co do lokali, to najlepiej sprawdzić opinię o nich na gastronauci. pl, ale też nie można się nimi do konca sugerować. Ja polecam na kolację na 1 miejscu: Vincent przy ul. Tkackiej oraz Bachus przy ul. Siennej, co do ciast i deserów, to nie polecam ani Czekoladowej ani tym bardziej Castellari z fatalna obsługa, ale im się nie dziwię, za taka płacę i warunki pracy też by mi się nie chciało. Polecam za to nowa cukiernie firmy Izybar przy Deptaku Bogusława o wdzięcznej nazwie Cup & Cake, super babczeczki maja, śliczne sa. Ładny lokal, tania, dobra kawa.
Kiedyś jedzenie w pubie Colorado na Wałach było ok, teraz byłam w te wakacje z rodziną i zamówiliśmy desery Missisipi i piwo, było fatalnie, lody przyszły późno, do tego roztopione jak shake, na szczęście za nie nie płaciliśmy, jeszcze y tego brakowało, mały wybór piwa i do tego drogo, to skandal żeby w pubie nie było: Lecha, Desperadosa, Salitosa, Heinekena, Warki czy Tyskie, maja najgorsze piwa jakie się da, normalny facet tam się dobrego piwa ani nikt napewno nie napije do obiadu. porażka.
co do lokali gastronom. to lubię tez Avanti i Bombay oraz Virgę.