Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziara07

• uzależniony
no to super ze sie nie stresujesz, podoba mi sie twoj luz, masz razje nie ma co przesadzac :)
ciesze sie ze moj typ makijazu wygral ;)
buziaki
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
No i super ze jest taki luzik  ;)

Ja na dwa tygodnie przed slubem mialam juz wszystko zalatwione, w ostatni weekend przed slubem jechalismy z mezem na weekend do osrodka wypoczynkowego do znajomych co by sie odstresowac  ;D ;D

Na weselu po polnocy prosze o toast za zdrowko nataliixp  ;D ;D Przybywa mi o roczek wiecej  :P :P :P

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
I bardzo dobre podejście  ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja to nawet w dniu ślubu się nie stresowałam :P

Offline carollaa

• Chuck Norris
Ja  byłam  raczej ciekawa jak to wszystko wyjdzie, ale stresu nie czułam. Nawet małżon mówił, że pełen luzu niego, a obawiał się, że będzie się denerwował :)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
Na pewno udzielą ślubu :-) My pójdziemy tylko raz :) przecież nie wywalą nas zaraz przed ślubem jak już wszystkojest oplacone :-) tak na prawdę u mnie w kościele jest się już parą mlodą w piątek przed ślubem ;D bo wtedy idzie się podpisywać papiery :-) tylko świadkowie idą na 15 min przed ślubem :D

Nemezis tak sobie pomyślałam co będziemy robić za tydzień o tej porze ;D to już będzie tylko jeden dzień  :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Jedyne, co mnie troszkę stresuje, to pierwszy taniec ::) Mamy układ na ok. 1 minutę a później już improwizujemy :razz: Sama jestem ciekawa, co z tego wyjdzie... Paweł udaje pewnego siebie, ale chyba nie zdaje sobie sprawy, że trudno zachować luz i tańczyć swobodnie, kiedy kilkadziesiąt osób stoi i się gapi ;) Niedawno zażartował, że ja będę na pewno najbardziej niezadowoloną z I tańca osobą na całym weselu :razz:

Na weselu po polnocy prosze o toast za zdrowko nataliixp  ;D ;D Przybywa mi o roczek wiecej  :P :P :P

Będę pamiętać ;D :piwo_2:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Niedawno zażartował, że ja będę na pewno najbardziej niezadowoloną z I tańca osobą na całym weselu :razz:

;D ;D ;D wszystko zależy od podejścia, grunt to nie dać się zwariować, choć zdaję sobie sprawę, że stawiasz sobie wyżej poprzeczkę i chciałabyś byście dobrze wypadli. Ale trzeba zachować zdrowe podejście, znajoma opowiadając i pokazując na filmie wrażenia ze ślubu podkreślała, że była i jest wściekła na męża, bo przez niego wg niej słabo wypadli, co widać... :mdleje:

Offline Nemezis

• maniak
znajoma opowiadając i pokazując na filmie wrażenia ze ślubu podkreślała, że była i jest wściekła na męża, bo przez niego wg niej słabo wypadli, co widać... :mdleje:

Mówisz o I tańcu czy ogólnie o całym ślubie? :p

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
O I tańcu rzecz jasna  ;) Ach Ty  ;D

Offline madziara07

• uzależniony
no tak bo w calym slubie jest przeciez najwazniejszy pierwszy taniec, ja bym na jej miejscu sie z nim rozwiodla ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Nemezis

• maniak
Najłatwiej jest zwalić winę na partnera i cześć. Ja już nabrałam w kwestii tańca trochę pokory, bo miałam na kursie kilka sytuacji, że coś nam nie wychodziło i myślałam, że to partner coś chrzani, a kiedy prosiliśmy nauczyciela o pomoc, to on wytykał błąd mi a nie jemu :-\ Oczywiście były też sytuacje odwrotne ;) Chętnie obejrzałabym film tej Twojej koleżanki, Agulec... Pewnie dostrzegłabym równie wiele błędów zarówno u niej jak i u partnera :P I pewnie kilka z nich sama popełnię :p

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Uwierz, że ich I tańca nie chciałabyś zobaczyć...co za przyjemność oglądać dwa kije od szczotki z napięciem i skupieniem wymalowanym na twarzach (znaczy kijach  :P)?

I to nie tylko przykład znajomej, już nie raz słyszałam, jak żony były złe na mężów za I taniec-niewypał...

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Ale Wam zazdroszczę, że TEN dzień przed Wami :) Z chęcią powtórzyłabym nasz ślub i wesele...... A co do pierwszego tańca, to goście nie zwrócą uwagi na Wasze ewentualne wpadki :) My byliśmy przerażeni ilością błędów jakie popełniliśmy. Nie trzymaliśmy ramy, ja zapomniałam o jednym obrocie.....długo by wymieniać. Ale goście byli zachwyceni i musieliśmy bisować :) Życzę Wam tego samego :)

Offline Nemezis

• maniak
Nasz nauczyciel powiedział nam kiedyś coś mądrego, co warto zapamiętać: "Tańczyć ładnie nie zawsze oznacza - tańczyć poprawnie. Taniec wygląda ładnie, kiedy widać, że sprawia tancerzom przyjemność, nawet jeśli nie jest poprawny technicznie. Doskonalenie techniki tańca nie służy temu, żebyście lepiej wyglądali, ale żeby taniec sprawiał Wam jeszcze większą radość." :)

Dlatego podczas I tańca postaram się być przede wszystkim rozluźniona i uśmiechnięta :D

Japcio, nie wiem co Wasz nauczyciel rozumiał pod pojęciem "rama", ale jeśli chodzi o sztywne trzymanie ramion w górze, to dobrze że jej nie trzymaliście, bo nie jest to ani ładne ani wygodne (a w garniturze wręcz niemożliwe do wykonania) :P Dlatego my też nie będziemy trzymać "ramy" - tak z założenia :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
B. mądre słowa nauczyciela  :brawo:

Offline Nemezis

• maniak
Miałam się nie stresować przed ślubem a przed chwilą prawie odjechałam na zawał serca... :mdleje: Paweł dzwoni do kamerzysty i mówi, że to już za tydzień, więc trzeba by ustalić jakieś szczegóły a on odpowiada zdziwiony, że ma nas wpisanych na 24 lipca :o Problem w tym, że kamerzysta jest naszym znajomym i nie podpisaliśmy z nim pisemnej umowy. Kiedy usłyszałam, że wpisał nas na inny dzień, włos zjeżył mi się na głowie i pomyślałam: Jeśli ma już na 3 lipca inną parę i podpisał z nimi umowę, to jesteśmy udupieni! :urwanie_glowy: Na szczęście nie kręci tego dnia żadnego innego ślubu i przyjdzie... Uff... dobrze, że się z nim skontaktowaliśmy :boje_sie:

Poza tym wkurzyła mnie jedna sprawa i jestem ciekawa, czy któraś z Was miała podobny przypadek... Zaprosiliśmy na wesele naszego przyjaciela wraz z osobą towarzyszącą. Ponieważ nie ma dziewczyny, długo zastanawiał się, z kim przyjdzie. Ostatecznie jego koleżanka z pracy stwierdziła, że nie musi sie martwić, bo ona chętnie z nim pójdzie. No to super - wszystko ustalone... aż tu dzisiaj dowiaduję się, że ta dziewczyna ma w niedzielę egzamin, więc "zostanie na weselu tylko na chwilę" :mdleje: No normalnie jak to usłyszałam... :ckm: :ckm: :ckm: Jak tak można - przyjść do obcych ludzi na wesele, najeść się na ich koszt i zaraz sru do domu a chłopaka, który ją zaprosił, zostawić samego? :nerwus: :nerwus: :nerwus: Zwykły egoizm! To już mogłaby mu powiedzieć, żeby zaprosił kogoś innego, zwłaszcza że sama proponowała mu swoje towarzystwo :evil: Kurczę, tylu znajomych nie mogliśmy zaprosić ze względu na brak miejsca i kasy a za obcą pindę musimy zapłacić 2 stówki, mimo że i tak jej nie będzie... grrr... :diabel_3:

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Nemezis też dziś przerabiałam zawał serca, jak się dowiedziałam, że nasza restauracja przestaje istnieć. Muszę poszukać innej >:(
Na szczęście u Ciebie obyło się bez zmian, bo już byś nie miała szans na innego kamerzystę :-*
A dziewczyna towarzysząca bardzo brzydko się zachowała :biczowanie: Ale nie martw się, bo nic na to nie poradzisz.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Coś nie macie szczęścia do tych koleżanek czy znajomych  ::)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Co za babsztyl !!!

Wooo Matko !!!Tez bym chyba dostala zawalu gdybym miala taka sytuacje z kamerzysta !

My bedziemy chcieli relacyjke  :D :D :D!

Jeju , juz tylko tydzien!Jak ten czas szybko leci !!!Za chwilke bedziesz szczesliwa zonka Pawla!

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
No z kamerzystą to faktycznie niezły numer

a o tej koleżance to po prostu nie myśl, nie czas na to
zawsze gdzieś się znajdzie taka gwiazda

Offline Nemezis

• maniak
Agulla, Paweł Cię pozdrawia :p

Beaberry, nie zazdroszczę Ci sytuacji... Mam nadzieję, że mimo wszystko uda Ci się znaleźć salę, która spełni Twoje oczekiwania. Masz jeszcze sporo czasu :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Nemeziz  co za babsko bezmyślne :Kill: :Kill: :Kill: az sama się zdenerwowałam!!!
Porozmawiaj z tym kolegą dyskretnie....  powiedz, ze chcesz zeby się dobrze bawił caly wieczór, ze musi się wytańczyć, że samemu bedzie siedział jak kołek jak z tą dziewuchą przyjdzie... że Ci się to nie opłaca finansowo - może czasem wprost lepiej? Zależy jakie masz stosunki z tym chlopakiem... Nie wiem co by tu powiedzieć, ale ja bym tego nie zostawiła  >:( >:( >:(

Offline Nemezis

• maniak
Jolanga, on należy do tych małomównych i wrażliwych chłopaków, których łatwo urazić... Taka szczera rozmowa raczej nie skończyłaby się dobrze :-\ Ech, chyba nie ma sensu się tym przejmować...

Przy okazji...

Do naszego ślubu pozostał 1 tydzień!!! :skacza:

Piszę szybko, co mam do zrobienia :)

SOBOTA (Toruń)
 :arrow: wysłać maila do Ostromecka!!! (podać dokładną liczbę gości i rozstawienie stołów)
 :arrow: zadzwonić do drukarni (co z winietkami?!)
 :arrow: przygotować buty (impregnacja, przykleić wkładki żelowe)
 :arrow: 11:00 aerobik ;)
 :arrow: 16:00 przedostatnia lekcja tańca (hustle & blues)
 :arrow: wieczorem - bal na zakończenie sezonu w naszej szkole tańca :hopsa: :cancan:

NIEDZIELA (Toruń)
 :arrow: 15:00 ostatnia lekcja tańca (walc angielski)
 :arrow: wybrać zdjęcia do księgi gości i ramek dla rodziców
 :arrow: wydrukować zdjęcia plenerowej fryzury i plenerowego bukietu
 :arrow: zdecydować kiedy i jak podziękujemy rodzicom

PONIEDZIAŁEK (Bdg)
 :arrow: zadzwonić do organisty!
 :arrow: zamówić bukiet na plener!!!
 :arrow: 14:00 kosmetyczka (zagęszczanie rzęs, regulacja i henna brwi)
 :arrow: ostatnie wybielanie zębów
 :arrow: przygotować biżuterię do sukni na przebranie

WTOREK (Bdg)
 :arrow: sprzątanie :(
 :arrow: zadzwonić do kwiaciarni
 :arrow: zadzwonić do zespołu
 :arrow: wywołać wybrane zdjęcia
 :arrow: odebrać winietki?
 :arrow: kupić kolorowy papier do podziału gości na stoły (będzie wywieszony zamiast planu stołów) i wydrukować go

ŚRODA (Toruń)
 :arrow: 9:00 aerobik
 :arrow: przewiezienie potrzebnych rzeczy do Bydgoszczy
 :arrow: spotkanie z kamerzystą

CZWARTEK (Bdg))
 :arrow: podejść do Bazyliki (opłaty)
 :arrow: spotkanie z organistą? (j.w.)
 :arrow: zadzwonić na PKS
 :arrow: zadzwonić do cukierni
 :arrow: zadzwonić do fajerwerków
 :arrow: przywieźć alkohol z tajnej kryjówki ;
 :arrow: wydepilować nogi ;)

PIĄTEK
 :arrow: rano - II spowiedź
 :arrow: 12:00 zawieźć do lokalu alkohol, winietki i księgę gości
 :arrow: przewieźć suknię i całą resztę do domu PMa
 :arrow: udekorować samochód
 :arrow: 16:00 kosmetyczka (manicure, pedicure, maski)
 :arrow: 19:00 jedziemy z teściową na relaksacyjny masaż twarzy :)

SOBOTA
 :arrow: 11:00 fryzura i makijaż
 :arrow: odebrać bukiet
 :arrow: przygotować kasę dla: zespołu, fajerwerków
 :arrow: 16:00 - ślub!!! ;D

Ponadto kupić kiedyś:
jakieś pachnidło i skarpetki dla PMa :p
niezbędne akcesoria do torebki (co? ???)
pudełko na obrączki!!!
ramki do zdjęć dla rodziców
spirytus (potrzebny do dekorowania samochodu)
cukierki na ewentualne bramy
długopisy do księgi gości

Zapomniałam o czymś? ;D

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
Gratulacje z okazji 1 tygodnia ;D
Chyba masz wszystko. tak sobie przeczytałam i w sumie to mamy podobny plan ostatniego tygodnia ;)
ale zaczynam się denerwować :-\
buziaczki :-* :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Aniu ale super :) Kibicuję Ci w tym ostatnim tygodniu :)
Przeczytałam listę i nic mi na myśl nie przychodzi :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Aniu lista I klasa  ;D ;D ;D
Super z Ciebie organizatorka :)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
Super lista, jestem za planowaniem ;) Wszystko na spokojnie pewnie zrobisz :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ale to już blisko, aż dreszczyk po plecach mi przeszedł :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Do torebki ? Hm ... jakis blyszczyk ?Na wszelki wypadek wkladni  :D , dezodorant,antypespirant ,  perfum ... ?
Aaaa i chusteczki !!Jka bys se wzruszyla !!!

iI rada mojej znajomej co juz po slubie : WZIASC BUTELKE PICIA DO SAMOCHODU , bo niby po kosciele miala taki stres ze az jej zabraklo sliny w buzce  ;D.