Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
mamy dokładnie takie same włosy, tzn niestety nie za grube i świetnie to ujęłaś o piłeczce pingpongowej, mój kok ma również dokładnie taką wielkość, ja mam tylko nieco ciemniejsze włosy i przez to zrezygnowałam z koka  :-\
bardzo ładna ta fryzurka i dobrze wygląda mimo, że włosy cienkie ale chyba bym się jednak bała, że wszystko się rozleci
ale jeżeli jesteś już zdecydowana na 200%, że to ma być kok to ten jest naprawdę bardzo ładny  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
A fryzjerka zastosowała jakiś wypełniacz ???

Fryzjerka sprawiła się na medal :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Super fryzurka  :D Nie widać cienkich  i krótkich włosów  ;D Niezła z Ciebie PM  :brewki: :brewki: :brewki: Ja tylko bym może trochę wyżej zrobiła upięcie?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Fryzura bardzo ładna,chociaż mi tez sie wydaje że pasemka sie przemieściły  :D :D

A tak w ogóle to ile masz lat?Pewnie już tu kiedyś pisałaą,ale ja nie pamiętam...młodziutko wyglądasz  ;D ;D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Dzięki za komplementy :) Na pierwszych zdjęciach (od kosmetyczki) włosy były świeżo czymś spryskane, przez co wydają się takie "lepkie", ale później, jak już wyschły, to było OK ;) Kok wytrzymał wizytę u kosmetyczki, dojazd do Torunia i kurs tańca, więc nie będzie chyba tak źle, choć faktycznie sprawia wrażenie nietrwałego... Sama, oglądając się w lustrze, zastanawiałam się "jak to się trzyma" :razz: Mkarolinka, żadnego "wypełniacza" nie było ;) Agulec, też myślałam żeby zrobić trochę wyżej, ale może już lepiej nie kombinować... :drapanie: Na pewno to pasmo z przodu chcę mieć szersze i krótsze.

OK, teraz makijaż. I tu pojawia się problem... Bo o ile z fryzurka spodobała się PMowi, to makijaż zdecydowanie nie :-[ Ja czuję się w nim super, może jedynie zmieniłabym podkład na jaśniejszy (po kilku godzinach trochę mi ściemniał), rodzicom i przyszłej teściowej też się podobało... a Paweł, jak mnie zobaczył, od razu powiedział: "Za mocno cię pomalowali. Nie podoba mi się." :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: Oczywiście jak wcześniej pokazywałam mu różne makijaże w necie, to nie chciał mi nic doradzić :-\ Więc spytałam go, jak jego zdaniem powinnam się pomalować a on odpowiedział: "Najlepiej wcale. A jak już to sam tusz do rzęs i jakaś szminka, ale bez cieni na powiekach" :mdleje: :mdleje: :mdleje: Kiedy spytałam, czy chce, żebym na własnym ślubie czuła się jak szara myszka, odpowiedział: "To pomaluj się tak, żebyś się dobrze czuła". Czyli wychodzi na to, że mam wybierać pomiędzy dobrym samopoczuciem a podobaniem się ukochanemu. I co mam wybrać? ???

A oto makijaż, o który się rozchodzi ;)

I co myślicie? Faktycznie jest taki mocny? ???

Offline Nemezis

• maniak
Patrycja, spoko, ja się wieku nie wstydzę, więc mogę oficjalnie napisać, że mam 26 lat :p Wydaje mi się, że wyglądam dokładnie na tyle, ile mam 8)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
makijaż nie jest za mocny, zresztą jest bardzo ładny i chyba bym "olała" w tej kwestii Twojego PM
sam powiedziała, że masz się dobrze czuć więc  ;D ;D ;D ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ania wyglądasz cudownie! Makijaż jest idealny! Nie zmieniaj nic :)

p.s. zgadzam się z Patrycją, nie wyglądasz na swoje lata :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Czyli jesteśmy równieśniczkami  ;D chociaż nie-ja dopiero w sobotę będę 26letnia  ;) No,ale nie o tym chciałam  ;D

Ja uważam,że wyglądasz prześlicznie!!!Makijaż nie jest za mocny a cienie pięknie "eksponują" Twoje duże i piękne oczy !!!  ;D dodam więcej-widać na zdjęciach że dobrze się czujesz i że podobasz się samej sobie  ;D

Może Twój narzeczony tak powiedział bo rzadko się malujesz i w takim wypadku każdy kolor na powiece to dla niego będzie "za dużo"...ale ja uważam,że jest PIĘKNIE!!!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Chciałam jeszcze napisać,że dla mnie wyglądasz na max 24  ;D ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
To jest mocny makijaż ;) To jest bardzo delikatny makijaż ;)

I swoją droga bosko wyglądasz ;)

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
Tez mysle ze jest delikatny  ;) mi  sie podoba  :)

A fryzurka piekna  ;D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Makijaż przepiękny, bardzo mi sie podoba :) Moim zdaniem nie jest mocny i faktycznie widać, ze się w nim bardzo dobrze czujesz, a o to chodzi  :ok:

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Makijaż bardzo ładny. Fryzura pasuje do Twojej sukni. :brawo_2:
Mój PM też jest z takich co to prosto z mostu mówi co myśli i nie zamierzam się go pytać, jak chce bym wyglądała. Zaufam swojej intuicji. Bo czasami jak zrobię tak, jak on chce, to potem mówi - "A nie, lepiej było jednak jak wcześniej po Twojemu zrobiłaś". :mdleje:

Offline carollaa

• Chuck Norris
Piękny makijaż!

Offline Nemezis

• maniak
Minęła północ, więc oznajmiam wszem i wobec, że...

do Aniowo-Pawłowego ślubu pozostał równiutki miesiąc!!! :skacza: :skacza: :skacza:

Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa pod adresem fryzury i makijażu (zwłaszcza makijażu, bo już nachodziły mnie myśli, żeby odpuścić i pomalować się na ślub samym tuszem do rzęs :p). Ale kosmetyczka namawiała mnie, żebym przyszła na jeszcze jedno malowanie i spróbowała "cieplejszych" barw. Może faktycznie warto spróbować... :hmmm:

Z okazji przedmiesięcznicy pozwolę sobie wypisać, co nam jeszcze zostało do załatwienia na ten ostatni miesiąc:
 :arrow: I spowiedź
 :arrow: wysłanie zawiadomień
 :arrow: zamówienie winietek
 :arrow: rezerwacja autobusu
 :arrow: dopracowanie I tańca
 :arrow: odebranie zapowiedzi i zaniesienie ich do Bazyliki
 :arrow: wybielanie zębów (ała! :-\)
 :arrow: solarium
 :arrow: II malowanie ślubne(?)
 :arrow: rozchodzić buty (ciągle o tym zapominam...)
 :arrow: przygotowanie zdjęć lub czegoś innego na podziękowanie dla rodziców
 :arrow: skontaktowanie się z księdzem, który odprawi nam ślub
 :arrow: spotkanie z kamerzystą
 :arrow: telefoniczne potwierdzenie bukietu, tortu, fotografa, zespołu, fajerwerków
 :arrow: rozsadzenie gości
 :arrow: przygotowanie plakatu z rozsadzeniem gości
 :arrow: opłacenie 60% ceny za lokal i podanie ostatecznej liczby gości

Ostatni tydzień przed ślubem:
 :arrow: kosmetyczka - przedłużenie rzęs, henna i regulacja brwi
 :arrow: spotkanie z organistą
 :arrow: ostatnie spotkanie w kościele (opłaty)

Dzień przed ślubem
 :arrow: II spowiedź
 :arrow: kosmetyczka - manicure, pedicure, maski
 :arrow: zawieźć winietki i alkohol na salę
 :arrow: udekorować samochód

Chyba nie jest tak źle... ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
nemezis to środkowe zdjęcie z malowania po prostu piękne ;D makijaż super, myślę, że do Ciebie pasuje, ładnie Ci kolor oczu podkreśla :D
welon mi się bardzo podoba
a, zapomniałaś chyba o panieńskim :P

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Chciała bym wtrącić swoje trzy grosze i proszę weź to pod uwagę
ponieważ w tygodniu przed ślubem napisałaś o hennie i regulacji brwi zrób to najlepiej równo tydzień przed lub najdalej w poniedziałek przed ślubem choć oglądając zdjęcia i jedno i drugie jest u Ciebie zbędne po prostu nic na siłę
przy delikatnej buzi i brwiach w kolorze włosów henna będzie wyglądała nienaturalnie

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Zgadzam się z anulla-p też mi się, że henna w Twoim przypadku jest zbędna ;) Co do regulacji sama czujesz jak powinno być ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Piękna fryzurka i śliczny makijaż. Wszystko idealnie pasuje. Nic bym nie zmieniała  ;D
Jak PM w dniu ślubu Cię zobaczy to padnie...  ;) Nawet pomimo tego, że makijaż do niego nie przemawia  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Aniu ten makijaz jest ... cudny !!!
Oj Twój PM moze byl pijany jak to mówil hehhe  :P.Albo mial klapki na oczach  :P.Tak s;icznie w tym makijazu wygladasz !!!
Ja bym nie sluchala PM , jak sie w nim dobrze czujesz to miej taki makijaz.Albo moze jeszcze raz idz do kosmetyczki na inny kolorek cieni?Tak dla upewnienia?I tak ten makijaz w porownaniu z taka duza iloscia kaski nie jest duzo , wiec te 60zl w ta czy w ta , a bedziesz wtedy pewna na 100%.

Buzka!

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
Byłabym za wypróbowaniem cieplejszych barw...
ale tylko dlatego że nie lubię biało-srebrno-zimych kolorków :D

Kok jest super, chociaż jakoś bardziej mi się podoba po kilku godzinach eksploatowania 8)
(ale  może to być kwestia zdjęć, bo te z salonu, to rzeczywiście mało wyraźne :Szczerbaty:)

a Paweł, jak mnie zobaczył, od razu powiedział: "Za mocno cię pomalowali. Nie podoba mi się." :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: 
Taaa, skąd ja znam to "za mocno" ::)
Zasadniczo to nie chce mi się malować, jakiś tam tusz do rzęs, albo nic to u mnie standard...
A jak wpadałam w ręce koleżanki, która ćwiczyła na mnie makijaże,
to Dawid jak tylko mnie widział to się krzywił...
I było, "ale po co tak mocno" i tym podobne...
Ale po kilku razach się przyzwyczaił i przestał kwękać,
Teraz nawet nie ma obiekcji do mocno czerwonych ust (ach, mój ulubiony kolor pomadki :Serduszka:)

Czyli do makijażu można przyszłego małża przyzwyczaić ;D

PS. Ale jaka to radocha, jak wiesz że podobasz się swojemu mężczyźnie bez "poprawek" urody, co? ;D

Offline Nemezis

• maniak
Elemelka, racja - zapomniałam o panieńskim! ;D Planujemy go na 19 czerwca, czyli 2 tygodnie przed ślubem a P. będzie tego samego dnia miał swój kawalerski :)

Anulla_p, Mkarolinka Na tych zdjęciach już mam hennę i wyregulowane brwi, robię to regularnie ;) Zgadzam się z Wami, że nie można przesadzać, ale zapewniam Was, że naturalnie mam brwi dużo jaśniejsze niż włosy, więc w moim przypadku henna jest bardzo wskazana :tak_2: Oczywiście nie czarna, ale grafitowa lub brązowa. Właściwie to cieszę się, że nie zauważyłyście henny, bo to oznacza, że wyglądam po niej całkiem  naturalnie ;D

Justyś, ja też liczę na to, że makijaż bardziej spodoba się PMowi w połączeniu z suknią i resztą dodatków ;)

Agulla, Mardewka, już się zapisałam na kolejny makijaż, bo kosmetyczka upierała się, że w ciepłych barwach będę wyglądała lepiej, ale ja NIGDY nie malowałam się ciepłymi barwami, więc nie jestem do końca przekonana, muszę to sprawdzić ;)

Ale jaka to radocha, jak wiesz że podobasz się swojemu mężczyźnie bez "poprawek" urody, co? ;D

Oj tak ;D Ale to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo na co dzień prawie się nie maluję, jak już to delikatnie (tusz, błyszczyk, trochę sypkiego pudru), więc jak od święta P. zobaczy mnie w podkładzie i cieniach do powiek, to kwęka, że wyglądam nienaturalnie :p

Wiecie co było wczoraj? Z okazji 30 dni do ślubu (no może nie do końca z tej okazji, ale tak wyszło ;)), mieliśmy... sesję narzeczeńską!!! :skacza: a najzabawniejsze jest to, że nawet jej nie planowaliśmy a na pewno nie na wczoraj :razz:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Czyli będą zdjęcia  ;D ;D ;D
Czekamy ;)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Świetna ta Twoja henna! ;) Ja ostatnio byłam pierwszy raz na hennie i mimo, że była brązowa, to tak ciemna że wyglądałam jak Frida Kahlo :o Myślałam, że :Kill: kosmetyczkę. Także przed ślubem bałabym się zrobić.
I gratuluję sesji narzeczeńskiej. My też planujemy od jakiegoś czasu, ale co się umówimy z fotografem, to pogoda się robi okropna. Mam nadzieję, że w ten poniedziałek w końcu się uda ::)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Czyli beda zdjecia  :D?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Zdjęcia muszą być!!!  ;D

Offline Nemezis

• maniak
Paweł mnie pewnie zabije, ale postaram się wrzucić na neta trochę zdjęć, jak tylko je dostanę (czyli na początku przyszłego tygodnia). Beaberry, nam zdjęć nie robił fotograf, tylko nasz świadek ;) I chociaż nie jest zawodowcem, to ma chłopak talent do robienia fajnych fotek :D No i długo interesuje się fotografią, nawet kiedyś poprowadził wykład na uniwerku o tym, jak powinno się prawidłowo robić zdjęcia 8)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Ale się działo, jak mnie nie było.

Więc lecę z koksem, póki pamiętam co mam napisać  :P

Makijaż śliczny, naprawdę, choć ja preferuję ciepłe barwy i pierwsze co to o tym pomyślałam patrząc na Ciebie, ale ekspertem nie jestem, zobaczymy jak Cię kosmetyczka "urządzi" na drugiej próbie. Szkoda że od razu nie spróbowała, no ale trudno. Odnośnie reakcji PM, to się nie przejmuj, dla mojego też makijaż próbny był za mocny, bo ja na co dzień się ledwo co maziam. W ciągu dnia się oswoił, potem ślubny makijaż już nie był szokiem (miałam b.delikatny), aczkolwiek mimo że ogółem strasznie mu się całość mnie podobała, to powiedział że on mnie woli i tak bez make-upu  :P  :glupek:

Fajnie że mieliście sesję, ciekawa jestem fotek  ;D Czekam... :D

Co do henny, to nigdy jej nie miałam, bo mam ciemną oprawę oczu, ale gdy poszłam na regulację brwi, pani zapytała czy nie chcę henny, bo by mi polecała. Pytam czemu, skoro mam "czarne" brwi (choć często pociemniałam kredką)? A ona, że niby tak, ale są wypłowiałe od słońca (chodziłam wtedy na solar), że to wyjdzie delikatnie, bo użyje brązu, no i rzeczywiście, super efekt, nie spodziewałam się.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Zdjęcia  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: