Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 140828 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawciur
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2010
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #330 dnia: 12 Września 2010, 19:32 »
Dziewczyny sprzedam piękna suknie firmy PAPILIO model 925. Rozmiar 38 na 170 cm wzrostu.Suknia raz Uzyta dwa miesiace temu :-). Jest Po praniu w pralni.Suknia jest piękna -- polecam. WELON GRATIS !! nowa w salonie kosztuje 3000 tys . u mnie za polowe tej ceny

Offline malgosieńka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.05.2011
« Odpowiedź #331 dnia: 16 Września 2010, 20:33 »
witam Wszystkich.... ;D
Ja tez wychodzę za mąż jupi ktoś mnie chciał zarcik ja dziwna jestem ale facecika mam najlepszego pod słońcem... nie wiem jak niektore dziewczyny moga nażekać faceci są fajni i mili i dla dzieci...hihi

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #332 dnia: 20 Września 2010, 16:59 »
mam nadzieje, ze mi pomozecie;)...
na naszym weselu nie przewidujemy zabaw oczepinowych, nie podobaja nam sie poprostu, wiec chcielibysmy miec jakis zamiennik - zastanawialam sie nad fajerwerkami, mnie sie bardzo podobaja ale ostatnio wpadlam na inny pomysl i nie wiem czy to nie bedzie przesada, tzn profesjonalny pokaz barmanski;)...
przeliczylam koszta i cenowo wychodzi tak samo, tylko fajerweki trwaja jakies 4-5min a taki pokaz barmanski ok 1-1,5h dodatkowo zabawiaja gosci, robia drinki itp...
mnie sie wydaje, ze takie rozwiazanie jest lepsze ale nie wiem jak to ludzie odbiora - zeby nie zrobic cyrku z wesela...co myslicie?

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #333 dnia: 20 Września 2010, 17:38 »
cztałam ostatnio, że ludzie wynajmują profesjonalnych tancerzy i jest pokaz kilku tańców, a co do opinie to bedziesz miała różne, mi się np. takie rzeczy nie podobają, też nie lubie zabaw oczepinowych, bo większość jest tandetnych, ale są też fajne które rozbawią ludzi, które pozwolą im się poznać!!więc ja jestm za oczepinami

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #334 dnia: 20 Września 2010, 17:41 »
mam nadzieje, ze mi pomozecie;)...
na naszym weselu nie przewidujemy zabaw oczepinowych, nie podobaja nam sie poprostu, wiec chcielibysmy miec jakis zamiennik - zastanawialam sie nad fajerwerkami, mnie sie bardzo podobaja ale ostatnio wpadlam na inny pomysl i nie wiem czy to nie bedzie przesada, tzn profesjonalny pokaz barmanski;)...
przeliczylam koszta i cenowo wychodzi tak samo, tylko fajerweki trwaja jakies 4-5min a taki pokaz barmanski ok 1-1,5h dodatkowo zabawiaja gosci, robia drinki itp...
mnie sie wydaje, ze takie rozwiazanie jest lepsze ale nie wiem jak to ludzie odbiora - zeby nie zrobic cyrku z wesela...co myslicie?

Pokaz barmański jest świetnym pomysłem. I nie jest oklepany jak wjazd świniaka z racą w ... ;)
A i gościom bardzo się podoba.
Na weselu Mysikróliczka była świetna para barmanów, którzy po pokazie zebrali naprawdę zasłużone owacje na stojąco.
A dla mnie, jako fotografa, jest to okazja do zrobienia fajnych zdjęć.

Piotr Ulanowski

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #335 dnia: 20 Września 2010, 18:26 »
dogma widzisz sa rozne gusta - i na szczescie;p... mnie takie zabawy intergracyjne sie nie podobaja, moze to i z zewnatrz ladnie, zabawnie wyglada ale sama mialam taka sytuacje na weselu bedac gosciem, ze wlasnie byly takie niby integracje i goscie byli przymuszani do brania udzialu...jakos mnie nie bawi taniec z 70letnim wujkiem z nieznanej mi rodziny, kto sie chce zintegrowac to sam swietnie sobie poradzi, a introwertykow niepotrzebnie nie stresowac;)...

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #336 dnia: 20 Września 2010, 19:18 »
Mnie trochę ciężko doradzić, bo obie rzeczy od razu wykluczyłam, fajerwerki ze względu na duży koszt za 5minutową atrakcję (a poza tym mój narzeczony piroman jak mu powiedziałam, że około 2 tys. to mnie wyśmiał mówiąc, że za tą cenę to nie będzie ciekawy pokaz a raczej nic co byłoby dla niego imponujące i co by mu się podobało...trochę mnie zaskoczył, no ale jak rozumiesz nie drążyłam tematu, bo nie mam wolnych 10 tys.).

Z dwojga po krótkim zastanowieniu chyba jednak pokaz barmański:)

Jako alternatywę w hotelu proponowali mi gotowanie na żywo przez szefa kuchni, ale to już dla mnie w ogóle żadna atrakcja i też jakaś taka nieweselna....nie wiem zatem co innego mogłabym zaproponować.

Słyszałam, że niektóre kapele robią karaoke, zdarza się też, że Pary zatrudniają tancerzy dla pokazu lub dla krótkiej nauki tańca dla gości.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #337 dnia: 20 Września 2010, 21:58 »
nasza kapela tez organizuje karaoke ale na zywo, tylko jakos nie jestem przekonana czy goscie beda chcieli spiewac, tym bardziej, ze w repertuarze zespolu nie ma typowo biesiadnych piosenek...
no nic bede szukac czegos dalej bo chcialabym zorganizowac jakas atrakcje za stosunkowo niewielkie pieniadze...
nie szczedzilam kasy na zespol i suknie, wiec teraz szukam oszczednosci - skreslilam juz samochod, jakies tam dekoracje, zobaczymy gdzie jeszcze bede mogla zmniejszyc budzet;)...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #338 dnia: 20 Września 2010, 22:27 »
zaba to jest świetny pomysł z tymi barmanami! sama o czyms takim myślę tylko najpierw muszę wiedzieć jaką drogą suknie sobie wybiorę ;)
myślę, że dla gości pokaz barmański to super atrakcja, zresztą już same drinki to uatrakcyjnienie wieczoru, poza tym możesz poprosić barmanów żeby nie robili tych drinków za mocnych żeby się goście nie spili ale żeby były po prostu oryginalne i kolorowe ;)

ja osobiście będe miała zabawy po oczepinach bo wszystkie będą uzgodnione z zespołem więc nie będzie jakiś przykrych niespodzianek mam nadzieję :) poza tym ja jako gość uwielbiam brać udział w tego typu konkursach więc mam nadzieję, że moi goście też się będą u mnie dobrze bawić :)

Offline adzia7853
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02 maj 2011
« Odpowiedź #339 dnia: 20 Września 2010, 22:43 »
Hej :)

Biorę ślub 2 maja 2011 roku i poszukuję par, które tego samego dnia będą ślubować w bydgoskiej bazylice :)
i czy może ktoś ma wesele w nowej sali karczmy rzym??

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #340 dnia: 21 Września 2010, 12:02 »
Zaba, kilka forumek miało pokaz barmański na swoich weselach, nawet zamieszczały filmiki, fajnie to wyglądało a goście byli ponoć zachwyceni :)

mój narzeczony piroman jak mu powiedziałam, że około 2 tys. to mnie wyśmiał mówiąc, że za tą cenę to nie będzie ciekawy pokaz a raczej nic co byłoby dla niego imponujące i co by mu się podobało

Z tym się nie zgodzę :) My mieliśmy pokaz za 2 tysiące i moim zdaniem był naprawdę imponujący (jeśli nie wierzycie, mogę pokazać film ;)) Goście byli pod wrażeniem i do dziś go wspominają ;D. Były nawet fontanny ogniowe, których nie widziałam nigdy wcześniej (w momencie ich wystrzelenia goście zaczęli krzyczeć z zachwytu ;D). Ale prawda jest taka, że nie poszliśmy do pierwszej lepszej firmy, ale długo porównywaliśmy ceny i ostatecznie wybraliśmy firmę z Pruszcza Gd, która miała najlepszą ofertę. Jedna z forumek, która na fajerwerki wydała aż 9 tysięcy, sama przyznała u mnie w relacji, że jej pokaz nie różnił się dużo od naszego ;)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #341 dnia: 21 Września 2010, 19:19 »
Nemezis w ogóle w to nie wątpię, powtarzam tylko jak narzeczony to skomentował. Pirotechnika zawsze go pociągała - jako podlotek wysadził betonowy śmietnik na szkolnym boisku, ale ciiiii:P

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #342 dnia: 23 Września 2010, 20:07 »
Pytanie z dużym falstartem, możecie drogie dziewczynki polecić jakąś dobrą makijażystkę??? Niby bylam na kilku www, ale wolałabym wybrać jakąś z polecenia...dodam, że dokładnie wiem jaki chce makijaż, także radosna twórczość nie wchodzi w grę:P Z góry dzięki:)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #343 dnia: 23 Września 2010, 21:16 »
katepolak
mi koleżanka polecała Panią z Secesji na Cieszkowskiego.
mnie najprawdopodobniej będzie malowała koleżanka - wizażystka z douglas'a :)
piękne makijae robi ;)
ZNIKAM!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #344 dnia: 23 Września 2010, 21:50 »
tak na marginesie to w douglasie jesli kupisz cos za min 80zl to masz makijaz gratis, pytalam wlasnie o slubny i tak mi tam babeczka powiedziala;D...
w sumie sie ladnie oplaca bo u kosmetyczki zaplacisz tyle samo a tu dodatkowo masz kosmetyk;)...

Offline Caro34
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #345 dnia: 23 Września 2010, 22:11 »
Ja szczerze polecam makijazystke z salonu po przeciwnej stronie Secesji, Pracownia fruzur Moniki Gawrych, pracuje ona rowniez w Sephorze. Majac juz slub cywilny za granica, nie chcialam robic drugiego probnego, widzialam ja tylko raz w dzien slubu, strzal w dziesiatke, piekny makijaz, nawet lepszy niz ten na cywilnym i z probnym! Swietne kosmetyki, ani razu nie musialam sie poprawiac w ciagu nocy! Polecam!
A tak jeszcze a propos tego miejsca to jest tam rowniez pani masazystka, ktora robi swietne masaze trzy razy tansze niz w innych salonach, ktore znam, sama nie dowierzalam!

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #346 dnia: 23 Września 2010, 23:58 »
Dziękuję kochane, na pewno wszystkie opcje wezmę pod uwagę, ale jakby się jeszcze coś nasunęło chętnie poczytam:) :-*

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #347 dnia: 24 Września 2010, 23:01 »
ostatnio na jakiejs amerykańskiej stronce widziałam ,że mają wyprzedaż sukien Maggie Sottero, średnia cena sukni tylko 300$ a w Polsce przecież kosztują od 3500zł do 5000zł... niezła przebitka co? nawet zaczyna mi świtać żeby zamówić sobie taką sukienkę z USA w ciemno ;)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 24 Września 2010, 23:09 »
Daisy87 zawsze możesz interesuący Cię model przymierzyć w salonie i zamówić taki sam rozmiar ;)
ZNIKAM!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #349 dnia: 24 Września 2010, 23:11 »
Daisy jesli masz mozliwosc to zamawiaj:) mnie sie wydaje, ze akurat sukienki maggie mozna w ciemno zamawiac, sama przymierzalam kilka jej modeli - na zdjeciach sa przepiekne ale wierz mi, ze dopiero na zywo daja rewelacyjny efekt;D...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #350 dnia: 24 Września 2010, 23:13 »
troche pospamuje a co;p...
chcialam tylko dodac, ze nie wszystkie jej sukienki mozna w salonach dostac, niestety trzeba sie naszukac zeby przymierzyc cos konkretnego...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #351 dnia: 24 Września 2010, 23:57 »
no ja wiem , że MS ma takie cudowne sukienki, że w naszej kochanej Polsce kiepski wybór jest, ale oprócz Leoni podoba mi się jeszcze kilka modeli wiec mam nadzieję, że gdzieś jakiś znajdę...
a możliwość zamawiania to nie wiem nawet czy mam ;) nie orientowałam się ile wyniosłaby przesyłka i czy w ogóle wysyłają do Polski  ??? ale chciałam Wam po prostu się pożalić, że życie jest niesprawiedliwe  8) i że w Polsce też powinny być takie wyprzedaże ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #352 dnia: 25 Września 2010, 00:01 »
oj niestety to boli...mnie kobitka w salonie powiedziala, ze owszem robi wyprzedaze ale nie MS bo to sa "ekskluzywne" sukienki i sie ich nie przecenia...no jedyne co udalo mi sie wytargowac to upust 5%...

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 25 Września 2010, 00:04 »
no ale zrobumy wszystko żeby mieć tą wymarzona ;d
ZNIKAM!

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #354 dnia: 25 Września 2010, 00:33 »
Przesyłka ze stanów około 50zł, przynajmniej tak jest na allegro, jak się zamawia od sprzedawcy z Usa. Chociaż pewnie za sukienke wyszłoby trochę drożej, bo warto taką paczkę ubezpieczyć.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #355 dnia: 25 Września 2010, 13:25 »
w jakich salonach są te sukienki widziałam kilka w necie i są rewelacyjne:-)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #356 dnia: 25 Września 2010, 21:40 »
ooo ja głup....są one w madonnie:-)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #357 dnia: 25 Września 2010, 23:47 »
sukien maggie nie ma w madonnie, w bydgoszczy to podobno tylko w agnes ale sama nie sprawdzalam, na oficjalnej stonie maggie sottero sa sklepy z calego swiata, w ktorych mozna kupic te suknie, a tam zadnej z bydgoszczy nie ma...

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #358 dnia: 26 Września 2010, 08:56 »
 mi chodzi o te salony Madonna ale nie ten z Bydgoszczy

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #359 dnia: 26 Września 2010, 23:12 »
dziewczyny oszalałam na punkcie sukienek... i to chyba na tyle, że zamówię jakąś w ciemno :P dowiedziałam się, że przesyłka do Polski jest darmowa, tylko że trzeba czekać 2 m-ce
ta jest z kolekcji MS, jedna z tych które mi się spodobały, kosztuje  285$