Autor Wątek: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj  (Przeczytany 35492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Odp: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj
« Odpowiedź #300 dnia: 28 Października 2010, 18:06 »
Ta strona nie jest dobra. Skoro zapłaciłaś, niech osoba która to robi, zacznie od nowa, albo poprawi. Ona jest tka smutna, bezbarwna, a przecież macie bardzo kolorowe wesele :) Niech nawiązuję trochę do całości...

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
« Odpowiedź #301 dnia: 28 Października 2010, 18:13 »
Napisałam do grafików żeby dodali szafir, który ma być. :) Poza tym ma być jeszcze wyskakujący latający motyl. My chcieliśmy białe tło ale graficy mówią, że nie będzie ładnie się komponować. :)
Kolorystyka jest różowo, fioletowo szafirowa to raczej zimne kolory więc tutaj nic się nie wymyśli. Miało być tak motylowo,bajkowo pudrowo.
Też mi coś z tym zdjęciem nie pasuje ale nie wiem co. Poproszę też o wersje z pełnym zdjęciem. :) Chłopcy mają jeszcze dwa tygodnie żeby to zrobić, dopóki nie będziemy w 100% zadowoleni to możemy poprawiać. :)
Mkarolinka ale ona jest w kolorach przewodnich. :) Poprosiłam o poprawki, zobaczymy jutro. Nasze wesele wcale nie jest tak kolorowe jak mogłoby się wydawać, ono ma trzy kolory przewodnie. :)

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #302 dnia: 28 Października 2010, 18:21 »
Paula róż, fiolet i szafir to piekne połączenie i może być radosne. Niestety ten kolor szaro bury gasi róż i wszystkie inne kolory które dodacie też sszarzeją przy nim.... Powiem otwarcie, że dla mnie na pierwszy rzut oka skojarzył się z takim dawnego typu papierem toaletowym  :-\  Też mi się wydaje że biel byłaby lepsza, ale też nie jesteście na nią skazani. Poszukaj na necie przykladów takich bajkowych stron, tekstur, tła... Ja bym troche tym grafikom nie ufała tak w 100% z wyborami kolorystycznymi bo to bądź co bądź faceci! ;D

Chyba wiem o jakim efekcie bajkowo - ''pudrowym'' myślałaś. I mysle ze jak sie dobrze zrobi to może być swietny efekt

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #303 dnia: 28 Października 2010, 18:24 »
To jest pierwszy projekt. :) Poprosiłam o dodanie innego tła, zobaczymy jaki będzie efekt. :)

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #304 dnia: 28 Października 2010, 18:26 »
No ale bez zmartwien, macie jeszcze troche czasu :) A rzadko się zdarza żeby takie projekty byly perfekcyjne za pierwszym razem :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #305 dnia: 28 Października 2010, 19:36 »
hmm mi tez wydaje sie zbyt smutno. skoro ma byc szafir, roz i fiolet to moze dajcie czysto czarno biała fotke zeby sie wybijała ? ewentualnie spokojne tlo a Wasza fota nasycona kolorami. teraz wszystko zlewa sie i jest mdłe, niestety.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #306 dnia: 28 Października 2010, 20:59 »
ja dałabym białe tło, róż zostawiła jak jest a motyle wypełniła turkusowym kolorem. Strona to świetny pomysł, sama nad tym myślę aby coś takiego stworzyć.
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #307 dnia: 29 Października 2010, 11:14 »
a mi się stronka podoba, a co do kolorów się nie wypowiadam, bo z tym to straszne beztalencie jestem  :P
ale ogólnie pomysł ekstra :hopsa: może też nad czymś takim pomyśle  ::)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #308 dnia: 4 Listopada 2010, 22:19 »
247 dni
Na nic nie mamy czasu!!
Dzisiaj kręciliśmy pierwszy dzień nasz trailer ślubny. :)
Wstałam o barbarzyńskiej porze. ;)  Nawet szybko się zebrałam bo dzień wcześniej przygotowaliśmy wszystkie zestawy ciuchów, które były nam dzisiaj potrzebne. Pojechałam do Galerii, mówiąc narzeczonemu żeby przyjechał około 9:30. W Galerii przywitała mnie miła pani wizażystka. Trochę była zdziwiona, że o 9 rano życzę sobie makijaż wieczorowy ale wszystko jej opowiedziałam i było ok. Pomalowała mnie bardzo ładnie, nie za mocno, w kolorach szafiru, srebra i czerni. Pasowało do wszystkiego. :) Makijaż też był bardzo trwały.Potem przyszedł narzeczony, pani po pudrowała go a ja poszłam wyprosić panią z 5 a sec żeby wyprasowała nam koszulę w tempie ekspresowym. :) Udało się, za co pani bardzo dziękuje! :)
Dotarliśmy do ZENa, czekała już tam na nas niezawodna pani konsultantka i pan właściciel. :) Kamerzyści przyszli za chwilkę.
Kiedy kamerzyści się ustawiali(jejku ile oni mają sprzętu! Na nasz ślub to chyba ciężarówką przyjadą ;)) my załatwiliśmy formalności. Przy okazji podpisaliśmy umowę na sushi i to bardzo rozsądną wynegocjowaną przez panią konsultantkę. :)
Kamerzyści się ustawili się i zaczęliśmy kręcić. Duble, duble, duble. ;) Z jednej z drugiej strony, z 2 kamer, wyostrzenie na detale(biedna pani kelnerka musiała chyba z 10 razy podawać menu), szukanie światła itd. Widać było, że wiedzą co robią. Wydawało się, że po każdym ujęciu odgrywają go sobie w wyobraźni i montują do filmu niczym kawałek puzzla. :)
Odkryliśmy też, że ZEN ma piękną górę. Zamykane pokoje, bardzo klimatycznie. Tam też kręciliśmy większość scen. Zjedliśmy pyszne sushi, pożegnaliśmy się i poszliśmy dalej.
Było przemiło i mogę polecić ZENa i jako miejsce na kolacje z przyjaciółmi(może wieczór panieński lub kawalerki?) i jako catering na wesele. :)
Mieliśmy lekkie opóźnienie ale w sumie reszta ujęć miała być kręcona w plenerze więc nie było problemu.
Niestety niebo się zachmurzyło i nawet postraszyło nas deszczem ale udało nam się wszystko nakręcić.
Potem kręciliśmy się po Floriańskiej. Robiliśmy ujęcie kiedy poznaje naszego kolegę, który wkręcił mnie do całej paczki.  Kolega spisał się znakomicie. Floriańska tętniąca życiem była cudownym tłem dla tych ujęć. Długo nam tutaj zeszło bo kręciliśmy trudne ujęcia spaceru.
Potem nakręciliśmy jak narzeczony wybiera dla mnie najładniejszą różę. :) Pan, który je sprzedawał bez problemu zgodzić się wystąpić w naszym filmiku. :) Narzeczony wybrał najładniejszą różę i skręciliśmy w stronę Bagateli.  Tam nagraliśmy scenę proszenia o chodzenie. :) Świetnie zgrały się do tego jeżdżące za nami auta i tłum ludzi. :Niestety już mocno się ściemniło i nie mogliśmy nakręcić ujęć z autobusem. ;)
Jutro mamy zaplanowane trzy różne miejsca i wszystkie wewnątrz. Nie mogę się już doczekać. :D
Praca z naszymi kamerzystami to duuuuża przyjemność.:) Mają mnóstwo pomysłów, są mili, panuje bardzo dobra atmosfera. Poza tym to naprawdę ciężka praca, nie tylko trzeba cały czas odtwarzać w głowie film, który ma powstać żeby nie zapomnień nakręcić każdego ujęcia ale też wymaga fizycznej zaprawy. Dzisiaj pan od światła musiała wykazać się niemal kaskaderskimi umiejętnościami, pan, który nagrywał dźwięk trzymał długo bardzo ciężki statyw. Tak, że duży podziw dla nich. :) Nie mogę się doczekać efektu, czuję,że będzie naprawdę ekstra! :)

Aha i w międzyczasie dostaliśmy trzy nowe projekty strony ślubnej. :) Najbardziej nam się podoba ten ale dalej czuje, że to jeszcze nie to. :)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b11f460fc17034bf.html

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #309 dnia: 4 Listopada 2010, 22:28 »
kurcze fajna sprawa taki trailer, a powiedz mi (może być na priv) ile kosztuje takie cacuszko? bo pomysł fajny, nawet tylko po to żeby móc to obejrzeć za kilkanaście lub kilkadziesiąt lat  ;D
a stronka mi się podoba, ale może niech dziewczyny bardziej fachowo na nią spojrzą  ;D

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #310 dnia: 4 Listopada 2010, 22:41 »
Marena my dostaliśmy w gratisie. :D Ale normalnie chyba 2000 zł u naszych kamerzystów.

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #311 dnia: 6 Listopada 2010, 12:25 »
245

Skończyliśmy wczoraj kręcić około 22!
Normalnie padliśmy i przespaliśmy 13 godzin dzisiaj. :P Niech nikt nie mówi, że film nie jest tak istotny i czasochłonny jak zdjęcia i dlaczego to tyle kosztuje. Miałam okazję się przekonać na własnej skórze dlaczego. ;) Nie chciałabym mieć takiej pracy. ;) A nasi kamerzyści podchodzą jeszcze do tego z ogromną pasją i uśmiechem. Ze  świecą szukać takich wspaniałych podwykonawców ślubnych(i nie tylko) i naprawdę szacunek wielki chłopaki!!
Bardzo ciężką pracę zrobiła też nasza pani konsultantka, która dzielnie asystowała przy tworzeniu tego filmu i załatwiła wszystko tak, że nie musieliśmy się absolutnie niczym przejmować a wszędzie byliśmy przyjmowani z uśmiechem i zrozumieniem. :) Również ogromne dzięki! I niech nikt mi się już nie pyta, czy moje konsultantki pracują. Pracują i to jak! :)
Nie wiem nawet od czego zacząć. Czuję się jakby minęło kilka dni zamiast jednego, ciekawe czy tak samo będzie po weselu?
Rano odjechała mi taksówka! Bardzo się zdenerwowałam na moją korporacje, bo cały plan mi się posypał, ale potem inny pan taksówkarz nas wyratował więc się odobraziłam. ;)
Pojechałam tak jak wczoraj do galerii, gdzie pani miała bardzo trudne zadanie zrobienia mi makijażu na 4 różne stylizacje. W końcu zrobiliśmy mocny makijaż pod kolor oczu bo inaczej się nie dało. :) Wyglądał bardzo ładnie i utrzymał się do teraz.
Następnie wskoczyliśmy w taksówkę i udaliśmy się na Kazimierz, gdzie już wszyscy się zjeżdżali. :) Tam zatrzymaliśmy się w Zbliżeniach, bardzo klimatycznej i dużej knajpce z ciekawym ogrodotarasem. I tutaj kolejne podziękowania dla pana właściciela, który był niezwykle elastyczny, nie robił problemów kiedy trochę nam się przedłużyły zdjęcia. Był bardzo ciekawy jak to wszystko wyjdzie. :) Naprawdę super. Tak, że dziękuje i polecam zbliżenia, mają super sałatki i croissanty. :) Zjedliśmy szybkie śniadanie i zabraliśmy się do pracy.
Kręciliśmy tam trzy sceny. Najtrudniejszą technicznie sceną okazało się wyrzucenie kostek tak żeby pokazywały 9 i 7. Kamerzyście zabrali je do domu i będą próbować. ;) Wybrałam kostki w białym i niebieskim kolorze, niestety nie mieliśmy różowej. ;)
Przebraliśmy się i nakręciliśmy scenę na dworze. Wymarzłam się trochę ale było warto. Mamy piękne ujęcie jak nasze dłonie po raz pierwszy się spotykają. :)
Następnie pojechaliśmy do domu się przepakować a filmowcy pojechali robić zdjęcia kościoła i mieliśmy spotkać się przed Andel'sem.
Andel's jak zawsze przywitał nas pięknym wnętrzem i przemiłą obsługą. :) I choć trochę tam zabawiliśmy dłużej i sprawiliśmy paniom w restauracji trochę problemów ze światłem to wszyscy byli dla nas bardzo pomocni i uśmiechnięci. :) Uwielbiam panującą tam atmosferę.
Nakręciliśmy scenę gdzie piszę na laptopie. To okazała się druga najbardziej trudna technicznie scena, musiało padać odpowiednie światło a jednocześnie literki nie mogły uciec z kadru. Po kilku dublach udało się! :)
Dokręciliśmy kilka innych ujęć(nie wszystko Wam mogę od razu zdradzić) i poszliśmy do ostatniej miejscówki, czyli miejsca od którego wszystko się zaczęło.
JazzRock powitał nas jak zawsze mroczną atmosferą i miłymi barmanami. Szczególne podziękowania dla jednego z nich z którym ustalałam wszystko w sprawie tego trailera. :)
Niestety korki zatrzymały część naszych gości i kręciliśmy w bardzo ograniczonym składzie. Ponieważ scena trwała tylko pół godzinki, większość spóźnialskich pojawiła się już po nakręceniu wszystkich ujęć. Jednak wszystkim byliśmy bardzo wdzięczni za chęci. :)
Potem zostało nam tylko nagranie mojego głosu czytającego całą historie. A jak historia wyglądała dowiecie się w grudniu. ;)
Ogólnie jesteśmy bardzo zmęczeni ale też bardzo szczęśliwi. Z tych kawałków, które widziałam to wydaje mi się, że ten filmik to będzie wielkie wow, ale nic nie mówię żeby nie zapeszyć. ;)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #312 dnia: 16 Listopada 2010, 20:12 »
Czy ktoś jeszcze do mnie zagląda? ;)

235

Siedziałam dzisiaj 2 godziny u naszych panów od strony i udało nam się stworzyć taką stronę jaką chcieliśmy.  :)  Jednak nie jestem w stanie zdecydować się na tło. Czy uważacie, że pasuje bardziej kwiatowe(lepsze do koncepcji ale boję się przesytu) czy bardziej gładkie?
Ten fioletowy motyl będzie mniejszy i on będzie wylatywał z tyłu ekranu i przysiadał sobie a te zakładki będą rozwijane.  Do tego na dole będzie nasz podpis odręczny.

Motyw kwiatowy
http://tnij.org/i1x4

Motyw gładki
http://tnij.org/i1x6

Jak Wam się w ogóle projekt podoba?

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #313 dnia: 16 Listopada 2010, 22:45 »
Mogę się dołączyć do tego wątku? Co do motywów, o które pytasz, to długo szukałam różnicy na obu obrazkach, ale w końcu dostrzegłam te motywy, jakoś słabo je widze u siebie na kompie, mi się podoba motyw kwiatowy:) Co do sukni to muszę powiedzieć, ze ta 1. na początku wątku, nie zachwyciła mnie, ale ta co ostatnio wklejałaś- cudna:)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #314 dnia: 17 Listopada 2010, 14:01 »
Zapraszam, zapraszam. :) Też po namyśle wybraliśmy kwiatowy. :) Strona wróciła na dopieszczenie do grafików.
Co do sukni to mam kilka zdjęć jej jeszcze , niedawno znalazłam.

Bardzo mi się podoba z welonem. :) Poza tym wczoraj przymierzałam taki mgiełkowy welon i wyglądał bardzo fajnie do mnie.

Dostałam właśnie cztery szkice pudełek do save the date.  Pan z JUM(bo na nich się ostatecznie zdecydowaliśmy, bo Robimy Śluby nie miało wystarczającego zaplecza technicznego) jest niesamowicie szybki i ma świetne pomysły. Po rozmowie zdecydowałam się na pudełko sześcienne, na bokach będą malowane motyle(takie przenikane barwy), ale będzie ich dosłownie kilka, a na wieczku wyciskany(tak jak w letterpress) motyl. Po otwarciu wieczka w środku będzie wyścielane tkaniną ale normalną bo już nie ma czasu na zrobienie na zamówienie tkaniny, na takim jakby podwyższeniu będzie karteczka STD, do wieczka będzie przyklejona płytka(taka niespodzianka) a w tkaninie będzie jeszcze magnesik.
Pan teraz zabrał się za wizualizacje i wycenę projektu.
Co myślicie, dobry wybór? :)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #315 dnia: 17 Listopada 2010, 14:09 »
brzmi całkiem interesująco ;) a macie już wybrany samochód do ślubu?

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #316 dnia: 17 Listopada 2010, 14:40 »
Szkoda, że nie ma już czasu na zrobienie tkaniny na zamówienie... :(

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #317 dnia: 17 Listopada 2010, 15:53 »
Isabel, tak. :) Dałam się namówić narzeczonemu na targach na dwa Cadillaci, dla nas i dla rodziców. :)
Beaberry, to na razie save the date, nie możemy wszystkich asów od razu wystawiać. ;) Odbijemy sobie przy zaproszeniach.

A właśnie! :)
Wybraliśmy formę zaproszeń.  http://www.cecinewyork.com/wedding/couture.php?c=styles&s=botanical&p=jennifer_michael
Będą takie. :) Tylko będą zamykane motylem no i cały projekt będzie dostosowany do naszej koncepcji. :) Co myślicie?

A w ogóle to udało mi się zrobić naszą paletę. :) Co myślicie?

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #318 dnia: 17 Listopada 2010, 23:35 »
Dostałam wstępną wizualizacje i kosztorys. :) Jutro już dostanę zdjęcia projektu. Wizualizacja jest naprawdę wstępna, będzie więcej różowego i całość będzie w naszych kolorach. Ten motylek na górze nie będzie szary tylko będzie zatopiony we wieczku jakby.  Motyle będą malowane akwarelami i będą przenikać się kolory. Środek wypełniony tkaniną a karteczka na podwyższeniu tak jak pisałam. Zobaczymy na żywo jutro. ;)
Czy zostawić taki tekst czy zmienić?

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #319 dnia: 18 Listopada 2010, 10:29 »
ślicznie :D  naprawdę piękny pomysł

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #320 dnia: 19 Listopada 2010, 19:25 »
Axela dzięki. :)

Właśnie dostałam zdjęcia prototypu pudełka. :) Jest jeszcze nieskończone ale już wygląda super! Zdecydowaliśmy się na inny rodzaj druku żeby kolory były bardziej wyraziste i pełne. Zdjęcia są robione w niezbyt dobrym świetle i słabym aparatem. Na żywo pudełeczko jest jeszcze bardziej kolorowe i ładniejsze. Mamy dostać w poniedziałek prototyp do ręki. :) Tylko poprosiłam pana o zmianę tkaniny w środku bo teraz jest za dużo różowego, chciałabym żeby tkanina była niebieska. :)
Wiadomo, że jeszcze nie jest to taki efekt jak na końcu, bo np. wieczko jest jeszcze nie skończone ale mnie się już bardzo podoba, będzie magiczna skrzyneczka z tego. :)

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #321 dnia: 20 Listopada 2010, 20:21 »
Zaproszenia piękne :)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #322 dnia: 20 Listopada 2010, 21:46 »
Paula mówisz o tych zaproszeniach z pierwszej strony, czy o save the date, które pokazywałam powyżej?

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #323 dnia: 20 Listopada 2010, 22:18 »
O tych powyżej ;)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #324 dnia: 20 Listopada 2010, 22:55 »
To nie są zaproszenia tylko save the date, czyli prośba o zarezerwowanie daty przez gości. :)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #325 dnia: 21 Listopada 2010, 17:15 »
Aaa to nie zrozumiałam, sorrki  :-*

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #326 dnia: 21 Listopada 2010, 17:31 »
Nic się nie stało. :) To taka nowinka, najważniejsze, że się podoba.

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #327 dnia: 27 Listopada 2010, 01:58 »
Odebraliśmy naszą stronę internetową. :)
Jeszcze jest do lekkich poprawek(m.in. zmiana czcionki na stronie głównej) ale najważniejsze, że jest. :)
Co myślicie?
paulaimiko.pl

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 27 Listopada 2010, 11:44 »
Świetna stronka;) a ten latajacy motylek przesłodki:D

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #329 dnia: 27 Listopada 2010, 15:26 »
Baaaardzo fajna strona :D i świetny transport dla gości =]