Autor Wątek: wisienkowe odliczanie  (Przeczytany 11348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline visienka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10 07 2010
Odp: wisienkowe odliczanie
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Marca 2010, 23:43 »
Misia, oczywiście że można a nawet trzeba jak to mówią w kupie siła  :grin:
beaberry oczywiście że mierzyłam, nawet 2 razy pierwszy raz z siostrą w czasie polowania na sukienki a drugi raz jak maminka przyjechała i podejmowałysmy decyzję :) ciesze się że podoba się komus poza mną  ;) jest nieco inna niż te z tegorocznych wybiegów ( powody takiego wyboru sa 2!! po pierwsze najważniejsze,zobaczyłam ja pierwszą jak weszłam do salonu, o drugie z przyzwyczajenia lubie mieć okryte ramiona i przysłonięty dekold za sprawa blizny)
A co u mnie?? już jedną noga święta jutro jadę do rodziców, jesteśmy w trakcie finalizowania sprawy zaproszeń i zawiadomień chcieliśmy miec je na świeta i wtedy rozdac najbliższym, ale drukarnia się nie wyrobiła ;/
i przymierzam się do opisania zaręczyn  :drapanie: ale nie wiem jak to ująć w słowa ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 31 Marca 2010, 16:17 »
Ooo to czekamy,czekamy na historyjke  ;).

Eeee zawsze tak jest ze cos nie idzie po mysli,ale mam nadzieje ze jak najszybciej wyrobi sie drukarnia  ;).

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #62 dnia: 31 Marca 2010, 19:34 »
Uuuuuu 101 dni zostało :D :D :D
Od jutra studniówka :brewki: :brewki: :brewki: :brewki: :brewki:
Suknia jest z.a.j......i.s.t.a :o :o :o :o

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #63 dnia: 1 Kwietnia 2010, 09:47 »
Wow "studniówka", gratuluję :D
Nasz synek:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 1 Kwietnia 2010, 10:27 »
Czekamy na historię zaręczynową :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #65 dnia: 1 Kwietnia 2010, 13:12 »
no prosze,jak ten czas szybko leci.za nim sie obejrzysz bedziesz juz po ślubie. GRATULUJE 100- dniówki :skacza:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #66 dnia: 1 Kwietnia 2010, 13:52 »
Troszkę się spóźniłam, ale z przyjemnością zapisuję się do wątku koleżanki Torunianki :) :hello:

Po pierwsze - Twoja suknia jest BOSKA!!! :o :o :o :szczeka: :szczeka: :szczeka: Zresztą jak większość sukienek 'Papilio' ;)
Sama chciałam coś w tym stylu, niestety ze względu na sylwetkę musiałam się zdecydować na rozszerzaną suknię.

A wiesz, że ten salon 'Maria Magdalena' z sukniami 'Papilio' na Moście Paulińskim został zamknięty? Trochę mnie to martwi, bo też czekam na odbiór sukni z tej kolekcji... Na drzwiach wisi kartka, że salon został przeniesiony na Szewską 11, ale pod tym numerem jest inny salon, który istnieje już od dawna ('Susan Hooward' czy coś w tym stylu). Może wiesz, o co chodzi? Mam nadzieję, że mimo wszystko zamówione sukienki trafią w nasze ręce ;)

Offline visienka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 1 Kwietnia 2010, 21:20 »
;D ;D ;D ;D ;D 100 DNI!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D
Aaa... wiecie co nie wiem czy mam się cieszyć? ( a bardzo się cieszę ) , czy płakać że zostało 100 dni panieńskiego życia  :pijaki: :lol:
 i tyle spraw jeszcze przed ślubem moja obrona, załatwianie wszystkch papierkowych spraw, mieszkanie itp. itd.  :-\
Ale chyba bardziej się ciesze, każdgo dnia coraz bardziej, dziś z mamą robiłyśmy pierwsze porządki w ogródku przed domem i zastanawiałysmy sie jak to w lipcu bedzie wglądać... :Uu:

A na deser i w pamiątkowy dzień przygotowań do ślubu w końcu taka 100 ma się tylko jeden raz ;P
HISTORIA ZARĘCZYNOWA  ;D

Offline visienka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 1 Kwietnia 2010, 22:04 »
Zdarzyło się to  5 lipca ubiegłego roku.
Mój Sz. pracuje na wydziale sztuk pięknych i w tym roku dostał propozycję wystawy w szwajcarskim Fryburgu, bardzo się ucieszył na taka mozliwość spędzenia urlopu, ja niestety mniej, planował to od 2 miesięcy a ja wiedziałam że do końca nie będe pewna czy mogę z nim pojechać bo miałam sesję i bardzo mi zależało zeby uwinąc się z wszystkim  przed wrzesniem.
Uparł się okrutnie i powiedział ze i tak i tak kupi dla mnie bilet, ( ja za miedzą tak dalego jeszcze nie byłam) pargumentem miała być jego niezdolnośc do porozumiewania się językami obcymi ( miałam być jego tłumaczem )"
W czasie obiadu u jego rodziców wspomiałam że to troce niezręczna sytuacja, że to wyjazd służbowy, że daleko że nienajtaniej i że wogóle ja " ja się na sztuce nie znam ;P" Dopiero po wszystkim zczaiłam dlaczego tak mnie bardzo przekonywali  ;D
Nastąpiła zmiana planów i do Frybura jechaiśmy...  autokarem 28 godzin !!! mój tyłek!!!! do dziś pamietam ten ból ale Szymi robił wszystko żeby było mi wygodnie ;)
Miasto okazało sie cudowne, jeszcze tego samego wieczoru wybraliśmy sie całą ekipą na nocne zwiedzanie, a potem przez około tydzień były przygoowania do wystawy Sz. był z każdym dniem coraz bardziej zdenerwowany, ja myślałam ze to z powodu tej akcji i starałam się jak mogłam nie wchodzić mojemu PM drogę, sama zwiedzałam miasto robiłam spacery, podziwiałam górskie widoki, jedank miarka się przebrała, kiedy dzień po wystawie Sz. był tak zenerwowany i tak spiety ze nie można było z nim rozmawiać spokojnie, kiedy wybieraliśmy się w teren on robł fotki widokom i zabytkowej architekturze (która rzeczywiście była cudowna) ale jakby zapominał o moim istnieniu.
Nastepnego wieczoru po wystawie, wybraliśmy się na wyprawę we dwoje szlakiem turystycznym który Sz. podobno spradził ale mapy ze soba nie wzięliśmy, na dodatek moja komórka była na wyczerpaniu...
Bardzo istotną sprawą był fakt ze nie dzwoniliśmy do domu od dni i moja mam jak to mama zaczęła się denerwować, gdy tylko chciałam odpisać albo oddzwonić  do niej Sz. łapał mnie za rękę i mówił żebyśmy przyspieszyli bo zaraz zrobi się ciemno i naprawdę się zgubimy i że do domu moge zadzwonic później jak wrócimy.
Kiedy po 5 sms-ie mamy i 20 strzałce  postanowiłam odpisać Sz. bardzo się zirytował, w tym momencie mój telefon a w zasadzie bateria padła!
Wkurzona masakrycznie tylko przeklinałam  pod nosem na co Sz. zapytał: i co wysłałaś??  odpowiedziałam przez zęby NIE a Sz. się zaśmiał i powiedział: to dobrze :mdleje:
o jaka byłam zła...   :evil:
Po 5 minutach maszerowania w ciszy dotarliśmy do cudownego miejsca, była to mała kapliczka nad urwiskiem skalnym z widokiem na całe miasto... stałam tak i wpatrywałam się oszołomiona, na co mój Sz. pyta czy moge teraz zamknąc oczy bo to bedzie bardzo ładne ujęcie i on zrobi fotkę.
Pomyślałam ooo... jakaś poprawa może będe miała chociaż jedna pamiątkę z wyjazdu,  :glupek:
zaczęlam cos podejrzewać dopiero jak 5 raz zapytał czy aby na pewno mam zamknięte oczy bo to bedzie na zdjęciu widać, wkurzyłam sie i otworzyłam!!!
Zobaczyłam Sz. klęczącego przede mną z małym pudełeczkiem w dłoni, ręka tak mu sie trzęsła zę od razu ja przytrzymałam, powolutku otworzył i zapytał czy uczynie mu zaczsczyt i zostane jego żoną  ;D
Jezu... nie widząc juz nic na oczy  :D odpowiedziałam że TAK i nie pamietam juz prawie nic z drogi powrotnej, do momentu dotarcia do hotelu... usiedliśmy na łóżku i nie wiedzieliśmy co dalej zrobic, śmiać się,płakac, powiedzieć reszcie ekipy??
Oprzytomniałam i zdecydowałam ze najpierw dzwonimy do rodziców na co mój Sz. że oni juz wiedzą ;)
Choć tylko jego rodzice, szef, mój brat i moja babcia... ale o telefonie do domu i reszcie akcji w drugiej odsłonie
Musze ochłonąć bo wróciły wszystkie emocje  :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Offline visienka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 1 Kwietnia 2010, 22:14 »
Zadzwoniłam przed chwilką do mojego PM (bo ja juz jestem u rodziców a On przyjedzie dopiero jutro)
i mówię mu: Kochanie, czy wiesz, że dziś mamy święto??
A On: tak wiem Prima Aprilis
Ja na to: nie słoneczko dzis mamy 100 dni do naszej imprezy
A On dalej: ale przecież właśnie powiedziałem, że wiem o Prima Apilis  :lol: :lol: :lol:
I jak tu nie kochać takeigo wariata  ;D

Offline nikmat
  • uzależniony
« Odpowiedź #70 dnia: 1 Kwietnia 2010, 22:20 »
;D oj Ci faceci :D

zaręczyny bardzo fajne :)
Nasz synek:

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #71 dnia: 1 Kwietnia 2010, 23:24 »
ale romantyk z Tego Twojego PM -.a./

takie chwile pamięta się do końca życia :Zakochany:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #72 dnia: 2 Kwietnia 2010, 09:22 »
Cudowne zaręczyny :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #73 dnia: 2 Kwietnia 2010, 09:24 »
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

życzy Justyna
[/size]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 2 Kwietnia 2010, 09:26 »

Bardzo ładne zaręczyny ;)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #75 dnia: 2 Kwietnia 2010, 10:42 »
Z najlepszymi życzeniami- Marta ;D ;D ;D ;D

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #76 dnia: 2 Kwietnia 2010, 11:23 »
Kolorowych jajeczek,
Rozczochranych owieczek,
Rozkicanych króliczków,
Pyszności w koszyczku
I mokrego ubranka
W dniu świątecznego lanka!
Wesołych Świąt

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #77 dnia: 2 Kwietnia 2010, 12:01 »
Wesołego jajka, smacznego zająca oraz cudownych Świąt życzy Ania 'Nemezis'  :-* :-* :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #78 dnia: 2 Kwietnia 2010, 12:08 »

życzy Ania :)

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #79 dnia: 2 Kwietnia 2010, 14:53 »
Cudne zaręczyny :)

życzy Paula :)

Offline nikmat
  • uzależniony
« Odpowiedź #80 dnia: 2 Kwietnia 2010, 20:58 »

Nasz synek:

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
« Odpowiedź #81 dnia: 3 Kwietnia 2010, 08:48 »

życzy Kasia ;)

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #82 dnia: 3 Kwietnia 2010, 14:15 »

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #83 dnia: 3 Kwietnia 2010, 19:00 »
Patrycja życzy  zdrowych,pogodnych Świąt spędzonych w rodzinnym gronie.
Pyszności na stole a w sercu radości... ;D
I oczywiście Baaaardzo lanego poniedziałku  ;D ;D ;D
Wielkanocne buziaki :-* :-* :-*

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #84 dnia: 4 Kwietnia 2010, 09:53 »
Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline visienka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 7 Kwietnia 2010, 20:21 »
Słoneczka moje kochane serdecznie dziękuję za życzenia świąteczne.
Nic nie usprawiedliwia mojego braku odpowiedzi w tej kwestii ale obowiązki rodzinne (czyt. gotowanie, sprzątanie, pieczenie itp) skutecznie odciągnęły mnie od komputera.
wróciłam juz do "PIERNIKOWA" i staram się nadrobić wszystkie zaległości.

ZATEM JASNOŚCI W CIEMNOŚCI, BLASKU W TYM CO JAŚNIEJE I RADOŚCI W WIELKIEJ TAJEMICY ŻYCIA
DZIEWCZĘTA DAMY RADĘ
A WSZYSTKIE TROSKI KŁOPOTY ZNIKNĄ WRAZ Z NASTANIEM KOLEJNEGO DNIA
BO NAJPIĘKNIEJSZĄ RZECZĄ JAKĄ DAŁ NAM BÓG JEST KOLEJNY ŚWIT
[/size]

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 7 Kwietnia 2010, 22:58 »
I jak przygotowania??

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #87 dnia: 8 Kwietnia 2010, 08:56 »
jestem i ja

jejku wasze zaręczyny były przecuuuudne!!!!! aż łza mi się zakręciła w oczku jak czytałam  :ok:
boże jakie to romantyczne......

a suknie po prostu zajeb......a!!!!! napewno będziesz w niej wyglądała wystrzałowo!!!!!

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #88 dnia: 8 Kwietnia 2010, 09:03 »
Cudowne zaręczyny  :hopsa:

Offline visienka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 12 Kwietnia 2010, 22:21 »
Justyś, Myszuś GRACIAS GRACIAS  ;)
Przygotowania hmm... taa... no...  :mdleje: Mój PM jedzie jutro na plener fotograficzny i tak własnie wyglądają nasze przygotowania a jutro do odebrania granitur i raczej nie zdąży wrr...
pocieszcie mnie i powiedzcie prosze to MY Przyszłe Panny Młode przeżywają bardziej prawda??

Ale tak po prawdzie to musze go pochwalić bo zmobilizował się i zbiera dokumenty potrzebne do zawarcia związku  ;)
nadal zastanawiamy też się czy dokument z USC dotyczący ślubu końkoradatowego to trzeba zabrać teraz do kancelarii parafialnej czy dopiero przed podpisaniem prokokołu ??? wybieramy się do mnie w piątek i chcialibysmy załatwić to sprawnie...

i jeszcze jedno... w sprawie sukienki cisza... troszeczke mnie to martwi, ale moja serdeczna koleżanka która bierze ślub miesiąc przed nami tez nie do konca ma sprawę jasną tzn Pani jeszcze nie dzwoniła...  :hmmm:

Aaa... i jeszcze FIRMA z naszymi zaproszeniami się odezwała łaskawie, odpowiedzieli, mówię Wam dziewczyny z nimi to jest dopiero przeprawa...

I dziś sie dowiedziałam, że obronę dyplomu mam przełożoną o tydzień później czyli 2-3  lipca !!! :Blee: dobrze że nie 10 !!!
choc z drugiej strony połączę panieński z oblewaniem dyplomu :D