Autor Wątek: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj  (Przeczytany 35850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
Odp: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj
« Odpowiedź #270 dnia: 18 Października 2010, 17:02 »
Tak właśnie myślałam, że dym i oświetlenie pójdą w obroty - według mnie starczy:)

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #271 dnia: 18 Października 2010, 17:16 »
dla mnie za dużo wszystkiego, dla mnie tyle atrakcji to za dużo na dwa dni imprezy... moim zdaniem Państwo młodzi zejdą na drugi plan..
A po drugie z doświadczenia wiem a byłam już na ponad 10 weselach w swoim życiu z czego na trzech swojego rodzeństwa że ta noc mija tak szybko że człowiek nawet nie wie kiedy a już koniec. A ja zawsze wychodzę z wesel ostatnia i ostatnia z parkietu. I zawsze mi mało tańców -wywijańców także szkoda czasu na pierdoły. A skoro nie masz na weselu większości dziadków to raczej inwestowałabym w jakiś pokaz barmański itp niż dodatki dla seniorów.
A tak ogólnie podczytuję wątek szukając często nowych pomysłów i inspiracji. Także za to Cie podziwiam, za chęć pisania i dzielenia się tym i nie zrażania się opiniami. Nawet jak te wesele to fikcja i jest pisana w celach marketingowych to zawsze można nabrać weny i pomysłu na własny wielki dzień.
Także pisz dalej i wklejaj zdjęcia będę zaglądać :D
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
« Odpowiedź #272 dnia: 19 Października 2010, 14:59 »
Katepolak fajnie.:) Też mi się wydaje, że wystarczy.
Axela, my nie mamy jakiegoś parcia na szkło. ;) Chcemy żeby te dwa dni były niezapomniane dla naszych gości ale też dla nas. :) Co do pokazu barmańskiego to mam przecież jako główna atrakcja na dzień pierwszy. :) Będzie go wykonywać firma Flair Factory(ci co byli w Mam Talent) i to będzie atrakcja zamiast konkursów oczepinowych. :) Nie jestem botem reklamowym, ślub  się odbędzie.:)

Mam do Was znowu dwie prośby. :) Zajęliśmy się poprawinami ostatnio. Jak wiecie poprawiny mają być stylizowane na amerykańskie lata '50.
Czy słyszeliście może i znacie zespół Boogie Band? Poszukujemy zespołu, który odda klimat tamtej epoki, ci wydają się odpowiedni.:) Co myślicie?

I druga prośba dotyczy pomocy w menu. Wymodziłam coś takiego, jak Wam się podoba? Czy kojarzy się z tamtymi czasami? Co zmienić, dodać? Nie znam się za bardzo na gotowaniu dlatego bardzo proszę o POMOC! :)

Obiad:

Przystawka

1. Kokosowe krewetki

2. Salsa teksańska

3. Roladka z suszonej wołowiny

Zupa
1. Krem kukurydziany

2. Zupa krabowa

Danie główne

1.Żeberka z krążkami cebulowymi lub kukurydzą i frytkami

2.2. Stek z ziemniaczkami w  trójkącikach i sałatka colesław.

Deser

1. Brownie

2. Amerykańska galaretka

Bufet sałatkowy

Tutaj każda nazywałaby się od jakiegoś stanu.

Grill
Ponieważ obiad będzie jedynymi daniami serwowanymi dobrze byłoby mieć coś ciepłego w zanadrzu. A jest na niego dobre miejsce.:)  Na górze gdzie będą tańce jest takie podwyższenie gdzie normalnie stoją parasolki, tam możnaby było dać ten grill z jakimiś stołkami do siedzenia.
Serwowane by były hamburgery(np. trzy różne rodzaje,  w różnych wielkościach jakoś ciekawie nazwane) i hot dogi.

Bufet

Tutaj mam duży problem. Tutaj planujemy totalny miks podzielony na strefy skąd dania pochodzą. :)

1. Koktajl owoców morza

2. Mule

3. Kraby

4. Fajitas

5. Kurczakowe koreczki

6. Łosoś z zachodu

7.Pancakes i owoce w karmelu

8. Mix kanapkowy(nie wiem jak inaczej to nazwać)

Słodkości

Bufet lodowy połączony z bufetem z koktajlami mlecznymi, każdy nazwany na cześć gwiazd kina i filmów z tamtego okresu.

Bufet z ciastami i wieża donatowa

Takimi typowymi jak szarlotka czy ciasto z dyni czy sernik nowojorski wszystkie w takich okrągłych foremkach.

Maszyna do robienia popcornu, waty cukrowej i z gumami. ;)

Do picia nieśmiertelna cola i inne napoje z automatu

Z napojów ciepłych obowiązkowa kawa z dzbanka

Nie planujemy mocnych alkoholi na drugi dzień. Będą:
Drinki hawajskie(nawiązanie do podróży poślubnej)

Wina i piwa amerykańskie

Co myślicie?

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #273 dnia: 19 Października 2010, 18:53 »
jak dla mnie za dużo amerykańskich dodatków ale taki jest Twój zamysł więc niby ok. Co do jedzonka nie pomogę..
 Na ile osób ma być wesele?

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #274 dnia: 19 Października 2010, 19:14 »
Ja myślałam, że znam się na gotowaniu, ale te dania to  :mdleje: Skusiłabym się na salsę i stek, bo reszta mnie nie przekonuje. Słodycze oczywiście też bym zjadła ;D Nie lubię owoców morza, ani eksperymentów ::) A czy kojarzy się z latami '50. Hm... nie wiem co wtedy jedli w Ameryce. Ale na pewno menu wyszukane i zrobi wrażenie.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #275 dnia: 19 Października 2010, 19:50 »
No właśnie, też pomyślałam, że za dużo owoców morza, wiele osób tego w ogóle nie jada :P  Ale słodycze super ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #276 dnia: 19 Października 2010, 20:18 »
A może sushi master robiący sushi na żywo :D ?
To by było coś :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 19 Października 2010, 21:49 »
Okropne menu - wybacz  ::) Nie lubię takich eksperymentów... i nie kojarzy mi się to z latami 50 w żaden sposób.

Słodkości są super - tu bym pewnie chciała spróbować wszystkiego  ;)

Co do Flair Factory - chciałam ich wziąć na wesele, ale ich menager ma bardzo nieodpowiednie podejście, kilka razy przekładał spotkanie, a jak dzwoniłam to zawsze była to "nieodpowiednia pora". Nie lubię takiego podejścia do klienta.

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #278 dnia: 20 Października 2010, 08:25 »
Niestety...ale ja na nic z tego menu bym się nie skusiła...
Nie lubię takiego eksperymentowania "na mnie"  :-\

Ale słodkości... ::)
Owszem...pewno w takiej sytuacji nimi bym się "zapchała" i uciszyła burczenie w brzuchu ;)

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #279 dnia: 20 Października 2010, 10:19 »
Miya, może już widziałaś tą strone,  znalazłam coś takiego LINK
A do czego  np ta teksańska salsa? Salsę zwykle podaje się jako dodatek do czegoś.

Co do zespołu, nie słyszałam o nich, znalazłam jakąś strone boogieband, ale nie wiem czy to Ci twoi, to taka czarna strona z białymi ludzikami, zespół utworzony w 2007? Może wyślij namiary na priv?
Moge Ci tylko polecić mój, grają w przewadze po angielsku, dużo w ich repertuarze myśle takich starych przebojów też amerykańskich.
Ale nie wiem Paula, czy ty sie nie za późno zabrałaś za zespół. Większość dobrych kapel może być już pozajmowana.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #280 dnia: 21 Października 2010, 14:58 »
Jeśli chodzi o menu to zostawiłabym wszystko poza mulami. Dobre mule są tylko na świeżo- wg mnie. A tych w Polsce nie dostaniesz- zawsze będą odmrażane a to już porażka... Dlatego ja z muli bym zrezygnowała w ogóle. Na widok tego steku to ślinka mi pociekła, nie ma co ukrywać  :D . Skoro chcecie różne potrawy z różnych stron świata serwować, nie podałąbyś czegoś dla mniej  nowoczesnych gości? Wiele osób nie je owoców morza, a Twoja babcia może się wystraszyć czy po Fajitas nie dostanie rozstroju żołądka  ;) . Dlatego ja zeserwowałabym po jakimś polskim daniu jeszcze, które każdy zna i w razie czego każdemu zasmakuje :) Na moim weselu było wiele (wg wielu osób) udziwnionych potraw. Serwowałam zupę krewetkową, koktajle krewetkowe i inne "robaki" jak to zostało określone przez jedną znajomą. I mimo że myślałam że moi znajomi i rodzina są postępowi i lubia takie rzeczy, to wybierali i tak zwykły bigos i żurek...

Salsa teksańska to sos jak sama nazwa wskazuje- do czego go zaserwujesz? ???

Bardzo ale to bardzo podoba mi się pomysł z grillem :) Chyba zaraz wyślę męża po hot doga do miasta :) :) :)

Natomiast na pewno nei robiłabym tak kolosalnego wyboru w kawach i herbatach jaki planujesz. Wg mnei nikt tego nei doceni. Ja osobiście szukam zwykłej herbaty z weselach- bo ta najszybciej i najprościej się robi. Wolę tańczyć i gadać z parą młodą czy znajomymi niż zajmować się parzeniem herbaty, której no trzeba pilnować, żeby była dobra. Macie tak dużo innych "czasoumilaczy" że na specjalne kawy i herbaty po prostu szkoda by mi było kasy. NAwet gdybym nie musiałą jej oszczędzać. Takie jest moje zdanie :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #281 dnia: 21 Października 2010, 19:25 »
Dziewczyny. :) Napiszę jeszcze raz to jest menu poprawinowe nie weselne. :) A poprawiny są całe stylizowane na amerykańskie lata '50. :)
Axela2008, wesele mamy na około 100 osób, poprawiny liczymy na około 70. Nasi goście to w przeważającej większości ludzie młodzi(w wieku studenckim) a i rodzinę mamy otwartą więc nie mamy się co martwić tym, że dania są zbyt wyszukane. :)
Co do owoców morza, to one są bardzo obecne w kuchni amerykańskiej a wiem, że i nasi goście ucieszą się na ich widok. :) Poza tym poprawiny są na barce coś morskiego musi być.
Ciriness sushi master robiący na żywo sushi będzie w pierwszym dniu. :) Po torcie otworzymy stacje live cooking właśnie z sushi. :) Najprawdopodobniej skorzystamy z ofery firmy ZEN(to info dla krakowianek), jest to nasza ulubiona susharnia, w niej też będziemy kręcić niektóre sceny do trailera.

Bluebird, dzięki za stronę. :) Co do salsy to dobrze, że zwróciłaś mi uwagę, myślałam, że to sama przystawka a nie sos. :) W takim razie do czego mogłaby ona być?
To nie ci. Prześlę ci linka na priv. Termin mają wolny, w końcu to niedziela a nie sobota weselna. :)

Fasolek, musimy w takim razie dobrze sprawdzić. :) Dzięki za zwrócenie uwagi. Co do menu, to poprawiny są stylizowane na amerykańskie lata '50 więc nie są to potrawy z różnych stron świata. :) Nie może być tam więc tradycyjnych potraw polskich.

Co do herbat i kaw to wśród gości znajdują się smakosze tego trunku, np. nasi ojcowie, którzy piją tylko określony rodzaj kawy, albo mamy też kilku gości wege, którzy uznają tylko herbatę białą lub zieloną. :) Wydaje mi się, że to po prostu będzie zadbanie o gości. Ja sama np. piję herbaty owocowe i nie lubię za bardzo zwykłej.

261 dni

Dzisiaj mieliśmy bardzo pracowity dzień.:) Udało nam się jednak załatwić wszystko.  
Od początku. Na 12 umówiliśmy się z panami od strony, nie mogliśmy trafić do biura.  W końcu się udało. Podpisaliśmy umowę, wpłaciliśmy zaliczkę i omówiliśmy jak strona będzie wyglądać.

Otóż na początku będzie ekran powitalny z naszym zdjęciem:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs369.snc4/45250_153345434681874_100000192549565_508570_1449652_n.jpg

Klikamy wejście i pojawia się strona powitalna. Układ taki jak w pierwszym szablonie na starej stronie. Na górze nasze logo(granatowe) od którego będzie szła taka jakby ramka z fuksjowego motywu kwiatowego. Po tej ramce będzie latał(latały) białe motyle.
Na środku nasze zdjęcie(któreś z tych czarno białych) i tekst powitalny.

Które zdjęcie wybrać?

1.http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs254.snc4/40020_153346018015149_100000192549565_508582_4425650_n.jpg
2.http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs380.snc4/44306_155059141177170_100000192549565_519894_3272200_n.jpg
3. http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs143.ash2/40464_153345934681824_100000192549565_508575_5879602_n.jpg

Po lewej stronie odnośniki do podstron, będzie ich 6:
- O nas
- Ślub/wesele/poprawiny
- Galeria zdjęć
- Filmy
- Informacje dla gości
- Księga gości

Podstrony będą miały podobny szablon jak strona główna.  Jak myślicie? Będzie ładnie? Jeśli macie jakieś pomysły na zmiany to piszcie teraz dopóki jeszcze można. :)
I mam też świetną wiadomość!  Strona będzie gotowa w ekspresowym tempie bo już za 3 tygodnie ruszy!!  :D

Pożegnawszy się z bardzo miłym panem udaliśmy się na małe zakupy po galerii. Przypominam, że ubieramy się sami dlatego też potrzebowaliśmy kupić parę rzeczy. Spędziliśmy tam trzy godziny ale kupiliśmy parę potrzebnych rzeczy, prawie wszystkie stylizacje są skończone. Największy problem mam z ubraniem Mikołaja do Andel'sa, ma to być mega elegancka biznesowa stylizacja, ja będę mieć czarne spodnie, wysokie kozaki na dużej szpilce i kremową jedwabną bluzką z czerwoną koronkową kokardą. Chciałam Mikołajowi kupić jakieś fajne materiałowe spodnie ale nie udało się. On mówi, że ubierze garnitur ale nie wiem czy nie będzie zbyt oficjalnie.

A potem udałam się już sama na spotkanie z panią florystką.  Zapłaciłam zaliczkę i ustaliłyśmy ostateczną wizje dekoracji. Ustaliłam,że jednak nic w sali bankietowej nie będzie na suficie. Dodaliśmy parę rzeczy i mamy pełną wizje.  Widziałam też zdjęcia z wesela gdzie pani florystka robiła dekoracje czarno biała, były białe kwiaty i czarne motyle, wyglądało przepięknie.  Jestem jak najbardziej spokojna, że nasze dekoracje również będą takie oryginalne i długo zapamiętane.  

A na koniec już w drodze do domu nabyłam do jednej ze stylizacji tenisówki dla mnie za obłędną cenę... 30 zł!  

Jutro mamy spotkanie z kamerzystami w sprawie trailera, kręcimy go początkiem listopada, już się nie mogę doczekać!  :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #282 dnia: 21 Października 2010, 20:01 »
wiesz, nie miałam na myśli podania samej herbaty zwykłej w najpodlejszych torebkach ;) Chodziło mi raczej generalnie o idee podania tylko herbat w torebkach, nie sypanych. Wielu może się zagubić ile herbaty wsypać, zeby było ok, jak długo parzyć, no nei wiem, dla mnie to dużo czasu  i przyjemności- takie herbaty robię sobie w domu jak mam czas i ochotę na zabawę z wielokrotnym parzeniem fusów ;) Niektóre najlepiej smakują po 3 parzeniu dopiero i co, będziesz ryzykować, ze goście ci będą zalegać przy "herbacianym stole" kilkadziesiąt minut nawet?  ::)  Ja podałam herbaty Dilmah w takim pudle- pełen wybór herbat czarnych aromatyzowanych, zielonych, białych itp itd. W sumei ze 30 rodzajów chyba- nikt nie mógł narzekać na brak wyboru, nawet ci wybredni (np ja!  ;) ) I to było wg mnie strzałem w 10 :)
Na kawach się nie znam, ale smak chyba zależy od rodzaju ziaren użytych do zrobienia napoju... Będziesz miała wory z kilkoma rodzajami ziaren, goście będą podchodzić, wąchać i mówić panu "poproszę kawę z tych ziaren"?? Może to głupie ale tylko tak widzę wybór w kawach... No ale ja laik w tym temacie :P Kawy w ogóle nie piję...

Jeśli menu poprawinoe i sama napisałaś "Tutaj mam duży problem. Tutaj planujemy totalny miks podzielony na strefy skąd dania pochodzą. "- zrozumiałam że chcesz potraktować bardziej szeroko to zagadnienie ;) Ale idąc Twoim tokiem myślenia na pewno fajitas nie jest potrawą amerykańską... Jest meksykańką potrawą- ale to raczej w kwestii uściślenia piszę :) Zresztą typowo amerykańska kuchnia tak naprawdę nei istnieje wg mnie- USA to zlepek większości narodowości świata i znajdziesz tam wpływy wszystkich krajów które kolonizowały nowy ląd... Typowo amerykańsko dla mnie brzmi Stek i żeberka podawane z metra- nei wiem jak to inaczej ująć: podają Tobie ŻEBRA jakby pół krowy na raz serwowali, szerokie, długie i w ilosci ogromnej... Może spróbuj coś takiego- mięsożercy będą zachwyceni  ;D ;D ;D ;D
W ramach przekąski krążki cebulowe panierowane i smażone, a o krążkach z kalmarów podawanych z cytryną myślałaś? Albo sosem czosnkowym? :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #283 dnia: 22 Października 2010, 08:57 »
Na kawach i herbatach się nie znam, więc nie pomogę. Ale tak jak pisze Fasolek chyba bardziej trafionym pomysłem  byłby miks herbat w torebkach.

Jeśli chodzi o zdjęcie to wybieram nr 3  ;D

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #284 dnia: 22 Października 2010, 09:21 »
Ja bym wybrała drugie zdjęcie, ze względu na to, że widać na nim całe wasze twarze, patrzycie też prosto w aparat, jeśli ma to być zdjęcie do powitania to zdecydowanie najlepsze, bo to jakbyście patrzyli na gościa strony i mówili mu ''Hej, witaj!''  ;) ;D
No i moim zdaniem ma lepszy klimat na tą część storny, nie moge znaleźć słowa... może taki filuterny i wyluzowany ;D

Paula, czekam na tego linka i czekam :tupot:

Przypominam, że ubieramy się sami dlatego też potrzebowaliśmy kupić parę rzeczy. Spędziliśmy tam trzy godziny ale kupiliśmy parę potrzebnych rzeczy, prawie wszystkie stylizacje są skończone. Największy problem mam z ubraniem Mikołaja do Andel'sa, ma to być mega elegancka biznesowa stylizacja, ja będę mieć czarne spodnie, wysokie kozaki na dużej szpilce i kremową jedwabną bluzką z czerwoną koronkową kokardą. Chciałam Mikołajowi kupić jakieś fajne materiałowe spodnie ale nie udało się. On mówi, że ubierze garnitur ale nie wiem czy nie będzie zbyt oficjalnie.

A co z panią stylistką  :?:  Myślałam że ona wam doradza w tej stylizacji...

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #285 dnia: 22 Października 2010, 12:24 »
Bufet kawowo - herbaciany będzie przedłużeniem bufetu słodkiego. :) To są bardzo duże bufety na całą ścianę także będzie miejsce. :) W ogóle u nas na sali jest dużo miejsca na liczbę osób którą będziemy mieć. Kawa na pewno będzie z ekspresu plus do niej będą wszystkie dodatki tak jak w tych wszystkich kawach co się dostaje "w biegu". Ale w sumie pomysł z ziarnami też jest super, tylko musiałby być ekspres na ziarna drugi. Dzięki za pomysł. :)
Oczywiście ekspresówki będą, nie do końca ekspresówki tylko w takich większych woreczkach herbaty. No i do tego myślałam o imbryczkach w których parzyła by się jakaś szczególna herbata.:) Ktoś mógłby to obsługiwać żeby cały czas był porządek. :)
Ze strefami to chodziło mi o strefy w USA. :) Czyli np. steki z południa, łosoś z zachodu itd.
Bluebird, mamy lekkie kłopoty finansowe i zrezygnowaliśmy z usług pani stylistki do tej stylizacji. :)
Link już poszedł. :)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #286 dnia: 22 Października 2010, 22:59 »
260 dni

Wracam ze spotkania w sprawie trailera. Ale się nagadałam! :)
 I co się będzie działo dziewczyny, prawie plan filmowy zrobimy. Panie konsultantki od poniedziałku będą miały pełne ręce roboty z pozwoleniami. Film będzie opierał się na naszej historii. Ma to być trochę filmowe love story. ;) Plus będzie pokazywał to co jeszcze przed nami. Nie będą to same ujęcia i muzyka ale także będzie normalny głos, nasze opowiadanie a nawet moje pisanie na forum wplecione w ujęcia. :) Mam nadzieje, że będzie super. No i panowie obiecali się wyrobić z montażem do 3 grudnia, jest to deadline dla wszystkich firm uczestniczących w produkcji STD, bo chcemy paczki z STD wysłać tak żeby doszły na 6 grudnia czyli w Mikołaja. Będzie to takie symboliczne, że w Mikołaja(tak ma mój narzeczony na imię) i jeszcze prezent. :)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #287 dnia: 23 Października 2010, 00:08 »
to chętnie i ja dołącze
Narazie jestem w szoku  :o :o :o

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #288 dnia: 23 Października 2010, 22:43 »
Amika a pozytywnym chociaż?

259

Dziewczyny pomożecie w stylizacjach do trailera? Mało czasu a ja nie wiem czy wszystko pasuje.  ???

1. JazzRock
Tutaj mamy powrót do pierwszych naszych spotkań, kiedy oboje byliśmy jeszcze mocno rockowi.  
Ja - Czarna bluzka z koronką, z niewielkim dekoltem, spódniczka krótka z wystającym tiulem i glany. Nie wiem jakie rajstopy ubrać, mam takie fajne w czarno czerwoną kratę ale nie wiem czy będą pasować. Do tego bransoletka tą co miałam na sesji narzeczeńskiej.
Narzeczony - Czarne bojówki, czarna duża koszulka z zespołem i glany też.  Do tego pieszczocha.

2. Osobne sceny w knajpce oraz sushi(ja piszę przed komputerem, narzeczony zajmuje się książką i figurkami)

Tutaj już powoli zmieniamy się, ja jestem mniej mroczna bardziej hippi ale też nie do końca a narzeczony odkrył, że istnieją inne spodnie niż bojówki.  

Ja - tunika jasna z motylowym wzorem, beżowy długi sweter, czerwone legjeansy i jak uda mi się znaleźć czerwone motylowe kolczyki bądź coś do włosów. Czarne buty na niedużym obcasie.
Narzeczony - niebieskie jeansy, koszula niebieska(ta co miał ją na trailerze) i czerwona swetrowa kamizelka. Do tego okulary i fajka. I teraz nie wiem czy buty sportowe do tego(takie jak nosi na codzień) czy tenisówki?

3. Collegowa stylizacja

Ja - biała bluzka z taką aksamitką do zawiązania pod szyją, spodnie w czerwono czarną kratę i tenisówki. I zastanawiam się jeszcze nad czarnym kapeluszem.
Narzeczony - Longslive w pasy biało granatowe, z naszywką imitującą herb szkoły, jeansy, tenisówki.

4. Andel's
Tutaj ma być maksymalnie biznesowo
Ja - Czarne spodnie, wysokie kozaki na szpilce i jedwabna bluzka jasna.
Narzeczony - Garnitur i fioletowa koszula. Dodawać krawat?

Co myślicie?

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #289 dnia: 26 Października 2010, 00:44 »
Czy ktoś tutaj jeszcze zagląda? ;)

Znalazłam suknie!! :) Jestem absolutnie powalona i zakochana.
Co myślicie?

I suknia w ruchu i "na żywo"

I jak?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #290 dnia: 26 Października 2010, 12:20 »
Boska  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 26 Października 2010, 13:34 »
Mi też się podoba  :)

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #292 dnia: 26 Października 2010, 14:12 »
suknia bardzo ładna, świetnie się układa ale nie w moim stylu..
Już wiem skąd bierzesz inspiracje, oglądałam filmiki tej firmy Cloud nine creative [m.in film Twojej wymarzonej sukni] są to piękne, inspirujące teledyski ślubne które aż chce się oglądać. Choć wesele wyprawiam dużo skromniejsze z chęcią podkradnę kilka takich pomysłów. Nie wszystkie są drogie i nie wszystkie wymagają potężnych pieniędzy.. np. duża ilość świec robi niesamowity efekt,świeże kwiaty, dużo kryształków mieniących się w sztucznym świetle, wszelakie mieniące się broszki, motylki tworzą magiczny efekt. Jest tam dużo pomysłów które nam zaprezentowałaś np. wszystkie ciasteczka, lizaki, babeczki, Wasze logo, dywan w Kościele z inicjałami, save the date [apropo podoba mi się ten: ], jednym słowem te niezwykłe detale są pokrótce tam właśnie zaprezentowane. I wszystkim przedślubnym parą polecę je obejrzeć bo strasznie nakręcają i dodają natchnienia.
Oglądając te filmy na vimeo.com stwierdziłam że tak naprawdę liczy się pomysł. Ty go masz i obyś zrealizowała Wasze marzenia w 100%.
Z chęcią obejrzę wyniki bo jestem ciekawa czy takie mocno zapożyczane tradycje amerykańskie wyjdą naturalnie czy sztucznie w polskich realiach. Bo tamte filmiki mają potężną magie w sobie której jeszcze sprzyja HD :D
Wiem że ta otoczka to tak jak piszesz tylko stylizacja tylko najważniejsze abyście wyszli naturalni i wiarygodni w tym co robicie bo inaczej wyjdzie sztywno...
trzymam kciuki, w razie czego :D

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #293 dnia: 27 Października 2010, 16:27 »
moge dołączyć i ja?
powiem ci że przeczytałam linka od pierwszej strony i jestem w mega szoku  :o masz jeszcze wolne miejsce wśród gości?  ::) z chęcią bym uczestniczyła w tak zorganizowanym ślubie i weselu  8)

co do zdjęć ja wybrałabym drugie  ;D

a suknia bardzo ładna  ;D

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #294 dnia: 27 Października 2010, 19:12 »
Dzięki za opinie i proszę o jeszcze. :) Jakie dodatki dziewczyny widziałybyście do tej sukni?
Axela, inspiracje czerpię z różnych stron zagranicznych i nie tylko. :) Chce udowodnić, że Polacy też mogą być tak samo zdolni i robić piękne dekoracje, poligrafie itd. jak ich zawodowi koledzy z zachodu. :) Mamy świetnych kamerzystów i mam nadzieje, że nasz film też będzie miał w sobie magię. :)
Marena zapraszam. :) Dzięki za miły komentarz, mam nadzieje, że nasi goście też będą zadowoleni z całej organizacji i klimatu, który chcemy dla nich stworzyć.

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #295 dnia: 28 Października 2010, 17:17 »
Dostaliśmy projekt strony ślubnej!! :) Co myślicie? Jeszcze jest czas żeby powybrzydzać.
http://sites.it4business.pl/paulaimiko/

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #296 dnia: 28 Października 2010, 17:36 »
Moim zdaniem łacina jest tu zbyt pretensjonalna. Ta strona jest chyba dla gości, a wątpię że ktokolwiek to zrozumie... Ja poczułabym się potraktowana z wyższością wchodząc na taką stronę. ::)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #297 dnia: 28 Października 2010, 17:51 »
Beaberry, ten tekst to Lorem Ipsum standardowy wypełniacz poligraficzny. :) W tym miejscu będzie nasz tekst ale jeszcze go nie dostarczyliśmy.

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #298 dnia: 28 Października 2010, 17:55 »
Beaberry proponuje poszukac co to ''Lorem ipsum'' w internecie, bo tak sie Pauli nieslusznie oberwalo!
Hmm... Strona ok, moze nie w moim guscie kwiatki i motylki tego typu... ale ogolnie jak dla mnie za szaro i smutno.

Uwaga techniczna co do zdjecia, ktore jakos odstaje od calosci, i wydaje mi sie ze stracilo na ostrosci i jakosci... Rozumiem ze to byly jakies zabiegi majace na celu wkomponowanie foty w tło. Niestety dalej cos mi tu nie pasuje....

No i nie wiem tez czy ta fotka konkretna dziala jesli ma byc  tym ''owalu'' bo wiele uroku zdjecia po prostu wycieto

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #299 dnia: 28 Października 2010, 17:56 »
Głównie to mi się rozchodzi że te nooooogi Ci Paula obcieli! ;) ;D