Dziewczyny zorganizować się da wszystko.
Co historii to wzięłam ją z naszej strony internetowej bo uważam, że jest fajnie napisana i z dwóch punktów widzenia. Musiałam się trochę narzeczonego naprosić żeby chciał to napisać.
Nas po prostu bawią przygotowania, dobieranie, wybieranie itd. Panie konsultantki nic za nas nie wybierają. Konsultantki działają tak, że one dają jakieś pomysły, pokazują sprawdzonych podwykonawców ale decyzja należy zawsze do PM.
Kasia*, nasz kościół jest ogromny i na szerokość i na długość, w tym przejściu to by się z cztery PM przez ojców prowadzone zmieściły, stąd ta dekoracja. Ale może ja niedokładnie napisałam.

Nie będzie tak, że będą i pompony i stojaki. Pompony będą w jednej części kościoła, na krzesłach, tej bliżej ołtarza a dalej na ławkach będą stojaki.

To jest widok na przejście, teraz krzesła są tylko pod ołtarzem, dalej są ławki.

Napiszemy na stronie że prosimy o nie wchodzenie na główne przejście kościoła, lub też damy jakieś materiały(tylko nie tiule) na ławki.

Przecież dziewczyny nie będą miały brudnych butów, to będą nówki, które założą, wejdą z hotelu do auta i z auta do kościoła, jak będzie padał deszcz to chłopcy je będą na rękach wynosić.
Co do świadków to będzie jedna główna druhna i jeden główny drużba którzy będą świadkami.
324 dniByliśmy wczoraj na barce z paniami konsultantkami na spotkaniu z panią menadżerką.

Od początku świetne wrażenia, bo wszystko się da.

Pani menadżerka niesamowicie otwarta i rozentuzjazmowana. To miła odmiana po wszystkim, że się nie da i a po co.

Jak się później okazało pani menadżerka 13 lat była w Stanach i tam uczyła się obsługi klienta.
No więc jednak zostajemy przy barce, wejdzie do niej 80 osób(martwiliśmy się, że tylko 50-60), na górze do przyszłego roku będzie zbudowane ładne zadaszenie i bez problemu możemy ją przemienić w retro barkę.

Barka niestety nie pływa i to jest jedyny problem, ponieważ w tym miejscu gdzie stoi nie ma szans na zrobienie fajerwerków. Na szczęście da się ją przestawić w inne miejsce. Rozważaliśmy przestawienie barki lub przestawienie gości, wybraliśmy przestawienie barki bo wydaje nam się, że cenowo wyjdzie podobnie a mniej kłopotu. Teraz tylko trzeba się zgadać z firmą od fajerwerków gdzie mogą ten pokaz zrobić, mnie to by się koło Wawelu marzył ale zobaczymy.

Potem mieliśmy spotkać się z panią stylistką ale niestety coś jej wypadało, niezrażeni tym pożegnaliśmy się z paniami konsultantkami i udaliśmy się na kolacje na Kazimierz.

Dawno tam nie byłam ponieważ z naszego mieszkania jest niedaleko do rynku z Kazimierzem już gorzej i nigdy nam się tam nie chce iść. Kiedyś jak chodziłam do studia aktorskiego tam, to byliśmy na nim codziennie. W każdym razie trochę się zmieniło, trochę nowych knajpek, kolejka po zapiekanki taka sama.

Spędziliśmy bardzo miłe 2 godziny, rozmawialiśmy o Tesli, urodził się w tym samym dniu co moje kochanie.

Oprócz tego zastanawialiśmy się nad pierwszym tańcem, narzeczony poddał mi ciekawy pomysł ale zobaczymy czy uda nam się go zrealizować.