Podzielę się swoimi odczuciami, gdyż często jadamy na mieście i szczecińskie lokale mam obeznany. Z reguły jest tak, że w każdym jest danie, bądź dwa warte uwagi, rzadko kiedy cała karta jest wyśmienita. Są oczywiście miejsca, które należy omijać łukiem szerokim:)
Zacznijmy od nich, absolutnie nie polecam:
- Continental - pisałam w wątku o nich więc nie będę się powtarzać
- Kurna Chata, koło przejścia na Lubieszynie - żurek z torebki, dziwnie doprawiony, pierogi z minimalną ilością farszu. Mało, niesmacznie, nijako. Tanio ale co z tego jak to i tak wyrzucone pieniądze.
- Pizza Hut na Wojska Polskiego, najgorsza z wszystkich P.Hut w mieście, nie wiem czemu ale czuję widoczną różnicę.
Natomiast warto zjeść:
- Oberża Chłopska - wiele pysznych dań, bardzo smaczne mixy mięs tzw. korytka, ale dla mnie najlepsza jest tam borowikowa - pychota.
- Gościniec pod Aniołami - piszecie, że przeciętne jedzenie, a mi smakuje szczególnie zupa czosnkowa i kaczka w sosie pieprzowym, dla odważnych ale bardzo dobre.
- Golden Dragon, najlepsza chińska kuchnia w mieście, w okolicach Domu Marynarza.
- Karczma Polska - absolutnie przepyszne Medaliony Maryny

- Z pizzeri absolutnie najlepsza dla mnie jest New York Pizza na placu zgody, mają też dobre sałatki.
- Columbus - bardzo lubię ich sałatkę z wołowiną i serem pleśniowym...
Yhhh to tyle na szybkiego
Bon Apetit:)