Autor Wątek: Potyczki ciążowe Gosiaczka...mężulka i fasolinki :):):) ....  (Przeczytany 33343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
Odp: Potyczki ciążowe Gosiaczka...mężulka i fasolinki :):):) ....
« Odpowiedź #60 dnia: 19 Stycznia 2011, 19:49 »
Gosiu zakupki możesz robić przez internet :) Ja bym nie wytrzymała do 30 tc.... Już mam spore zakupy zrobione :) To taka frajda, że ja nie dałabym rady czekać tak długo ;D
Dużo teraz odpoczywaj i w międzyczasie przejrzyj oferty na Allegro, będziesz miała porównanie co kupić "na żywo" a co  na necie :)
Pozdrawiam :)

Offline gosiek 8513:)

• zapaleniec
  • Ja jestem jak noc Ty jesteś jak dzień...:*
  • data ślubu: 11.o9.2o1o
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Stycznia 2011, 19:45 »
Witam Was dziewczynki :-*
Dzisiaj byłam z mężusiem na giełdzie ,żeby obejrzeć tapczany i wózki ;) ;) i jeśli chodzi o tapczany to nic mi nie wpadło w oko ::) a jeśli chodzi o wózki no to znalazłam w swoim typie wózeczek 3 w 1 czyli nosidełko do wózka i auta, gondolka, spacerówka plus tam jakieś dodatki torba, foli itp a koszt takiego wózeczka 1000zł a jeszcze to mi się w nim spodobało ,że przednie kółka ma obracane ,ale w razie czego można je blokować dobry pomysł na spacerki zależy gdzie się chodzi ;) no i patrzyliśmy łóżeczka pościele i materacyki dla dzieci a jeśli chodzi o materacyki to jaki polecacie ??? ja myślałam o kokosowym,ale tyle tego jest,że sama już nie wiem jaki wybrać :drapanie:
A wczoraj rozmawiałam z moją siostrzyczką i niedługo mam dostać paczuszkę od niej jupi :skacza: z ciuszkami po mojej siostrzenicy i trochę rzeczy potrzebnych dla mnie ;)
No i robię sobie listę rzeczy potrzebnych do szpitala dla mnie i dla dzidziusia,żeby sobie pomału już coś zacząć kupować bo już w 8mc trzeba torbę pakować ;D a nasz mały brzdąc tak się rusza,że szok teraz pewnie u Was też dzieciątka niezmordowane ;)
Ach no a teraz wkleję Wam mój brzuszek ;D ;D trochę z bliska ale jest i tak już spory :) maleństwo rośnie już nie mogę się doczekać naszej kruszynki kochanej :przytul:
A już najbardziej się cieszę,że mój mężuś powoli się angażuje ;) więc zakupy już tuż tuż a wiem ,ze musimy kupić autko bo Wam nie pisałam ,ale jakiś czas temu mój mężuś kochany miał wypadek,wylądował w szpitalu i miałam tyle stresu no ,ale jest wszystko dobrze a nasze autko poszło do kasacji bo nic się nie dało już z nim zrobić najgorzej się bałam o męża i dzidzię i ciągle stres i płacz :'(aż teraz mi się wszystko przypomniało ehh :'(,ale najważniejsze,że już jest dobrze i jest on przy mnie ehh te wspomnienia,aż się popłakałam :-[ oki,koniec smutów ;) więc teraz trzeba się za kieszeń trzymać bo musimy kupić 4 kółka dla nas i dla dzidzi :D :D
 Życzę miłego wieczorku  :-* :-* :Daje_kwiatka:
 i wklejam brzusio:)

o mamoooooo  :o co za wielkość zdjęcia '! dozwolony rozmiar to nie więcej niż 640 pixeli
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2011, 21:15 wysłana przez ela »

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Stycznia 2011, 20:02 »
Brzuszek super! :) :) :)

Nie martw się już, najważniejsze, że mąż cały i zdrowy :) Teraz myśl o wyprawce i innych miłych dzieciowych rzeczach :) My wózeczek już mamy w domku (X-landera XA) i ten zakup mam już z głowy...
A jaki wózek Tobie przypadł do gustu? Jeśli chodzi o materacyki to ja dostaję od siostry łóżeczko wraz z materacem i wiem, że to jakiś taki wypasiony kokosowy czy jakoś tak właśnie. Super się sprawdza, więc polecam. Zapytam dokładnie z czego jest wykonany i dam znać :) Ale w to na pewno warto zainwestować :)

• zapaleniec
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Stycznia 2011, 22:23 »
Kochane dziś byliśmy z mężem na badaniach i się potwierdziło
 ;D ;D ;D oto nasz skarbeczek:

Tak się cieszę ;D ;D ;D
Miłej nocki  :-* :-*

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Stycznia 2011, 08:18 »
Gratuluję Wam serdecznie ;D Szkoda, że nikt nie wymyślił domowej maszynki do robienia pieniędzy... U nas prawie wszystko jest przeznaczane na remont mieszkania...
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Stycznia 2011, 09:08 »
Gartuluje coreczki!
Jaka sliczna ma buzke!Ten malusi nosek  :Serduszka:.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Stycznia 2011, 20:40 »
Super zdjęcie! Fajnie, że już wiecie kto siedzi w brzuszku :) Swoją drogą Majeczka to śliczne imię :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Stycznia 2011, 22:00 »
jakie sliczności na zdjęciu
u nas też miała być Maja ale wyszedł synek  :D

• zapaleniec
« Odpowiedź #68 dnia: 31 Stycznia 2011, 14:16 »
Szkoda, że nikt nie wymyślił domowej maszynki do robienia pieniędzy...
monijane oj szkoda szkoda,że nikt nie wymyślił ;D
U nas wszystko w porządku oprócz tego,że ciężko mi się zasypia mam ogromne problemy z zasypianiem  :-\ :-\
ostatnio byłam u dentysty już sobie szykowałam na poczekalni wymówki,że może jestem w ciąży to nie powinnam leczyć ząbków a jak powinnam to bez znieczulenia się nie dam ruszyć i dużo już sobie wymyśliłam wymówek,ale jak weszłam to już po ptakach siadłam na fotel i teraz niedługo idę na kolejną wizytę do dentysty bo stwierdziłam ,że chcę mieć ładne ząbki i wolę teraz zrobić niż później najgorsze to było pójść i siąść na ten fotel :-X
Ostatnio usiadłam i rozdzielałam sobie pampersiki bo na ślub dostaliśmy też pampersy i tak je sobie poukładałam , takie małe różowe miękkie kapciuszki, różowe prześcieradełka na przewijak  a wczoraj byliśmy z mężusiem na małych zakupach i kupiłam śliczny biały smoczek z różowym wzorkiem :Serduszka: eh niby małe pierdołki a jak cieszą ;) i w sobotę robiłam porządki stare ciuchy wyrzucałam ,mój mężuś mi pomagał i sprzątał szafki z pierdółkami i tak zrobiłam sobie wolną szafkę dla naszej niuni i tam wszystko będę sobie już gromadziła ;D :skacza: a później wiadomo po remonciku wszystko przeniesie się do pokoju dla niuńki  ;) ;)
A dziś byłam na badaniach i u ogólnego bo mam w książeczce wpisaną wizytę u internisty więc musiałam się przejść a tam na poczekalni chorzy ludzie z grypą no masakra i weź tu siedź każdy kicha i prycha ehh a z badań maiłam krzywą cukrową zrobić no i słodko było aż za bardzo bo mi to wszystko niestety się cofało ,ale jak już to wypiłam to odczekałam godzinkę  a w czasie tej godziny siedziałam i no właśnie gadałam sama do siebie ,że jak już to wypiłam to dam radę to wytrzymam tą godzinę,żeby mi się wszystko nie wróciło spowrotem bo jeszcze raz nie chcę tego pić i dałam radę hihi ;) a w środę idziemy z mężem do gina  i mam nadzieję ,ze wszystko będzie dobrze ;)
Kochane uciekam robić kopytka z sosem grzybowym na obiadek bo mężuś śpi a niedługo do pracy będzie szedł :-\
Buziaki miłego popołudnia :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 31 Stycznia 2011, 18:15 »
Bedziesz sie chwalila co kupilas dla malej?Chodzi mi o zdjecia :D.

• zapaleniec
« Odpowiedź #70 dnia: 31 Stycznia 2011, 19:35 »
A więc wklejam ;D ;D
to jest kilka rzeczy dla Majeczki

[/URL]

A już nie mogę się doczekać kiedy siostrzyczka przyśle mi paczkę z rzeczami dla mojej niuni :) :) i stwierdziłam ,że za dużo nie będę kupowała bo już kilka osób się zadeklarowało,że już coś kupuje lub kupiło więc niedługo kupimy z mężem to co potrzebne ,ale wiem ,że się nie oprę jak coś fajnego znajdę ;) :D

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #71 dnia: 31 Stycznia 2011, 19:39 »
Chęć robienia zakupów dla maleństwa jest całkiem normalna. Ja też tak miałam, jak wpadałam do smyka, to zawsze musiałam coś kupić. I zawsze tłumaczyłam sobie, że przecież była wyprzedaż i ceny były takie, że aż żal było nie wziąć, albo ten bodziaczek był tak cudny, że musiałam go mieć.  ::) Zresztą tak mam do tej pory :glupek: Szalej, przecież nie ma nic przyjemniejszego niż zakupy dla naszych Skarbów.  :)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #72 dnia: 1 Lutego 2011, 08:20 »
Ja dostałam parę rzeczy od mojej siostry, ale muszę si w końcu wziąć za opracowanie listy wyprawkowej. Czy Ty taką sobie robiłaś?
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 1 Lutego 2011, 09:06 »
Sliczny jest ten smoczek rozowy :Serduszka:.
Eeee szalej szalej.W koncu to pierwsze dziecko  ;).Trzeba rozpieszczac hihi.
Ja pewnie bym wpadla w szal kupowania :P.
Ja meza bratanica miala przyjsc na swiat to jak weszlam do sklepu za wszytsko bralam sie :P.W koncu wyslalam malutkiem wielka pake ciuszków!A cooo , jak nie mam jeszcze swojego to inne trzeba rozpieszczac  :D.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 1 Lutego 2011, 11:52 »
Te zakupy... Jedna z najfajniejszych rzeczy przy oczekiwaniu na dziecko... ;D ;D ;D

Ja też czuję OGROMNĄ niemoc gdy mam się oprzeć jakiemuś zakupowi dla Anusi... Te ciuszki, akcesoria.... Nie można przejść obojętnie! :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #75 dnia: 1 Lutego 2011, 12:27 »
gosiek8513 dołączę i bardzo chętnie będę podczytywać Twoje potyczki :)

• zapaleniec
« Odpowiedź #76 dnia: 1 Lutego 2011, 13:41 »
jolanga :hello: witam serdecznie w moim wąteczku bardzo się cieszę,że jesteś :-*

monijane czytałam co trzeba kupić i chyba się wezmę,żeby tą listę sobie na papier przelać i wtedy będę mogła wykreślać co mam a co mi jeszcze zostało ;) ,żeby nabyć ;)
tylko mój mąż ciągle jeszcze jest pora a mi się obije o uszy a i tak do czegoś mi się rączka przyklei i nie puszczam tej rzeczy tylko kupuję hihi :skacza: później tłumaczę dla męża zobacz czy to nie jest słodkie takie śliczne malusie rzeczy a on na to ,że jest  ;) ;)
Kiedyś już dla męża powiedziałam jak mi ciągle mówił,że jest czas itp to ja mu na to ,że później z dużym brzuchem to będzie dla mnie problem,żeby wyskoczyć na zakupy ;) , chociaż pewnie bym nie odmówiła hehe ;D ;D
, ale wolę mieć wszystko wcześniej bo nie wiadomo  kiedy maleńka wyskoczy na ten świat  ::)
Agusia masz rację z tym rozpieszczaniem dzieciaczków ja tak wpadłam w szał zakupowy jak moja siostra miała urodzić a teraz będę kupowała dla swojej niuńki kochanej  :-*

A zakupy to dla nas dziewczynki frajda a teraz są takie śliczne rzeczy ehh

Jutro idę do gina i znów zobaczę moją księżniczkę malutką a wczoraj siedziałam na allegro i szukałam pościeli do wózeczka tylko nie wiem jak ja urodzę w maju czy kupić z polarku jakąś na  chłodniejsze wieczory :drapanie: tak się zastanawiam ,żeby kupić i taką i taką , całą pościel do łóżeczka z baldachimem ,ręczniczki chciałam śliczny z kubusiem lub dzwoneczkiem kupić taki po kąpieli,ale szukałam i znalazłam takie zwykłe a chciałam z kapturkiem ,ale muszę pochodzić po sklepach  ;D ;D
A już najbardziej sen z powiek spędza mi auto już bym chciała ,żeby było kupione bo mnie męczy już takie szukanie a później jeżdżenie i oglądanie :-\ :-\ masakra trochę to męczące a wiadomo auto i facet ::) ::) jak już kupimy to będę miała ulgę i mąz zajmie się bardziej pomocą w zakupach dla malutkiej chociaż sam już ogląda i się zgadza na rzeczy które chcę kupić  ;D ;D
Ok lecę zaraz męża obudzić bo wrócił z nocki :-\ :-\
Miłego popołudnia :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 1 Lutego 2011, 13:46 »
Ja na allegro widzialam piekna posciel do lozeczka!
Tylko dosc droga.Taka rowoa ahhh!
Do tego rozek z falbankami ;).
Fajny zestaw ... ale jak pisalam drogi.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 1 Lutego 2011, 14:01 »
Hmmm... ja teraz w ogóle pościeli do wózka nie kupuję. Wezmę ze dwa kocyki lżejsze (Bobasa albo Drewexu) i jeden mega cieplutki :) Myślę, że pościel to się przyda może później, więc na razie w to kasy nie inwestuję. Na jesień się pomyśli, bo przed nami wiosna i lato :) Może być tak, że nasze dziewczyny będą tylko w samych pampersiakach polegiwać albo tylko pod flanelką :)
Ale jak wolisz :) To tylko moja mała sugestia żeby teraz kasę wydać na coś innego ;D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #79 dnia: 1 Lutego 2011, 14:12 »
dziewczyny, a kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę dla maluszka? :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #80 dnia: 1 Lutego 2011, 15:55 »
Mogę dołączyć?

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #81 dnia: 1 Lutego 2011, 17:24 »
ja też nie kupuję pościeli do wózka,
w ogóle to zastanawiam się też nad pościelą (kołdra, poduszka) do łóżeczka bo i tego na początku używała nie będę  ::)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 1 Lutego 2011, 20:01 »
jolanga ja zaczęłam kompletowanie jak dowiedziałam się płci dziecka :) Coś ok. 23 tyg już miałam parę fajnych rzeczy dla Małej :) Ale dopiero teraz wyprawkowe szaleństwo zaczęło się na dobre... ;D ;D ;D

vonka ja kupiłam pościel, bo u  mnie w sklepie mega wyprz zrobili na Feretti :) A ja korzystam z każdej promocji/wyprzedaży ;D ;D ;D Zawsze to kilkadziesiąt złotych w kieszeni na coś innego :)

• zapaleniec
« Odpowiedź #83 dnia: 1 Lutego 2011, 20:04 »
maggi-80 pewnie,że można bardzo się cieszę,że dołączyłaś :-*

no to fajnie wiedzieć więc ja chyba tą pościel do wózeczka na drugi plan odłożę fakt po co dodatkowo kaskę wydawać  ;)
jolanga jeśli chodzi o wyprawkę to konkretną my z mężem dopiero będziemy robić na razie u mnie lista przejdzie na papier ;) a później zakupy chociaż takiej wiesz małe niewinne zakupy to już jakieś tam rzeczy od początku mi wpadają w rączki ;D ;D bo wiadomo to jest takie słodziuchne ,malutkie,ze trudno się oprzeć , mój i mojego męża pierwszy zakup dla naszej perełki to był jakoś na początku takie słodziutkie papućki  ;) i myślałam wtedy ,że będziemy kupować ,ale po wypadku męża ekscytacja minęła bo autko musimy kupić  :P :P cieszę się ale jak na złość nie można niczego znaleźć  >:(
no,ale jak idziemy do sklepu to teraz mężowi jak jeszcze nie było na tak dokładnie wiadomo ,że córcia to mi się przykleił do rączek taki śliczny kąplecik różowa sukienusia z bodami i stwierdziłam,że po badaniach prenatalnych kupimy ;D ;D no i drugi lekarz potwierdził,że córcia więc już niedługo będę dla niuńki kupowała rzeczy no i mąż już coraz częściej mówi o robieniu pokoju dla małej więc ja się cieszę :brawo: :brawo:
A jutro idę i będę się ważyła aż mnie strach dopada do 22 tygodnia przytyłam gdzieś ok6 kg a teraz mam taki wilczy apetyt,że szok ale i brzusio rośnie jak szalony :D

• zapaleniec
« Odpowiedź #84 dnia: 4 Lutego 2011, 21:11 »
 :) Witam Was dziewczynki ;)
W środę byłam u gina i się okazało,że niby 2kg schudłam ;D a normalnie wszystko bym jadła z przewagą na owoce i warzywa ;D
Z malutką wszystko dobrze u mnie również ta szyjka macicy co mi się zaczęła tak wcześnie skracać uspokoiła się więc jak na razie nie muszęmieć zakładanego krążka :)
Dziś się dowiedziałam,że 27 będzie chrzest mojej siostrzenicy i bardzo bym chciała jechać w końcu ją zobaczyć  :)
No a teraz przez ostatnie dni szukam inspiracji na zrobienie pokoiku dla malutkiej i jak na razie dla nas też ;) znalazłam już kilka fajnych pomysłów i przekształciłam je na własne teraz tylko trzeba się zabrać do robienia ;D

miłego wieczorku :-* :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 4 Lutego 2011, 23:09 »
W jakich kolorach chcesz miec pokoj dla maluszka?
Pochwal sie pomyslami Gosiu ;) ;) ;).

• zapaleniec
« Odpowiedź #86 dnia: 4 Lutego 2011, 23:40 »
A pokoik dla małej chciałabym coś w zieleni z jakimś jasnym odcieniem i mam kilka pomysłów wkleję kilka foteczek jakie znalazłam , myślałam również o tapecie na 2 ścianach a na 2 jasny kolor,ale wyjdzie w praniu ;D

[/URL]

[/URL]

[/URL]

kolorystyka taka mi się podoba
 :D :D
pokoik też mamy nie duży ,ale chciałam,żeby było ciepło i przytulnie w nim ;D

Miłego wieczorku papa ;) :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 5 Lutego 2011, 00:39 »
Bardzo ladna kolorystyka!Mi sie bardzo podoba :D.
Chociaz ja pewnie byl w roz poszla ;D.

• zapaleniec
« Odpowiedź #88 dnia: 5 Lutego 2011, 16:58 »
Aguś coś różowego na pewno będzie jakieś dodatki ;),
ale ściany raczej nie bo mój mąż pewnie w takim różu by nie czuł się zbyt komfortowo ::)
 :)
Wczoraj Agusia mi narobiłaś ochoty na placuszki i dzisiaj zrobiłam ;D ;D pychota ,ale chyba przesadziłam z robieniem bo gdy mąż wyszedł do pracy to ja tak źle się poczułam,że tylko zdążyłam złapać telefon i położyć się na łóżku tak się wystraszyłam  bo zostałam sama w domku i normalnie miałam taki odlot ,że szok,ale poleżałam i troszkę przeszło teraz na chwilkę się podniosłam,ale zaraz idę z powrotem się położyć dobrze ,że wczoraj sprzątnęłam a dziś jeszcze trochę mężuś zrobił ;)
miłego weekendu  :-* :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 6 Lutego 2011, 00:03 »
Gosiu oszczedzaj sie   ;) ;) ;).
Aaa bo Wy z dzieckiem bedziecie miec pokoj ?To tez bym wtedy calego nie malowala na rozowy ;).Te odcienie ktore wybralas sa naprawde ladne.
Wozeczek masz juz jakis na oku ?
Juz coraz mniej czasu , jeszcze chwilka i Majeczka bedzie z Wami na swiecie  ;).