a Ja dzisiaj wyczytałam w necie artykuł,że lepiej nie wycinać małym dzieciom migdałów
tak więc już jestem głupia

pochwalę Wam się moimi zdolnościami kulinarnymi i spójrzcie, co przygotowałam na urodziny dziewczyn
taki oto tort trzasnęłam(chciały z Peppą)

z tego oto przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_czarny_las_szwarcwaldzki/przepis.htmltrochę zmodyfikowany, bo nie dostałam czereśni ani wiśni i zastąpiłam malinami.a dodatkowo jeszcze w środek dałam pokruszone bezy.
był piekny, i boję się,że ten lukier mi wszystko zepsuł. bo była bardzo lekki i wysoki, puszysty. A ten lukier jest taki ciężki i mam nadzieję,że to w środku się nie zgniotło
generalnie stwierdziłam,że Ja sie nie nadaje na ozdabianie tortów w stylu angielskim
jestem nerwowa, wkurza mnie, jak coś nie wychodzi idealnie
miałam ochotę wszystko rzucic w cholerę
w stylu angielskim chyba wolę kupić jednak
albo komuś zlecić
dodatkowo zrobiłam moje sprawdzone ciasto z musem z białej czekolady
powiem Wam,że ciasto jest rewelacyjne i zawsze wychodzi mi
no i ze strony, którą uwielbiam, czyli z Kwestii Smaku
http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/ciasto_czekoladowe_z_bialym_musem/przepis.html
dzisiaj pozostaje mi tylko zrobić deser wg przepisu naszej loony
pokruszona beza, bita śmietana i maliny
oraz kurczaka w cieście francuskim wg przepisy Rybki
martulka mam nadzieję,że nie wyjdziesz głodna
