Autor Wątek: "Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy..." ---> 06.08.2011r J&M  (Przeczytany 99013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Dzięki dziewczyny za opinie  :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Kuchnię na pewno sobie ożywię dodatkami. I będą to pewnie czerwone dodatki. Tak jak widać na pierwszym zdjęciu.  Nie chcę żeby było mdło... Myślałam jeszcze nad zielenią, bo czerwień chciałam sobie zarezrwować do gościnnego pokoju, ale się waham. Blaty i boku mebli chcę mieć czarne. Myślę, że jak dojdą w pomieszczeniu sprzęty kuchenne, to również kuchnia nabierze innych "kształtów".

Jeśli chodzi o palcowanie, to nie jest tak źle ;) Bo przecież otwieram drzwiczki szafki za uchwyt a nie ciągnę za całą szafkę ;) Poza tym wbrew pozorom meble bardzo łatwo się czyści. Wystarczy psiknąć płynem do okien i przetrzeć szmatką czy papierowym ręcznikiem ;) Więc chyba nie jest tak źle  ;D Z natury uwielbiam mieć czysto wokół siebie, więc o brud się nie martwię  :D ;)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
Można dołączyć ? :) Wybacz, ale nie nadrobię całego wątku  :nie: za to przeczytałam historię Waszej miłości :D szkoda, że nie mogłam zobaczyć ogromnego bukietu róż  ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Justyś piękna kuchnia a czerwone dodatki będą wyglądać obłędnie!!!! A szafki będziesz mięć otwierane poziomo czy pionowo? Bo poziome z własnego doświadczenia bardzoooo odradzam!

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Isabel - witam i zapraszam !  :Daje_kwiatka:

marcella - co do szafek, to jeszcze się waham... Większość, podobnie jak Ty odradza mi poziome szafki... Ale poziome bardziej mi się podobają...  W każdym bądź razie będę jeszcze nad tym myśleć. Choć pewnie zdecyduję się na standardowe-pionowe szafki, a ewentualnie ku zaspokojeniu mojej wizji "wrzucę" sobie gdzieś jakąś poziomą  ;) Boję się, że coś, co ładnie, nieszablonowo wygląda w sklepie, w trakcie użytkowania okazuje się fatalną pomyłką. Dziękuję za rady!  :-*

Co do kuchni, będziemy mieć jeszcze czarny podłużny blat, który będzie służył za stół. A nad nim planuję dwie czerwone zwisające lampy. Kable na lampy są już wyciągnięte, więc w tek kwestii pewnie nic już się nie zmieni... Będzie on na przeciw ściany z szafkami, tam też będzie stała zabudowana lodówka.

Także chcąc nie chcąc kuchnia nabierze kolorów i innego wyrazu ;)

BUZIAKI !!!

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Już się nie mogę doczekać jak zobaczę tą kuchnie  :Serduszka:
Kiedy ruszacie z takimi pracami ?

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Kasiu - z kuchnią ruszymy jak już położymy wszędzie płytki i skompletujemy sprzęt do zabudowy kuchni...
Poza tym przed kuchnią musimy zrobić łazienkę, żeby nie rozpoczynać wszystkiego na raz.
No i muszę znaleźć płytki na ścianę do kuchni... Mam nadzieję, że znajdę coś ciekawego.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Oj ja też się nie mogę doczekać jak zobaczę kuchnię  ;D
Justyś musicie poszukać na pewno znajdziecie coś ładnego  ;D ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Tych sklepów teraz jest tyle i asortymentu do wyboru do koloru, tylko faktycznie trzeba mieć czas, żeby pojeżdzić pooglądać i wybrać najlepsze  ;D
Podczas naszego remontu - a właściwie i tuż przed i tuż po, sklepy - Leroy Merlin i Ikeaa, znamy na pamięć i nas też tam znają  :D :D :D

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
spóźnione życzenia, wymarzonego ślubu, zdrowia, miłości i spełnienia marzeń
a kuchnia biało czarna extra, ale tamte też niczego sobie
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Kasiu, jakbym czytała o sobie... Mam wrażenie, że mnie też już wszędzie znają  :D :D :D ;)
Jak wybieraliśmy płytki, to w sklepie mi się podobały, stanęło na tym, że je kupujemy, wracałam do domu... iiii.... już mi się nie podobały... i znów wracaliśmy do sklepu... i znów chodziłam, wybierałam, chodziłam, wybierałam... i jak już stwierdziłam, że to ostateczna wersja, to znów coś mi w nich nie pasowało, noooo koszmar jakiś  ;) PM chciał mnie zabić  ;D Także cieszę się, że mam to już za sobą...

Teraz mam hopla na punkcie oświetlenia... Chodzę, oglądam, chodzę, oglądam... I jak już mi się coś podoba, to PM kręci nosem i znów szukam innej alternatywy tak w kółko...  :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Mdleje_1: Także najlepiej w moim przypadku od razu jak już się coś spodoba brać pod pachę i biec do kasy, żeby mi się znów nie odwidziało  ;)

Zanim urządzę to mieszkanie po "swojemu", to obawiam się, że będę musiała odwiedzać PM-a w psychiatryku  :D ;) To nie na jego nerwy  ;D

Monia - dziękuję za życzenia!  :Daje_kwiatka:

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Oj tam PM da rade  ;D
Teraz macie kolorowy zawrót głowy od tego wszystkiego ale pomyśl jak usiądziecie sobie u siebie kiedy już będzie wszystko gotowe i po "Waszemu"  ;D ;D ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Faceci poprostu nie nadają się do takich wyborów :).
Oni są stworzeni to innych rzeczy :)
Mój R też dał mi wolną rękę, od czasu do czasu pokazał mi co mu się podoba, ale generalnie stawało na moim,a on tylko mówił, czy da się zrobić, czy da się tak ustawić, czy nie będzie jakiś problemów :)
Aaaa no nie mogę powiedzieć lampy do przedpokoju chyba on znalazł,a ja zatwierdziłam  ;D.
Także Justyśka - wybieraj,przebieraj,urządzaj po swojemu. Bo Ty będziesz gospodynią tego gniazdka i jak je sobie urządzisz tak się bedziesz w nim czuła. A duma rośnie jak ktoś przychodzi do mieszkania i robił ŁAŁ. I dumnie być panią takiego domu  8)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Kacha, wszystko przed Wami.
Za niedługo sama będziesz miała okazję przekonać jak to jest...
Na początku, och ach, mogę biegać po sklepach 24/24...
A z czasem, sama myśl, że trzeba znów jechać przyprawia o zawroty głowy  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Kasiu - u nas podział jest następujący: PM robi podstawowy remont czyli, przykręca, odkręca, dokręca, klei, przesuwa, dosuwa itd  ;D ;D ;D A ja: dekoruję i urządzam... I muszę powiedzieć, że dobrze taki podział na nas działa. Ja się nie wtrącam do niego a on do mnie. Choć wiadomo, że czasami on chce coś koniecznie mieć bądź ja i wtedy jakoś musimy pójść na kompromis... Ale ogólnie nie jest źle, mamy podobny gust, zatem mam wolną rękę  ;) Mam nadzieję, że będę zadowolona z końcowego efektu ;) Choć pewnie jak już skończę i troszkę pomieszkam, to znów mnie będzie ciągnęło do zmian  :P

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
Sliczna ta kuchnia ta biała kuchnia, i dodatko tak nie przytłacza jak czarna :)
Mam obecnie taką, i choć mamy duży salon to wydaje sie przez nią troche mniejszy. A wbrew pozorom chyba bardziej widać paluchy odciśnięte itp. na czarnej (przynajmniej na takiej z połyskiem), co drugi dzień trzeba przecierać wszystko  :Maruda:, także to z całego serca odradzam ;)

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Justyś piękna ta biała kuchnia i ja zdecydowanie wzięłabym zielone dodatki, biały w połączeniu z zielonym wygląda tak świeżo, wesoło :) i jeszcze ten motyw roślinny na płytkach :D Super.
Ale czerwone też będą pasować :)

Justyś wiem co czujesz, mam już odruch wymiotny na widok sklepów "budujesz, remontujesz, urządzasz"  :mdleje: :mdleje:

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris

Kasiu - u nas podział jest następujący: PM robi podstawowy remont czyli, przykręca, odkręca, dokręca, klei, przesuwa, dosuwa itd  ;D ;D ;D A ja: dekoruję i urządzam... I muszę powiedzieć, że dobrze taki podział na nas działa. Ja się nie wtrącam do niego a on do mnie. Choć wiadomo, że czasami on chce coś koniecznie mieć bądź ja i wtedy jakoś musimy pójść na kompromis... Ale ogólnie nie jest źle, mamy podobny gust, zatem mam wolną rękę  ;) Mam nadzieję, że będę zadowolona z końcowego efektu ;) Choć pewnie jak już skończę i troszkę pomieszkam, to znów mnie będzie ciągnęło do zmian  :P

Popieram taki podział  ;D
Nam się odechciało remontów na kolejne 20 lat  ;D
Wiesz do zmian może ciągnąć, może się potem okazać, że coś innego się znalazło i by się zmieniło - ale generalnie zostaje się przy starym rozwiązaniu bo to wszystko niestety wiąże się z finansami >:(

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Ja mam poziome szafki w kuchni i bardzo je lubię, widać inna jestem :brewki: Otworzę, wyładuję wszystko ze zmywarki, zamknę, dla mnie to ładne i poręczne, już nigdy nie wrócę do pionów :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Ja szafki poziome odradzam, bo mieszkanie (czytaj kuchnię) mam od 2,5 lat i szafki juz mam zepsute.. poza tym mój brat ma takie samo mieszkanie jak ja i pionowe szafki w kuchni i dzięki temu ma dużoooooooooooooo więcej miejsca w kuchni na różne rzeczy... Poziome ładnie wyglądają i nic więcej... Justys a Ty jestes ze Szczecina? Bo jeśli tak to na Pomorzanach niedaleko sklepu Oleńka jest taka fajna hurtownia oświetlenia (na B) i można dużo taniej kupić...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dzięki dziewczyny za rady !!! Jesteście nie zastąpione :uscisk:

Sama już nie wiem co mam robić  z tymi szafkami - zgłupiałam...  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Bardzo podobają mi się poziome szafki, ale naczytałam się na forach różnych niepochlebnych opinii i moje napalenie pomału zanika ;)
Ale chyba i tak wszystko zależy od zawiasów, wykonania itd. Także zależy jak kto trafi...

W każdym bądź razie chyba je trochę pomieszam, w zależności jakie ustawienie otwierania szafek, będzie najoptymalniejszą wersją.
Póki co prawdopodobnie doły zrobię pionowe, a górę i pionową i poziomą  ::) ::) ::)
Zobaczymy jeszcze jak to wszystko będzie wyglądało w projekcie kuchni.

marcella - jestem z Sosnowca, ale bardzo dziękuję za podpowiedź  :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Justynka, spóźnione życzenia urodzinowe! Spełnienia marzeń i przecudownego wesela!!!  :-* :-* :-*

Kuchnie bardzo mi się podobają, ale nienawidzę sprzątać, więc wybrałabym biało - czarną ;P

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Justyś, białą kuchnia wygrywa ;D na białych lakierowanych frontach o dziwo nie widać brudu ani nic. Gorzej już z mlecznym szkłem, albo uchwytami ::) ja mam szafki górne i poziome i pionowe. Nie widzę żadnych minusów ;D ja mam blat w brązie, ale to ze względu na biurko. Szczere to mi się bardzo podoba czarny, połyskliwy, ale jak widzę ile na zwykłym matowym widać plam, to co dopiero na czarnym :mdleje: wiem, że chaotycznie,a le nie mam czasu :p :i_love_you:

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
piękna ta biała kuchnia!! ;D
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
hm, kuchnie obie fajne więc nic nie doradzę ;) ale poziomych szafekteż nie polecam ;)fajne są za to te zawiasy spowalniające, wtedy już się nie potrzaska szafkami ;D
miłego wieczorku :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
U mnie dziś 7 miesięcy na liczniku...

Czas zaczyna zapierniczać a my stoimy w miejscu...
Ślub, mieszkanie, moja praca...  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Tak sobie myślę, że może choć zaczniemy na nauki chodzić, żeby mieć z tym spokój...
Trzeba się na takie nauki zapisać czy jak?  ::) ::) ::) Bierze się coś ze sobą na pierwsze spotkanie? Chodzi mi o jakieś dokumenty...
OMG !!! Jakaś nie w temacie jestem, nic nie wiem... A wizja nauk i poradni mnie przeraża  :P

No i najwyższa pora zacząć rozglądać się za sukienką... Tylko nie wiadomo czemu jakoś nie mam na razie weny  :-\ Może w lutym  ::) ::) ::)

p.s dzięki dziewczyny za rady odnośnie szafek, na pewno skorzystam!  :uscisk:

BUZIAKI !!!

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
U nas nie trzeba się zapisywać, poszliśmy i mieliśmy jedno spotkanie z księdzem i było bardzo sympatycznie ;) gorzej było już na następnych jak była pani doradca - wariatka  :mdleje: ale jakoś to przetrwalismy, jeszcze tylko2 spotkania z nią w ramach poradni ;( to będzie masakra!! A Tobie życzę jak najfajniejszej pani w poradni, bo nauki z księdzem są naprawdę spoko  :blant:

A co do sukni, to poczekaj na mnie - skończy mi się sesja i się za to weźmiemy ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dobraaaaa... Czekam !!! :uscisk: ;D ;D ;D ;) :-*

p.s zapomniałam podziękować za życzenia! Więc... dziękuję !!! :Daje_kwiatka:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
A obrączki kiedy zamawiacie? Wybraliście już jakieś?

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Aniu, my będziemy mieć zwykłe, klasyczne obrączki z żółtego złota.
Bez żadnych wzorków, także zbytnio nie mamy nad czym debatować, bo na szczęście zdanie w tej kwestii mamy identyczne ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
To tak jak my ;)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
7 m-cy, no no już co raz poważniej to brzmi  :) ja z tymi naukami to też nie wiem dokładnie co i jak :drapanie: z tego co nam ksiądz mówił, to na coś nie musimy chodzić, bo mamy zaświadczenia z liceum, ale nie pamiętam na co   :glupek: