Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 6  (Przeczytany 246116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 6
« Odpowiedź #2790 dnia: 9 Czerwca 2011, 21:45 »
Amika -  :mdleje: :mdleje: :mdleje: Masakra... Ludzie naprawdę czasem nie myślą zanim coś palną...

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #2791 dnia: 9 Czerwca 2011, 22:07 »
dziękuję za wsparcie :)) zadowolona jestem, że mi dzisiaj temp. skoczyła i to bardzo :) zobaczymy jak będzie jutro... test zrobie dopiero w poniedziałek jak coś :)

za bardzo się jednak nie napalam, bo skoro niektórym z Was wyszedł test pozytywny już w 12 dniu.. a mi niestety nie.. to może jednak się nie udało a na dodatek dzisiaj miałam wrażenie że @ się zbliża, jakby mi "coś ciekło ale nie ciekło"?!  ???

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #2792 dnia: 9 Czerwca 2011, 22:12 »
spatzi trzymam kciuki  :)
która jeszcze testuje w najbliższych dniach?

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2793 dnia: 9 Czerwca 2011, 22:23 »
trzymam kciuki za wszystkie staraczki.

I ponawiam pytanie - CZY KTOŚ WIE CO Z BOŻENKĄ?? Mam nadzieję, że wszystko dobrze, bo już jakiś czas temu miała iść na wizytę potwierdzającą i od tego czasu cisza...  :-\

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #2794 dnia: 9 Czerwca 2011, 22:28 »
stokrota86 czasami nie da się nie gadać i odizolować od ludzi :( aby uniknąć tematu
trzeba się przyzwyczaić

ja, jak już ludzie na prawdę nie patrzą co mówią potrafię się odgryźć, ale staram się to robić delikatnie (i czasami żałuję) ale wystarczająco stanowczo, aby temat nie powrócił przez dłuższy czas. nawet w pracy życzliwa koleżanka świergoliła mi nad glową o dziecku (zwłaszcza od momentu jak się dowiedziała, że sama będzie babcią) zamknęła pyszczek, jak  jej powiedziałam, żeby cieszyła się tym faktem, że będzie babcią, bo niektórym może to nie być dane zostać babcią czy dziadkiem....

też cho***nie przykro mi się zrobiło nie tak dawno, gdy właśnie córka tej koleżanki przyszła do szkoły ze swoją Juleńką, wszyscy zapatrzeni w bąbla (jakby nie patrzył dziecina bardzo urodziwa), akurat ja wychodziłam ze szkoły jak obsiadły sprzątaczki wózek, ledwo mnie zobaczyły, to przez pół korytarza prawie na mnie wrzeszczały, abym podeszła się napatrzeć.... tak jakby od patrzenia się w ciążę zachodziło.....

najgorzej jest o tym wszystkim nie myśleć cały czas
w poprzednim cyklu myślałam, że oszaleję, wszystko sprowadzało mysli w stronę ciąży/dziecka/dni płodnych/czy sie udalo
teraz zupełnie poważnie zastanawiam się nad wizytą u psychologa (mąż się śmieje, że z moim charakterem i problemami z zajściem w ciążę, to psycholog już nie pomoże :) że mam iść od razu do psychiatry :) ) nie znacie jakiegoś dobrego w Krakowie?
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2795 dnia: 9 Czerwca 2011, 22:33 »
Pewnie nie wszyscy mowią to specjalnie i nie myslą co mówią  :-\, ale faktycznie takie slowa urazają.
Ja do mojego szwagra caly czas mowie że moglby cos juz sie postarac, ale raczej drocze sie z nim, bo moja siostra duzo starsza odemnie i juz w sumie ostatni dzwonek na bycie mamą ma, pozatym wiem ze ona jeszcze nie chce  :-\, wiec to nie wynika z problemów, bo inaczej bym im tak nie mowila  ;)

Ale np jak widze znajomych ktorzy nie mają dzieci to nie wypytuje , bo jak by chcieli to by sami cos powiedzieli .....

Starającym sie życze szybkiego zafasolkowania  ;D

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2796 dnia: 10 Czerwca 2011, 07:35 »
i niestety temp spadła :( co prawda nadal jest powyżej linii wyższych temp... i za 2 dni ma być @ ale już nie mam nadziei :'(

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #2797 dnia: 10 Czerwca 2011, 09:09 »
spatzi  a jesteś pewna że masz dobrą analizę?żadna z wg Ciebie 4 wyższych temp nie jest nad linią wyższych (czyli tą 2 cienką) ::) moim zdaniem powinnaś fazę lutealną zacząć4 dni później czyli teraz masz 9 dzień fl...specem nie jestem ale ale od 3 dnia fazy temperatury powinny być nad linią graniczną czyli o 0,2 stopnia wyższe od najwyższej z najniższych...

chaotycznie napisane ale śpieszę się  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2798 dnia: 10 Czerwca 2011, 09:35 »
spatzi poczekaj z takim osądzaniem - to może być spadek implantacyjny - u mnie taki wystąpił  ;) temp spadła o 0,18 stopnia  ;)

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2799 dnia: 10 Czerwca 2011, 10:12 »
madziq interpretować to ja się dopiero uczę :) ale zauważyłam że jak mi tak temp spada to zawsze była @ w ten sam dzień lub na następny dzień. a Tu teraz do @ 2 dni zostały. nie bardzo rozumiem o jakich temp do mnie piszesz ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2800 dnia: 10 Czerwca 2011, 10:23 »
wiesz co brakuje opisu śluzu od 16dcale ja bym przesunęła tą pionową kreskę o 4 dni do przodu,wtedy granicę niższych temp ustawiasz na pozom z 18dc więc dzisiaj masz 9 dzień wyższych temp a nie 13 więc taki spadek duży to może być implantacja (oczywiście nie musi)

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2801 dnia: 10 Czerwca 2011, 13:10 »
od 16dc nie było już zadnego śluzu wiec nic nie zaznaczałam, czasami tylko zauważyłam taki jak "krem".
@ nadal nie ma wiec może i nie bedzie :) dziękuję za porady :)

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2802 dnia: 10 Czerwca 2011, 13:13 »
hmmm.. ale test owulacyjny wyszedł mi pozytywny w 14dc i tego dnia miałam również śluz płodny, dlatego dziwi mnie przesunięcie linii o 4 dni.. widocznie muszę się jeszcze dużo nauczyć :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #2803 dnia: 10 Czerwca 2011, 13:29 »
satzi a testy owu robiłaś przez cały cykl czy tylko tego 14dc? Bo one prawie zawsze pozytywne wychodzą tylko natężenie koloru się zmienia. Przynajmniej ja tak miałam :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2804 dnia: 10 Czerwca 2011, 14:46 »
oj nie zawsze pozytywnie  ;)
u mnie np w 12 i 14 dc wyszły negatywnie, ale juz w 16 i 17 dc pozytywnie  ;)

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2805 dnia: 10 Czerwca 2011, 14:52 »
testy robiłam od 9dc i wychodziły negatywne a 14dc zdecydowanie był pozytywny, była taka gruba kreska że nie mogłam się pomylić i poza tym inne objawy się zgadzały :)

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2806 dnia: 10 Czerwca 2011, 15:17 »
dlatego dziwi mnie przesunięcie linii o 4 dni.. widocznie muszę się jeszcze dużo nauczyć :)

bo tą linię wyznacza się przy obserwacji temperatury a nie testów owu. żadna z 4 temp po pionowej linii nie miała ponad 0,2 stopnia od najwyższej z najniższych więc nie mogą one być początkiem fazy lutealnej...

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2807 dnia: 10 Czerwca 2011, 15:46 »
tak-testu owulacyjne, owulacja i temperatura są często błędnie kojarzone razem
tempka wg teorii skacze tuż po owulacji, a testy owulacyjne -czyli skok LH następuje na 1-2 dni przed wyższymi temperaturami (wyznaczają teoretycznie 1-2 najbardziej płodne dni w cyklu)
jeśli jednak natura nie dała nam pokaźnego skoku LH-wtedy możemy mieć problem z interpretacją testów:)
możliwe są również odstępstwa od wszelkich reguł-w końcu robotami nie jesteśmy,
wiem również, że doświadczone npr-ki-znając swój organizm zaznaczają dni fl nawet po 0,1 stC wyższych temp od 6 poprzednich-ale to już potrzeba kilku miesięcy obserwacji by wyczuć niuanse swojego organizmu:)
możliwe też są zakłócenia temperatury...
tak więc ciężko z interpretacją w tym przypadku jak dla mnie:):):)
ale ekspertem to ja nie jestem jeszcze:)

Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2808 dnia: 10 Czerwca 2011, 18:47 »
Hej dziewczyny, a przede wszystkim Madziu, która mi ostatnio doradzałaś ;) Przestudiowałam jeszcze raz cykl i wyszło że głupote palnęłam i owu była w 19 dc, czyli normalnie, potem tempka ładnie wzrosła i utrzymuje sie na całkiem pokaźnym poziomie, jutro 35 dc, według mojego organizmu jutro powinnam dostac @. Mam nadzieję,  że nie :)

Od kilku dni boli mnie brzuch, ale wcale nie tak jak na okres, tak jakby kłuła mnie kolka tylko w dole brzucha, no i piersi mam jakby nieco większe (ale tego nie wiem na pewno, bo zrobiłam porządek w szafie i dawno nie nosiłam tych staników co je od paru dni noszę). No ale pytanie najwazniejsze, bo tempka wysoka nie utzrymuje mi się na poziomie powyżej 37, na początku był 36,9-37, trzy dni temu spadła do 36,6 a teraz jest 36,8, czy byłaby możliwa ciąża przy takiej tempce? Choć pewnie sobie faze wbijam...

Jakby co to jeśli dostanę teraz @ w poniedziałek zaczynam stymulację, mam juz leki i wizyty umówione

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2809 dnia: 10 Czerwca 2011, 19:10 »
Martuś! temperatura w ciąży nie musi być powyżej 37 stopni.skoro teraz masz 35 dc a skok był w 19 dc to faza lutealna trwa 16 dni! jeśli zrobiłabyś dzisiaj test i byłabyś w ciąży wyszły by już tłuste krechy więc jak jurto się utrzyma temp to koniecznie testuj  ;D trzymam kciuki  ;D 

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2810 dnia: 10 Czerwca 2011, 19:20 »
No czekam do jutra własnie, bardzo jestem ciekawa :) Naczytałam sie o tych powyżej 37 stopniach i juz sądziłam, że nic z tego... Chociaż i tak mam jakieś ambiwalentne odczucia, niby się napalam, a z drugiej strony wiem, że nic z tego nie będzie...
Tylko napalam się troszkę bardziej bo idealnie trafilismy w owu, tylko czy ona na pewno była, to jest pytanie, bo z moimi bezowulacyjnymi to różnie bywa, choć nie wiem czy by tempka tak ładnie się zachowywała(duży spadek i skok) gdyby nie było owu. Niestety nie było takiego idealnego śluzu, no ale może... Nie powiem - czas byłby idealny, takiego chyba jeszcze nie mieliśmy. I finansowo i kariera na razie zaiweszona, także byłoby cudnie, może z tąd te "objawy" :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2811 dnia: 10 Czerwca 2011, 19:22 »
Martuś zaciskam kciuki najmocniej jak potrafię  :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2812 dnia: 10 Czerwca 2011, 19:26 »
A, chciałam napisac staraczkom i mamusiom, że wczoraj spotkałam się z koleżanką, która jest w ciąży, zaszła karmiąc piersią pierwsze dziecko - po pierwszej miesiączce po porodzie - 7 miesiąców jej minęło :) Mówiła, że w obu ciążach pierwszy test za każdym razem wychodził negatywny, robiła oba w dniu spodziewanej miesiaczki, dopiero jej beta wychodziła w obu przypadkach :)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2813 dnia: 10 Czerwca 2011, 19:45 »
no Marta-kciuki 3mam..madziq ma rację...przeglądam sobie wyrywkowo wykresy i widziałam wiele powyżej 37st C a potem był wielki spadek na łeb na szyję...a widziałam też wiele wykresów poniżej 37st zakonczone sukcesem!
pytanie jeszcze jakim termometrem mierzysz?
elektroniczne dają około 2 kreski w porównaniu do rtęciowych,
powiem szczerze-zamówiłam elektroniczny polecany z 2 miejscami po przecinku..żeby było wygodniej i bezpieczniej-ale nie jestem szczególnie zadowolona-właśnie ze względu na małą dokładność pomiaru,-zrobisz 3 pomiary i masz niezły rozrzut w temperaturze, plus jakieś dziwne techniki żeby domierzać nie wyjmujac termometru-jeszcze 2,3 razy,
a stary dobry rtęciowec-mierzy tyle ile ma zmierzyć-wyjmiesz, włożysz-i masz ten sam wynik-a przecież najważniejsze jest to by w odpowiednim momencie pokazał 0,2 różnicy w stopniach a pod koniec cyklu-stałą utrzymującą się tempkę-więc coś mi się zdaje, że zostanę przy nim:) muszę to przemyśleć...
jakie wy macie doświadczenia?
...tam miało być:
elektroniczne dają około 2 kreski mniej (0,2stC) w porównaniu do rtęciowych,

a z testami też święta prawda!!!!
czasami beta przyrasta powolutku na początku ciąży-i wtedy test może się schować nawet ten czuły:)
albo jak np jest za mało stężenia hormonu w moczu:)
z owulacyjnymi też trzeba na to zwracać uwagę-żeby nie pić minimum 2-3h przed testowaniem-bo potem może być niespodzianka-wiem z autopsji! :)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2814 dnia: 10 Czerwca 2011, 19:58 »
Mierzę elektronicznym, microlife, od poczatku obserwacji tym samym

Offline svene

• zapaleniec
  • MAMA ANIOŁKĄ [*] 03-06-09
  • data ślubu: 07-07-07
« Odpowiedź #2815 dnia: 10 Czerwca 2011, 20:26 »
nooo..w końcu torbiel sie wchlonęła:)
mamy zielone światlo:)
za 15 dni insemi:) jupiii

błagam jajeczka..rośnijcie  :blagam:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2816 dnia: 10 Czerwca 2011, 20:41 »
svene trzymam baaardzo mocno kciuki!!

Marta, jutro testujesz? czy czekasz jeszcze?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2817 dnia: 10 Czerwca 2011, 20:43 »
svene.. Ty wiesz że ja caly czas tzrymam kciuki  bardzo mocno !!!

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2818 dnia: 10 Czerwca 2011, 22:22 »
svene kciuki mozno zaciśnięte :)

marta082008 ja po przytulanku miałam taką temperaturę: 36 i 38,52,51,59,80x2, 84,80,89,86,90,87,80,97 i później dopiero temperatury powyżej 37

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2819 dnia: 11 Czerwca 2011, 10:18 »
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki... Jak Was czytam, to dla mnie to wszystko czarna magia. Mam nadzieję, że nie będę się w to zagłębiać musiała ::)
A mi czasem rano niedobrze, czasem pobolewa mnie brzuch... Ale pewnie sobie coś wkręcam. Test zrobię najwcześniej w dniu spodziewanej @ czyli 20 czerwca. Nie mogę się tego dnia doczekać...