Autor Wątek: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj  (Przeczytany 35519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Sierpnia 2010, 16:45 »
Miya, czyli rozumiem, że ogólna koncepcja wesela już jest wybrana, czyli motyw elficki, motylkowy itp? Czy jeszcze poszukujecie pomysłów?
Wszystkim zajmie się jakaś agencja, tak? Czy tylko Wy sami?

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Sierpnia 2010, 16:50 »
Julenka, tak mamy wybrane kolory i motyw przewodni na pierwszy i drugi dzień. :)
Poszukujemy teraz pomysłów jak to razem zgrać żeby wszystko ładnie się w tą koncepcje zmieściło. Agencja zajmuje się wspomaganiem nas we wszystkich aspektach, jednak to do nas należy ostateczna decyzja zawsze. Panie chodzą ze mną na przymiarki, na salę, do wszystkich podwykonawców itd. :) Jednak dużo też robimy sami, bo sprawia nam to frajdę. :)

Dziewczyny doradźcie w sprawie sukni, dobrze wyglądam w tej pierwszej, jaką wybrać 2?

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 16 Sierpnia 2010, 17:03 »
Rozumiem.

W sprawie sukni to nie obraź się ale ŻADNA z podanych przez Ciebie propozycji nie podoba mi się.. Ta pierwsza od Zienia czy kogoś tam innego w ogóle jest jakaś taka..  :-\ :-\ :-\
A na druga część wesela to takie smutne są te sukienki...

Pasuje do Ciebie coś w stylu hippisowskim, kwiaty ze włosach - takie jest moje zdanie :) Ogólnie widze Was w takich klimatach rockowych :) Te elfiki, motylki... jakos nie bardzo :)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #63 dnia: 16 Sierpnia 2010, 17:09 »
My się jednak widzimy w tym klimacie. :) Mamy dużo różnych klimatów w których się sprawdzamy.

Suknia pierwsza miała być inna niż wszystkie inne. :) A druga, ma być spokojna, prosta, wieczorowa itd.

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #64 dnia: 16 Sierpnia 2010, 17:26 »
Jeśli chodzi o suknię na ślub i pierwszą cześć wesela to jest zupełnie nie w moim typie, nie obraź się, ale wygląda trochę jak pozszywane skrawki materiału, takie jest moje wrażenie...
Co do drugiej sukni to wszystkie są ładne ale moim zdaniem najładniejsza ta ostatnia- bardzo elegancka. Ale to musisz mierzyć bo na zdjęciach czasem coś jest super a po przymiarce okazuje się beznadziejne i na odwrót-  coś na co nie zwróciłybyśmy uwagi okazuję się to jedną jedyną suknią ;)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Sierpnia 2010, 13:00 »
No i doszliśmy do zaręczyn. :)

Wersja Panny Młodej:

W związku układało nam się nadspodziewanie dobrze. Chodziliśmy zakochani na długie spacery i patrzyliśmy sobie głęboko w oczy. Pan Młody często robił mi niespodzianki, przynosił kwiaty a ja starałam się mu nie pozostać dłużną. Prawie od razu zamieszkaliśmy ze sobą w wynajętym dwupokojowym mieszkaniu które mieliśmy(i mamy do dzisiaj) całe dla siebie. Wydaje mi się, że już wtedy czuliśmy, że to jest to. Oto odnalazliśmy w sobie drugą połówka przysłowiowego jabłka.
Pierwsze 'zaręczyny' odbyły się w domku naszego kolegi w górach. Mikołaj który był już dość rozluźniony leżał ze mną w łóżku i nagle wypalił, 'a ty wiesz, że ja chce ciebie za żone?' Byliśmy wtedy jakieś trzy miesiące razem. Odpowiedziałam, coś w stylu ja ciebie też chcę za męża. ;)
Drugie 'zaręczyny' nastąpiły w pierwszy dzień nowego 2009 roku . Zaczeliśmy rozmawiać o wspólnej przyszłości i Miko wygadał się, że w tym roku chce mi się oświadczyć. Nie musze pisać, że byłam bardzo szczęśliwa.
30 marca 2009 roku Mikołaj zadzwonił i poprosił, żebym przyszła do galerii handlowej. Dużo wcześniej wypytywał mnie jak wyobrażam swoje zaręczyny, ja powiedziałam, że romantycznie ale niekonwencjonalnie. Kiedy przyszłam do galerii, wziął mnie pod fontanne, uklęknął i wypowiedział magiczne słowa, 'czy zostaniesz moją żoną?'Ja oczywiście oszalałam z radości i się zgodziłam.
Potem nastąpiły oficjalne zaręczyny z moimi rodzicami oraz rodzicami Pana Młodego i od razu ruszyliśmy z organizacją naszego wspaniałego dnia.

Wersja Pana Młodego:

Pan Młody odmówił na razie napisania tej części naszej historii. Powiedział, że napisze później a dlaczego dowiem się w swoim czasie.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Sierpnia 2010, 13:24 »
Coś mi nie pasuje z tymi zaręczynami. Wcześniej pisałaś tak:

24 kwietnia 2008 roku Mikołaj wziął mnie na romantyczny spacer. Przysłonił oczy i zostawił obok ruchliwego skrzyżowania. Kiedy je otworzyłam, zobaczyłam go klęczącego przede mną, z piękną czerwoną różą. Zapytał czy chcę być jego diabełkiem? Cóż mogłam innego zrobić jak z radością powiedzieć tak.

a teraz piszesz tak:

Kiedy przyszłam do galerii, wziął mnie pod fontanne, uklęknął i wypowiedział magiczne słowa, 'czy zostaniesz moją żoną?'Ja oczywiście oszalałam z radości i się zgodziłam.
Potem nastąpiły oficjalne zaręczyny z moimi rodzicami oraz rodzicami Pana Młodego i od razu ruszyliśmy z organizacją naszego wspaniałego dnia.

To jak w końcu bylo? Coś Ci się wersje mieszają....

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Sierpnia 2010, 13:26 »
Wcześniej pisałam o tym jak poprosił mnie o bycie parą. :) A teraz o zaręczynach. :) Zaręczyny odbyły się 30 marca 2009 roku. :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Sierpnia 2010, 22:24 »
"biedni studenci" spiący "na materacu w rogu" robią takie wesele i to za swoja kasę? niewiarygodne.. ale zyczę powodzenia w organizacji i szczęścia..
ZNIKAM!

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Sierpnia 2010, 22:52 »
To, że mieliśmy taki etap w życiu niczego nie dowodzi. Mi nigdy w domu niczego nie brakowało i rodzice bez problemu mnie na studiach utrzymują(nie mówię tego po to żeby się chwalić ale żeby nakreślić sytuacje), co nie znaczy, że nie chciałam poznać smaku normalnego studenckiego życia. Zajmowałam się wtedy aktorstwem, jeździłam na festiwale itd. Mieszkaliśmy wszyscy razem, bez względu na status majątkowy bo po prostu mieliśmy ochotę na dobrą zabawę. :) Nie trwało to długo ale było dość intensywne.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Sierpnia 2010, 23:33 »
"biedni studenci" spiący "na materacu w rogu" robią takie wesele i to za swoja kasę? niewiarygodne..

Daremne żale, próżny trud... :P Miya najwyraźniej nie zamierza wyjawić nam swojej intrygującej tajemnicy, jak z braci "biednych studentów" awansować do elit i zmienić się w VIPa ;) A skoro to nie totolotek, to już sama nie wiem... Może spadek po bogatym wujku? Oczywiście wujku z Ameryki ;D ;D ;D

Offline Lenka89

• entuzjasta
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Sierpnia 2010, 08:27 »
Choćby to był spadek, wygrana czy kredyt to nie jest nasza sprawa... Aż tak Was to ciekawi? Mają pieniądze, chcą takie wesele a nie inne i już. Ważne, żeby to ONI byli zadowoleni bo to ICH dzień.
Zastanawia mnie tylko w czym jeszcze Ci, Miya możemy pomóc bo tak naprawdę wszystko masz już zaplanowane i dopracowane, chyba, że założyłaś wątek po to, żebyśmy się zachwycały i podziwiały... To już inna sprawa...

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 18 Sierpnia 2010, 09:47 »
Zgadzam się z Lenką od poczatku do końca :)

Miya, chciałaś wiedzieć co sądzimy o Waszych pomysłach więc ja napisałam, że według mnie nie pasują do Was te wszystkie stworki, elfiki itp.. A Ty na to, że Wam sie podoba i koniec.. W sumie rację masz - to Wam ma sie podobać..

Zapytałaś co sądzimy o twojej sukience.. Ja napisałam, że jest bleeee a ty na to co odpowiedziałaś? Że taka miała być właśnie..

No to w takim razie powtórzę pytanie Lenki: po co Ci nasze porady? ;D

Panie chodzą ze mną na przymiarki, na salę, do wszystkich podwykonawców itd

Czyli już masz sztab doradców :)

A swoją drogą.. po co na przymiarkach Panie z agencji?  :o
 Na przymiarce to ja byłam z przyjaciółką, która jest ze mną do bólu szczera i nie ma żadnego interesu w tym co wybiorę a jedynie służyła bezinteresowną poradą..

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Sierpnia 2010, 10:28 »
Ja jestem w trakcie przymiarek. :) Jeszcze nic nie kupiliśmy, ja najpierw sama przymierzyłam 50 sukienek w Krakowie, potem przymierzyłam już tylko niektóre z paniami konsultantkami i stylistką. A na wybór ostateczny wybiorę się już ze wszystkimi paniami, rodzicami i druhnami ale to dopiero na jesień. :)
Tłumaczę tylko co było przyczyną zwrócenia uwagi na tą sukienkę, lub wybrania tej koncepcji.

Julenka nie napisałam, że nam się podoba, tylko, że pasuje do nas, bo wpisuje się w nasze hobby. Jak pisałam gramy w RPG, ja zawsze gram elfką stąd właśnie motyle i elfickie klimaty. :) Nasi goście również grają, lub interesują się fantastyką.

Chciałabym od was uzyskać porady o tym czy wszystko do siebie pasuje, czy wszystko się zgrywa kolorystycznie i stylowo. Czy coś poprawić/wyrzucić/zmienić? Np. nie pasuje wam tort, zmieńcie na inny. Albo ten element dekoracji się nie zgrywa itd. :) Jakie macie pomysły na wykorzystanie motywu przewodniego jeszcze? Jak pasują dekoracje, może jest ich za mało, lub za dużo? A może coś nie pasuje do ogólnej koncepcji? Może coś gdzieś powinniśmy poprawić. Co myślicie o poprawinach, co jeszcze może być w takim stylizowanym przyjęciu?
W końcu sukienki, którą wybrać jako 2? Jakie dodatki do nich? Czy już wybrane dodatki pasują itd. :) Jest jeszcze mnóstwo do zrobienia. :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Sierpnia 2010, 10:33 »
a dlaczego nie mozesz mieć jednej jedynej sukienki?
wg mnie pierwsza może byc.
choć wydaje sie byc nie wygodna. Moja siostra miala taki tiul gdzieniegdzie walający sie po podłodze. I po 2 g postanowila podpiąć agrafkami  bo jej sie zahaczał o obcas i kazdy z tanczących deptał po nim .

a jaki strój bedzie miał PM , pewnie też jakiś nie tradycyjny co?

ja tam nie wnikam skąd macie kassę - nie nasza sprawa.
Ciekawa jestem jak wszytsko wyjdzie w praniu ;)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #75 dnia: 18 Sierpnia 2010, 10:41 »
Hmm... wydaje mi się, że wszystko do siebie pasuje. Choć trudno to jednoznacznie ocenić, bo strasznie tego dużo. No i w sumie trudno mi podważać zdanie profesjonalistek, które zajmują się dekoracją...

Ciekawa natomiast jestem w jakim jesteście wieku, bo mam wrażenie, że wesele jest organizowane przez parę szalonych nastolatków. Bez obrazy  ;) Macie pomysł na dekorację Kościoła? Też będzie jakiś motyw elfów i krasnoludów?

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #76 dnia: 18 Sierpnia 2010, 10:50 »
Macie pomysł na dekorację Kościoła? Też będzie jakiś motyw elfów i krasnoludów?
..hehehheheh...ale szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiałam..

..Ja tez sie pytam po co ci 2 suknia??!! Zazwyczaj każda z nas ma w dniu ślubu swoją wymarzoną suknie i z bólem serca (no i stóp  ;) ) zdejmuje ją rano... ;D

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 18 Sierpnia 2010, 11:00 »
ale dekoracja kościola chyba juz byla wklejona? cos mi sie tak kojarzy ::)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 18 Sierpnia 2010, 11:44 »
Macie pomysł na dekorację Kościoła? Też będzie jakiś motyw elfów i krasnoludów?
..hehehheheh...ale szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiałam..

I ciekawe co ksiądz powie na takie stworki, motylki i krasnoludy przy ołtarzu! :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Sierpnia 2010, 12:05 »
Może też sie przebierze za jakiegoś Gandalfa Szarego!! ;) ;D

Offline Lenka89

• entuzjasta
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Sierpnia 2010, 12:41 »
Ja myślę, że wszystko do siebie pasuję, że kiedy to będą  kolory przez Was wybrane wszystko ładnie się zgra. Zresztą zajmują się tym profesjonaliści, myślę, że to oni są najbardziej kompetentni.
Mam tylko pytanie: czy goście mają jakieś wytyczne dotyczące stroju np. na drugi dzień ? Bo szczerze to nie jestem w stanie wyobrazić sobie dziadka w garniturze i trampkach tańczącego rock and rolla....

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 18 Sierpnia 2010, 12:44 »
Ojj czasem taki dziadziuś potrafi zaskoczyć  :D

ale tak na poważnie - tez mnie to zastanawia..

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:10 »
Pytasz nas, czy uwazamy ze jest czegos za malo lub za duzo - odpowiadamy ze tak, moim zdaniem np. niepotrzebna jest maszyna do robienia waty cukrowej lub popcornu (to jest wesele, nie odpust), po czym ty odpowiadasz ze wcale nie ma duzo tych atrakcji, ze jedna atrakcja jest na jeden dzien.... wiec ja sie pytam, po co pytasz o nasze zdanie, skoro i tak juz sama decyzje podjelas...
moim zdaniem ten watek jest bez sensu, w ogole niepotrzebny....

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:16 »
Kasia*, dlatego, że po części oficjalnej chce się swobodnie pobawić. :) A ta pierwsza suknia jest niesamowicie delikatna.
Narzeczonego stylizacja jeszcze się dogrywa ale raczej będzie klasycznie, na pewno będzie czarny garnitur.  :)
Stelek ja mam 24 prawie a narzeczony 23. :) Ale mamy dużo z dzieci i nie przeszkadza nam to.

Dekoracje kościoła pokazywałam, ale pokażę jeszcze raz, bo może zaginęła w natłoku informacji.

Oprawa Florystyczna Kościoła

Dekoracja głównej bramy - Fiolki z kwiatami eustomy w kolorze mocnego różu, mocnego fioletu.Cena za fiolkę z kwiatem.

Pompony z białej hortensji z dodatkiem broszki z kwiatów szafirowych i fuksjowych. Chodzi o kule kwiatowe

Kompozycja przed ołtarzem główna wykonana z białych hortensji z dodatkiem szafiru i mocnego różu. W kompozycji będą zaaranżowane dwa piękne symboliczne motyle. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać

Kompozycja na ołtarzu po dwóch stronach na uskokach wykonane w tym samym stylu co główna kompozycja.

Dekoracja klęczników, krzeseł Pary Młodej ( istnieje możliwość pożyczenia pokrowców,tkaniny na klęczniki).

Płatki róż: można posypać wzdłuż ławek ok.25 metrów

W kościele będzie również dywan z naszym monogramem.

Dysponujemy stylowymi stojakami, na których równiez można przygotowac ciekawe kompozycje wykonane z białych-szafirowych hortensji z dodatkiem amarantowych róz i spływającym szarłatem i broszka z motyla ( możemy postawić ich nawet 6sztuk np przed kościołem na dziedzińcu)

Przed kościołem będzie tablica z naszymi imionami i datą ślubu

Co do drugiego dnia, goście będą wiedzieć w jakim stylu będą poprawiny, napiszemy, że stylizacje mile widziane ale nikomu nic na siłę nie każemy robić. Wystylizowani będziemy na pewno my, rodzice i orszak. :)

Roksana a to przepraszam, nie zrozumiałyśmy się. :) Ja nie uważam, maszyny do waty cukrowej lub popcornu za atrakcje, tylko za część stylizacji bufetu słodkiego. Myślałam, że chodzi ci o takie atrakcje gdzie "wymagany" jest udział gości.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:20 »
W kościele będzie również dywan z naszym monogramem.

A co się stanie z tym dywanem po całej uroczystości?

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #85 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:23 »
Nie wiem. Może go zostawimy w kościele. :) Bo on jest z kawałków robiony i ten ostatni kawałek z naszym logo można odciąć. Nie planujemy tak dużego hallu w domu. ;)

Offline Lenka89

• entuzjasta
« Odpowiedź #86 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:25 »
No dobra skoro chcesz naszych rad to ja Ci powiem szczerze że dekoracja bramy głównej mi się nie podoba, takie pojedyncze kwiaty do mnie nie przemawiają, dywan- dla mnie porażka, płatki róż przy ławkach mnie się podobają (tylko kto to do cholery posprząta  :drapanie: :drapanie:). Dekoracja przed kościołem jest dla mnie zbędna a ta tablica...? Jakie jest jej zadanie? Przecież goście wiedzą na czyj ślub przyszli... Reszta ok, ładne te kule no i dekoracja przy ołtarzu też zapowiada się fajnie.

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:35 »
Mnie się podobają : kule - pompony, platki róż (tylko jak bedziesz szła w sukni to mozesz je porozwiewac), podoba mi sie pomysł z dywanem...
Nie podoba mi sie : brama główa - kwiatki wyglądaja jak pojedyńcze przyklejone taśmą samoprzylepną, tablice można przed salą jakoś wyeksponowac..ale przed kościołem?... - nieeeee
I w ogóle nie umiem sobie wyobrazic tych dekoracji głownych z motylami (?!)...

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:41 »
Nie wiem. Może go zostawimy w kościele. :) Bo on jest z kawałków robiony i ten ostatni kawałek z naszym logo można odciąć. Nie planujemy tak dużego hallu w domu. ;)

Przeważnie każdy kościół dysponuje dywanem, który rozkładają przed ślubem, może warto więc zainwestować jedynie w tą dopinaną część z Waszymi inicjałami idealnie pod kolor kościelnego dywanu? Po co od razu kupować cały dywan.. pewnie miałby z 30 metrów :D
Jeśli już tak chcecie mieć swoje inicjały pod stopami.. ale dla mnie to równie zbędna rzecz jak tablica przed kościołem..

Jakie jest jej zadanie? Przecież goście wiedzą na czyj ślub przyszli...

Właśnie..

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Sierpnia 2010, 13:48 »
To co byście proponowały na bramę? Tych kwiatów będzie dużo więcej, 50 fiolek. :)
Dlaczego dywan porażka? Wydaje mi się, że firma dekoracyjna zajmuje się też demontażem. Przed kościołem będziemy odbierać życzenia więc fajnie jakby było w miłej dekoracji. :)
Tablica określa o której jest ślub i kto teraz bierze, czasem ludzie nie trafiają do kościoła, a poza tym to taki fajny bajer. :) Druga taka będzie w hotelu.

Dywan w kościele jest czerwony, więc nie pasuje do niczego. :)