Autor Wątek: Krótka relacyjka z wyjątkowego dnia Agi i Pawła  (Przeczytany 38330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odp: Krótka relacyjka z wyjątkowego dnia Agi i Pawła
« Odpowiedź #360 dnia: 27 Maja 2010, 17:52 »
Czy ktoś jeszcze ma chęć z nami posiedzieć na plotach we wtorek w Avantti??

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #361 dnia: 27 Maja 2010, 18:59 »
ja pewnie i bym miała chęc ale do Szczecina to ja nie przyjadę :P

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #362 dnia: 27 Maja 2010, 23:06 »
Aduś, przy nas to Adaś by na świt przyszedł w trymiga;D Co by szybciej się z fajnymi ciociami zobaczyć  :P

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #363 dnia: 28 Maja 2010, 07:38 »
Dziewczyny w ten wtorek ?

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #364 dnia: 28 Maja 2010, 11:01 »
Zgadza się, a co, chętna? :brewki: :brewki: no tak, bo Tobie wtorki pasują, bo akurat jesteś w Sz-nie :hopsa:

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #365 dnia: 28 Maja 2010, 11:04 »
szkoda ze ten szczecin mimo ze tak blisko to tak daleko
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 28 Maja 2010, 11:19 »
Aniu, dlatego tworzy się zamysł zjazdu forumek z całej Polski  :hopsa: (dział Pogaduchy)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #367 dnia: 28 Maja 2010, 11:32 »
..ja nie moge niestety...mam zajecia fitness we wtorki i czwartki...

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 28 Maja 2010, 11:52 »
Bo to takie spontaniczne spotkanie na ploty miało być  ;D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 28 Maja 2010, 11:58 »
Bo to takie spontaniczne spotkanie na ploty miało być  ;D

Aga, no i będzie ;D

Dziewczyno, Ty lepiej opowiadaj nam coś jeszcze. Jak było rano po ślubie, jak spędziliście ten dzień??

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #370 dnia: 28 Maja 2010, 13:35 »
Czy ktoś jeszcze ma chęć z nami posiedzieć na plotach we wtorek w Avantti??

ojej chęć to ja mam napewno, aaaale myslę że mój piotruś mnie wtedy postawi przed wyborem - albo dni morza (jesteśmy już w sumie umówieni) albo spotkanie na ploteczki......

jego zdaniem to ostatnio i tak zbyt często mam jakieś zajęcia (do tej pory mało co wychodziłam, bo jeszcze nie miałam znajomych w szczecinie i teraz to dla niego wieeeeelkie przestawienie)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 28 Maja 2010, 13:40 »
No kochana, nie poznaję koleżanki, ta która ustawia Piotrka i jego rodzinę po kątach? ;) ;) ;) ale spoko, ja też ostatnio wróciłam grzecznie do domku  :Swiety:, nie zachodząc do Loli na c.d., bo małż już się niecierpliwił...niech mają czasem dzień dziecka i poczucie że niby :P są najważniejsi  :P ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #372 dnia: 28 Maja 2010, 13:57 »
Lola no w zasadzie następnego dnia, to poza upojnym rankiem (ale nie licz na szczegóły), to wiele się nie działo. Wstaliśmy, za chwilę wynurzyła się i siostra, spokojnie zjedliśmy śniadanko zrobione przez MĘŻA (się aż zdziwiłam, ale widać małżeński stan dobrze na niego wpłynął, choć nie powiem czasem przed w weekendy robił  ;D), pogadaliśmy, obejrzeliśmy foty mojej siostry, choć mało ich było, bo jak widziałyście siostra to głównie na parkiecie szalała z nami  ;D ;D ;D
Pojechaliśmy do lokalu po jedzonko (wszystko popakowali w dane im wcześniej pudełka) i kwiaty, pośmialiśmy się i pogadaliśmy z menadżerką, jeszcze raz podziękowaliśmy chłopakom z obsługi za ekstra zabawę i show barmańskie (chłopaki już w pracy, bo popołudniu następna impreza  :P, ale trzymali się nieźle) i pojechaliśmy do mojej mamy, która gościła u siebie dwie pary przyjezdnych gości (nie chcieli hotelu, ale na dobre wyszło, bo to bracia taty, którzy się nie widzieli hohoho i jeszcze trochę, więc mieli okazję się nagadać). Aha, dobrze że im daliśmy cynk że jedziemy, bo oni wszyscy w piżamach jeszcze latali  :P :P :P No i pojechaliśmy do nas, rodzinka chciała zobaczyć nasze gniazdko, zobaczyli przy okazji bukiet ślubny ;D Potem z powrotem do mamy, kupa gadania, wspominania, śmiechu, obiadzio, obejrzeliśmy kasetę ze ślubu, no i goście pojechali. Jednych odwoziliśmy na dworzec, wróciliśmy jeszcze do mamy i siostry, bo powiedziała, że ma nam coś ważnego do zakomunikowania (przy gościach nie chciała), ja już prawie zawał serca że ciąża z tym bucem, z którym jest w UK  :mdleje: Na szczęście okazało się, że wielka miłość z bucem (po prostu nie cierpię go  :ckm:) się skończyła i siostra chce wrócić na stałe do PL  :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: Także to było bardzo szczęśliwe zakończenie dnia  :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: Chociaż też i smutne, bo siostra na boku powiedziała ile przykrości jej ten frajer wyrządził...bym go :Kill: :Kill: :Kill: Najważniejsze, że podjęła decyzję o powrocie  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 28 Maja 2010, 14:15 »
A w poniedziałek mieliśmy wolne (dzięki bogu), wyspaliśmy się, poleżeliśmy leniwie w łóżeczku, poszliśmy do UM złożyć wniosek o dowód, prawo jazdy, przeszliśmy się do lokalu rozliczyć się, umówiliśmy się z mamą i siostrą na mieście i poszliśmy na obiadek do Vincentego, przybył tam do nas Artur-DJ, zapłaciliśmy, pogadaliśmy, potem mamę spławiliśmy do domu (miała urodziny, a my chcieliśmy jej coś kupić), i poszliśmy z małżem i siostrą do Czekoladowej (ulubiona cukiernia mamy) po tort, pojechaliśmy na zakupy, szybko do mamy domu (poszła na swoje zajęcia ruchowe  ;)), nadmuchaliśmy balony, jakieś wstążki zawiesiliśmy z balonami + napis "Wszystkiego najlepszego", tort na stół i czekamy  ;D Mama weszła a my do niej z bukietem  :bukiet:, śpiew , uściski   :-* :-* :-*:uscisk: :uscisk: mama w szoku, ale szczęśliwa  :D :D :D przyszedł jeszcze tata, po świętowaliśmy i do domku. No a we wtorek już do pracy... :mdleje:
Prezent mama dostała później, zamówiliśmy jej czajnik, taki lepsiejszy  ;), miała taki malutki, kurczę, jak kilka osób w domu się zebrało, to na herbatę się czekało i czekało, bo wody starczało na dwie szklanki  :glowa_w_mur: :glowa_w_mur:

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 28 Maja 2010, 14:25 »
Oj Aga, to strasznie fajnie czas spędziliście.
Mąż zrobił 1 śniadanko?? :brewki: Oby to była dobra wróżba na przyszłość. :hahahaha:
A swoja droga to kto robi "kanapki" teraz do pracy??? :P
No i z rodziną spędziliście niedzielę.
No i ten poniedziałek wolny,w który i tak nie odpoczęliście,ale za to zrobiliście super niespodziankę mamie.
Grunt,że wszytko się udało.

Fajnie,że mogliście rozliczyć się po ślubie, ja muszę 2 tyg. przed wszystko zapłacić. :-\

A jak mąż? Zmieniło się coś parę tygodni po ślubie w domciu???

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 28 Maja 2010, 14:46 »
Lola to właśnie mi się podobało, że przy podpisaniu umowy z lokalem, wpłaciliśmy tylko zaliczkę (1/5 kwoty tylko :o), uważam że tak powinno być, bo w razie jak lokal się nie wywiąże ze wszystkiego, to potem za chiny ludowe kasy się żadnej od nich nie wyciągnie (rekompensata, czy zwrot za coś czego nie było), ale jak jest lokal sprawdzony, to nie ma czego się bać, no tyle że trzeba kasę wyłożyć :(
DJ to nawet zaliczki od nas nie wziął...nie chciał po prostu...
To nie było 1-sze śniadanko, może niejasno napisałam, wcześniej w weekendy też się zdarzało, jajeczniczka zwłaszcza  ;D, w ogóle w weekendy to P. gotuje przeważnie :P
Kanapek do pracy nie robię (a chciałam nawet  ;D), bo mąż sobie coś tam zawsze kupi w pracy, tak woli. Wcześniej, jak po powrocie z UK chwilowo mieszkaliśmy u jego rodziców, to nie miał serca mamie powiedzieć, że nie chce kanapek i w zasadzie przywoził je z pracy ze sobą  ;) Także problem kanapek z głowy  :P :P :P

My już tak długo mieszkamy razem, że nie wiele się zmieniło, aczkolwiek mój P., który nigdy nie był zbyt wylewny czy skłonny do okazywania uczuć, taki jest przytulaśny teraz i chce ciągle być razem  ;D ;D ;D...Niby formalność, ale jednak oboje się tak poczuliśmy jeszcze bardziej związani... :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 28 Maja 2010, 14:51 »
Łeee we wtorek idę na Kino Na Obcasach z kumpelą :P
Zawsze mi się nie złoży z wami spotkać :) Może uda się tego 14 jak nie będę zbyt spanikowana przed egzaminem :hopsa:

Związani węzłem :D Widać P. się to przydało :D U mnie Ł. też gotuje w weekendy a co!
Dobrze że siostra skończyła z bucem :P

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #377 dnia: 28 Maja 2010, 15:29 »
Coś czuję, że Ciri ma pietra przed spotkaniem forumkowym :D :D

Aga cieszę się, że nasza siostra zmądrzała, teraz na pewno pozna kogoś cudowniejszego :)
Co do kanapek, to ja robię mojemu K., sama chciałam i tak zostało, lubię to :)
A za wesele, też mamy zapłacić po, tylko w przyszłym roku mamy zapłacić 500 zł zaliczki i ani centa więcej :)

Formalność, formalnością, ale fajnie tak, że mimo wszystko poczuliście, że coś się zmieniło :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 28 Maja 2010, 20:44 »
Anjuszka ciri po prostu jest zaterminowana w spotkania, egzaminy, szukanie mieszkania, załatwianie ślubu i pociągi między Poznaniem a Szczecinem. W Szczecinie jestem średnio dwa dni a nawet raczej półtora  i stąd jak mogę umawiam się z kim mogę, teraz z koleżanką na KNO...
Pamiętam o 14 ale mam egzamin 15 bodajże na 8 dość ciężki a że z braku czasu uczę się do ostatnich chwil więc nie wiem czy wolę was czy niezdany egzamin :P
Pewnie byłoby inaczej gdybym była na miejscu ale bardzo chcę was poznać i na pewno to się uda :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 28 Maja 2010, 22:57 »
Mąż zrobił 1 śniadanko?? :brewki: Oby to była dobra wróżba na przyszłość. :hahahaha:

Chodziło mi o to,że jako mąż zrobił pierwsze śniadanko. A,że wcześniej już to robił to tylko chwalić go za to :ok:

Skoro teraz Twój mąż pragnie więcej czułości niż dotychczas to strasznie na plus.Aga, korzystaj z tego każdego dnia.
Widzę,że same pozytywy superlatywy :hopsa: :hopsa: :hopsa:
Dobrego męża masz  :D

Co do siorki, to wydawała się taka pogodna na panieńskim, na weslichu.
Kurcze, w życiu bym nie pomyślała,że jest po przejściach z jakimś bucem :-\
Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.
Jeszcze dziewczyna znajdzie super faceta i będzie szczęśliwa.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 31 Maja 2010, 10:49 »
no i niech te sniadanka robi :P
a siostra dobrze że się rozstała z takim facetem, na pewno jest fajną babeczką i znajdzie sobie innego na bank lepszego faceta :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 31 Maja 2010, 11:25 »
Loluś, korzystam, korzystam  :brewki: :brewki: :brewki: Oj tak, fajny ten mój mąż  ;D

No widzisz, siostra nie chcąc nas martwić, nic nam przed ślubem nie powiedziała, dopiero po...nie wiem jak to wytrzymała, twarda jest. Teraz tęskni rzecz jasna, aczkolwiek decyzji nie żałuje, chcę ją rzucić w wir szukania pracy, jakieś zajęcia się znajdzie, co by nie miała czasu myśleć. Mi ten facet od początku nie odpowiadał, ile ja się nagadałam, napisałam, ale ona zakochana i nic nie trafiało. A odkąd zamieszkali razem, prawie non stop się kłócili. Ech...Jest fajną babeczką, myślę że szybko znajdzie kogoś.

Aduś też mam taką nadzieję, ogólnie to koło niej zawsze się ktoś kręcił, więc długo nie powinno to potrwać :P

W sobotę byliśmy w Ogrodzie w Przelewicach, jakoś miałam wyobrażenie, że jest super, ale szczerze nie powala na kolana, owszem, są dwa miejsca, które są śliczne (taki zagajnik z kwitnącymi rododendronami, azaliami oraz ogród chiński), ale reszta...mocno zaniedbana, trawa to woła o pomstę do nieba, pełno perzu, mleczy, jest pożółkła, nierówna, wszystko pozarastane, ledwo te roślinki widać. Sporo terenu niezagospodarowanego. Ogółem takie nieestetyczne wrażenie. Mając porównanie z ogrodem botanicznym w Poznaniu, to nieba a ziemia. Tam wszystko jest  niesamowicie zadbane...No szkoda, może kiedyś? Fotek nie mam, bo mój "kochany" P. przez przypadek skasował,  kartę w aparacie zdążył zresetować... :nerwus: :nerwus: Pozostaje liczyć na foty sisterki i mamy, bo były z nami...

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 31 Maja 2010, 11:43 »
no to jak co Kochana czekamy na foteczki
:)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 31 Maja 2010, 11:57 »
Mówisz,że nie warto się tam wybierać, to nie jadę ;D
Ludzie robią tam sesje ślubne, więc chciałam kiedyś zobaczyć jak tam jest.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 31 Maja 2010, 12:40 »
Lola, na sesję się nadaje jak najbardziej, ja nie mówię że nie warto, są też stawy (trochę zmętniałe, ale co tam  :P ) z uroczymi pomostami, fajny mostek, na sesję wiele miejsc się tam znajdzie. Tylko po prostu ogółem, spodziewałam się czegoś takiego bardziej och, ach...Zdziwiło mnie, że jest to takie niezadbane. Ale jak kwitną rododendrony, to z pewnością warto zobaczyć, tyle kolorów najróżniejszych, zapiera dech  :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 31 Maja 2010, 14:15 »
Tam jest z roku na rok coraz gorzej, a szkoda, bo mogłoby być pięknie....
A co do sesji, to kasują za wstęp 100 zł jak widzą PM i fotografa, a w Glinnej za darmo, więc jak któraś chce się tam obstrykać, to lepiej wybrać Glinną, prawie to samo, lecz dużo mniejsze :P

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 31 Maja 2010, 14:17 »
Glinna??
Ania, jakis link?

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 31 Maja 2010, 14:20 »
Madziu, Glinna to miejscowość za Starym Czarnowem, może kojarzysz? Tam jest właśnie też ogród dendrologiczny.Tutaj możesz sobie polukać co nieco http://www.glinna.pl/

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 31 Maja 2010, 14:37 »
Ale super, Aniu dzięki za linka. Nawet nie widziałam że jest taki  :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 31 Maja 2010, 14:43 »
Ja tez nie wiedziałam.
Z tego co widzę to super miejsce na wycieczkę edukacyjną dla szkół.