Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132843 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #600 dnia: 15 Listopada 2011, 10:04 »
Pandi pamiętaj że to wam się mają podobać obrączki - niezależnie jaka jest ich szerokosc :D 4 czy 6 czy 10 mm nie ma zadnego znczenia - ważne że są WASZE i WAM się podobają :D to tak samo jak to że większosć woli standardowe zóte złoto czyli klasyka, a my chcieliśmy mieszane i mamy mieszane :D niezależnie od tego co mówią inni :D

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #601 dnia: 16 Listopada 2011, 22:34 »
Zamówiłam, udało nam się uciułać 18,4 g i tyle musi wystarczyć. Waga spowodowana jest podobno tym że aby osadzić takie kamienie jak chce i w taki sposób jak chcę to obrączka musi być wysoka. Przyjęłam to do wiadomości i już mi się nie chce nad tym rozwodzić dłużej, skoro tak musi być to widocznie tak musi być. Nie słyszałam jeszcze złego słowa o Głębockim więc zakładam, że mnie też tam nic złego nie spotka. Odbieramy 9.12. A ciekawa jestem co dziewczyny napisałyście lub co planujecie sobie wygrawerować we wnętrzu obrączki? Ja standardowo. Imię i data bo mi logiczna wydawała się tylko data a mojemu PM tylko moje imię więc jest to i to. Przy okazji zmniejszyłam mój zaręczynowy aby nosić go na lewej ręce i okazało się że mam tam rozmiar 4,5 :hahaha:
:) :) ;) ;)

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #602 dnia: 17 Listopada 2011, 13:10 »
Ale malutki paluszek ;) A tak z ciekawości na ktorje rece bedziecie nosic zareczynowy po slubie? Niektore mezatki nosza na jedym palcu obraczke i zareczynowy, ale nie zawsze one do siebie pasuja albo wcale go nie nosza. Ja nie wyobrazam sobie porzucic mojego pierscionka i chyba go przeloze na lewa lapke :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #603 dnia: 17 Listopada 2011, 13:35 »
ja mam rozmiar 9 a już myślałam że to mały rozmiar ale Ty katarina bijesz wszystkich na głowę ;)

ja mój zaręczynowy noszę razem z obrączką ale do dlatego, że na lewej ręce jest mi za luźny i boję się, że spadnie a poza tym nie chce go zmniejszać bo moze kiedyś mi palce przytyją ;) a na lewą rękę zawsze mężuś może kupić jeszcze jeden pierścionek  ;D

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #604 dnia: 17 Listopada 2011, 18:27 »
No ja zmniejszyłam zaręczynowy bo planuje obrączkę 7,5 mm i nie ma raczej możliwości nosić jedno i drugie. Bałabym się też że jedno o drugie się poniszczy. Pociągnę jeszcze raz - co tam macie wygrawerowane w środku? A moje palce są zupełnie dysfunkcyjne w kwestii zakupu jakichkolwiek pierścionków...

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #605 dnia: 17 Listopada 2011, 19:38 »
kreatywnością nie zabłysneliśmy zamawiając obrączki z grawerem i mamy standard data + imię, jak pojechaliśmy zamawiac obrączki to wybieraliśmy z godzinę, szczęśliwi, że udało nam się już wybrać zostaliśmy "zastrzeleni" pytaniem Pani ekspedientki jaki grawer. A w głowie dziura, ciemność i żadnego pomysłu. Pani stojąca w kolejce mówi " moja siostra ma datę i imię" na to my " noooooooo"  Nie byliśmy przygotowani a ja zupełnie zapomniałam o tym grawerze. Przynajmniej dzięki dacie mój PM będzie wiedział kiedy kwiatki kupić bo jest rocznica :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #606 dnia: 17 Listopada 2011, 19:48 »
burberry84 wierzysz ze bedzie zagladał ??  ;D ;D

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #607 dnia: 17 Listopada 2011, 20:05 »
Pandi jakoś nie bardzo :)  Ale ja będę miała podstawę by awanturę zrobić :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #608 dnia: 17 Listopada 2011, 20:10 »
dobre !!

ja pamietam, przegl;adalam jakas galerie u naszych bdg fotografów i jedna Para mialam bardzosymaptyczne gwarey .. "Frytek"
i "Fiołka"  ;D usmiech sam sie cisnie a usta widzac taki grawer

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #609 dnia: 21 Listopada 2011, 12:36 »
a my stwierdziliśmy ze imion nie chcemy na grawerze - zakładamy że będziemy swoje imiona pamietac  ;) a date mamy specyficzną więc też pamietać bedziemy tym bardziej ze się kojarzy z urodzinami dziadka :D wiec wybraliśmy słowa z piosenki związanej z naszymi zareczynami, ktora zarazem bedzie naszym pierszym tancem :) " Zaczaruj mnie... na zycie całe..."  ;D tekst mamy podzielony na nasze 2 obraczki bo na mojej cały by sie nie zmieścił :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #610 dnia: 21 Listopada 2011, 13:52 »
My mamy po dwa imiona i datę. Najpier miało byc jedno imię, ale w końcu zdecydowalismy się na dwa.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #611 dnia: 21 Listopada 2011, 14:24 »
My też mamy 2 imionka i datę  ;D

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #612 dnia: 21 Listopada 2011, 21:00 »
Buuuś, super  :brawo: Aż Ci zazdroszczę, że tak Wam się to świetnie ułożyło. Ja kminie i nic nie wydaje mi się odpowiednie. Nasza ukochana piosenka jest po włosku  :drapanie:

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #613 dnia: 23 Listopada 2011, 10:31 »
katarina to nic ze po włosku - grawer może byc taki jaki chcecie (z wyjatkiem ograniczenia ilosci znaków oczywiście :) ) nam tak poprostu podpasowało bo wydaje nam sie fajne ze zawsze jak spojrzymy na obraczki to tez pierwszy taniec nam sie bedzie przypominał i na odwrot usłyszymy gdzies kiedys piosenke to i ślub i obraczki przyjda na mysl :D  i mam nadzieje ze uda sie aby i na zaproszeniach ten ktoryki cytat sie pojawił :) jesli nie masz pomyslu to poszperaj w necie jest kilka podpowiedzi lub gotowców i moze cos wybierzecie albo cos cie natchnie i wymyslisz na tej podstawie cos waszego :)
w sumie dla mnie sa najgorsze cytaty z łaciny - jak sie nie zna łaciny - jak ktos specjalnie tataki cyctat wybiera to dla mnie niezrozumiałe bo sie za pare lat zapomni co to znaczyło  :P

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #614 dnia: 23 Listopada 2011, 10:39 »
Buuuś nie każdy ma tak wspaniale wspomnienia, ja pamietam jak zespol nam sie zapytal o ulubiona polska piosenke, mialam pustke w glowie, sluchajac glownie hardstyle, drumów i dubstepów .. od pewnego czasu siedze na yt i szukam, pare mi sie spodobało, ale to tylko dla mojej osobistej wiadomosci zobaczyc, co tam w trawie piszczy :] .. trzeba miec co na tej obraczce umiescic, a tak naprawde, dla nas najprostsze wydaja sie wlasnie nasze dwa imiona z datą :] - cos zaczynam sie robic romantyczna na stare lata  ::)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #615 dnia: 23 Listopada 2011, 10:46 »
napewno cos wymyslicie cos co bedzie wam odpowiadało :D bo to pamiatka na całe zycie :D innym sposobem moze byc zamiast szukania na siłe usiasc sobie kiedys razem np przy dobrym winku i pomyslec z czym sie sobie kojarzycie nie tylko muzyka ale moze jakis cycta z filmu czy cos :D , powspominac mozna bo czasem nawet o słokich rezczach sie zapomina w biegu codziennosci :) a nawet jak nic nie wpadnie oko to pozostaje net :) albo i klasyczne imiona i data :) cokolwiek wybierzecie ma to swoj urok :)

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.05.2012
« Odpowiedź #616 dnia: 23 Listopada 2011, 10:56 »
Cześć!
Jestem Kasia i właśnie trafiłam na to forum :)
Jestem z Os.  Leśnego, ślub bierzemy 05. 05. 2012 w Bydgoskiej Farze (tam brali ślub moi dziadkowie i babci bardzo zależało żebyśmy też tam ślubowali).
Obecnie mieszkamy pod Warszawą i sprawy organizacyjne ślubu i wesela sprawiają nam trochę kłopotu ze zwględu odległości.
Ale mamy już kościół, salę, fotografa i zespół a moja sukienka się szyje :) także chyba nie jest źle. . .
Cieszę się, że jest takie forum bo będę mogła się z wami dzielić wszystkimi problemami i radzić się :)

pozdrawiam wszystkie forumowiczki!!!

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #617 dnia: 23 Listopada 2011, 11:02 »
witamy witamy :D a zdradzisz jakies szczegóły o sali no i o sukni ? :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #618 dnia: 23 Listopada 2011, 11:03 »
Leśne moje osiedle.. tym bardziej witam na forum :D .. odleglosc to faktycznie klopot, ale w sumie najwazniejsze sprawy lokalne macie za soba, a zakupy, gdzie zrobisz to najmniejszy problem  :D

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #619 dnia: 23 Listopada 2011, 11:12 »
Sala jest w Kołaczkowie - Moj Mikołaj jest z Szubina i znaliśmy już wcześniej tą salę a wesele ma być na 90-100 osób (tyle będzie zaproszonych a ile przyjedzie to się okaże) więc tam się spokojnie pomieścimy.  Suknię szyję w Żninie - genialny salon.  Nic z gotowych mi się nie podobało więc Panie na mnie złożyły idealną suknię ślubną z tych które były w szyciu (wiecie dół od jednej, góra od innej, ramiona od jeszcze innej) i wyszło moje cudo :) Pierwszą przymiarkę mam w grudniu (o ile uda mi się dojechać z warszawy).  Zespół mamy M&M Acusics a fotograf to Michał Betlejewski z pracowni Impresja (widzieliśmy jak pracuje na ślubie u naszych znajomych i ogromnie nas ujął pomysłami i zaangażowaniem a także cudownymi zdjęciami!!!)

Widziałam, że obecnie jesteście na temacie obrączek.  Ja zaczynam myśleć o tym, że trzeba iść pooglądać i wybrać wzór (mamy złoto na przetopienie).
No i oglądam zaproszenia ale szczerze powiedziawszy to jest ich po prostu za dużo i nie mogę się zdecydować :/

No i zaczynam mieć wątpliwości co do kościoła bo słyszałam, że trzeba słono zapłacić za farę i są problemy z dekoracją ale to tylko plotki i muszę je jakoś potwierdzić. . .

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #620 dnia: 23 Listopada 2011, 11:21 »
o farze chyba nikt nie wspominał, ale jezeli jest wiecej slubow w kosciele danego dnia, to mlodzi o ile maja szczescie moga sie dogadac z innymi parami odnosnie dekoracji, badz podzielic pieniadze na nia pomiedzy siebie, wyjdzie taniej, a efekt wspolny :). Pytanie, czy ktos oprocz was ma tam slub i szukac..

Michal Betlejewski - tez rozważaliśmy jego osobe, ale w sumie skonczylo sie na tym, ze ciagle byl na zajeciach w Poznaniu i wybralismy sie do miejscowego fotografa.

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #621 dnia: 23 Listopada 2011, 11:40 »
Wiem właśnie, że farą nikt nie chce się dzielić :/

Mam pytanie co do tego przetapiania - czy na cieszkowskiego mają dużo wzorów do wyboru i przymierzenia czy trzeba pójść do nich z gotowym wzorem?
I jakie miejsce poza cieszkowskiego jest warte polecenia - z cieszkowskiego kilka razy korzystałam kupując biżuterie na prezenty i faktycznie super wrażenia. . .

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #622 dnia: 23 Listopada 2011, 11:51 »
Byłam w sobote na cieszkowkiego i Pani przedstawiła ok 7 moze 8  tablic z wzorami na kazdej ok 12 par obraczek w inny desen :) .. Podobno na bartodziejach przy rynku tez jest jubiler z okazala kolekcja, albo z fotka mozna podejsc on zrobi takie same, a poza tym niewiele bierze :)

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #623 dnia: 23 Listopada 2011, 11:54 »
Tylko ja bym chciała najpierw zobaczyć na palcu jak wyglądają - wszystkie moje przyjaciółki które miały już ślub mówiły, że one inaczej wyglądają na palcui to co się podobało na zdjęciu niekoniecznie dobrze wygląda jak się założy. . .  Ale to jest myśl, żeby pochodzić poprzymierzać, zrobić fotkę i zanieść pokazać co się chce. . .

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #624 dnia: 23 Listopada 2011, 12:11 »
kathien masz ślub w "starej winnicy"? pięknie tam jest :) byłam tam kiedyś :)

a na Cieszkowskiego naprawdę jest duży wybór moim zdaniem więc warto się tam wybrać, choćby po to żeby poprzymierzać ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #625 dnia: 23 Listopada 2011, 12:36 »
ja jak najbardzie potwierdzam zdanie osób ktore mowia ze obraczki roznie wygladaja... przede wszytskim inaczej wygladają na wystawie gdzie jest sztuczne swiatło, inaczej gdy założy sie je na palec no i pozniej inaczej w dziennym swietle wygladaja.. nic tylko mierzyc i ogladac :D zeby wybrac te ktore najbardziej sie podobaja :)

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #626 dnia: 23 Listopada 2011, 12:39 »
Tak wesele jest w Straje Winnicy.  Urzekło nas to miejsce.
A na cieszkowskiego wybierzemy się jak tylko będziemy w bydgoszczy.  Ile czasu potrzeba na zrobienie obrączek?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 23 Listopada 2011, 13:38 »
kathien na obrączki czeka sie okolo 5-6 tygodnie, czasem mniej, zalezy ile pracy maja w danym momencie.

Jako czynny :) własciciel obrączki od Głębockiego (wcześniej Janickiego) mogę szczerze polecić tę pracownię złotniczą. Wzorów mają mnóstwo, wszystko można podotykać, poprzymierzać, pooglądać z każdej strony. My byliśmy tam ze trzy raz po godzinie a w końcu wybraliśmy własny wzór z innego katalogu i dokładnie taki został zrobiony. Pierwszy wzór jaki nam przedstawiono mi się nie spodobał (był zbyt masywny), więc na swój koszt jubiler robił nam nowe obrączki takie, które nam w pełni odpowiadały.

Jeśli chodzi o adres to jest to Cieszkowskiego 6. Wygoogluj sobie Jubiler Głębocki Cieszkowskiego 6, to wyskoczy Ci ich strona.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #628 dnia: 23 Listopada 2011, 13:41 »
dziewczyny byłam dziś u mojej babci i ona taka kochana obdarowała nas złotem:) byłam u złotnika mamy około 20 gr i powiedział, że to nawet starczy na dwie pary! byłam zaskoczona bo przeciez pisałyście, że jakis złotnik właśnie tyle poprosił na jedne! napewno wszystko zależy od wzoru i właśnie o to sie obawiam bo my wymyśleliśmy sobie już wzór ale nie wiemy czy ktos to nam wykona :(

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #629 dnia: 23 Listopada 2011, 13:52 »
Patrycja wyżej bodajże pisały dziewczyny o grubych obrączkach 7-8mm dodatkowo jeśli są soczewkowane , to też więcej złota jest potrzebne. Być może Wasz złotnik odpowiedział Wam odnosnie takich 5mm czyli standardowych.