Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 140876 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusinda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #270 dnia: 26 Sierpnia 2010, 16:22 »
Hej dziewczynki które z was będą  w Bazylice na kursie????????????? :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #271 dnia: 28 Sierpnia 2010, 15:07 »
zapraszam do mojego doliczanka  :)

300 dni do ..  ;D
ZNIKAM!

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #272 dnia: 28 Sierpnia 2010, 15:08 »
Hej dziewczynki które z was będą  w Bazylice na kursie????????????? :)

u nas ksiądz na szczęscie uwzględni nauki z liceum :) musimy iść tylko do poradni   :P
ZNIKAM!

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #273 dnia: 28 Sierpnia 2010, 19:49 »
my mamy zamiar isc do bazyliki - tylko jeszcze nie wiem kiedy, nie bylismy sie zapisac;p nasz kasiadz uznaje nauki z liceum, ja takowe mam ale moj narzeczony niestety nie, wiec postanowilam pojsc z nim bo boje sie, ze jak pojdzie sam to moze nie wytrzymac i skomentowac troszke te "nauki" i jeszcze nie dostanie papierka i co wtedy bedzie...jednym slowem bede musiala go troszke stopowac bo potrafi czasem zbyt dosadnie wyrazac swoje zdanie;p...
znajomi opowiadali jak jest w bazylice na tych zajeciach weekendowych to jest cos niesamowitego, sama beda musiala sie pilnowac zeby nie wyjsc z siebie no ale coz, bedzie trzeba to przecierpiec...

Offline lusinda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
« Odpowiedź #274 dnia: 28 Sierpnia 2010, 22:02 »
Ja równieżmam nauki, ale mók przyszły ne ma więc idziemy razem. Kursy zaczynają sie 4 . 09 i nie wiem czy jeszcze są miejsca. . . . Mi też to wszystko się nie podoba ,ale jak mus to mus. . . . heh

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #275 dnia: 29 Sierpnia 2010, 21:00 »
hej laski:-)byłam w Madonnie w Wa-wie musze przyznać, że obsługa rewelacja sukienki rewelacja:-)ja juz chyba wybrałam swoją jedyna hi hi:-)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #276 dnia: 29 Sierpnia 2010, 21:06 »
Dogma a jak to tam cenowo wyglada? jest duza roznica miedzy miastami?

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #277 dnia: 29 Sierpnia 2010, 21:24 »
ceny bardzo różne, ale mają teraz bardzo duże przeceny z tego co babeczka mówiła, wychodzą ze starych kolekcji, jest to czasem nawet kilka tysięc mniej, nowa kolekcja tzn 2011 około 4 tys. babeczka która mi pomagała była stylistką i mysle, że te które tam pracują mają naprawde pojęcie co mówią. takie przynajmniej jest moje odczucie. co do minusów to nie można robic zdjęć(nie wiem jak jest w innych salonach)no i nie podaja cen przez telefon.ja jak na ten czas wybrałam sukienke z pronovias, które tez są w bydgoszczy w romantice jeśli dobrze pamiętam?

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 30 Sierpnia 2010, 17:02 »
ceny bardzo różne, ale mają teraz bardzo duże przeceny z tego co babeczka mówiła, wychodzą ze starych kolekcji, jest to czasem nawet kilka tysięc mniej, nowa kolekcja tzn 2011 około 4 tys. babeczka która mi pomagała była stylistką i mysle, że te które tam pracują mają naprawde pojęcie co mówią. takie przynajmniej jest moje odczucie. co do minusów to nie można robic zdjęć(nie wiem jak jest w innych salonach)no i nie podaja cen przez telefon.ja jak na ten czas wybrałam sukienke z pronovias, które tez są w bydgoszczy w romantice jeśli dobrze pamiętam?

z tego co wiem w każdym salonie można zrobić zdjęcie dopiero po zarezerwowaniu i wpłaceniu zaliczki ;]
ZNIKAM!

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #279 dnia: 30 Sierpnia 2010, 18:20 »
jak widać jestem mało zorientowana:-(jak jest w innych salonach ups...

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #280 dnia: 30 Sierpnia 2010, 20:43 »
Zakaz robienia zdjęć salony tłumaczą obawą przed kopiowaniem...wydaje się to zupełnie irracjonalne wytłumaczenie, podczas gdy każdą suknię można obejrzeć w internecie lub w prasie ślubnej na zdjęciach wysokiej jakości, które często pokazuja zarówno przód jak i tył sukni.

Nie podawanie cen przez telelefon to dla mnie już totalna abstrakcja, ale jest to bardzo częsty proceder nie wiedzieć czemu.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #281 dnia: 30 Sierpnia 2010, 21:22 »
hej dziewczyny,nie zagdalałam tu kilka dni i widzę, że prawicie o sukienkach :) nawet nie wiedziałam, ze nie można robić zdjęć i nie wiedziałam, że jest az taka rozpiętość cenowa ;) ale cóż, tego jeszcze o ślubach nie wiem :)

a ja właśnie zmieniam salę weselną :P być może już jutro będziemy mieć inną sale hehe

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 30 Sierpnia 2010, 21:33 »

a ja właśnie zmieniam salę weselną :P być może już jutro będziemy mieć inną sale hehe

a to dlaczego?
ZNIKAM!

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #283 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:17 »
Precious
datę jednak też zmieniacie?

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #284 dnia: 31 Sierpnia 2010, 12:04 »
my tez zmienilismy,ale tylko godzine w kosciele, z 17. na 16. :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #285 dnia: 31 Sierpnia 2010, 13:06 »
ja mam takie pytanie moze z innej beczki...czy ktoras z was moze rodowala pierscionki z bialego zlota? mnie moj juz troszke zzolkl, wiec chcialabym go odnowic tylko nie wiem gdzie jest to mozliwe w bydgoszczy...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 31 Sierpnia 2010, 15:52 »
Precious
datę jednak też zmieniacie?

nie, daty nie zmieniamy, bo się nie da, nie bardzo jest na kiedy, bo maj odpada bo tak mama zarządziła a wcześniej są święta i post, więc zostaje czerwiec. zmieniamy salę z tej poprzedniej na nową Telimenę :) 

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 31 Sierpnia 2010, 19:07 »
zaba - ja miałam zmniejszany pierścionek zaręczynowy z białego złota i go później rodowali. nie wiem jaki jest koszt ale robił to jubiler Janicki na Cieszkowskiego - soją drogą piękną biżuterię ma ;)
ZNIKAM!

Offline Karlen
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #288 dnia: 31 Sierpnia 2010, 20:46 »
hej dziewczyny. . . . a ja mam takie pytanie: czy uważacie że biała suknia ślubna do USC to przesada? Biorę ślub w przyszłym roku i będzie to ślub cywilny.  Ze wzgledu na moje przekonania nie biorę ślubu kościelnego i w tym dniu również chciałabym wyglądać pięknie nawet jesli slub bedzie trwal 20 minut a przysiega skadana przed urzednikiem.  Co o tym sadzicie?

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #289 dnia: 31 Sierpnia 2010, 21:32 »
ja uwazam, ze to Twoj dzien i jezeli chcesz isc w bialej sukni to idz! :) jak nie pojdziesz, bedziesz tego zalowac do konca zycia, a w koncu to jedyna taka okazja, zeby sie odstroic w piekna suknie slubna :D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 31 Sierpnia 2010, 21:35 »
Moja kolezanka ślubowała w USC w tym roku i też miała białą suknię, ale nie taką tradycyjną, tylko krótką, bez falban, tafty i welonu. ale co do koloru to myślę, że biały jest jak najbardziej na miejscu

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #291 dnia: 31 Sierpnia 2010, 22:00 »
ja powiem szczerze, ze czegos podobnego nigdy nie widzialam ani nie slyszalam zeby w typowej sukni slubnej isc do urzedu, moze to zostac nieodpowiednio odebrane...ale tak jak tu dziewczyny wspominaja to Twoj dzien i powinnas mniec gdzies zdanie innych i moze wtedy wiecej panien mlodych pojdzie w Twoje slady;D...

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #292 dnia: 31 Sierpnia 2010, 22:22 »
Jestem ciekawa jak nowa Telimena będzie wyglądać...to co widziałam jakieś dwa tygodnie temu zapowiada się bardzo interesująco... w końcu będą tam organizować nie tylko stypy :P

W moim przekonaniu nie ma nic zdrożnego w wystąpieniu w białej sukni w USC, jednak nie przesadzałabym z objętością sukienki, drapowaniami i trenem. Doradziłabym koronkową rybkę lub zwiewną w stylu empire (józefinkę jak kto woli). Zdecydowanie odrzuciłabym welon.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #293 dnia: 31 Sierpnia 2010, 23:18 »
Jedna z forumek miała na ślubie w USC typową suknię ślubną i welon. Podaję linka do jej relacji:

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20901.0

Moim zdaniem taki typowy strój ślubny nie pasuje do urzędu i tak jak Katepolak uważam, że lepiej zrezygnować z welonu i wybrać prostszą białą sukienkę :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 1 Września 2010, 09:37 »
Katepolak, my też jesteśmy ciekawi jak to będzie wygladać, z realcji właścicielki wyglada naprawdę dobrze, z tego co zorumiałam chcą zrobić duży dom weselny, z wielka salą i do wyboru ze stołami okrągłymi lub tradycyjnymi, poza tym też mają część hotelową, także jak najbardziej nam to pasuje. Co do ceny, to podobnie jak w poprzednim miejscu, dodatkowo w cenie mamy jeszcze tort i ciasta. Mam nadzieję, że dokononaliśmy dobrego wyboru.

a co do sukienki, to zgadzam się z Nemezis, ja też zrezygnowałabym z welonu do USC.

Offline Karlen
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #295 dnia: 1 Września 2010, 23:20 »
raczej nie myślałam o wielkiej bezie  ;D mam coś upatrzonego ale nie wiem jak wam zdjecie wkleic jak juz do tego dojde to dam znac:)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 2 Września 2010, 10:45 »
a u mnie sie nie chce poukładać wszystko. Najprawdopodobniej zmuszeni będziemy wszystko odwołać. Dobrze, że mój plan zmiany sali nie wszedł jeszcze w zycie, bo bylibyśmy kupe kasy w plecy.

W każdym razie, co ważne ODSTĄPIĘ TERMIN WESELA 04.06.2011 W RESTAURACJI CZARNY KOŃ k. BYDGOSZCZY
Restauracja jest naprawdę ładna, położona w fajnym miejscu, wśród zieleni lasów, ma nawet małą zagrodę z konikami.
Menadżer bardzo fajny i można się z nim w wielu kwestiach dogadać.
Zaraz stworzę oddzielny temat, żeby tu nie zaśmiecać.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 2 Września 2010, 12:25 »
co się dzieje? czemu chcecie odwoływać?
ZNIKAM!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 2 Września 2010, 13:37 »
tak jakos wyszłoza dużo by opowiadać po kolei co się na to złożyło. Jeśli w razie nam sie odmieni, to będziemy szukac wszystkiego na nowo, ale na chwile obecną oddaje termin.
Ludzie często myślą, że jak się odwołuje wesele to coś się dzieje nie tak między parą, w tym przypadku tak nie jest, wręcz przeciwnie, nie wyobrażam sobie życia bez niego i mam wrażenie, że vice versa. Także no cóż, nasze plany muszą poczekać.
Jakbyście słyszały, że ktoś szuka sali na czerwiec, proszę wspomnijcie o "mojej" dacie. :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 2 Września 2010, 20:07 »
Precious nie miałam na myśli że coś się z Wami dzieje ale pisalaś że mama sie nie zgadza na przełożenie terminu i myślałam, ze przez to ;) ale to nie moja sprawa :) mam nadzieję że wszystko się Wam ułoży ;) i bede trzymać kciuki :)
ZNIKAM!