Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141136 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #210 dnia: 9 Sierpnia 2010, 22:34 »
Zaba, my bilismy u kilku złotników, dwóch w fordonie i kulku w miescie i każdy nam powiedział, że jesli mamy swoje złoto to bez problemu.
Poczytaj wątek o obrączkach w regionalnyn naszym, na pewno coś dla siebie znajdziesz ;)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #211 dnia: 9 Sierpnia 2010, 22:57 »
co do obrączek ja polecam jubilera Janickiego na Cieszkowskiego. z tamtąd mam pierścionek zaręczynowy (nie chcąc się chwalić Pan ten robi niepowtarzalne okazy ;). jak weszłam tam żeby zmniejszyć pierścionk to takiego "wytrzeszcza" zrobilam że szok ;p pełen profesjonalizm. my właśnie tam bedziemy robić obrączki ;)
ZNIKAM!

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #212 dnia: 9 Sierpnia 2010, 23:38 »
Jak będę taka na dwa tygodnie przed to możecie mnie zbanować (do moderatorów):P

Dogma, Żaba i Precious dzięki, że kiedy mnie nie było - broniłyście naszego wspaniałego wątku!!!:)

Co do obrączek to miałabym ochotę to załatwić teraz, ale z drugiej strony mam obawy, że palce nam się zmienią do tego czasu, poza tym sama nie wiem czy zaufać złotnikowi czy jubilerom sieciowym...przyznam, że ciężko mi się zdecydować na jakąkolwiek z opcji.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #213 dnia: 10 Sierpnia 2010, 17:58 »
hej, my też mamy z tym problem mama mówila, że możemy przetopić z jej pierścionków no i mamy jeszcze złoto po śp.mamie mojego W, więc była by to zaraz pamiątka, ale ostatnio slyszalam, że obraczka nie jest z tego co się zanosi:-(więc nie mamy pewności czy jest to złoto dobrej jakości hmm i jest dylemat

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 13 Sierpnia 2010, 13:44 »
a ja trochę z innej beczki ...
chyba zmienimy termin ślubu na wcześniej.

myślimy nad 21.05.2011, co prawda to niewiele wcześniej, ale ze względu na różne niedogodności natury rodzinno prywatnej stwierdzam, ze inna data niż ta ktorą mamy wybraną będzie lepsza.

jestem pelna obaw, ale chyba jeszcze więcej obaw bym miała gdyby zostało tak jak jest.
ehh... gdzies musiałam się pożalić.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 13 Sierpnia 2010, 14:09 »
no i się sprawa rypła jak widzicie w ciągu pół godziny. Mama powiedziała, że się kategorycznie na maj nie zgadza i ze mogę sobie wybrać kazdy inny miesiąc na przesuwanie tylko nie maj. :(

Offline ra_mona1988
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #216 dnia: 13 Sierpnia 2010, 18:10 »
A ja powiem tak jest mi strasznie przykro ze tak mnie obrazacie. . . i nie mam wcale nic gorszej klasy od Was tak jak to jedna z Was powiedziala. . . poprostu jestem osobą bardzo aktywną zawodowo dodtego stale sie dokształcam i nie mam tyle czasu co Wy drogie panie zeby wszystko SAMA. . . co bylo w mojej mocy pozalatwialam zesp;ol akurat i kamerzyste i fotografa zalatwialam sama,suknie ubranie narzyczonego ,makijazystke,fryzjerkę  i nie mam nic z drugiej klasy :( Jesli kogoś uraziłam przepraszam. . . same zobaczycie jak Wam tydzień zostanie . . . . nerwówka i tyle. . . zycze Wam wszystkim powodzenia i szczescia. . . ale i wiecej spokoju i nie zapominajcie w natłoku przygotowań poco to wszystko bo wesele to jeden dzień a małżeństwo to cale zycie i zycze Wam aby wam sie udało tak  jak mi. . . . ra_mona1988

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 13 Sierpnia 2010, 19:04 »
ra_mona1988 nikt nie chcial Cie obrażać. Chodzi o to że każdy załatwia wszystko tak jak jemu odpowiada i wtedy kiedy ma czas. i pisanie że ktoś się niepotrzebnie ekscytuje jest nie fair. ja tez pracuje i studiuje i dlatego wszystko załatwiam wcześniej żeby mieć na to czas ;) dajmy każdemu szansę przeżywać ten ważny dzień na swój sposób. pozdrawiam i szczęścia na nowej ndrodze życia życzę ;) bo to już za tydzien ;)
ZNIKAM!

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #218 dnia: 14 Sierpnia 2010, 08:33 »
Preciuos co się stało???

Przecież masz już wiele rzeczy pozałatwianych na tą datę? Ehhhhh...Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, może się nagle okaże, że przekładanie nie jest konieczne:)

Powodzonka!

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #219 dnia: 15 Sierpnia 2010, 22:54 »
Dużo osób ma uprzedzenia do maja!Przecież to taki piękny miesiąc, wszystko się budzi do życia pięknie kwitnie, moi rodzice i brat brali slub w maju!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 16 Sierpnia 2010, 10:19 »
powiedziałabym tak, mamy w rodzinie pewna parę debili, którzy robią nam ze wszystkim na zlośc biorą slub jeszcze w tym roku a zaręczyli się po nas.
chciałam nie miec  z nimi nic wspólnego i pozmieniac kilka rzeczy, ale się nie da. Troche psuje mi to ogólny humor i nastrój weselny. To jest długa historia i nie chcę jej tu całej przytaczac. To tak jakbyscie spotkali na swojej drodze kogoś kto skutecznie próbuje wam cos zepsuc.

a co do maja, poszperalam troche w internecie i dowiedzialam się, że jako najpiekniejszy miesiac w roku został od złożony w holdzie walczącym w Powstaniu bodajze Styczniowym, i dlatego wymyślono powiedzienie "w maju slub, szybki grób" alby odiweźć narzeczonych od pomysłu brania ślubu w miesiącu, który jako jedyny nie był przeznaczony dla nich.

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #221 dnia: 16 Sierpnia 2010, 18:45 »
ale to ma być Wasz Dzień!!To teraz będziemy przestrzegać wszystkich przesądów człowiek by zwariował!!!

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 16 Sierpnia 2010, 20:31 »
to ma być Wasz Dzień i macie prwo zorganizować kiedy Wam pasuje ;) a rodzina nie ma sie co przejmować ;) ja juz przestałam i wyszlo Nam  to na dobre ;p poeodzenia i trzymam kciuki eby wszystko się udało ;)
ZNIKAM!

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: 17 Sierpnia 2010, 11:33 »
Trzymam kciukasy żeby wszystko się ułożyło. A co do daty ślubu to nie ma się co przejmować. My mamy też w maju. Mama była bardzo przeciwna, ale to w końcu Nasz dzień i chyba pozytywne nastawienie jest najważniejsze, a życie takie że zawsze się znajdzie ktoś kto będzie chciał popsuć ten jedyny dzień. Grunt to się nie dać zwariować, a forum to jest między innymi po to aby wzajemnie podtrzymywać się na duchu i pomagać w dochodzeniu do pewnych wniosków i gruntować podjęte decyzje, więc dziękuję.

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #224 dnia: 18 Sierpnia 2010, 20:05 »
hallo hallo Dziewczyny co taka cisza :(wszystko najwazniejsze załatwione?Opowiadajcie nad czym teraz myślicie co planujecie?Buziaki:-)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 18 Sierpnia 2010, 20:39 »
ja jestem na etapie szukania sukienki. mam wymarzona jedną, ale zanim pójde gdzieś uszyć chciałabym cos podoobneo przymierzyć, żeby wiedziec jak będę w takim fasonie wyglądać.
ponadto chyba już ostatecznie wybrałam kolor kwiatów dodatków itp. ;) będzie biało-różowo-fioletowo ;d co o tym myślicie> ;)
ZNIKAM!

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #226 dnia: 18 Sierpnia 2010, 20:55 »
no fiolet supper :), tez chciałam taki kolor ale moj narzeczony się nie zgadza:-(więc my bedziemy mieli bordo i biały, kremowy, tylko mam problem bo w czerwcu jest mniejsza ilośc kwiatów do wyboru:-(my mamy załatwioną salę, kościol, orkiestre i fotografa i właśnie zastanawiam się co dalej, czy zacząc dalsze prace od stycznie, hmm tylko nie wiem od czego?:-)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 18 Sierpnia 2010, 21:17 »
ja zamierzam jakos na dniach (jak zalatwie sobie wolne) przejść się po salonach i poogkądać suknie. we wrześniu kupie w końcu bieliznę ślubną i ruszam przymierzać ;d jak sie naprzymierzam to od razu pójdę zamówić tę jedyną żeby się nie rozmyślić ;d bo do czerwca milion pomysłów bedę miala i na osttnią chwile kupie pierwszą lepszą ;d

jak narazie zaczęłam chodzić na siłownię itp ;) żebym po 30 minutach intensywnego tańczenia zadyszki nie dostała ;d zastanawiamy się też nad krótkim kursem tańca, a dokładniej małym treningkiem bo raczej nie mamy problemów z tańcem ;) chociaż kusi mnie jakis nie standardowypierwszy  taniec  ;p w grudniu chcemy sie rozejrzeć za obrączkami  żeby w styczniu zamówić no i ostatecznie po nowym roku wybrac zaproszenia i zamówić ;p
ZNIKAM!

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #228 dnia: 18 Sierpnia 2010, 22:54 »
no to u mnie podobnie;)...tak samo jak asiula mam juz swoj typ sukienki - tyle, ze wyszukany w necie i jak datad nigdzie podobnego nie widzialam a boje sie szyc sukienke powiem szczerze...sie dowiedzialam, ze juz niedlugo zacznaja sie sukienkowe wyprzeaze tegorocznej kolekcji;D...pierwsze nawet juz od poniedzialku! ja mam zamiar sie wybrac jakos pozna jesienia juz na konkretniejsze poszukiwania, jest jeszcze duzo czasu, wiec na spokojnie mozna sie rozejrzec i poprzymiarzac...jak sie naucze wstawiac zdjecia to moze Wam pokaze o jaki fason mi chodzi, ciekawa jestem co o nim myslicie;p...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 18 Sierpnia 2010, 23:28 »
hej, hej laseczki :)

ja mam sale, kosciol, grajka, fotografa :)
w pazdzierniku zamaiwamy obraczki o wodke
w lutym chodze po sukienkach

a poki co sie odchudzam z dobrymi efektami :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 18 Sierpnia 2010, 23:31 »
chciałam wkleić zdjęcie kiecki ale nie potrafie ;/ wie ktoś jak to robi i wytlumaczy "blondynce" ;d;d
ZNIKAM!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #231 dnia: 18 Sierpnia 2010, 23:45 »
mam nadzieje, ze ladnie mi sie wklei zdjecie! mnie sie wlasnie taka kiecka podoba;D...

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #232 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:21 »
chciałam wkleić zdjęcie kiecki ale nie potrafie ;/ wie ktoś jak to robi i wytlumaczy "blondynce" ;d;d

Asiula, krok po kroku :)

1) Masz stronę ze zdjęciem sukni. Musisz kliknąć na zdjęcie prawym przyciskiem myszy a następnie lewym kliknąć opcję "kopiuj adres obrazka"

2) Na forum klikasz ikonkę "umieść obrazek" i pojawia Ci się coś takiego

3) Pomiędzy te nawiasy wklejasz skopiowany link

W efekcie w poście pojawi się zdjęcie sukienki :)

Uff... Mam nadzieję, że o to chodziło ;) Problem pojawia się w momencie, kiedy strona blokuje możliwość skopiowania adresu obrazka lub gdy obrazek jest za duży (moderatorzy go usuną). W tych sytuacjach procedura wklejania zdjęć jest trochę bardziej skomplikowana ;)

PS. Zaba, piękna jest ta suknia :) Niestety nie każdy ma taką figurę (talię), żeby w niej pięknie wyglądać ;)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #233 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:24 »
zaba
przecudna ta kiecka!! też chce taką :) i fajnie, że ma jedno ramiączko chociaż bo wtedy bym się nie bała ze się zsunie... ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #234 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:27 »
heh ja bym chciala sukienke dopasowana wlasnie w talii najbardziej, bo minie sie wydaje, ze to jest jedyny atut mojej sylwetki i mam nadzieje, ze taki kroj odwroci uwage od reszty niedociagniec;)...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #235 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:30 »
w takim razie pokaze wam jeszcze drogie forumi tyl tejze sukienki;p...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #236 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:33 »
oj nie czaruj mnie bo już się w niej zakochuje  ::) ;D
ja też własnie myślę że wąska talia to jedyny atut mojej sylwetki :P
dużo sukienek które oglądam jest "gorsetowych" a ja myślę, że strasznie nie komfortowo czułabym się w takiej sukni bo bałabym się, że się "ześlizgnie" z mojego niewielkiego biustu  :-X :P

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #237 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:39 »
Daisy wcale tak nie musi byc! widze, ze mamy podobna sylwetke do siebie, ja tez nie za bardzo mam na czym trzymac gorsetu - tak przynajmniej by sie wydawalo;p ale uwierz mi, ze tak nie jest! wystarczy dobrze dobrany gorset, mocno scisniety i taki zeby jego gorna czesc byla skierowana w strone ciala...mnie tez sie wydawalo, ze gorsety sa nie dla mnie ale raz sprobowalam i uwierz mi, ze przetanczylam caaala noc na weselu kuzyna i nad ranem nadal byl na swoim miejscu;D...

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #238 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:55 »
Wielkość biustu nie ma w tym przypadku znaczenia, bo gorset opiera się na biodrach a nie na biuście ;)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #239 dnia: 19 Sierpnia 2010, 00:58 »
może jeszcze się przekonam do gorsetu, nie mówię że nie tymabrdziej, że przymierzanie sukienek ślubnych mam jeszcze pzred sobą ;) Zaba a mogłabyś zdradzić producenta i z której kolekcji jest ta suknia co pokazałas? :)