Autor Wątek: pomysły na film ze ślubu  (Przeczytany 20232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Uatrakcyjnienie filmu z wesela
« Odpowiedź #60 dnia: 7 Października 2005, 22:32 »
Cytat: "Agnieszka32"
Demka, wyslesz mi to na ten adres, który Ci podałam?

Agnieszko wysłałam to już dość dawno- dziwne, że nie doszło... Hmm...W prawdzie pierwszy mail nie doszedł, bo podając mi adres przestawiłaś literki, ale gdy dostałam raport o niepowodzeniu w wysyłaniu przesłałam jeszcze raz... W takim razie spróbuję wysłać raz jeszcze...

ps. napisz czy doszło...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #61 dnia: 21 Lutego 2006, 16:31 »
mam nadzieje, ze nie powtarzam tematu (nie znalazłam takiego, ale moze coś przeoczyłam)...
Jak myślicie, co zaproponować kamerzyście, zeby uatrakcyjnić nagranie?

Na początku filmu będzie najpierw przedstawienie nas, świadków, rodzicow i chrzestnych - w tle muzuczka.
Na koniec "przeżyjmy to jeszcze raz".
Co jeszcze można dołożyć?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Lutego 2006, 16:43 »
My mamy taki pomysł…czy wypali nie wiadomo. Naszym kamerzystom (nie wiemy, który z dwóch będzie nas kręcił) się podoba.
Często jest tak, że przygotowania do ślubu (ubieranie się) jest montowane w ten sposób, że przy Pannie Młodej jest to na modłę romantyczną (odpowiednia muzyka, zwolnienia itp.), a u Pana Młodego na wesoło (skoczny podkład, przyspieszenia itd.)
My chcemy dokładnie na odwrót. Czyli moje przygotowania w postaci wesołego, dynamicznego filmu chociażby niemego. Np. wpadam do domu z dżinsach, moich martenach, torbą lekarską lub innym tobołem, a Świadkowa wymownie pokazuje na zegarek (tu napis „Lilka za 30 minut wychodzisz za mąż”). Ja łapię się za głowę   :Olaboga:  , a potem ( tu już w skrócie, żeby nie zdradzać scenariusza) migawki z ubierania sukni…oczywiście bez golizny. A Misiek odwrotnie….spokojnie, z namaszczeniem…dystyngowanie i romantycznie.
Nie wiemy czy tego nie położymy ….ale spróbować warto.
Być może przerośnie to nasze talenty aktorskie.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #63 dnia: 21 Lutego 2006, 17:07 »
świetny pomysł! Myślę, ze na pewno wam wyjdzie! Ty masz chyba cięższą rolę - ja chyba zaraz zaczełabym się śmiac ;)

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Lutego 2006, 15:34 »
Cytat: "Aniołek"
Na początku filmu będzie najpierw przedstawienie nas, świadków, rodzicow i chrzestnych - w tle muzuczka.
Na koniec "przeżyjmy to jeszcze raz".

Nic nowego nie wniosłaś aniołku, tak filmy z wesela wyglądają  :wink:

mrówko, świetny pomysł :)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Lutego 2006, 15:40 »
Cytat: "okruszek"
Nic nowego nie wniosłaś aniołku, tak filmy z wesela wyglądają

wiem, dlatego prosze o jakieś pomyśly, zeby to uatrakcyjnić, bo tak to bedzie nudne jak flaki z olejem...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Lutego 2006, 16:22 »
hmm co mi jeszcze przychodzi do głowy...średnio oryginalne, ale może komuś przypadnie do gustu.
Wywiady z gośćmi weselnymi, ale prowadzone przez Państwa Młodych. I tak np Młoda z teściami, chrzestnymi Młodego i z jego najbliższymi przyjaciółmi, a Młody na odwrót....
Taka próba urozmaicenia znanego już pomysłu. Pytanie tylko, czy Młodzi znajdą na to czas....ale kto chce może spróbować....My chyba spróbujemy, o ile mi sie Misiek zgodzi bo to pomysł dosłownie sprzed minuty, jeszcze nie poddany wspólnym obradom.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Tagusek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: dawno temu
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Lutego 2006, 22:46 »
Hej!
Ja kiedyś widzialam film który zaczynal się od tego jak Mlodzi wybierają obrączki, oglądają suknie ślubne, garnitur itd. czyli przygotowania. Tylko to chyba trzeba kręcić dużo wcześniej, ale bylo bardzo sympatyczne. W końcu jak ktoś ma kamerkę to może sam sobie nagrać (powiedzmy przy pomocy znajomych  :D) a potem dać kamerzyście ten film i on coś z tego zrobi.
 :lol:
UŚMIECHNIJ SIĘ - JUTRO TEŻ JEST DZIEŃ

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Lutego 2006, 22:49 »
tagusek, bardzo fajny pomysł!!!Tylko faktycznie trudne do realizacji...Obraczki juz mamy, sukienkę tez...Ale filmujemy swoja kamerą np. przygotowywanie zaproszeń. Tylko, ze my mamy duzo gorszą kamerę, wiec nasz film by sie odznaczał od tego "fachowego". qrde, szkoda, bo pomysł super!

Offline Tagusek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: dawno temu
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Lutego 2006, 22:57 »
obraz z gorszej kamery można dodać do filmu jako np. efekt starego kina i już nie widać że wyjściowy obraz byl gorszy. Dajcie kamerzyście swój filmik a on coś wymyśli (mam nadzieję  :mrgreen: )
UŚMIECHNIJ SIĘ - JUTRO TEŻ JEST DZIEŃ

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Lutego 2006, 23:18 »
moze i masz rację...Jedziemy w weekend do wypożyczalni zamówić dodatki.Będę wiec tam zakładać sukienkę - można ściemnić, ze dopiero ją kupuję  :wink:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 23 Lutego 2006, 00:51 »
...bardzo pomysłowe....szkoda, że nie mamy kamery  :cry:
— Richard M. Devos

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #72 dnia: 23 Lutego 2006, 06:34 »
Cytat: "Tagusek"
Mlodzi wybierają obrączki, oglądają suknie ślubne, garnitur itd. czyli przygotowania.

ja ze swoim filmowcem jestem tak umówiona :)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #73 dnia: 23 Lutego 2006, 07:06 »
Mi osobiscie nie podobają się wywiady z gośćmi - tego u mnie na pewno nie bedzie :!:  Nie chcę również na kasecie tego naszego ubierania się, nie nagrywamy też żadnego filmu w plenerze typu randka w parku :lol:  Na początek kasety chcemy dać kilka naszych zdjęć, począwszy od naszego dzieciństwa, skończywszy na naszych wspólnych aktualnych fotach. Oczywiscie będą przedstawieni nasi rodzice i swiadkowie. Co jeszcze - nie wiem :lol:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Lutego 2006, 09:28 »
U nas nie było żadnych udziwnień w sumie....żadnych przygotowań, przedstawiania rodziców, świadków, reżyserowanych scenek itp... film zaczyna się u mnie w domu, tuż przed błogosławieństwem; taki typowy dokument...wywiady niby są, ale raczej w formie życzeń dla nas, na końcu krótki teledysk.....wiem, proste to wszystko, ale my właśnie tak chcieliśmy.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Lutego 2006, 11:18 »
My mamy dać naszemu kamerzyście nasz filmik z wakacji z nad morza i nasze zmagania narciarskie na stoku w górach i oczywiście filmik z naszych zaręczyn. :serce:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Lutego 2006, 13:10 »
Jak się czujecie przed kamerami? Mnie one stresują. Potem oglądając siebie zawsze patrzę bardzo krytycznie, jak wyglądałam, co i jak mówiłam... Po prostu ostra samokrytyka. Dlatego cieszę się, że u nas nie będzie kamery, w każdym razie nie będzie profesjonalnej. amatorskie kamerki gości mnie nie interesują, niech tam sobie kręcą (jesli ktoś weźnie w ogóle kamerę).

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #77 dnia: 23 Lutego 2006, 13:14 »
Ja nie lubię siebie oglądać - też jestem bardzo samokrytyczna!
Ale dzień ślubu i wesele - to co innego! Baaardzo się sobie podobam na zdjęciach i na kasecie z tego dnia (mało skromnie to brzmi ale tak jest!). Byłam wtedy taka szczęśliwa, radosna, uśmiechnięta - i fajnie to widać  :D  I wcale nie zauważałam pana kamerzysty - wtopił się w tło  :wink:

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Lutego 2006, 13:20 »
U mnie teledysk z imprezy jest na początku nie ustalaliśmy tego przy montażu z kamerzystą ale w upływem czasu zaczynam doceniac jego pomysł :P .
Jak mnie cosik weżmie to włączam początek i j wszytko wiem i już mi się nie chce ogląć całego filmu "na suwaku".
Nasz film kończy się rozmową z tanczącą parą króra złapała welon  i musznik tj Czarownicą i Boryskiem (którzy wzieli slub 1.10.2005 - kto by wtedy pomyslał :shock: ) i obowiązkowo lista wystepujących dziobów :wink:  więc klasycznie :mrgreen:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Lutego 2006, 13:37 »
Cytat: "groszek"
Jak się czujecie przed kamerami? Mnie one stresują.

Mnie wogóle nie stresują. Ale to pewnie dlatego, że czesto korzystamy z kamery. Nie wyobrażam sobie wyjazdu na wakacje bez kamery jak i również wszelkich uroczystości rodzinnych. Może dlatego mnie to nie stresuje. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Lutego 2006, 14:14 »
wczoraj oglądałam ciekawy film z wesela (niestety płytki kiepskiej jakosci, wiec sie zacinały i wszystkiego nie zobaczyłam). Było duzo wstawek, ktorych wcześniej nie widziałam. Ale tego wszystkiego bylo za duzo-na 4 płytach dvd! samych tańców zdecydowanie za mało!!!! ale pewne rzeczy bedę chciała ściagnąć.

1. płyta:
- krótki filmik przedstawiajacy rodzinę Mlodych-każdy kręcony w ich domkach
-filmik symulujacy zapoznanie sie młodych (fajny)
-symulacja zaręczyn (świetny plener, dobry podkład muzuczny, przy tym ciekawe przyspieszenia i zwolnienia)
-kartki, ktore do siebie wysyłali przez ten czas
- album ze zdjęciami od dzieciństwa po wspólne
-filmowana sala, wnętrze chłodni, alkohol itd.
- ubieranie Młodych (to tak też tak inaczej zrobione-fajnie). gdy młody sie ubrał, włączył TV i na ekranie widział swoja przyszłą zonkę, ktora mówi, ze go kocha i czeka, zeby po nia przyjechał.

2.płyta- kościół
-ciekawe wstawki, np. w czasie przeistoczenia podłozony jest ilkunastosekundowy filmik, jak to Jezus łamie chleb (a w tle głos księdza)
- w pewnym momencie (juz po przysiedze) jest zbliżenie na Mlodego i na Mlodą (naprzemiennie), wyciszenie, a w to miejsce jest włożona piekna recytacja (w meskim wykonaniu) jakiegoś wiersza (chyba Twardowski, ale nie jestem pewna).Super to wyglada. Będę chciała to pokazac swojemu kamerzyscie.

3.płyta
-wywiady, ktore sa straszne
-podkładana inna muzyka (tak ze 2 razy), przyspieszenia, zwolnienia. Podoba mi sie jak ta kamerzystka kręciła w czasie lambady same tyłki babeczek - podłożyła pioseneczkę "so sexy" i operowal zwolnieniami i przyspieszeniami. supeeeer!
-Młodzi uciekaja z sali, co chwile się całujac, pojawiaja sie napisy, ze ida skonsumować malżeństwo
4.płyta - poprawiny (nic ciekawego).

Jak mi sie jeszcze cos przypomni, dopiszę.

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Lutego 2006, 16:46 »
Ja z kolei widziałam ostatnio filmik ślubny, w którym kamerzysta wykazał się niamałymi zdolnościami reżyserskimi... :) Oprócz standardowych elementów takiego filmu nakręcił z młodymi wymyśloną historię ich poznania się... Zaczyna się od tego, że przyjaciółka młodej jest dziennikarką "Teleexpressu" i donosi o zaginięciu znanej amatorki rowerków wodnych i jej cudownym ocaleniu... Po czym zapowiada relację z tego zdarzenia... Mieszkamy nad morzem, więc wszystko było super zrobione... Młody ubrał się w mundur z WSM Szczecin gdzie studiował i jako kapitan okrętu (poprosili o to któregoś z wynajmujących statki wycieczkowe) wsiada na niego w porcie, a następnie steruje z mostka... W tym czasie na skałach sfilmowana przyszła panna młoda pisze i wysyła list w butelce... List wyławia kapitan... patrzy przez lornetkę i na brzegu bezludnej wyspy dostrzega wdzięczącą się do niego dziewczynę... Dobija do brzegu.. poznają się (wszystko jak w niemym filmie łącznie z trzepotaniem rzęsami włącznie :) ) i on bierze ją na ręce i zanosi na pokład statku... Na końcu napis żyli długo i szczęśliwie... Wszystko nakręcone rewelacyjnie i z takim poczuciem humoru że normalnie leżałam na kanapie oglądając to  :lol: .Ponoć kamerzysta sam podpowiada i wymyśla młodym scenariusze do takich filmików... Aż zapragnęłam sama mieć takie cacuszko na swoim DVD :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Lutego 2006, 16:59 »
Hmmm... to ja chyba jestem jakaś dziwna. Bo dla mnie najciekawszym filmem z mojego ślubu i wesela będzie taki, na ktorym nie będzie żadnych udziwnień, cała msza w kościele, życzenia pod kościołem, pierwszy taniec i tyle! Pan kamerzysta niech coś zje i jeśli chce, to jest wolny.

Dla mnie ten film będzie i tak najciekawszy na świecie, a innym nie musi się podobać, bo i tak nikomu poza najbliższą rodziną nie planuję go pokazywać

Gdyby nie to, że chcę mieć nagraną całą mszę w kościele, to zrezygnowałabym z kamery.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Lutego 2006, 19:49 »
ja właśnie obejrzałam film z wesela, który kręcił "mój" kamerzysta...Jestem podłamana-nie podobają mi sie efekty, ale przede wszystkim jakośc jest fatalna!!!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Lutego 2006, 21:30 »
Aniołku, może jeszcze jest czas zmienić kamerzystę...zastanów sie, skoro nakręcił jednego gniota....to drugiego też może.
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #85 dnia: 28 Lutego 2006, 22:00 »
A mną targają sprzeczne uczucia, raz nie chcę kamery (peszy mnie, duży koszt za cos dobrej jakości), a drugiej strony, jak czytam o niektórych pomysłach, kusi mnie to... ale jednak będzie bez... mamy za to fotografa i ma nam zrobić mnóstwo fotek.

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #86 dnia: 28 Lutego 2006, 22:09 »
ja pasjami mogę oglądać filmy z wesel-nawet ludzi, których nie znam! A filmy z wesel moich siostr to znam na wylot! Nie wyobrazam sobie bez niego mojego wesela- taka trwała pamiątka. Wiele rzeczy po prostu nie mozesz zobaczyć w trakcie wesela czy ślubu, a na filmie to zobaczysz... Naprawde warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #87 dnia: 28 Lutego 2006, 22:42 »
azurra....uchwyciałas dokładnie to, czego ja oczekiwałam po swoim folmie z wesela....dokument, nic poza tym....
Groszku...ja tez byłam totalnym przeciwnikiem filmu, sporo było na ten temat rozmów...i wiesz co, teraz juz nie żałuję, bo np. na filmie miałam pierwszy raz sposobnośc wrócic do kościoła...tam miałam totalny zanik pamięci, zupełna pustka i zero wspomnień....teraz juz wszystko wróciło.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #88 dnia: 28 Lutego 2006, 22:49 »
Agnieszka, ja tylko dlatego się na kamerzystę zdecydowałam, że wiem, że z emocji z kościoła niewiele zapamiętam...

Jeżeli kogoś kamery peszą, to może chociaż właśnie sobie mszę nagra? Wydaje mi się, że to warto mieć uchwycone. Jeden taki dzień w życiu.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #89 dnia: 1 Marca 2006, 11:30 »
Wiecie, jak myślę o ślubie, w kościele , składanie przysięgi, to jestem całkowicie spokojna... naprawdę. Nie przewiduję tremy. Na samą myśl nic a nic się nie denerwuję.