Dziewczyny.

Napiszę jeszcze raz to jest menu
poprawinowe nie weselne.

A poprawiny są
całe stylizowane na
amerykańskie lata '50.
Axela2008, wesele mamy na około 100 osób, poprawiny liczymy na około 70. Nasi goście to w przeważającej większości ludzie młodzi(w wieku studenckim) a i rodzinę mamy otwartą więc nie mamy się co martwić tym, że dania są zbyt wyszukane.

Co do owoców morza, to one są bardzo obecne w kuchni amerykańskiej a wiem, że i nasi goście ucieszą się na ich widok.

Poza tym poprawiny są na barce coś morskiego musi być.
Ciriness sushi master robiący na żywo sushi będzie w pierwszym dniu.

Po torcie otworzymy stacje live cooking właśnie z sushi.

Najprawdopodobniej skorzystamy z ofery firmy ZEN(to info dla krakowianek), jest to nasza ulubiona susharnia, w niej też będziemy kręcić niektóre sceny do trailera.
Bluebird, dzięki za stronę.

Co do salsy to dobrze, że zwróciłaś mi uwagę, myślałam, że to sama przystawka a nie sos.

W takim razie do czego mogłaby ona być?
To nie ci. Prześlę ci linka na priv. Termin mają wolny, w końcu to niedziela a nie sobota weselna.
Fasolek, musimy w takim razie dobrze sprawdzić.

Dzięki za zwrócenie uwagi. Co do menu, to poprawiny są stylizowane na amerykańskie lata '50 więc nie są to potrawy z różnych stron świata.

Nie może być tam więc tradycyjnych potraw polskich.
Co do herbat i kaw to wśród gości znajdują się smakosze tego trunku, np. nasi ojcowie, którzy piją tylko określony rodzaj kawy, albo mamy też kilku gości wege, którzy uznają tylko herbatę białą lub zieloną.

Wydaje mi się, że to po prostu będzie zadbanie o gości. Ja sama np. piję herbaty owocowe i nie lubię za bardzo zwykłej.
261 dniDzisiaj mieliśmy bardzo pracowity dzień.

Udało nam się jednak załatwić wszystko.
Od początku. Na 12 umówiliśmy się z panami od strony, nie mogliśmy trafić do biura. W końcu się udało. Podpisaliśmy umowę, wpłaciliśmy zaliczkę i omówiliśmy jak strona będzie wyglądać.
Otóż na początku będzie ekran powitalny z naszym zdjęciem:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs369.snc4/45250_153345434681874_100000192549565_508570_1449652_n.jpgKlikamy wejście i pojawia się strona powitalna. Układ taki jak w pierwszym szablonie na starej stronie. Na górze nasze logo(granatowe) od którego będzie szła taka jakby ramka z fuksjowego motywu kwiatowego. Po tej ramce będzie latał(latały) białe motyle.
Na środku nasze zdjęcie(któreś z tych czarno białych) i tekst powitalny.
Które zdjęcie wybrać?
1.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs254.snc4/40020_153346018015149_100000192549565_508582_4425650_n.jpg2.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs380.snc4/44306_155059141177170_100000192549565_519894_3272200_n.jpg3.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs143.ash2/40464_153345934681824_100000192549565_508575_5879602_n.jpgPo lewej stronie odnośniki do podstron, będzie ich 6:
- O nas
- Ślub/wesele/poprawiny
- Galeria zdjęć
- Filmy
- Informacje dla gości
- Księga gości
Podstrony będą miały podobny szablon jak strona główna. Jak myślicie? Będzie ładnie? Jeśli macie jakieś pomysły na zmiany to piszcie teraz dopóki jeszcze można.

I mam też świetną wiadomość! Strona będzie gotowa w ekspresowym tempie bo już za 3 tygodnie ruszy!!

Pożegnawszy się z bardzo miłym panem udaliśmy się na małe zakupy po galerii. Przypominam, że ubieramy się sami dlatego też potrzebowaliśmy kupić parę rzeczy. Spędziliśmy tam trzy godziny ale kupiliśmy parę potrzebnych rzeczy, prawie wszystkie stylizacje są skończone. Największy problem mam z ubraniem Mikołaja do Andel'sa, ma to być mega elegancka biznesowa stylizacja, ja będę mieć czarne spodnie, wysokie kozaki na dużej szpilce i kremową jedwabną bluzką z czerwoną koronkową kokardą. Chciałam Mikołajowi kupić jakieś fajne materiałowe spodnie ale nie udało się. On mówi, że ubierze garnitur ale nie wiem czy nie będzie zbyt oficjalnie.
A potem udałam się już sama na spotkanie z panią florystką. Zapłaciłam zaliczkę i ustaliłyśmy ostateczną wizje dekoracji. Ustaliłam,że jednak nic w sali bankietowej nie będzie na suficie. Dodaliśmy parę rzeczy i mamy pełną wizje. Widziałam też zdjęcia z wesela gdzie pani florystka robiła dekoracje czarno biała, były białe kwiaty i czarne motyle, wyglądało przepięknie. Jestem jak najbardziej spokojna, że nasze dekoracje również będą takie oryginalne i długo zapamiętane.
A na koniec już w drodze do domu nabyłam do jednej ze stylizacji tenisówki dla mnie za obłędną cenę... 30 zł!
Jutro mamy spotkanie z kamerzystami w sprawie trailera, kręcimy go początkiem listopada, już się nie mogę doczekać!