze zdjęciem. Na miejscu okazało się że mają bardzo podobną obrączkę tyle że inaczej były kamyczki zamocowane i miała dodatkowo taki rowek wokół. Nie wiedziałam czy też zastosować ten rowek czy nie ale powiedziano mi że zrobią bez a jak mi go będzie bardzo brakować to mi go na miejscu wyskrobią. Nie mieli natomiast do kompletu męskiej i tu się nagłowiliśmy jak by ona miała wyglądać. Mój PM ma małą wyobraźnię i nie mógł sobie wyobrazić że przymierza białe złoto o grubości 7 mm skoro przymierzał żółte o grubości 6 mm. Ale i tu znalazł się ratunek bo od ręki zrobiono nam taką obrączkę ze srebra i już w tym rozmiarze i mój niuniek wszystko już wiedział. Także polecam póki co! My na swoje musimy czekać 3 tyg i 3 dni  ;D
:) :) ;) ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #634 dnia: 23 Listopada 2011, 21:13 »
a jaki macie wzór? wkleisz gdzieś, bo jestem ciekawa :) ( chyba że już gdzieś jest i przeoczyłam, to przepraszam).

Dziewczyny, ale macie świadomość, że tego napisu nie widać :P i że praktycznie się tam nie zagląda ? To bardziej taki bajer jest, który w dodatku z czasem się wyciera :) więc czy warto się tak głowić? :P

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #635 dnia: 23 Listopada 2011, 22:23 »
Wiem, Precious że większość tych naszych "problemów" tak naprawdę nie istnieje lub nie ma tak naprawdę żadnego znaczenia ale czasem moja korba ślubna bierze górę a rozsądek przechodzi w stan uśpienia i właśnie teraz tej pierdołce nadałam jakiegoś symbolicznego znaczenia  :dno: A wzór mamy skubnięty od firmy Altravision, chyba nr 5, z paroma modyfikacjami i grubsze. Pokażę może jak odbiorę swoje...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #636 dnia: 23 Listopada 2011, 22:37 »
Ok :)

Wiesz ja rozumiem to ślubne zakręcenie :) były rzeczy, które miały dla mnie mega rangę, ale były takie, które przychodziły mi bez takiego namaszczenia :) i teraz wiem, że dobrze, że się tym nie zadręczałam, bo w ogóle na to nie zwróciłam uwagi :)

Wiem, że mi łatwiej mówić teraz jak jestem po, a Wy przed. Ale za prawdę powiadam Wam - KEEP CALM :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #637 dnia: 24 Listopada 2011, 10:52 »
Teraz trzeba kombinować - jesli konkretnie nie wie człowiek czego chce - a my w koncu z tych niezdecydowanych :D plusy i minusy * jak to w życiu !

katarina25  oj tam, oj tam  :) musimy miec co przezywac ! Skoro mozecie ta kwestie przemyslec - to tylko pozostaje wam sie cieszyc z tego faktu i rozpoczac burze mozgow  ;)

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.05.2012
« Odpowiedź #638 dnia: 24 Listopada 2011, 11:26 »
Jejku my nawet nie zaczęliśmy myśleć o grawerze na obrączkach. . .  Na razie tylko tyle, że trzeba tą sprawę ogarnąć jak będziemy w Bydgoszczy. . .

A z innej  beczki - był ktoś może na weselu gdzie puszczano chińskie lampiony szczęścia? Mi się one bardzo podobają ale nie mam pomysłu jak je wpleść w wesele. . .

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #639 dnia: 24 Listopada 2011, 12:56 »
moja kolerzanka miała je na swoim weselu - nie wiem jak dokładnie to było wplecione w impreze ale napewno po 22 jak juz ciemno było by był efekt :)
ale przestrzegam - zorientowac się trzeba jakie jest otoczenie lokalu weselnego bo zdarza się ze cos sie podpala od tych lampionów :P własnie u tej kolerzanki jeden lampion wiatr poniósł na drzewo i się drzewko podfajczyło  ;D i kelnerzy latali by go sciagnac z drzewka i ugasic wszystsko :D

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #640 dnia: 24 Listopada 2011, 18:55 »
Ojojoj, mnie też ten temat bardzo interesuje i miałam Was pytać bo troszkę mi się te światełka podobają i też się na nie przyczajam... Preciuos, znasz jakieś 11-stki które przerabiały ten temat?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 24 Listopada 2011, 19:12 »
Niestety nie kojarzy mi się nic ... ale może też dlatego, że nigdy nie interesowałam się tematem dodatkowej rozrywki na weselu i nie zapadło mi nic w pamięć w związku z takimi atrakcjami.

My od początku nie chcieliśmy żadnej atrakcji, bo nie bardzo widzieliśmy na to miejsce w trakcje wesela i nie żałuję, że tak zadecydowaliśmy, nawet nie wiem teraz z perspektywy czasu gdzie mielibyśmy to wcisnąć :)

Wydaje mi się, że te lampiony to fajna opcja dla kogoś kto ma wesele pod miastem, gdzie jest troszkę przestrzeni, a już mega to wygląda nad morzem albo nad jeziorem :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #642 dnia: 24 Listopada 2011, 19:17 »
Ojojoj, mnie też ten temat bardzo interesuje i miałam Was pytać bo troszkę mi się te światełka podobają i też się na nie przyczajam... Preciuos, znasz jakieś 11-stki które przerabiały ten temat?

Szukaj kogos kto mial w palacyku w myslecinku, czesto w niemczu widac, jak wlasnie lampiony dogorywaja po paru km- atrakcja wieczoru ok 23:00.
U nas wlascicielka dworku zabronila, bo to teren wiejski i ona powiedziala, ze nie bedzie odpowiadac za podpalenie przypadkowe .. puscimy na poprawinach, gdy wszyscy beda u nas w ogrodzie :D .. stad tez decyzja, ze nie wyprawiamy poprawin w restauracji  ;)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #643 dnia: 24 Listopada 2011, 19:44 »
ja mialam wlasnie wesele w myslecinku i baaardzo bylismy napaleni na lampiony, bo wygladaja przepieknie zwlaszcza jesli sie ma troszke wiecej gosci ;D...ale niestety nie pozwolono nam puscic lampionow wlasnie ze wzgledu na okoliczna roslinnosc - podobno mieli przypadki ze drzewa sie zapalaly...ewentualnie pozwalaja puscic dwa przez mloda pare ale to juz nie ten sam efekt...
lampiony zazwyczaj sie puszcza po oczepinach jako taki punkt kulminacyjny, wyglada to boosko - moim zdaniem lepiej od fajerwerek i jest duuuzo tansze...dobre jest tez to, ze gosci czuja sie potrzebni bo sami puszczaja te lampionki - maja jakis udzial w wydarzeniu ;D...

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #644 dnia: 25 Listopada 2011, 18:39 »
Fajna alternatywa dla lampionow sa sztuczne ognie :) goscie w kolku wlasnie ze sztucznymi ogniami, a wy w srodku tanczycie do jakiejs fajnej piosenki.. oczywiscie jak juz jest ciemno, ale jeszcze jest fotograf/kamerzysta. Widzialam na filmie z wesela i naprawde bardzo fajnie to wyglada, sami tez napewno bedziemy to miec :)

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #645 dnia: 30 Listopada 2011, 10:14 »
Aż się muszę pochwalić! Kupiłam wczoraj buty!!! Sama w to nie wierzę, chodziłam za nimi już tyle czasu i nic... Już nawet miałam koszmary, że w czarnych idę... A tu wczoraj zakupiłam!

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #646 dnia: 30 Listopada 2011, 22:27 »
No to nieźle Kasiu. Dla mnie to będzie niezły wyczyn i czekam aż wejdzie kolekcja butów wiosenno-letnich. Ja mam w porywach 36 i wąskie stopy. Pisałaś że mieszkasz w W-wie, pewnie tam jest większy wybór... Ja zastanawiałam się nad tanecznymi na wymiar... Miałaś materiał sukni, czy suknia jest biała?

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #647 dnia: 1 Grudnia 2011, 12:40 »
Suknia jest biała więc nie było problemu z kolorem. Butów szukałam już wcześniej ale nic nie znalazłam bo albo mi sie nie podobało albo nie pasowało bo ja mam 37,5 i też wąską stopę... Aż w końcu znalazłam w bydgoszczy na gdańskiej 52 taki mały sklepik obok milenium banku... Znalazłam te idealne :) W sumie wyboru szałowego nie ma ale na plus działa to, że każdy model można zamówić w odpowiednim kolorze i że Pani na prawdę zna się na sprzedaży butów i udzieliła mi wielu praktycznych rad i na prawdę poświęciła mi dużo czasu...

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #648 dnia: 1 Grudnia 2011, 19:01 »
dziewczyny mam dylemat:) widziałam moją wymarzoną suknie tylko, że nie ma mojego rozmiaru a nowa kosztuje 2900 dla mnie to kosmiczna cena:) jest też inna podobna pasująca rozmiarem której wypożyczenie kosztuje 1500 i teraz mam dylemat bo nie wiem co mam zrobić czy kupić i potem oddać w komis czy na ten jeden wieczór tą podobna wypożyczyć:( zależy mi na oszczędności ale to w końcu jedyny taki dzień :(

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #649 dnia: 1 Grudnia 2011, 19:02 »
w jakich cenach sa Wasze suknie?? 2900 to dużo??

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #650 dnia: 1 Grudnia 2011, 19:41 »
1600 z wyprzedaży - musze ograniczac koszty, ale w planach mialam max wydac 2200 zł :) - skorzystalam ze znizki  :)

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #651 dnia: 1 Grudnia 2011, 22:24 »
ja mam szytą specjalnie dla mnie na wypożyczenie i płacę 1600zł w salonie w żninie

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #652 dnia: 2 Grudnia 2011, 08:22 »
wypozyczenie na jaki okres czasu??  :o

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #653 dnia: 2 Grudnia 2011, 09:36 »
Ja swoją sukienkę kupiłam za 1500 zł gdzie w cenie mam halkę, welon, i bolerko. A sukienka będzie szyta na miarę w salonie ślubnym w Brzozie.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #654 dnia: 2 Grudnia 2011, 11:38 »
moja suknia + welon... niecale  3tyś  ::)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 2 Grudnia 2011, 12:12 »
Ja w zeszłym roku płaciłam za moją troszkę ponad 3 tys (3 100 - 3 300 coś w tych granicach), była to cena tylko z halką, bez welonu, szala (zamiast bolerka) i innych dodatków.

Podobno rozsądna cena za sukienkę to do około 2tys, z takimi opiniami się spotkałam w zeszłym roku.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #656 dnia: 2 Grudnia 2011, 20:03 »
dziewczyny mam juz moje dwie wymarzone jedna kosztuje 220 i jest cala gładka i prosta a druga z drobnymi oczkami 2900 mam dylemat ale w przyszłym tyg podejme decyzje:)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #657 dnia: 5 Grudnia 2011, 10:56 »
super pati :D no to teraz przemyslisz sobie, pozniej przymierzysz na spokojnie i podejmiesz właściwą decyzje :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #658 dnia: 18 Grudnia 2011, 09:58 »
Cisza   ;D  - wcale sie nie dziwie u mnie z racji nadchodzacych swiat w pracy boom .. 3 dni przed swietami bede pracowac po 10/13 godzin .. w wigilie "na szczescie" do 15  :-\ ..
Kręce sie moje drogie caly czas wokol obraczek i zeby bylo smieszniej szukam i znajduje..
Pojechalam do strego forodnu do jubilea, niby poleconego, zobaczyc co ma .. jak zapytalismy ile kosztuje przerobienie naszego zlota na obraczki takie jakie nam sie podobaja, po odpowiedzi mi szczeka opadła 350 zł .. A myslalam ze u Glebockiego najtaniej, a tu prosze, cuda sie zdarzają..  ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 18 Grudnia 2011, 17:44 »
Pandi, Twój grafik wygląda jak mój dawny, gdy pracowałam w Focusie ... czyżby to i Twoje miejsce pracy? :)

Wytrwałości życzę w takim razie :)

A co do obrączek, podpytaj Pana w Forodnie czy ma jakieś na stanie, żebyście sobie zobaczyli wykonanie, bo to najważniejsze, żeby były trwałe.