Autor Wątek: "Spotykasz kogoś przez przypadek,a okazuje się,że czekałeś na niego całe życie"  (Przeczytany 18116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
Ja też bym mocniej podkreśliła oczy :D bo masz je baaardzo piękne :D

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
23

Dziękuję :)
No właśnie widzę, że coś duużo tego się powysyłało  ??? chyba miałam problem z komputerkiem :P wybaczcie :)

Mam bardzo duży problem z cerą... i właśnie nie wiele jest widoczne na zdjęciach :)

Makijaż jest tak prawie w ogóle nie widoczny na fotkach, bo taki aparat :P Ale w rzeczywistości był bardzo mocny. Trzy razy go wzmacniałyśmy ;) Jak mnie wieczorem PM zobaczył to stanął w drzwiach jak wryty ;) I myślę, że nie ma sensu go wzmacniać, bo jak jest za mocny to zaczynam wyglądać jak dżdżownica jakaś z wyłupiastymi małymi punktami zamiast oczu :P

A wszyscy, którzy widzieli na żywo makijaż byli naprawdę zachwyceni, więc myślę, że przy takim zostanę :) naprawdę zdjęcia tego aż tak nie oddają i są rozświetlone...Tu widać jakby był lekko złoty, a złoty był bardziej przy wewnętrznej części oka, a na zewnątrz mocniejsza czekolada...rzęsy tu są średnio długie, a naprawdę to wyglądało, jakby je miała na kilometr :P

Myślę, że nasz fotograf ma lepszy sprzęt ;)

Po weekendzie chcemy jechać na rozmowę z fotografem i kamerzystą...o czym powinnam pamiętać? Co ustalić? Jakie są najczęstsze błędy foto-video? Żebym tylko o niczym nie zapomniała... ::)

A jakie macie plany na weekend?

Buziaki Kochane :)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Z makijażem zrób tak jak uważasz, żebyś się dobrze czuła...
Odnośnie kamerzysty/fotografa -to to są profesjonaliści i to raczej oni będą Ci mówić co i jak.
Ustal godzinę ich przyjazdu do Ciebie/do PM. No i powiedz tego oczekujesz. Nie zaglądanie do talerzy, nie kamerowanie gości jak jedzą - co tylko chcecie. Z resztą wszystko wyjdzie w praniu podczas tego dnia oni podpowiadają jak się ustawiać w niektórych sytucjach, co po sobie. Początek filmu jak zacząć, potem żeby ładna końcówka była. Zdaj się na nich  8)

Offline kaassia

• Chuck Norris
No tak...ale ja chciałabym wiedzieć już wczesniej tak na wszelki wypadek, żeby głupot nie narobić :( Tym bardziej, że tak jak mówiłam wcześniej, nie mam do nich zaufania, bo nie zrobił na mnie dobrego wrażenia kamerzysta :( Gdyby to wtedy ode mnie zależało to bym wyszła i nie wracała....być może to tylko pierwsze wrażenie...no ale wiesz... Wole dmuchac na zimne i chciałabym żeby było idealnie... :P

Podpowiedzcie coś... :blagam: :blagam: :blagam:

Jadę zaraz do cukierni z mamą wszystko ustalać :)

Tak dużo przysiadłam na komputerku, bo u nich jestem :P Bo mój limit z powodyu bukietów prawie się wyczerpał :(

Miłego wieczorka :D

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Obejrzyj sobie ich filmiki i zdjęcia i zobacz co ewentualnie Ci się nie podoba :) A tak to skoro ich wybrałaś musisz im zaufać :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
22

Straszne mam zamieszanie...
A jakie plany na weekend macie?

Miłego wieczorku, lecę oglądać Garfilda :P
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris
Wczoraj były równiótkie 3 tyogdnie!!!

20

Bardzo dużo się dzieje i na nic czasu nie mam...

Wczoraj była u nas ciocia... Ciocia robi biżuterię i zrobila jedną specjalnie dla mnie...kryształy svarovskiego, kolia, bransoletka i kolczyki...absolutnie piękne i delikatne  jednocześnie baaardzo widoczne :D To będzie "coś pożyczonego"

Dziś byłam z PM na mszy u nas w Kościele, bo tak to nogam studia i milion innych powodów...no i jesteśmy załamani. Tego nie da się opisać...
Po bokach od dywanu są ławki...i po obu ich stronach są wielkie pale z drewna, które nad ławkami sa ze sobą połączone byle jak kawałami drewna - że niby rusztowanie! I te wielkie pale trzymają caaały sufit obłożony kawałami desek... :o :o :o
I jak ja ma teraz ten Kościół zrobić do takiego stanu, żeby dało się w nim wziąć ślub?! Przecież to jest przerażające... :'( :'( :'(

Nie mam pojęcia co zrobić  ??? No i tak, żeby mnie ozdabianie Kościoła nie wyniosło z 1000zł!!!

Agatkooooo...i jak Twój głos bedzie sie tam rozchodził? Jak to będzie brzmiało?! Ale jestem absolutnie załamana.... :(

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
Czyli w kościele remont, tak?? Hmm... to jest chyba jedna z tych rzeczy, której nie da się przewidzieć.  Może się w dwa tygodnie uwiną jeśli to nie jest jakiś wielki remont. A jeśli nie to głowa do góry nie to jest przecież najważniejsze.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline kaassia

• Chuck Norris
18
- już 2 z przodu straciłam :P

No niestety remont bardzo duży i na pewno się nie uwiną wcześniej :(

Bardzo dużo się dzieje...Dziś znowu do lekarza...
Kupiła nam babcia zamiast kwiatów Księgę Gości :D Tak ją namówiłam, bo chciała coś zamiast kwiatów, ale nie miała pomysłu co, no to pojechałyśmy razem i kupiłyśmy :D

Kupiłam też dyplomy dla świadków :D
I podwiązkę już też dziś kupiłam :D
Byłam w salonie sukien ślubnych, mieli tam remont niedawno,ale jest już czynny, więc ustalimy przymiarkę... :P

Ale jak rozpisałam sobie o czym jeszcze muszę pamiętać...to koszmar!!!

Znów kilka osób odpadło z gości :(
Więc zaraz pójde do rodziców i kolejne dogadywania wszystkiego...ja bym wolała, żeby już był ten dzień  ;D

A co u Was Kochane?
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
Coraz wiecej zalatwione  ;D

A kiedy masz przymiarke?

Offline kaassia

• Chuck Norris
17

We wtorek po południu. Rano bedę miała fryzjera.
Dziś kupiliśmy winko do obiadu czerwone :D
Generalnie bardzo dużo się dzieje...

Coraz więcej gości nam odpada :(
A jutro idziemy wstępnie płacić za salę i ustalać kilka szczegółów...
Czekam na informację kiedy do florystki, która jest też dekoratorką...i będzie dekorowac nam Kościół...

Mam dość :P

No i umyłam dziś okna w salonie :D

Miłego dnia :D

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
o kurczę, jak to już blisko godziny zero  ;D :P
Szkoda, że tyle gości Wam odpada. Ja się tego właśnie boję  ::)

Zostawiam buziaki  :-* :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
oj ale Ci zazdroszczę tego czasu, zamieniłabym się :)

Offline neta88sc

• maniak
czas leci :P z gośćmi to kapa... pewnie ten sam problem będzie mnie dotyczył... kiedyś :P

życzę teraz dużo siły :) na pewno się przyda :* buziaki :)

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
W końcu jedno okno umyte  ;D Gratulacje
Oj Kaśka teraz to Ci zleci  :D
Też bym się zamieniła - to piękny czas :) Cieszcie się nim...
No i lepiej, że goście teraz rezygnują niż poprostu w dzień wesela nie przyjadą  >:(. Ja tak miałam i jest jeszcze gorzej niż jakbym wiedziała chociażby rano w dniu ślubu  >:(.
To 3mam kciukasy za dalsze przygotowania  :-*

Offline magda19285

• uzależniony
Serduszko ma racje lepiej teraz niz w dniu wesela tak jak bylo u mnie  :-[   9 osob nie przyszlo nie wiadomo dla czego ...nie powiem bylo mi przykro

Wiec lepiej wiedziec wczesniej  :-*

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
tak tak lepiej teraz niż w dniu wesela widzieć puste miejsca  :-\
zostawiam buziaki z siłami  :-* :-* :-*

Offline kaassia

• Chuck Norris
16

Ylka   no blisko blisko...mi akurat tego mówić nie trzeba, już po nocach nie śpię, co dzień od 5 kręcę się i wiercę w łóżku, a chodzę spać po wypiciu melisy....

Ciri  nie masz co narzekać! ;)

Neta  dziękuję... :)

Serduszko  umyłam już wszystkie okna i w każdym mam nową firankę (wszystkie ukradzione babci :P tyle co je w zeszłym roku kupowała :P )  Co do zamiany, Ty też nie masz co narzekać... Owszem, lepiej że goście teraz rezygnują, ale szkoda, że akurat dzwonimy, bo coś tam chcieliśmy zapytać, ustalić, przekazać i jest "no właśnie miałem/am do Ciebie dzwonić" ???

Magda  Ehhh...czy ludzie w ogóle sobie nie zdają sprawy z tego, na co narażają Parę Młodą i często ich rodziców? Przecież te Twoje 9 osób to można by liczyć już na ponad 1500zł razem z wódką i w ogóle :/

Marenko  dziękuję :)

Ogólnie dzieje się zbyt dużo :P

Nie sypiam po nocach. Wino kupione, byliśmy dziś na sali, zapłaciliśmy wstępnie za gości, których mamy już na 100% potwierdzonych, reszta dwa dni przed weselem. Kilka rzeczy ustalone, np. kolor zasłon i stołów złoty, bo idealnie komponuje się z salą, moją suknią i wszystkim innym ;) winietki, rodzice nas będą witać itp itd...

Byliśmy też w kwiaciarni u tej dekoratorki, którą ciocia wynajmuje (bo ona ma kwiaciarnię i jest też florystką), ale była jej pracownica, absolutnie chamska. Pytamy czy to kierowniczka, czy nie i czy ona czy nie ona będzie dekorować nam Kościół. Ona na to, że szefowa. No to się pytam, kiedy będzie szefowa, bo nie bedę z opryskliwą małpą gadać. A ta, że pod koniec przyszłego tygodnia  ??? :o
Mama do niej, że my mieliśmy też rozmawiać o bukietach i czy u niej można to zamawiać czy nie. Ona na to, że tak, że "bukiety od 100zł, w zależności czy w mikrofonie (tu podała jakieś 10 różnych nazw w czym może być bukiet których nie znam i nie rozumiem, a wymówiła je z prędkością karabinu maszynowego) i ze można wybrać z kwiatów sezonowych, które tu widać" i pokazała na to co miała przy sobie.

Padło jeszcze kilka słów o tym,że ja mam już bukiet wybrany, bo przecież z małpą gadać naprawdę nie zamierzam i poszliśmy.

Ta da!

Mam dość...

Wróciłam niedawno do domu od rodziców, zapaliłam jakieś 10 podgrzewaczy w łazience, muzyka z komputerka i leżałam w tej wannie z godzinę. Nie pomogło... Jestem strzępkiem nerwów...nic mi nie pomaga, nic nie idzie tak jak bym chciała, wszystko się komplikuje.
16 dni do ślubu, a ja nadal nie opalona, nic nie jest gotowe, nic nie jest załatwione, na nic czasu nie mam...nawet pończoch jeszcze nie posiadam!!! Generalnie jestem wykończona i spróbuję pójść spać...

Tata ma jutro urodziny...

Dobrej nocy Kochane :)

Trzymajcie kciuki...

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Kaśka - oddychaj przede wszystkim nie zapominaj o tym  ;D. Policz do 10. Usiadź, ogarnij się, żebyś nie zwariowała  ;D.
Nerwy są przed ślubem, ale napewno wszystko zorganizujecie. I będzie cudnie  ;D
Pończochy zleć komuś żeby kupił najlepiej 2 albo 3 pary- bo to nigdy nie wiadomo  ;) (mama wciągnij w przygotowania, niech troszkę pomoże i poczuje się docenioną). Opalić się  ??? Stawiasz na solarium  ??? No to już byś musiała lecieć, tylko uważaj, żebyś się nie spaliła i żeby Ci skóra w dzień ślubu przypadkiem nie schodziła, myślałaś o natryskowym  ??? Tak jak pisałam u siebie ja zrobiłam eksperyment dwa dni przed ślubem - i udało się a przecież mogłam wyglądać jak z "kupą" na twarzy ;)
Pamiętaj o tym, że jesteśmy z Tobą, 3mamy kciuki i służymy pomocą  ;D

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
no właśnie oddychaj  ;)
spokojnie wszystko będzie dobrze, rozpisz sobie wszystko na kartce, nawet najdrobniejszą rzecz żeby o niczym nie zapomnieć i spokojnie, tak jak to mówi moja mama "tylko spokój może nas uratować" więc weź na luz i uśmiechnij się  ;D trzymamy kciuki żeby wszystko się udało :ok:

JoanMo
  • Gość
Ja, jeśli mogę jakkolwiek Cię pocieszyć i uspokoić, napiszę tylko, że po weselu powiesz sama do siebie: "i po co było tyle nerwów"? :) Mnie przed ślubem kolega tylko powiedział, żebym niczym w ogóle się nie przejmowała, bo my, jako para młoda mamy tylko ładnie wyglądać i się uśmiechać, a nerwy mamy zostawić świadkom, rodzicom i organizatorom :) Także nie denerwuj się, bo się jeszcze rozchorujesz przed tym dniem, a nie warto ;)

Offline magda19285

• uzależniony
Postaraj sie nie denerwowac  :-*

Wiem ze to nie jest latwe ja tez nie sypialam po nocach ciagle myslalam czy wszystko bedzie ok a czego jeszcze nie mam .... a teraz wiem ze bylo to bez sensu ...szarpalam sobie nerwy tylko co dalo efekt prawie omdlenia na wlasnym slubie ...teraz z checia bym cofnela czas i sie nie denerwowala ale ni dy rydy

Wiec oddychaj gleboko wszystko bedzie dobrze  :-* :-* :-*

Offline kaassia

• Chuck Norris
Wdech wydech wdech wydech   -   15 dni

Serduszko   Staram się pamiętać o oddychaniu ;)
Pomoc moich rodziców jest absolutnie niedoceniona! Są niesamowici! Dzień w dzień razem z nami, a właściwie to ze mną wszystko załatwiają (PM w pracy od 13 do około 23-24) Solarium i natrysk odpadają z powodu mojego pooperacyjnego palca :( Stawiam raczej na chusteczki opalające :P

Marenko  mam wszystko rozpisane...i średnio pomaga - tylko mnie przeraża wielkość listy :P Ale mam nowe motto na najbliższe 16 dni - "TYLKO SPOKÓJ MOŻE NAS URATOWAĆ" :D

JaonMo   Ciekawe podejście ;) Może uda mi się coś wziąć sobie do serca ;)

Magda   Dzięki...Ja naprawdę robię co mogę z tym oddychaniem! Pełna wentylacja! Tyle już powietrza wciągnęłam, że aż mi brzuch sterczy :P A może to od czekolady i innych słodyczy?  :drapanie:

Wczoraj wieczór posmarowałam się chusteczką opalającą. Super efekt, gdyby nie to, że ciut nie równo :P

Dziś Taty urodziny...
Rano ( oczywiście o 5) zaczęłam swój taniec - wszystkie możliwe pozycje i opcje leżenia...Sid leniwiec przy mnie wymięka. O 8 PM wyrzucił mnie z łóżka :( miał dość wałkowania, bo nie mogąc się ułożyć, potraktowałam go jako część łóżka i poduszkę, ale rzucałam się z miejsca na miejsce jak ryba bez wody :P co absolutnie doprowadziło go do szaleństwa!

Tak więc poszłam robić śniadanie, patrzę a tu kupiony wczoraj chlebek już spleśniał!  :o
No to ubrałam się i do piekarni :) Patrzę, a tam moje ukochane rogaliki były! No to dwa wzięłam i chlebek bukowy. Rogaliki z czekoladą - ewidentnie nutella! I taaak dużo jej! I jeden gryz a ona wszędzie wypływa, a ja ją zjadam! I tak cały czas :D Kooocham to!!!

Obudziłam PM'a i po śniadanku poszliśmy najpierw do lekarza. On do ogólnego ja do gina po tablety i do Taty urodzinki. Obiad wspólny i PM do pracy, a my do kina :P Piła 3D! Po drodze do kina wstąpiliśmy do pralni, oddałam koszule PM ślubne, bo nowe to niech upiorą i uprasują, żeby były przyjemne, a później kupiłam 2 pary pończoch i kino (mama dziś do późna w pracy). Straszny film, trzeba mieć mocny żołądek, ale jak facet miał sobie usunąć zęby, to pękałam ze śmiechu!!! Wiecie...jestem asystentką stomatologiczną i po prostu myślałam, że umrę tam! Genialne sceny, a później ludzie panikują przed wejściem do stomatologa ;)
No i do domku, i usiadłam na komputerku jak trochę ogarnęłam dom i zrobiłam sobie maseczkę. PM mój wróci znów baaardzo późno, bo piątki są najgorsze, najwięcej roboty :(

No, ale kilka spraw znów ruszyło do przodu i to mnie cieszy :D

Jutro i pojutrze studia :(
A tyyyle mogłabym załatwić :(
Dziekuję, że jesteście! I że mnie wspieracie!
I życzę dobrej nocy i miłego weekendu ;)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Kaśka i jak tam ? Ogarniasz wszystko ???
Matko - boje się o te Twoje chusteczki opalające  >:(Martwie się, że wyjdzie nierówno i co zrobisz??? Może lepiej zostań blada  ::)

Offline ciriness

• Chuck Norris
ojj ja bym zjadła takiego rogalika  ;D

Offline kaassia

• Chuck Norris
12

Jakoś ogarniam...
Blada nie moge zostac, bo na rynku nie ma aż tak jasnych fluidów, pudrów itd :( nie przesadzam :(

Kwiaciarnia załatwiona! :D
Bukiet dla mnie i dla świadkowej, butonierka dla PM i świadka...i 12 róż z przybraniem dla Druhenek!!! Wiecie ile mi powiedziała? ;)
Wiedziałam, że tak będzie, bo ona jest niedroga a robi arcydzieła. Od lat u niej robimy na wszystkie okazje kwiaty :) I po znajomości mi powiedziała za wszystko około 200-250zł! Cudownie!!!

Jakoś dam radę z tym wszystkim...myślę...

Miłego dnia życzę i mocno buziam zaglądających do mnie :D
Trzymajcie kciuki, bo to już mało czasu :P

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
3mamy kciuki, mnie to aż całe paluchy bolą  :P

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Kaska !!!
Wszystkich odwiedzasz wątki a w swoim nic nie napiszesz ???
Oj Ty niedobra.
Co tam się u Was dzieje ???

Offline neta88sc

• maniak
Gdzie jest ta kwiaciarnia :D podaj namiary ;P może też się tam zaopatrzę skoro robi arcydzieła :D

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Kasia ja też poproszę o namiary na kwiaciarnię :)

Pewnie, że dasz radę Kochana, głowa do góry a jeszcze tylko DZIESIĘĆ DNI !! Ciesz się tym czasem bo zleci ani się obejrzysz ;)