wracajac do żywienia to dlaczego pizza ma być niezdrowa jak: jest 100% domowa, kładziesz na nią świerze produkty : wędlinę, warzywa, ser żółty, ketchup (najbardzij smakuje mi pudliszek ten dla dzieci)... chcesz jeszcze zdrowiej ? to zamiast mąki pszennej użyj razowej...
ja się staram gotować zdrowo. Ale baaardzo zdrowo nie jest, bo najlepsze mieso to wołowina i indyk (że o króliku i jagniecinie nie do dostania u mnie w miescie nie wspomne), z ryb - dorsz czy sola (bo nie mają ości). A to są produkty najdroższe, na które mnie prawie nie stać. Wiec ryba (smażona) jest góra raz na tydzień albo i rzadziej, a wołowina (taka ładna na bitki/zrazy) jeszcze rzadziej. Dzieci dostaja smażone (Agatka mniej bo potem mamy nocne rewelacje), słodkie naleśniki, twoarożki ijogurty. O innych grzechach nie wspomne

Niestety nie każdego stać na bardzo zdrowe jedzenie.
Nie popadajmy też w paranoje. Ważne by dziecko nie jadło słodyczy TONAMI i na każdy posiłek.
Mariolka ja naleśniki robie jak Martulka. Na 1 jajku i mniej wiecej po pół szkl. mleka i wody (to daje na oko). Mam malutka patelnie, wiec naleśników wychodzi cała masa (na dużej z 1 l płynów wyjdzie ok 12 naleśników) i czasem spokojnie w czwórke je zjemy. tych małych maleśniczków moje zjadają po ok. 2-3 na głowe.