Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #180 dnia: 26 Lipca 2011, 23:50 »
każda z nas te  poematy przechodzila :)

a w jakies dzielnicy będziesz miec slub? zawsze latwiej podoradzac jak się wie  który "fyrtel" bydgoszczy wchodzi w grę :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #181 dnia: 27 Lipca 2011, 08:27 »
chmielik87 i burberry84 no ładną wizję mi tu robicie ;) ja tam jednak taty nie chce. . .  jakoś tego nie czuje, mama proszę bardzo ale sama to taak by głupio wyglądało jak by dwie babki do ołtarza szły :P
Tak że z całym przekonaniem pójdziemy sobie z moim przyszłym mężem razem :) a jak by chciał uciec to mu tą próbę ucieczki udaremnie hehehe :)
zaba  to my mamy podobne poglądy :) ale nie martwcie się staniemy w waszej obronie by was nie wyrzucali - bo co my biedne "zielone" w kwestii ślubów zrobiomy same? A pomoc potrzebna by nie zwariować i się nie spinać za bardzo bo to ma być fajny czas i nie jakas kupa stresu:)

Jak by co ja jestem z fordonu i tam też powiem sakramentalne "TAK" :)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #182 dnia: 27 Lipca 2011, 15:18 »
no cóż ja to tak naprawdę wiejska dziołcha ;) mieszkam pod bydgoszczą a ślub fordon kościół św.  mikołaja a weselicho w restauracji zatoka czyli w centrumie ;) Dziewczyny czy macie jakieś opinie o firmie retro z brzozy? chodzi mi dokładnie o szycie sukni ślubnych.  Napisałam e-maila ale już z tydzien czekam(może są na urlopie) chciałabym uszyć sobie suknię tylko z własnego wzoru a nie takiego proponowanego w sklepie.  Słyszałam,że mają dość tanie suknie ale to wszystko co wiem.  Chciałabym mieć śliczną sukienkę ale jak widzę ceny w sklepach 2800-3400 to aż mnie ciary przechodzą.  Nie mam zamiaru tyle pieniędzy tracić.  Przecież tą suknię bedę miała raz ubraną ahhh przepraszam dwa-plener.  A mój mężuś(przyszły) wymyślił,że wypożyczenie nie wchodzi w grę bo to pamiątka.

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #183 dnia: 27 Lipca 2011, 15:42 »
burberry84 a spróbuj popatrzeć po wyprzedażach w salonach ślubnych.. zaczynają się jakoś na początku października i można po naprawdę fajnej cenie zakupić sukienkę ;) ja już z paniami z salonu umówiłam się, że po swoją przyjdę właśnie w październiku :)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Lipca 2011, 15:53 »
burberry84 a spróbuj popatrzeć po wyprzedażach w salonach ślubnych.. zaczynają się jakoś na początku października i można po naprawdę fajnej cenie zakupić sukienkę ;) ja już z paniami z salonu umówiłam się, że po swoją przyjdę właśnie w październiku :)

Myszk@ też rozmawiałam z babeczką w jednym sklepie i mówiła mi właśnie o wyprzedażach październik-listopad tylko problem taki,że mnie w tym terminie w polsce nie bedzie. Przyjedziemy pod koniec listopada początek grudnia ale na 4 dni tylko i niestety czasu nie będzie by biegać po sklepach i szukać fajnej i taniej. gdybym mieszkała na mejscu nie byłoby problemu nawet dwa tygodnie bym sobie na to poświęciła a tak niestety:(

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 27 Lipca 2011, 15:56 »
burberry a moze Agnes teraz ? jesli jestes w bydg.... wyprzedają wszystkie modele za przystepne ceny od 1300 do 1900, bylam widizalam, jak odbieralam moja od czyszczenia

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Lipca 2011, 16:02 »
Precious dzięki:) w pl będę za miesiąc może jeszcze znajdę coś w Agnes i najwyżej pochodzę po sklepach być może gdzie niegdzie rozpoczną się już wyprzedaże.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #187 dnia: 27 Lipca 2011, 19:10 »
burberry84 chyba mam dobre wiesci dla Ciebie :D bo z tego co widziałam juz teraz powoli salony zaczynają wyprzedaże, może nie wszystkie ale kilka napewno więc jak piszesz, że będziesz w Polsce za około miesiąc więc napewno jeszcze więcej salonów już będzie wyprzedawać :D

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #188 dnia: 27 Lipca 2011, 19:17 »
Buuuś to fajnie  :D ubiorę wygodne buty i pobiegam troszkę po sklepach. A Ty jak poszukujesz już swojej sukni?? bo jak pamiętam termin na lipca?

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #189 dnia: 27 Lipca 2011, 19:37 »
burberry84  tak tak ja na lipiec tak że Ty pierwsza będziesz  ;) ;D

ja w necie oglądam modele jakie są i co by mi się podobało, a w pierwszej połowie sierpnia urządzam szturm na salony żeby sie zorientować co mają i jak te suknie wyglądają, ale nazwałabym to bardziej przeszpiegami a nie nastawieniem na zakupy... jakoś ciągle chodzi mi po głowie myśl że w nowych kolekcjach może mi się cosik bardziej spodobać ;D

Offline chmielik87

• nowicjusz
  • *
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: 26.05.2012
« Odpowiedź #190 dnia: 27 Lipca 2011, 20:49 »
dziewczyny maja racje burberry84 wyprzedaże już się zaczęły, ja byłam się rozglądać w Bydgoszczy i moim zdaniem salon Agnes wygrywa, mają tam bardzo przystępne ceny i piękne suknie, na dodatek bardzo profesjonalne ekspedientki! ja mam już upatrzoną suknie, ale poczekam jeszcze na kolekcje 2012 żebym nie żałowała.  A jeśli chodzi o oglądanie sukienek na necie, to ja wybrałam sobie kilka, natomiast na żywo jak przymierzyłam to nie podobała mi się żadna z nich, w końcu spodobała mi się suknia, na która na internecie nawet bym nie spojrzała;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #191 dnia: 28 Lipca 2011, 10:25 »
chmielik87 a to psikus że te które w necie Ci się podobały, na żywo się nie sprawdziły, a wybrałaś zupełnie inną  :)  no ale gratuluję że masz coś już upatrzone  :) powiedz mi tylko jak to jest z tym salonem... mają go zamknąć tylko nie wiem w sierpniu czy we wrześniu no i co wtedy z poprawkami, odbiorem sukni ??? no i może być tak że zdążą zamknąc ten salon zanim na dobre wejdzie nowa kolekcja. Jak ty to widzisz bo może i ja się załapię  ;) :)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #192 dnia: 28 Lipca 2011, 15:43 »
chmielik87 miałam to samo, na przymiarce takiej sukni (która w necie pięknie wyglądała) czułam się jak beza i tak też wyglądałam. Dlatego przymierzałam kilka sukienek już w maju by wiedzieć jaki fason mi pasuje, na jakie suknie w ogóle nie patrzeć. Te wszystkie suknie mają założone modelki wysokie, chude. A każda z nas ma inną figurkę. Nie lubię chodzić po sklepach a tym bardziej zawracać d... ekspedientce ale przy wyborze sukni ślubnej jest to nieuniknione przecież chcemy pięknie wyglądać a nie eksponować swoje mankamenty;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #193 dnia: 29 Lipca 2011, 08:49 »
Moim zdaniem podstawą jest... osoba z którą idziemy szukać sukni, by dobrze potrafiła nam doradzić - obiektywnie - podając wady i zalety danej sukni (bo to ułatwi eliminowanie kolejnych żle dobranych sukien), a nie tylko mówić zdawkowe: ta nie, ta też nie, a ta najgorsza, a w tej wygladasz jak...  >:(   :boks_4:
Och juz się nie mogę doczekać mojej wyprawy :D oby to było miłe i pozytywne wspomnienie  ;D

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #194 dnia: 29 Lipca 2011, 16:17 »
Buuuś zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości :P wczoraj jak szukałam sukienki wieczorowej to właśnie byłam świadkiem sytuacji osoby nie potrafiącej doradzać :P dziewczyna wyglądała w sukience tragicznie, a jej osoba towarzysząca (koleżanka?) uważała, że suknia jest ładna, bo.... oryginalna :/ tragedia po prostu.. gdyby nie babka w salonie i moja mama (która nie mogła na to spokojnie patrzeć) panna młoda poszłaby za radą koleżanki i na swoim ślubie wyglądałaby gorzej niż źle :/

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #195 dnia: 29 Lipca 2011, 20:47 »
A właśnie czytałam gdzieś(w jakimś poradniku)że poszukując sukni slubnej powinno iść się z mamą a nie z koleżankami i faktycznie coś w tym jest. Mamy znają nas na tyle,że potrafią powiedzieć "słuchaj ta sukienka cię pogrubia" "masz za krótką szyję do takiej" I ja właśnie rozglądając się "na rynku" zabrałam mamę. moja siostra też z mamą jeździła. No to dziewczyny mamy pod pachy i na łowy sukienek :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 29 Lipca 2011, 21:18 »
Mi sie wydaje, ze do tego trzebq podjesc indywidualnie, nie kazdy ma super relacje z mama, a mamy z kolei czesto probuja spelnic swoje ukienkowe marzenia, bo kiedys nie bylo takiego wyboru. Same najlepiej znacie swoje mamy i siebie ;)
Duzo robi nasz wlasny gust i to jak sie w danym kroju czujemy, jesli ktos ma dobry gust na codzien  to i suknnie będzie miał piekną.
W wielu salonach panie ekspedientki same doradzaja, nie boja sie powiedziec, ze ta suknia uwydatnia np biodra i propouja inna. Ja bylam na poszukiwaniu sukien z obecnym mężem, potrzebowalam jego opinii głownie odnosnie tylu i póxniej przy ostatecznym wyborze, jak porownywalismy plusy i minusy.  Moja suknia była druga przeze mnie przymierzona, a przymierzyłam całe stado :) po prostu ta miała to coś i ja w niej też miałam to coś ;) i to wlasnie chodzi. Opierajcie się na swojej intuicji.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #197 dnia: 30 Lipca 2011, 11:10 »
Myszk@ no to z tego cio piszesz to mamy mamy podobne  ;) bo moja mama w takich sytuacjach "poczuwa się" do odpowiedzialności ażeby w takich sytuacjach poratować osobę przed złym wyborem  :P zaaawsze wtrąci (oczywiście subtelnie i grzecznie) że może to nie to i co jest nie tak a co jest oki tak że i przy wyborze sukienek slubnych tak pewnie będzie :)
A z mamami to tak jak  Precious napisała ... zależy od relacji z mamą i od jej podejścia. Bo jak jakąś mamę moda nie interesuje, albo nie za bardzo mie doradzić to wtedy warto wesprzeć się jeszcze kimś :)

Precious gratuluję mężczyzny, który chciał się angażować w wybór Twojej sukni  ;D bo mój powiedział że nie chce mieć z tym  nic wspólnego heheh :P ;D no i intuicja górą  ;D ;D ;D i by dobrze się w sukni czuć  ;D

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #198 dnia: 30 Lipca 2011, 16:22 »
Ja też już byłam na pierwszych przeszpiegach już w czerwcu, dalszy ciąg w sierpniu bo teraz miałam masakrę w pracy. Moja strategia jest taka. Najpierw wybieram suknie w internecie i dzwonię do salonu że takie i takie chcę przymierzyć i kiedy mogą je dla mnie sprowadzić. Potem jest w niektórych przypadkach, tak jak pisała chmielik87, okazuje się że to zonk i dodatkowo wpada mi w oko coś co zupełnie pominęłam w sieci. I tak chcę zrobić rundkę i wybrać parę egzemplarzy, które mi się podobają. Potem przymierze je ponownie i mam nadzieję, że na coś się zdecyduje. Mój przyszły także stwierdził, że nie chce mieć z tym tematem nic wspólnego i dopiero jak będę miała problem pomiędzy dwiema, może służyć mi radą.
W Agnes też byłam. Mają fajne przymierzalnie, takie pokoje. Ale totalnie absurdalny jest sposób przymierzania sukien. Przez cały czas musiałam stać na podeście, aby nie zabrudzić sukni chodząc w niej po podłodze. Pani nie miała spinaczy więc albo przytrzymywała mi suknię ręką aby dopasować do mojego rozmiaru i nie mogłam się nawet obrócić albo mogłam się obracać kiedy suknia - za duża oczywiście - wisiała na mnie i nie mogłam ocenić jak na mnie leży ani jak się w niej czuje.
Dla mnie te poszukiwania okazały się troszkę męczące. Jak byłam w Agnes przymierzałam chyba 7 suknie i było koszmarnie gorąco aż robiło mi się słabo na tym głupim podeście. Dowiedziałam się przy okazji jaka to słaba przyjemność mieć taką suknię na sobie jak temperatura dopisze.
:) :) ;) ;)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 30 Lipca 2011, 16:44 »
to podziwiam katarina25 ja jak byłam w maju przymierzyłam tylko 2-3 nie pamiętam a byłam w 5 salonach-chyba strasznie wybredna jestem. Gorąco mi tez bylo, czułam się strasznie niekomfortowo. Z resztą jak mam sobie wyobrazić czy suknia bedzie ładnie leżeć skoro wciskają mnie w suknię 2 rozmiary mniejszą. Cycki m górą wypływają, gorset mam tak ściśniety,że oddychać nie mogę a do tego na plecach(za względu na rozmiar) pojawił się pas 5-6 samej skóry "poprzecinanej" tylko sznurkami od gorsetu-czułam się jak szynka nić tylko uwędzić. Może to przez te doświadczenie ale nie wydaje mi się by suknia ślubna była komfortowa? a może nie trafiłam jeszcze na swoją? mimo tego wiem przynajmniej z jakiego rodzaju wybierać

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #200 dnia: 30 Lipca 2011, 18:26 »
Hej Dziewczęta ;) Ja mam ślub dopiero we wrześniu 2012 ale tak jak Wy musiałam już coś przymierzyć ... :) niestety zdecydowana większość sukienek jest w rozmiarze 36 lub 38 ;( niestety to nie ja ... może w następnym wcieleniu ;) przymierzałam kieckę na Dworcowej w salonie Morii Lee i Pani była bardzo sympatyczna i przygotowana profesjonalnie ... mogłam w niej chodzić skakać, nawet poćwiczyć taniec. Ostatnio była w salonie na Chodkiewicza i tam znalazłam chyba tą Jedyną ;) Oczywiście rozmiar 38 ale niestety w tej kwestii musimy przyszłe PM ruszyć wyobraźnią. Z moim rozmiarem z góry wiem, że będzie ona wiązana co szczerze mówiąc nic a nic mi nie przeszkadza - bo zawsze chciałam taką mieć :) Pani salonie bardzo miła ... młoda dziewczyna także wie o co biega i tak samo mogłam się kawałek przejść żeby zobaczyć czy się o nią nie zabija w czasie drogi do ołtarza i takie tam. Przy wiązaniu - no niestety fałdki wyszły - i wtedy ruszamy wyobraźnią ... Dziewczyny musimy sobie jakoś radzić. W październiku ruszam na dalsze łowy ... może już kupie ;) Ale czy to nie za wcześnie na takie decyzje??? Co o tym myślicie. Pozdrawiam i życzę powodzenia w znalezieniu Swojej Wymarzonej Sukienki ;)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #201 dnia: 30 Lipca 2011, 18:31 »
Ja mam odwrotny problem, bo te 36 a były chyba tylko 2 do przymiarki i tak są za duże. Dodatkowo, ja nawet nie mogę sobie wyobrazić sukni białej, skoro przymierzam na przykład ecru. Jak chcę kupić białą to chciałabym mieć na sobie białą na przymiarce. Suknia na pewno nie jest komfortowa. Różnice są takie, że jedna może być mniej komfortowa od drugiej. Połasiłam się na przymierzenie dwóch sukienek z serii mega księżniczka, 2 koła i tak dalej - to nawet nie była kwestia, że nie było mi komfortowo, to naprawdę była masakra. Marzę o znalezieniu sukni krótkiej albo takiej z ogonem a z przodu krócej - to przynajmniej jakaś wentylacja będzie ;)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #202 dnia: 30 Lipca 2011, 18:39 »
TusiaBZG, ja stwierdziłam, że chcę podjąć decyzję teraz, czyli w okresie letnim, kiedy jest ciepło i do przymiarki nie muszę zdejmować spodni, sweterków i kozaków. Mój ślub jest w czerwcu więc założyłam że w przyszłym roku nie będę miała na to wystarczająco dużo czasu. Ale jak we wrześniu to jeszcze masz sporo czasu. Niektóre kolekcie 2012 można już zobaczyć na facebooku. Zajrzałam tam aby się upewnić czy nie będę żałować decyzji podjętej teraz skoro przede mną jeszcze kolejna kolekcja...

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #203 dnia: 30 Lipca 2011, 19:54 »
katarina ja mialam podobny problem, dla mnie wszystkie suknie byly zdecydowanie za duze...swoja kupilam w taki sposob, ze w salonie przymierzalam 36 i pani ladnie mi spiela szpilkami z tylu, ze byla dobrze dopasowana...przegladalam sie i chodzilam w niej i koniec koncow zamowilam ;) zmniejszyli ja dla mnie dokladnie dopasowali i byla rewelacyjna ;D...mnie sie wydaje, ze jesli sie jakas suknia podoba to trzeba kupowac, a nie czekac, bo moze sie okazac, ze nowa kolekcja jest do bani i pozniej bedzie problem ze znalezieniem tej pierwszej...

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #204 dnia: 30 Lipca 2011, 21:30 »
zaba zgadzam się - trzeba brać ;). I mam do Was dziewczynki jeszcze dwie uwagi -
po pierwsze - i tu nie chcę wyjść na niedelikatną ale wiecie, że te wyprzedaże dotyczą tych sukien, które wiszą tam na wieszakach i są przez nas przymierzane? Wiem, że z 38 można zrobić 36 a z 36 - 34 ale już przerabianie sukni o 2 rozmiary albo z mniejszego na większy nie koniecznie jest wykonalne bo suknia może stracić fason albo jest to po prostu fizycznie niemożliwe. I właśnie w tym październiku może się okazać że sukni którą chcemy przymierzyć już nie ma bo się w wyprzedaży wyprzedała i nie ma jej i nie będzie. Jak chcecie i tak szyć na swoją miarę to te wyprzedaże są nie dla was...
A pani w Lisa Ferrera powiedziała mi jeszcze dziwniejszą rzecz - że ona nie gwarantuje że ta czy tamta suknia z kolekcji 2011 nie będzie za miesiąc lub dwa wycofana ( a byłam tam w lipcu) i już nie będzie opcji jej uszyć. Troszkę to dziwne...

A kobitki na Chodkiewicza rzeczywiście są przemiłe. Byłam tam dwa razy taką jedną sukienunie przymierzać bo się na mnie, odkąd ten salon tam powstał, patrzyła i przemawiała do mnie (ta sukienunia) a ja przypadkiem mieszkam na tej ulicy i codziennie przechodzę obok tego salonu w drodze do pracy ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 31 Lipca 2011, 10:49 »
az szkoda, ze juz macie takie doswiadczenia z sukniami.
One nie sa niewygodne, tylko po prostu nie kazdy fason pasuje do danej figury i dlatego może cos być nie tak. Pewnie jeśli jest nie taki rozmiar, to nie ma  o czym mówić. ja też sie namęczyłam poczatkowo z szukaniem sukienki, bo mialam zle podjescie. W kocnu zarezerwowlam sobie dwa dni i zeszlam wszystkie salony, ktore mnie interesiwaly czyli w sumie wiekszosc w bydgoszczy. Naprzymierzalam sie mnostwa sukien i mialam porownanie. Po porstu jedne sa mniej wygone, inne bardziej, jedne sa ciezkie, inne srednie i trzeba brac pod uwage ich ciezar i swoja figurę, bo filigraowej pannie mlodej ciezko bedzie uzwignac kilka halek, tiul i mocno zdobiony gorset - bo to jest zwyczajnie ciężkie.

Co do sukien wyprzedazowych, to cos Wam powiem. Jesli teraz zdecydujecie sie ich zakup to czesto jest tak, ze majac slub w czerwcu, odbieracie je dopiero w maju, wiec kazda potencjalna klientka moze ja jeszcze przymierzyc. Potem suknia jest czyszczona, dopasowywana, skracana i oddawana Wam do domu. Niestety czesto to tak wyglda, datego lepiej sie dowiedziec kiedy jest odbior, oczywisie nie mowiac wprost o swoich obawach, bo panie sie w salonach czesto obrazaja przy pytaniu wprost :P

Jedno jest pewne, mozna spokyrzstac na likwidacji agnes, bo te suknie juz nie beda wiecej przymierzane, bo nie maja gdzie, fakt trzeba dopytac gdzie sa robione przymiarki, jesli takowe sa potrzebne.

Ja mialam suknie z 8 pietrami falban z organtyny, gorset wzmacniany pasem (w agnes tak robia) i nie bylo mi w niej goraco - a w dzien naszego slubu bylo okolo 27st i mega slonce. Goraco bylo mi kosciele, ale to z nerwow bardziej niz z powodu sukni, pozniej przy tanczeniu czy w  goole na sali nie czulam jej ciezaru ani "cieploty". Pamietajcie, ze ma sie caly czas odsloniete ramiona, wiec jest powierzchnia ciala, ktora cieplo odparowuje, dodatkowo mozna pozbyc sie ponczoch i przerzucic na skarpetki i tez robi sie chlodniej.

Dziewczyny, nie martwicie sie, ta jedna jedyna gdzies czeka ;) Nie zrazajcie się do tego co na razie widziałyście, i jesli macie mozliwosc, zaplanujcie wyprawe sukniowa na dwa dni pod rzad. Wtedy pamiec jest świeższa, lepiej pamietamy rozne wzory czy detale. Takie przymierzanie z partyznatki niestety nie zawsze wychodzi na dobre.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #206 dnia: 31 Lipca 2011, 11:21 »
Precious no i wiedziałam, że obecność dziewczyn z doświadczeniem na forum jest nieoceniona :D dzięki bardzo za wszystkie porady i spostrzeżenia  :przytul:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 31 Lipca 2011, 11:32 »
To jest "tylko" sukienka, [rzekonacie sie później, że to tylko ubiór :) Początkowo owiany wielka niewiadomą, magia i tajemnica ;P bo musi być wyjątkowy.

ale z sukniami slubnymi jest jak ze spodniami - nie kazdy czuje się rurkach, biodrówkach, boyfriendach czy dzwonach - ot cała filozofia :)

Nie każda bedzie wyjatkowa :)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #208 dnia: 31 Lipca 2011, 19:20 »
Precious, kurde to jest właśnie dla mnie największy problem, jak wyjdę z jednego sklepu i jestem w następnym to już nie pamiętam co było w tym pierwszym. Chyba rzeczywiście muszę poświęcić na to parę dni z rzędu bo to partyzanckie podejście raczej się nie sprawdza. Już wiem że nie mogę  mieć sukni cięższej od siebie samej ;) i mniej więcej wiem jaki fason mi odpowiada. Ale śmieszne jest to że w końcu zaczęłam się martwić czy ta jedna jedna jedyna rzeczywiście gdzieś na mnie czeka ::) Oprócz tych które kategorycznie wykluczałam o całej reszcie mówiłam "no w sumie ok" A jak nie doświadczę objawienia "tak to ta!!"?
A to że w sukni nie jest gorąco to nie uwierzę ale pewnie wypowiem się na 100% już w przyszłym roku ;D
A co z tą Agnes? Już ją zlikwidowali, co jest powodem?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 31 Lipca 2011, 19:55 »
nie pamietam w ktorym temacie, ale gdzies dziewczyny pisaly, ze likwidują agnes, bo salon nie dostal przedluzenia najmu kamiennicy, ale nie wiem, przekazuje tylkio plotke ;)

Bylam tam 20 lipca odbierac suknie od czyszczenia i poprzeceniane sa niezle, chyba najdrozsza widzialam za 1950zl, co nie jest drogo jak na ten salon.

W ogole to strasznie szybko sie zabieracie za szukanie sukien. My zaczelismy planowac wesele od polowy kwietnia, termin byl 04 czerwca, a za poszukiwabie sukni zabralam sie tydzien po sylwestrze. Pare razy wczesniej bylam w jakis salonach poogladac, ale dopoki sobie tego nie ogranelam sama, nie zorbilam planu gdzie ide itd tylko mnie to meczylo. a zamowienie na moja suknie zlozylam na poczatku lutego dokladnie i spokojnie sie wyrobili z szyciem itd.

i kurczę mi nie bylo goraco :) ale kazdy ma inaczej, moze warto zrobic sonde :P