Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 140754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #600 dnia: 15 Stycznia 2011, 12:01 »
o stopień inflacji lub podatku mialo być (bo i z taką umową się spotkałam)

Poza tym dziewczyny, podatek wzrósł o 1%, czyli jeśli macie salę za np 150zł za osobę to cena wzrasta o 1,5zł a nie kurczę o 10 czy 20zł.
Ludzie, sklepy, właściciele różnych miejsc podnoszą ceny o 20 - 30 % zasłaniając się podatkiem, a to niestety jest totalny bezsens... tak się zafiksowaliśmy my jako społeczeństwo na tym vacie, że nie patrzymy na to jak niektórzy sobie na tym ładnie jadą. Pamiętajcie 1% a nie 5,10 czy 20%.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #601 dnia: 15 Stycznia 2011, 12:15 »
Ja też będę na targach  ;D co do fryzjera i makijażu jeszcze nie mam pomysłu.... a gdzie robicie paznokcie?

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #602 dnia: 15 Stycznia 2011, 14:14 »
My też zawitamy na targi do bydgoszczy. Fajny zlot bedzie. :)
No własnie chyba tak myślę pora w temacie fryzjerkism coś dopytać o fryzurkach i  gdzie najlepiej.
No a makijaż to obie wymienione Panie są świetne.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #603 dnia: 15 Stycznia 2011, 15:05 »
a znacie moze jakis salon fryzjerski? poszukuje kogos kto doradzilby mi w wyborze fryzury, nie ciecia tylko ulozenia...wiekszosc polecanych tutaj fryzjerow specjalizuje sie w cieciu lub farbowaniu a mnie nie bardzo ot ot chodzi...

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #604 dnia: 15 Stycznia 2011, 15:39 »
Dziewczyny znacie może jakiegoś dobrego fryzjera od koków chodzi mi by był nowoczesny a NIE z jakiś małych loczków bo w lokach mi fatalnie ani także NIE o hiszpański bo taki nie pasowałby do mojej atłasowej sukni

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #605 dnia: 15 Stycznia 2011, 17:02 »
ja mogę polecić panie na Magnuszewskiej, Aga i Beata są tam jeszcze dwie inne ale u nich nie byłam więc nie wiem.

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #606 dnia: 16 Stycznia 2011, 17:02 »
Witam:)

Co do targów Toruńskich to sugerując się zeszłorocznymi - nie poleciłabym. Byłam na nich jako PM nie jako JC i strasznie mi się nie podobało. Mało stoisk i okropne nagłośnienie. W ogóle nie dało się porozmawiać, byłam poirytowana hałasem i chciałam uciec jak najprędzej.

Moim zdaniem targi bydgoskie wystarczają w zupełności, bo firmy się powtarzają, a jest ich nawet dużo więcej.

Precious widzę, że chcesz mi zrobić psikusa i nie przyznać się do tego, że to Ty - no ładnie:P Jak narazie tylko Daisy i Dogma są zdemaskowane hihihi:P

Wczoraj kolacyjka się udała, świadkowie się poznali i chyba wstępnie polubili....a co najważniejsze zgodzili się świadkować. Dziś też obdarowałam zaproszeniem jedną z moich trzech druhen:) Także zaproszonka powolutku się rozchodzą...a za chwilkę wręczymy Kuby rodzicom :)
 ... coraz bliżej...coraz bliżej... :-[

A teraz obiecane (choć słabe jakościowo) foty zaproszenia i zawiadomienia. Oba są w formacie DL, z tymże zawiadomienie jest jednostronicowe/ otwarte. Zaproszenie się otwiera i posiada kieszonkę na wkładki o Przyjęciu Weselnym i R.S.V.P. (potwierdzenie przybycia) - te wkładki otrzymują wszyscy. Na zdjęciu widoczna jest jeszcze trzecia wkładka Sekret, która otrzymują niektórzy goście. W Sekretach prosimy Druhny, żeby były druhnami, świadków żeby byli świadkami, umieszczamy informacje o hotelu i tego typu historie. Zaproszenie zapakowane jest we własnoręcznie uszyty woreczek z zawieszką na której mniej formalnie napisane jest dla kogo.
Wszystko w kolorach pomarańczu, ciemnej maliny, ecru i zgaszonego różu. Mam nadzieję, że chociaż trochę poprzez te kropeczki przemyciłam klimat amerykańskich lat 50tych a poprzez klamerkę taki lekki retro styl.

Oto one:
http://img204.imageshack.us/i/setzaproszeniowy1.jpg/

Nazwisko młodego celowa zamazałam jakby co:P

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #607 dnia: 17 Stycznia 2011, 12:06 »
katepolak Super są te twoje zaproszenia, jeszcze takich nie widziałam. Bardzo orginalne i te kolory, super, super, super.
No i jaka reklama....

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #608 dnia: 17 Stycznia 2011, 17:07 »
hej dziewczyny:-)macie już jakiś pomysł na fryzurkę i bukiet?

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #609 dnia: 17 Stycznia 2011, 17:49 »
katepolak very nice są twoje zaproszenia i jeszcze te woreczki cud miód  ;D

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #610 dnia: 17 Stycznia 2011, 22:25 »
Ufffffffffffffffff, cieszę się, że Wam się podobają...myślałam, że uznacie mnie za jakąś zaproszeniową wariatkę, bo nie są ani w stonowanych kolorach, ani w oszczędnej formie. Dużo się tu dzieje i zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim może się to podobać. Jak dotąd obdarowani są zachwyceni, ale wiadomo, że niektórzy pewnie będą się zachwycać kurtuazyjnie, bo trafić w gust 80 osób po prostu się nie da:)

Co do fryzury i bukietu oczywiście mam już wizję...mój narzeczony odpowiedziałby Precious - "głupie pytanie":P Generalnie to o mnie już chodzą dowcipy po rodzinie, że jestem szajbnięta pod kątem ślubów (ogółem wszystkich nie tylko swojego), ale raz, że to moja praca a dwa, że zawsze mnie kręcił ten temat, dlatego wizję swojego ślubu mam od dawna.

Fryzura musi być retro:

coś takiego
http://static.becomegorgeous.com/img/arts/2010/Nov/11/3175/retro_chic5.jpg

lub taka:
http://www.weddings53.com/wp-content/uploads/2008/02/1940s-glam.jpg

zależy mi na takim zawijasie z przodu, bo tak mi się kojarzy jakoś "staromodnie":P, mam nadzieję, że moja grzywa mi pozwoli na takie upięcie.

Jeśli chodzi o kwiaty to na ten moment są to piwonie, ale jak mi florystka zaproponuje inną ciekawą alternatywę dostosowaną do mojej kolorystyki i nie będą to róże to nie mówię nie:P Anemony też są piękne:)

...aaaa z nowości to w weekend zapisałam obie mamy i mnie na mani i pedi przedślubne i sfinalizowałam totalnie kwestię alkoholową...ach jak ja lubię jak kolejne zadania znikają z listy:)

A co u Was kochane? Jakoś mam wrażenie, że mało piszecie co się u Was dzieje i prowadzę monolog:(

Gdzie kupujecie biżuterię? ...i jaką?  ...bo z tym to mam ewidentny problem:/

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #611 dnia: 17 Stycznia 2011, 22:37 »
...mój narzeczony odpowiedziałby Precious - "głupie pytanie":P G

nie wiem czy to do mnei czy zbieg okoliczności jakis, ale nie rozumiem :D

kurczę Kaśka, szalejesz :P
ja mam ślub przed Tobą ale jakoś bardziej na lajcie podchodzę :)
w ogóle chyba mam najpierwsza w tym "rzucie" letnim, a dopiero od tygodnia czy dwóch mam sukienkę wybraną ale jeszcze niezapłaconą, bo nie mam czasu iśc zamówić.

...za makijażem i fryzem zamierzam się rozejrzeć.
Nie mam pojęcia nawet gdzie są w bydgoszczy florystki :) ja się wybieram do zwykłej kwiaciarni i poproszę o fioletowy bukiet ;) najelpiej z kali albo z róż i kali ale to jeszcze nie wiem. Jak będe mieć wenę to wstawie foto ;)
jesli chodzi o paznokcie to w ogóle mnie to jakoś oblatjuje póki co :) nigdy nie miałam tipsów i nie wiem czy się zdecuduję na nie akurat w dzień slubu, chyba zwykły french z wzorkiem ;)

a biżuteria ... hmm to jeszcze mega odległa sprawa ;) w ogóle o tym nie myślałam :) pewnie kupię pod koniec maja czyli na tydzień przed ślubem

u nas etap zaproszęń trwa :) wybrany wzór srodka, zrobiona odmieniona lista gości (jutro jeszcze doprecyzujemy rodzinę narzeczonego).

Generalnie obecnie na tapecie zaproszenia, zapuszczanie włosów c.d. i zapuszczanie brwi :P jakkolwiek to brzmi :D
z początkiem lutego ruszamy dalej.

buziaki dla wszystkich przejętych :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #612 dnia: 17 Stycznia 2011, 22:47 »
uuuuups przepraszam, gapa ze mnie to było pytanie Dogmy:P Mam nadzieję, że sie nie gniewacie za pomyłkę:P

Juz dalam się poznać z moejgo forumowego rozstrzepania...przperaszam jeszcze raz.  :-*

Wynika z tego, że myślę o Tobie Precious, bo jak ja na to wpadłam, że to Ty zadałaś pytanie o fryzurę i bukiet nie wie chyba nikt ;)

No ja tam wiem, że jestem psychiczna...lepiej mnie nie naśladować, bo to nie jest normalne:P

Ja oczywiście też pazury naturalne - aj hejt żele, akryle, tipsy itp.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #613 dnia: 17 Stycznia 2011, 23:00 »
nie, nie gniewam się :) tylko zwątpiłam przez chwilę o co chodzi.

ja pisałam wcześniej o kolorach bukietu i dodatków, może dlatego Ci się pokojarzyło.

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #614 dnia: 18 Stycznia 2011, 16:02 »
ja bukiet już "chyba" wybrałam tzn bordowe różyczki kurcze nie mogę dodać zdjęcia bo bym chciała Wam pokazać:-(co do fryzury to jest większy problem, moje włosy są takie nijakie:-(i się wkurze bo nic nie mogę ciekawego poszukać:-(

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #615 dnia: 18 Stycznia 2011, 18:04 »
ja pamiętam swoją wizję - sukienka ecri, tulipany w kolorze kremowym.
A wyszło:
sukienka gold, i peonie:

No i uczesanie - jakiś klasyczny kok. tylko zawsze jakoś ciężko mi dopasować uczesanie z przodu głowy do koka z tyłu ;) (grzywka czy nie)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #616 dnia: 18 Stycznia 2011, 22:54 »
hello!
no coś się ruszyło w naszym wąteczku :P
Dogma ja też nie umiem wklejać, więc wrzuciłam lina do imageshack.us - spróbuj to proste!
Z tego co pamiętam masz dość krotkie włoski...miałam taką jedną klientkę, która sobie takie włoski po prostu zloczkowała ;), ale podejrzewam, że to nie będzie Ci odpowiadać...moja kuzynka do takiego (wymodelowanego oczywiście) boba miała wczespioną dość sporawą przypinkę, to był chyba jakiś kwiat. Podobała mi się ta opcja muszę przyznać - bez przesady a jednak ślubnie, mimo, że bez wielkich upięć i welonu.
Nie pamiętam dokładnie odcieniu Twoich włosów, ale kojarzy mi się ciemny blond, jeśli są bardziej blond niż ciemne to dobra kwiaciarka/florystka odradzi taki ciemny bukiet, bo Cię przytłoczy - kwiaty będą za bardzo skupiać wzrok. Ty pozostaniesz dla nich bladym tłem.

Elba
Widzę, że mamy bardzo zbliżony gust:) Kiecki te same, kwiaty również tylko kolory się zmieniają:) ...a tak w ogóle kiedy wypowiesz to sakramentalne "I do", czy to również okolice czerwca, bo sądząc po kwiatach to pewnie tak???

A tak poza tym chciałam pożalić się na działanie tego forum :P

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #617 dnia: 18 Stycznia 2011, 23:38 »
Katepolak: no coś z tymi zbliżonymi gustami jest:) a ślub/wesele jest w maju. wiosennie, stąd też miały być te tulipanki;)

No a forum, no cóż, często i gęsto "nie trybi".

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #618 dnia: 19 Stycznia 2011, 12:44 »
jestem przerażona tym co tu piszecie!! ;D ja kompletnie nie mam  pojecia jaka fryzura jakie kwiaty jaki makijaż... niby się nad tym juz zastanawiałam w odliczaniu ale jakoś nic jeszcze z tego nie wyszło ;D nie mam jeszcze sukni (szyje się) welonu, butów a o biżu nawet nie myśle ;D a tu 150 dni zostało tylko ;D
ZNIKAM!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #619 dnia: 19 Stycznia 2011, 12:47 »
asiula_hh witaj w klubie :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #620 dnia: 19 Stycznia 2011, 12:52 »
zaproszeń też jeszcze nie mamy ;d
ZNIKAM!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #621 dnia: 19 Stycznia 2011, 13:15 »
my też jeszcze nie mamy :) są wybrane i nie zamówione jeszcze, podobnei jak sukienka :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #622 dnia: 19 Stycznia 2011, 14:40 »
Preciousmy nawet nie wybraliśmy ;D i nie możemy sie zdecydować ;D tzn ja chce skladane na 2 mój PM na 3 ;D i nie możemy dojśc do porozumienia ;p
ZNIKAM!

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #623 dnia: 19 Stycznia 2011, 16:48 »
my tez nie mamy zaproszen :P a juz ze 3 razy mi sie snilo,ze jest dzien naszego  slubu, a mi sie nagle przypmina, ze przeciez zaproszen nie wyslalismy :P ja za suknie mam zaplacony zadatek, ale za wygralam konkurs  :skacza: to moge sobie wybrac model z annais bridal, wygralam tez makijaz i fryzure oraz strojenie sali,sesje zdjeciowa i wieczor panienski,wiec o te sprawy nie musze sie martwic :P ale po sesji na studiach zaczne rozgladac sie za zaproszeniami, a na targach w bdg moze na jakies autko do slubu sie skusimy, bardzo podobaja mi sie retro,ale PM woli limuzyne  ::)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #624 dnia: 19 Stycznia 2011, 16:50 »
zczęściara ;d gdzie Ty to wszystko wygrałaś? ;d
ZNIKAM!

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #625 dnia: 19 Stycznia 2011, 17:42 »
dziewczyny ale miałam dziś sen masakraaaaaa, nasz jeden świadek nie dotarł do kościoła, drugi przyszedł w zwykłym podkoszulku, mi paliła się sukienki i miałam obrzydliwy bukiet hihi zaczyna się!!!katepolak ale dałaś mi klina z tymi włosami i kwiatami i muszę powiedzieć, że masz rację hmm planowałam przed ślubem przyciemnić włosy więc może będzie ok,

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 19 Stycznia 2011, 17:47 »
asiula_hh w konkursie "olsniewajaca panna mloda" :P  ;D

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #627 dnia: 19 Stycznia 2011, 21:09 »
Witajcie dziewczyny jak tak czytam to stwierdzam ze jestem bardzo do tylu. Co prawda suknia już zamówiona ale brak butów dodatków welonu mgiełki, nie mówiąc już o zaproszeniach. Brak także fryzjera makijażystki i kosmetyczki. Wiem ze chciałabym mieć koka ale nie hiszpańskiego ani z loczków tylko coś prostego i nowoczesnego. Bukiet zaś chciałabym mieć zwiewny połączenie białych róż lekko różowych Eustom oraz Hypericum zielone. Mogły by być w nim także inne kwiaty jak chociażby storczyk.
Moze wy jesteście w stanie pomoc mi w kwestii fryzjera i kosmetyczki.

Offline Moshka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #628 dnia: 19 Stycznia 2011, 21:29 »
Hej,
Co do kosmetyczki moge polecic salon K&K na ulicy Gdańskiej, na wysokości McDonald'a.  Ja chodzę tam, do Kaji, dziewczyna zna sie na rzeczy.  Byłam już u niej na nie jednym zabiegu:) Wiem że zajmuje sie tez makijażem, bo ostanio z nia o tym rozmawiałam. . i mówiła ze robi makijaże do sesji zdjeciowych u fotografa 'Pod Łabędziem'. .  Według mnie godna polecenia. .
Co do fryzjera też za bardzo nie wiem, kiedyś chodziłam do Trio-Dal, w bok od Dworcowej ,ale ostanio zmeiniłam na Kano, z tyłu gdańskiej, gdzie babeczka jest szkoleniowcem dla Matrixa. . ale nie wiem jakie robi fryzury ślubne. .

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #629 dnia: 19 Stycznia 2011, 22:48 »
Dogma cieszę się, że mogłam coś zasugerować:) Chciałabym, żebyś to Ty była gwiazdą tego dnia a nie Twój bukiet:) Jqak przyciemnisz włoski nie będzie to żaden problem.

Isabel Gratuluję i zazdroszczę:) :)

...a do mnie dziś przyszły zamówione parasolki (tylko nie biczujcie mnie za to, że kupuję takie pierdoły na wesele), ale nie mogłam się oprzeć, bo one są w taki sam deseń jak kropki we wnętrzu moich zaproszeń...takie kiczowato - słodkie...śmiałam się z PMem, że teraz będę chciała żeby w dzień ślubu padał deszcz;), ale nie jestem aż taka ....(pip!) Wykorzystam na sesji ;D