wczoraj oglądałam ciekawy film z wesela (niestety płytki kiepskiej jakosci, wiec sie zacinały i wszystkiego nie zobaczyłam). Było duzo wstawek, ktorych wcześniej nie widziałam. Ale tego wszystkiego bylo za duzo-na 4 płytach dvd! samych tańców zdecydowanie za mało!!!! ale pewne rzeczy bedę chciała ściagnąć.
1. płyta:
- krótki filmik przedstawiajacy rodzinę Mlodych-każdy kręcony w ich domkach
-filmik symulujacy zapoznanie sie młodych (fajny)
-symulacja zaręczyn (świetny plener, dobry podkład muzuczny, przy tym ciekawe przyspieszenia i zwolnienia)
-kartki, ktore do siebie wysyłali przez ten czas
- album ze zdjęciami od dzieciństwa po wspólne
-filmowana sala, wnętrze chłodni, alkohol itd.
- ubieranie Młodych (to tak też tak inaczej zrobione-fajnie). gdy młody sie ubrał, włączył TV i na ekranie widział swoja przyszłą zonkę, ktora mówi, ze go kocha i czeka, zeby po nia przyjechał.
2.płyta- kościół
-ciekawe wstawki, np. w czasie przeistoczenia podłozony jest ilkunastosekundowy filmik, jak to Jezus łamie chleb (a w tle głos księdza)
- w pewnym momencie (juz po przysiedze) jest zbliżenie na Mlodego i na Mlodą (naprzemiennie), wyciszenie, a w to miejsce jest włożona piekna recytacja (w meskim wykonaniu) jakiegoś wiersza (chyba Twardowski, ale nie jestem pewna).Super to wyglada. Będę chciała to pokazac swojemu kamerzyscie.
3.płyta
-wywiady, ktore sa straszne
-podkładana inna muzyka (tak ze 2 razy), przyspieszenia, zwolnienia. Podoba mi sie jak ta kamerzystka kręciła w czasie lambady same tyłki babeczek - podłożyła pioseneczkę "so sexy" i operowal zwolnieniami i przyspieszeniami. supeeeer!
-Młodzi uciekaja z sali, co chwile się całujac, pojawiaja sie napisy, ze ida skonsumować malżeństwo
4.płyta - poprawiny (nic ciekawego).
Jak mi sie jeszcze cos przypomni, dopiszę.