Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141122 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #300 dnia: 2 Września 2010, 20:56 »
nie, nie to nie przez mamę :) mama moja akurat miała obiekcje tylko co do maja, a nie do całej reszty.
a co do tego, ze ludzie mysla ze z parą jest coś nie tak, to napisałam dla wiadomości tych, którzy by tak pomysleli :) trochena wyrost.

Wazne jest dla mnie to, ze miedzy nami jest dobrze, na reszte rzeczy mozna poczekac, ale jakbysmy nie byli pewnie, to raczej nie byloby na co czekac.
Wieksze tragedie sie ludziom w życiu zdarzają niż przekładanie ślubu, damy rade :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Kas

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #301 dnia: 2 Września 2010, 22:02 »
Witajcie  ;D
Niedawno postanowiliśmy, że chcemy byc razem i wziąć ślub latem 2011.
Niby prawie rok czasu, ale jak widzę to chyba ostatni dzwonek  ;) i czas ostro zacząć planowanie i załatwianie.
Zawsze marzyło mi się aby ślubować latem gdzieś w pięknym parku i mieć suknie przed kolana ale raczej będzie to kościołek  na kapuściskach i suknia długa do ziemi  :P
Macie może jakieś namiary na kamerzystów i fotografów, bo chyba od nich trzeba zacząć. . .

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #302 dnia: 2 Września 2010, 22:09 »
Witamy:-) no musicie już zacząć poszukiwania, zacznijcie od sali weselnej bo z nimi na przyszly rok jest już ciężko, co do reszty to mogę polecić Pana Andrzeja Kłódkowskiego-fotograf:-) robi rewelacyjne zdjęcia i jest bardzo sympatyczny, polecam obejrzeć jego bloga.Pozdrowiam

Offline Kas

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #303 dnia: 2 Września 2010, 22:16 »
Dagmara dzięki wielkie. . . .  już zmykam szukać jego bloga!
Sala, własnie. . . .  choć myślałam te z opcji plenerowej i cateringu. . . .  jakoś strasznie mam parcie na coś plenerowego  ;) tylko wiadomo jak z pogoda u nas ostatnio.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #304 dnia: 2 Września 2010, 23:07 »
Kas, wysłałam Ci namiary na swojego kamerzystę i kilka fragmentów mojego filmu :) Pisałam już o nim dość obszernie w wątku o kamerzystach. Nie wiem, czy zależy Ci na typowym filmie, czy szukasz czegoś niebanalnego, w każdym razie oferta tego pana jest godna rozpatrzenia ;)

Jeśli chodzi o fotografa, to możesz zobaczyć zdjęcia w mojej relacji, jak się spodobają, to wyślę namiary. Podobnie jak w przypadku kamerzysty, cena jest niska w stosunku do jakości ;)

Offline Kas

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #305 dnia: 2 Września 2010, 23:29 »
Cytat: Nemezis link=topic=19937. msg1353983#msg1353983 date=1283461667

Jeśli chodzi o fotografa, to możesz zobaczyć zdjęcia w mojej relacji, jak się spodobają, to wyślę namiary.
Na dzień dzisiejszy zbieram wszystkie namiary, więc poproszę, bo nie wiadomo jak będzie z dostępnością  ;D
Idę do Twojej relacyjki!

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #306 dnia: 3 Września 2010, 11:56 »

Kas a datę już ustaliliście?
ZNIKAM!

Offline Kas

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #307 dnia: 3 Września 2010, 16:11 »
Myśle o połowie sierpnia.

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #308 dnia: 3 Września 2010, 17:27 »
To jak połowa sierpnia i może namiot to byłoby trzeba myśleć, w Brzozie terminy "połowosierpniowe" zajęte już.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #309 dnia: 3 Września 2010, 17:33 »
połowa sierpnia to dosyc chodliwy termin, może być ciezko:-(

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 3 Września 2010, 18:08 »
Cześć dziewczyny! Przede wszystkim chciałam się przywitać:) przeczytałam dokładnie cały wątek i postanowiłam również do was dołączyć.
Tylko mnie nie wyśmiejcie  ;D my planujemy wesele na za 5 miesiecy.  Wiem, bardzo mało czasu, a poza tym nie możemy nic zacząć rezerwować jeszcze teraz, musimy poczekać 4-6 tygodni, bo dopiero wtedy bedziemy wiedzieli na 100%, ze mozemy w tym roku organizowac slub (nie chce tu dokladnie tlumaczyc dlaczego, bo to skomplikowane i nie ma znaczenia dla tematu).  Mieszkamy za granicą, moj narzeczony jest obcokrajowcem.  Czeka nas w związku z tym troche wiecej papierkowej roboty - przesylanie i tlumaczenie dokumentow.  Tego i tak nie mozemy zaczac zalatwiac za wczesnie, bo slub musi sie odbyc nie pozniej niz 3 mies.  od momentu wydania aktu urodzenia i mysle ze spokojnie sie zmiescimy w tym terminie.  Bardziej martwi mnie to, czy damy rade zorganizowac wesele.  Jak myslicie? jest to w ogole realne? Pociesza mnie fakt, ze okres styczen/luty nie jest specjalnie popularny wsrod par mlodych, ale czy mimo to nie bedzie za pozno?

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #311 dnia: 3 Września 2010, 19:14 »
mysle, ze tak jak piszesz, luty to niezbyt oblegany miesiac, wiec nie powinno byc problemu;)...choc ja bym radzila rozejrzec sie np za sala i jesli sie ktoras Wam spodoba to telefonicznie zaklepac sobie termin - to nic nie kosztuje, w razie czego jesli za te kilka tyg dowiecie sie, ze to jeszcze nie czas na slub to mozna zrezygnowac z terminu nic nie tracac...ciekawa jestem jak sie Wam sprawy organizacyjne uloza, wiec pisz smialo co i jak sie uda zalatwic! bede trzymac kciuki;D...

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #312 dnia: 3 Września 2010, 19:20 »
styczeń luty to nie jest sezon ślubny ;) chociaż nie wiem jak to w walentynki wygląda ;p myśle że nie powinno być problemów. a wesele chcecie w bydgoszczy?
ZNIKAM!

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 3 Września 2010, 19:47 »
dzieki za odpowiedz, dodałyście mi otuchy :)
tak, slub planujemy w bydgoszczy.  Mozecie polecic jakas sale na 50-60 osob?
napisalam maila do jednej z karczm i odpisali, ze maja wolne terminy na luty, ale musi byc co najmniej 70 osob!

Offline monika84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #314 dnia: 3 Września 2010, 23:39 »
Hej dziewczyny piszę na kilku wątkach żeby wiadomość dotarła do największej liczby dziewczyn.

Piszę to w przestrodze dla przyszłych Panien  Młodych by żadna z dziewczyn nie dała się oszukać!
Mianowicie...
SALON ADELA NA KUJAWSKIEJ TO %&$#&%$# OSZUŚCI!!!!!
Dziś byłam zrobić jazdę. Moją suknię ślubną KUPIŁAM u nich we wreśniu 2009 r. ponieważ model który mi się podobał (nr. 64) nie był na do wypożyczenia tylko do kupienia. OK. Zgodziłam się. Spisałyśmy umowę kupna-sprzedaży z tym, że suknia po ślubie została oddana (zgodnie z umową) do salonu w komis za 50% (czyli ktos ją kupuje tak jak ja to zrobiłam) po czym miałam dostac połowę kasy.
Czekałam 4 miesiące. Miesiąc temu dzwoniłam i pytałam co jest z suknią...Pani powiedziała, że  się podoba, ale nikt się w nią nie mieści i jeszcze się nie sprzedała.
CO się okazało!!! Wczoraj znalazłam na portalu NK moją koleżankę z LO w MOJEJ SUKNI(slubowała 27 sierpnia)! Napisałam do niej i potwierdziła moje obawy, napisała, że suknię wypożyczyła, w salonie Adela i podała jeszcze nr mojej sukni.
Mało tego!!!
Ponieważ owe Panie mają swoje konto na NK, przeszukałam ich znajome i co się okazało, że jeszcze jedna z dziewczyn wypożyczyła moją suknię w czerwcu! Widziałam zdjęcie!
Oczywiście o niczym nie byłam informowana, czyli moja suknia bez mojej wiedzy zarabiała dla pań z salonu Adela.
Jak przyszłam zrobić awanturę, to pani powiedziałam, że suknia jest właśnie prsowana i że zaraz zostanie powieszona na manekina żeby jak najszybciej poszła. No to ja ciach!!! Pokazałam jej wydrukowane zdjęcia obu dziewczyn! Ona mi w żywe oczy kłamie, że to nie moja, że skąd ja wnioskuje, że to moja, że one mają podobne suknie.
A ja ciach!!! Pokazuję jej rozmowe miedzy mną a moją koleżanką z LO...no i wtedy się poddała...powiedziała, że teraz nie ma tyle kasy, wiec odda w środę. Kazałam jej napisać na kartce oświadczenie, że mi kase odda, podpisac, dac pieczątke.
Wredne babsztyle.
Suknia jest moja od roku, ciekawe ile w tym czasie zarobiły na niej, skoro była tam cały czas!!!
Zastanawiam się czy nie iśc z tym do rzecznika praw konsumenta, albo do prawnika!
Pewnie nie ja pierwsza i ostatnia zostałam tak przez nie oszukana, ale miałam to szczeście, że moja koleżanka wypożyczyła akurat moją suknie.
Tak sobie myśle, że skoro to moja suknia...to cała kasa jaką one na niej zarobiły należy się mnie 
W środę jak pójdę po kasę to jeszcze tamz  nimi pojadę!
Dziewczyny pilnujcie się! Chodzcie nawet co tydzień sprawdzać czy wasza sukienka oddana w komis jest rzeczywiście w salonie!!

Pozdrawiam Was dziewuszki!
Spokojnej nocy 

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #315 dnia: 7 Września 2010, 14:15 »
Niestety, tego rodzaju praktyki są na porządku dziennym :-\ Szczerze mówiąc, zdziwiłabym się, gdybym usłyszała, że jakiś komis tak NIE robi :P Jeśli ktoś ma suknię na sprzedaż, to lepiej niech szuka nabywcy samemu i nie korzysta z pośredników.

Offline monika84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #316 dnia: 7 Września 2010, 20:11 »
A ja przyznaję, że jestem zdziwiona!
Dlatego najwyższa pora pokazać, że takie praktyki nie są tolerowane i ukarać oszustów, albo chociaż nastraszyć!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #317 dnia: 9 Września 2010, 22:46 »
no dziewczeta musze sie pochwalic;)...!!!
wlasnie dzis zdobylam moja wymarzona suknie - tzn zamowilam, pierwsza przymiarka w listopadzie:)...
juz dawno wypatrzylam ja sobie w internecie, podzwonilam po salonach i w koncu po wielkich trudach znalazlam...
pierwsza i praktycznie ostatnia sukienka, ktora przymierzylam - dla niepoznaki i troche dlatego zeby poczuc ten dreszczyk przymierzalniowych emocji przymierzylam jeszcze dwie w tym salonie...w necie na zdjeciach wyglada przepieknie ale na zywo poprostu mnie olsnila, az mi sie lezka w oku zakrecila...
nie moge sie doczekac juz przymiarki;)...
p.s. Nemezis w moim przypadku ta pierwsza wymarzona okazala sie ta ostatnia;D...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #318 dnia: 9 Września 2010, 23:17 »
no Zaba chwal się co to za suknia :D opisz nam chociaż jak wygląda :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #319 dnia: 9 Września 2010, 23:22 »
w tym watku na str 8 wrzucilam jej zdjecia;D...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #320 dnia: 9 Września 2010, 23:28 »
AAAA :D jak to dobrze, że masz ślub przede mną bo ją od Ciebie odkupie :)  :wink:

błagam Cię jaki to salon?  :Uu:  :Daje_kwiatka: i ile kaski będzie Cię kosztowała?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #321 dnia: 9 Września 2010, 23:35 »
hehe;)...najblizszy salon gdzie byla ta sukienka to "katarzyna" w malborku - to wlasnie ta moja, wiecej tam nie ma;p...wiem, ze jest jeszcze we wroclawiu i byly 3 w warszawie...cena paskudna powiem szczerze - 4tys. i gdybym sama tam pojechala to nie dalabym tyle kasy ale mama z bratem mnie namowili;D...
sukienka jest rozmiaru 38 ale dla mnie bedzie zwezana, na szczescie bo pozniej bedzie mozna powrocic do tego rozmiaru i latwiej bedzie mi ja sprzedac;D...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #322 dnia: 9 Września 2010, 23:39 »
ehhhh rzeczywiście droga... ale chyba warta swojej ceny :)
no cóż pozostaje mi śnić że znajdę ją gdzieś niedaleko na allegro albo że zakocham się w innej ;)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #323 dnia: 9 Września 2010, 23:48 »
Zaba, gratuluję znalezienia wymarzonej sukienki i niespotykanego wprost zdecydowania ;D Cena faktycznie wysoka, ale cóż... ślubu nie bierze się co tydzień :p

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #324 dnia: 10 Września 2010, 09:26 »
Zaba, świetny wybór, piękna kiecka, aż dech zapiera... No cóż powiem szczerze -zazdroszczę !

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 10 Września 2010, 19:40 »
no zaba gratuluje :):)

ja w czwartek i piątek wybieram się na łowy ;d tzn bede przymierzać wszystko co wpadnie mi w oko ;d bo wymarzoną juz mam ale chce zobczyć jak bede w takiej wyglądać.

a my zdecydowaliśmy się już chyba na obrączki :) w październiku idziemy zamówić ;d tylko musze sie jeszcze zastanowic czy stac nas na taką z brylantem czy muszę zadowolić się cyrkoniami ;p
ZNIKAM!

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #326 dnia: 11 Września 2010, 13:06 »
Zaba gratuluję udanego zakupu! Maggie Sottero to dobry wybór...widziałam kilka modeli (w Olsztynie) jak moja przyjaciółka poszukiwała swojej sukienki i one naprawdę robią wrażenie, są warte swojej ceny.

Ja czekam na nowe kolekcje, ale narazaie marnie z tym...skupiłam się, więc na wyposażaniu baru. Zakupiłam już różniaste alkohole i pierwszy karton wódki:D Zdecydowaliśmy się na Stock Prestige 0,7l.

Jeśli chodzi o "dziwne" alkohole i dodatki do drinków to polecam Makro. 

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #327 dnia: 11 Września 2010, 13:20 »
katepolak a jak to u Ciebie z tym barem bedzie? sami bedziecie robic drinki, czy moze kelnerzy, czy wynajmiesz barmanow?
ja sie wlasnie zastanawiam nad barmanami tylko nie mam pojecia gdzie takowych znalezc i ile taka przyjemnosc bedzie kosztowala...

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #328 dnia: 12 Września 2010, 15:08 »
Mogłam sobie zażyczyć tzw. Open Bar w Hotelu, ale ceny mnie trochę odstraszyły (za drinka od 13 do 17zł), dlatego sami przygotujemy bar...hotel udostępni mi szkło i lód. Mogę wziąć barmana od nich (700zł), mogę wprowadzić swojego i tak zamierzam zrobić, ale nie zależy mi na jakimś bardzo profesjonalnym, który robi pokazy i tego typu bajery (patrz np. Blend Bar)...Profesjonaliści biorą od 1000 do chyba nawet 3/4 tys. zależy co sobie zarzyczysz (zazwyczaj są to ceny bez alkoholu:/). Staram się, więc rozejrzeć po znajomych, którzy pracowali w barach czy restauracjach. Nie będzie to nic skomplikowanego dla takiej osoby, ponieważ w menu będzie około 6/7 long drinków, 1 short (nic specjalnie wymyślnego: Mojito, Cosmo, Margarita itp.), do tego piwko z wiśniami i syropem wiśniowym (lub bez), wino i oczywiście wódka (która również będzie na stołach).

Ja zawsze byłam zwolenniczką baru, ponieważ ludzie już tak nie lubują się w czystej. Panie wolą coś delikatniejszego i wyrafinowanego...utwierdziłam się w tym przekonaniu na weselu przyjaciółki. Bar cieszył się ogromną popularnością. Serdecznie polecam!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #329 dnia: 12 Września 2010, 19:03 »
dokladnie...musze zaczac oszczedzac, wiec mnie tez zalezy na jakims niedrogim barmanie:)...z ciekawosci poszukalam i znalazlam na allegro taka firme co maja bar przenosny z telebimami, podswietlanymi szklankami i innymi bajerami i poprosilam o wycene - odpisali mi, ze na wesele dla 130-140 osob chca 1750zl...wszystko ladnie pieknie wyglada ale to duza przesada jak dla mnie...no nic, konkretniejesze poszukiwania czas rozpoczac;)...